Génésio nebude v příští sezóně trenérem Lyonu

13.04.2019, 15:20
Aktuality
Lyon může pomalu začít hledat nového trenéra. Bruno Génésio se po dohodě s vedením francouzského klubu rozhodl, že u Olympique neprodlouží končící smlouvu...

Dvaapadesátiletý kouč nejprve v Lyonu působil jako skaut, následně se přesunul jako asistent a posléze trenér k rezervnímu týmu, až se jeho posun zastavil u prvního mužstva.

Génésio zde nejprve působil jako asistent a před koncem roku 2015 převzal roli hlavního trenéra Olympique, často se však potýkal s kritikou hlavně vinou nenaplněných očekávání.

Přesto měl francouzský trenér nakročeno k prodloužení smlouvy. Ovšem po vyřazení z Coupe de France od Stade Rennes jeho tým nezvládl ani ligové duely s Dijonem a Nantes, odložené prodloužení kontraktu se tak definitivně zrušilo - Génésio z Lyonu odejde.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (32)

Přidat komentář
CHONG

Mouřenín

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle místo Rafy?

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo? S Benitezom nie je spokojnosť?

Reagovat
smazaný uživatel

Není zdaleka jisté, že prodlouží a jmeno Genesio se sklonovalo docela dost.

Reagovat
Godwinson

Skvěle, tak to vypadá, že Aulas přeci jen dostal rozum. Teď zkusit přesvědčit k trénování Blanca nebo najít jinou slušnou náhradu, i když lepší než Génésio bude asi téměř kdokoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

To neni pravda, ze temer kdokoliv...Se podivej co nas za posledni roky trenovalo...10 let jeden zoufalec stridal druheho...Aulas je schopny ted privezt trenera Strasburku, jen pro to, ze letos zrovna neco uhral...musi primarne sam najit koule a vzit ambiciozniho a progresivniho kouce...viz i jeho soucasne naroky na vysledky...vzdyt je to zoufale...Genesia navic hlavne zarizli hraci tim pristupem

Reagovat
Seydou Doumbia

Viz Fournier, který přicházel z Reméše?

Reagovat
Langi

Asi tak...Fournier byl navic ultratraged...taky nic poradneho od te doby netrenoval

Reagovat
Godwinson

Fournier nebyl žádný tragéd, odvedl tehdá naprosto skvělou práci v Remeši, vytvořil tam fungující systém atd., koneckonců to, kde je dnes Remeš je podle mě dost jeho zásluha. Ten si může říct, že měl něco za sebou.Génésio je hovno, sice ze struktury klubu, ale hovno, co nikdy nedokázalo vůbec nic. Přístup hráčů možná, ale to je holt problém klubu, že si dovedl typologicky pár zmrdečků. A mezi námi, trenér nějakýho kloppovskýho stylu by z tohohle prostě udělal válec, minimálně v L1.

Reagovat
Langi

to já nepopírám, ale jakmile šel do lepšího týmu s ambicema, tak to bylo hrozné...stejné to bylo s Puelem, který před tím také odvedl dobrou práci v provinčním Lille...Genesio na trénování na nejvyšší úrovni úplně nemá...ze všeho nejradši bych, aby zůstal v klubu na nějaké jiné, jemu bližší pozici...jak říkáš, pokud se teď po Genesiovi půjde cestou nějakého progresivního trenéra, tak to bude pecka...ale já se s ohledem na minulost skutečně bojím, že dovalí nějaký Gourvennec nebo Cassanova...od Aulase by to rozhodně nebylo nic nepřekvapivého

Reagovat
Seydou Doumbia

Hele...ted jsem četl že to možná bude budoucí sportovní ředitel za Lacombeho...to je katastrofa...

Reagovat
Langi

Proc? Dyt Lacombe je roky jenom figurka bez pravomoci i kompetenci my realne zadneho sportovniho reditele nemame...vse si resi Aulas mozna po nejake dohode s trenerem...Lacombe byl vzdy kaspar, i co se prohlaseni tyce...

Reagovat
Seydou Doumbia

Aha to já znám dva fanoušky OL, kteří ve Francii žili a dokonce mluvili s Aulasem a Lacombem a nic špatného z jejích úst na na Lacombeho nemířelo...na Aulase se věci našli, ale na něj ne...zajímavé

Reagovat
Kluivert9

Na to, jakou má k dispozici sestavu, tak se moc nepředvedl...

Reagovat
Stannis Baratheon

Wtf

Postup přes Barcelonu asi nikdo neočekával a v lize v klidu 3. místo, zas takovou TOP sestavu nemá..

Reagovat
smazaný uživatel

O 3. flek si ještě dost zabojuje a tu sestavu opravdu má top.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Kluivert9

Jakože ztrácet aktuálně 25 bodů na PSG, který má ještě 2 zápasy k dobru, je ok? A být s daleko lepším kádrem až za Lille?

Reagovat
Reggie

Reagovat
Robbie

Ja vsude ctu jak Lyon ma TOP sestavu a muze prohanet PSG, jste fakt naivni

Reagovat
Godwinson

Na L1 mají top sestavu, rozhodně mají na víc než smrdět za posraným Lille a být 25 bodů za PSG Nikdo asi netvrdí, že by si dávali PSG s prstem v nose.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Těch lacinejch ztrát proti slabším týmům je strašně moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně tenhle rok je ta sezona úplně trapná, šileně slabý týmy a všichni tragedi. LM si nezaslouží absolutně nikdo.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Corleone

Návrat Gardeho?

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten svůj návrat taky myslím popřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Diky bohu

Reagovat
Ross Geller

1. Bůh se píše s velkým B.

2. Neber Boží jméno nadarmo.

Reagovat
Stiksxx

Cocu.

Reagovat
Gedofrey

Teď nám už tuplem utečou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele