Génésio začne o své budoucnosti v Lyonu jednat koncem března

28.01.2019, 10:48
Aktuality
Koncem března se začne rozhodovat o tom, zda bude na lavičce Lyonu i v příštím ligovém ročníku šéfovat Bruno Génésio. Dvaapadesátiletý kormidelník má kontrakt do 30. června tohoto roku a vedení OL se v nejbližších týdnech hodlá koncentrovat výhradně na výkony na trávníku...

"Není důvod spěchat. On sám moc dobře ví, jak moc si ho vážíme a respektujeme ho. Myslím si, že jednat o všem budeme na konci března," prohlásil prezident klubu Jean-Michel Aulas.

"Samozřejmě nebudeme čekat až do konce sezony, na to jsem zase příliš pověrčivý. Už mnohokrát jsme mohli vidět, jak moc se zhoršily výsledky klubů, když prodloužily smlouvu se svým trenérem. Byl bych nerad, kdyby náš tým v této fázi sezony začal otálet. Máme před sebou velké výzvy," dodal.

Génésio za Olympique v minulosti hrával a jako trenér pro jeho první tým začal pracovat v létě 2011. Čtyři a půl roku byl asistentem, na Vánoce 2015 pak byl povýšen do funkce hlavního lodivoda.

Lyon letos bojuje ještě na třech frontách. Začátkem ledna vypadl z Ligového poháru, v tom národním ho čeká osmifinále s Guingampem a ve stejné fázi Ligy mistrů narazí na Barcelonu. Pro hodnocení celé sezony bude důležitým umístění v Ligue 1, Génésiova parta je aktuálně na třetím místě s tříbodovým mankem na druhé Lille.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (14)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Já osobně bych ho nechal jít za další výzvou dál. Popřípadě by mohl zůstat v klubu, ale ne na pozici trenéra prvního týmu. Genesio je moc hodný trenér a nedokáže tým seřvat, správně namotivovat a vyždímat z něj maximum. Jelikož letos máme nejsilnější tým za poslední roky tak ta hra a výsledky jsou prachmizerné.

Pokud Lyon chce mít ty nejvyšší ambice bral bych trenéra jako je Conceição, Fonseca nebo van Bronckhorst. V nejlepším případě Blanc. Reálně to dopadne tak, že Lyon ted chytne formu několika zápasů a dostane se před Lille v lize díky čemuž se prodlouží smlouva Genesiovi a všichni fanoušci OL budou nasrani.

Reagovat
MichelBastos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Langi

Genesio taky prisel z juniorky a vice mene praci u acka vzal jako novou vyzvu a posun...Nikdy zadny prvoligovy tym nevedl...u nej je spis skoda, ze se ani po tech sezonach vyrazne trenersky ani manazersky nikam neposouva...nicmene pokud odejde, chce to mit uz plan na pristi sezonu a domluveneho trenera, ktery od 1.7. zacne s tymem pripravu...jinak je to o nicem...a jinak ten vas Blanc netrenuje asi z vlastni vule...uz si zacinam myslet ze na nejake trenovani celkove sere ...me by se bez prdele libil Jardim...at s tou chaskou spadne a nebo neprodlouzi

Reagovat
Langi

Nicmene jako zas si nedelejme iluze...jesi da TOP3, coz by uplne v klidu mel, tak odejde jen z vlastni vule...to ho Aulas podrzi

Reagovat
deadlife

Jistě, Genesio by se mohl pokusit prohánět PSG a zabojovat o titul, ale to je celkem utopie v současné formě Paříže, tudíž druhé či třetí místo a postup do LM by byl fajn (chce se mi říct samozřejmost). V LM by se dalo čekat takové čtvrtfinále, ale na nejvyšší příčky, nevím, nevím. Je tu i francouzský pohár, který by se mohl pokusit vyhrát, ale spíš mi přijde, že na ten se trošku prdí (raději pošetřit sestavu na následující ligové kolo). Na druhé straně se musíme přiklánět k předváděné hře a ta je jako na houpačce, jednou nahoře, podruhé dole. Těžko říct, zda by to pod novým trenérem šlo lépe. Rezervy určitě jsou. Necháme se překvapit. Bylo by krásné, kdyby se Lyon posunul výkonnostně i výsledkově někam do dob Juninha a spol. Současný kádr je slušný.

Reagovat
lajka30

Cerný kůň LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuji si Lyon v době, kdy neměl konkurenci (ve Francii) - ještě než PSG mělo prachy

Hrával jsem za ně myslím FIFU před hodně lety a byl to masakr no. Možná i FMko ale to si už nepamatuji.

Co si tak pamatuji tak třeba Coupet, Abidal, Cris, Juninho, Malouda, Diarra, Benzema, Fred, Govou.. hustej tým

Reagovat
juninho8

Cacapa, Essien, Reveillere, Kallstrom, Tiago, Toulalan, Carew, Wiltord, Nilmar, Baroš

Reagovat
FC Porto FC

Když si řikam že pamatuji Lyon jak vládl bezkonkurečně celý Francii tak si připadám starej

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jako fanouška Marseille doufám, že zůstane ,

Ale Lyon, má úpřimně kádr fakt vymakanej, zdvojenej, obrana, utok, záloha, beci, křídla, ten tým má všechno a kádr je fakt vyváženej (oproti Marseille) , a přitom ty výsledky jsou klasicky Ligue 1 Lyon nic nejakyho oslnivého. S nějakým moderním trenerem s charismatem by ted mohli být někde par bodu pod PSG.

Reagovat
Pyroman

Jim to zachraňuje ta LM, ale s tímhle kádrem (kromě stoperů jasně 2. nejlepší v lize) by pod Blancem nebo někým podobným byli o level výš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele