Koučem Lyonu bude Sylvinho, do klubu se vrátí Juninho

19.05.2019, 09:06
Aktuality
Vedení Lyonu ukončilo hledání nového trenéra, na lavičku v létě usedne Sylvinho. Někdejšího brazilského krajního obránce francouzskému celku vybral jeho nový sportovní ředitel, tím se stane bývalý vynikající záložník OL Juninho Pernambucano...

44letý vyhlášený exekutor trestných kopů strávil v Lyonu devět sezon a byl u nejúspěšnějšího období v historii klubu, během něhož Olympique sedmkrát v řadě triumfoval v Ligue 1.

"S Juninhem jsme se potkali dvakrát v Los Angeles, abychom získali jeho souhlas a máme ho. Přijde k nám, i když je třeba ještě doladit několik finančních detailů. S Lyonem ho pojí velice silné pouto," oznámil prezident klubu Jean-Michel Aulas.

"Jako nového trenéra si vybral Sylvinha a my s touto volbou souhlasíme. Má talent a dýchá pro velký fotbal. Museli jsme ho přesvědčit, jelikož měl spoustu nabídek," sdělil dále šéf OL.

Rovněž Sylvinho za sebou má bohatou aktivní kariéru a v jejím průběhu oblékal dresy Arsenalu, Barcelony nebo Celty Vigo. Aktuálně pracuje jako asistent kouče brazilské reprezentace Titeho a v Lyonu nahradí Bruna Génésia. Ten svůj odchod oznámil začátkem dubna, mezi kandidáty na uvolněnou židli následně byli José Mourinho nebo Laurent Blanc.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
fantomas

Zajimavyyy

Reagovat
smazaný uživatel

Ostane aj asistentom Titeho?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Lacko_Boh

uf

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham are set to go up against Juventus to sign Lyon midfielder £87m-rated Tanguy Ndombele from Lyon this summer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Za ty prachy by to bylo neco neskutecneho

Reagovat
matZz

Věřím, že bychom za něj tak 40-50 dali, ale prej už se rozhodl pro PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je hloupej..

Reagovat
Langi

Spis kokot a spina, jestli by tam fakt sel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl by první..

Reagovat
Langi

Tak v ramci ligy se z top klubu k prime konkurenci proste nechodi...Ndombeleho mam rad a prijde mi docela v pohode...ale jo, neni odchovanec, tak by se to asi dalo prekousnout...rozhodne vic nez u blbcu typu Gaspar a Geubbels, kteri sli s velkou slavou do Monaca a oba je dohnala karma

Reagovat
smazaný uživatel

Navrat Juninha zpatky domu je parada, moc mu budu fandit, at se mu v nove funkci darit. Hned toto leto bude mit slozity ukol udrzet co nejvic opor, dobre prodat hrace, ktere nepujde udrzet a zaroven dobre posilit.

Od Sylvinha vubec nevim co cekat, moc trenerskych zkusenosti nema, ale to nemel zadny z poslednich koucu Lyonu, hlavne aby dokazal konecne srovnat obrannou fazi a motivovat hrace i proti slabsim souperum.

Reagovat
Langi

celkem překvapivá volba...nicméně návratu Juninha tleskám

Reagovat
Kucka

Reagovat
cubazi

Reagovat
jaris7
Reagovat
El Fáňos

tak snad jim risk nevyjde odejde pár opor a OM je konečně porazí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele