Jmenuji se Steve Morgan a mám peněz jako želez!

15.04.2010, 19:53
Životopisy
Zaujalo nás
Jak praví srbské přísloví: Budeš bohatý - budeš rohatý. A skutečně, také nemálo majetných vlastníků celků Premier League bývá spojováno se samotným ďáblem. Penězi posedlí, veškeré bariéry bořící, dlouholetou tradici ničící. Takoví jsou prý důstojní pánové ve fracích, kteří zápas od zápasu usedají do čestného lože sledovat ty, které tak štědře platí. Ale opravdu bychom měli být tak omezení při pohledu na ně?

Muž, kterým náš pravidelný seriál otevřeme, patří zrovna k těm kladnějším postavám britského finančnického nebe. Steve Morgan je už od pohledu charismatický pán. Když se usmívá, tak jenom decentně, což je koneckonců jakýsi znak všech mecenášů. Ovšem jakmile promluví do médií, skoro jako by z něj promlouvala jen sama duše, jíž do řeči skáče tak akorát samo srdce. Třebaže deník Times nedávno vyšel na světlo se žebříčkem dvou tisíc nejbohatších Britů a Morgan se umístil proklatě vysoko (přesně v půlce druhé stovky), lačnost po penězích z jeho výroků není vůbec patrna. A to fanouškům pochopitelně zní jako rajská hudba. Sedmapadesátiletý byznysmen podnikající ve stavebnictví, jehož vlasová pokrývka dávno šediví a pomalu mizí, navíc moc dobře ví, čím si je získat. Vždyť když za pakatel slavnostně přebíral mužstvo Wolverhampton City a fotoreportérům klasicky pózoval i s týmovým dresem, nepřišla by si na něj ani ta nejpozornější módní policajtka. Perfektně totiž ladil - tradiční kombinaci černého saka a bílé košile vhodně doplnil oranžovočernou kravatou a týmovou šálou. Sympatické gesto, není-liž pravda.

"Jací jsme s fotbalem kamarádi?"

Mnoha zámožným majitelům je vyčítáno ryze podnikatelské myšlení. Sport na druhém místě, peníze až na tom prvním. Na Morgana nikdo nic takového vytáhnout nemůže. Nejde totiž o žádného fotbalového analfabeta. Vždyť mu učarovali již Shanklyho Reds, což v časovém vyjádření značí zhruba šedesátá léta a Morganovo období dospívání. Jeho favoritem tak vždy bylo liverpoolské FC, k němuž měl logicky velmi blízko, neboť sám na břehu řeky Mersey vyrůstal. A láska k tomuto tradičnímu klubu dokonce vyústila v touhu vést ho. Tím spíš, že byl dlouho dobu otevřeným kritikem Davida Moorese, toho času vlastníka Liverpoolu. Jakmile tedy Morgan nabyl slušného kapitálu, začal zvesela zkupovat své první akcie. Nakonec se zastavil na pouhých pěti procentech podílu a rozhodl se zvolit přímočařejší cestu k přebrání moci. Klubu učinil hned dvě zajímavé nabídky - prvně v březnu 2004 vedení nabízel investici ve výši padesáti milionů liber, aby ještě později téhož roku své stanovisko přehodnotil.

Jakožto úhlavní konkurent Thaksina Šinavatry, jenž se o převzetí Reds rovněž ucházel, liverpoolským mecenášům podsouval 61 milionů britské měny, přičemž dalších dvanáct mělo směřovat k fanouškovské základně. Nepochodil ani tentokrát. Jak známo, nakonec se radovalo americké duo Hicks-Gillett až o tři roky později. Bez fotbalu nicméně Morgan dlouho nevydržel. Své zraky upřel na ředitelské křeslo Wolverhamptonu, který ve fanouškovské hierarchii řadí hned za Liverpool, a protentokrát nemohl neuspět. Vždyť Sir Jack Hayward se po svém nástupci poohlížel dobré tři roky a jako jedinou opravdovou podmínku si kladl jeho anglické občanství. Jakkoliv vždy toužil po rodilém Wulfrunianovi, v téhle chvíli by bral asi kohokoliv. Přece jen mužstvo ani pořádně neprodával, na Morganovi si vynutil jen symbolických deset liber s tím, že v budoucnu movitý investor do chodu klubu "vrazí" nejméně třicet milionů.

Úspěšný byznysmen byl naskytnutou příležitostí vést celek, jemuž prý držel palce od posledního triumfu v FA Cupu (1960), opravdu nadšený. Dokonce ji neváhal nazvat vrcholem svého dosavadního působení na fotbalové scéně. "Nic, co jsem v životě dokázal, se nevyrovná odkoupení Wolves. Včera jsem byl vzhůru už od půl druhé - nemohl jsem z toho spát, jak jsem byl vzrušený," uvedl na své první tiskové konferenci. Jeho první kroky v nové funkci pak byly zcela konzervativního rázu. Ve Wolverhamptonu totiž žádnou drtivou revoluci nerozpoutal. Micka McCarthyho popsal jako "toho pravého manažera pro tento klub", přičemž podržel i výkonného šéfa Jeze Moxeyho. Zkrátka se nechystal dovést Vlky zpátky na výsluní pomocí šokové terapie. Klíčem k úspěchu je podle něj patřičné množství píle a zápalu. Koneckonců ne jinak také přišel k celému svému jmění.

"Kterak jsem zbohatnul?"

Morganovy začátky byly vskutku prozaické. Žádný zazobanec - začínal pěkně od píky. Jeho jízdu za bohatstvím odstartovala roku 1974 otcova nevinná půjčka pěti tisíc liber. Morganovo zrychlení z nuly na sto potom sice nebylo úplně raketové, o to větší byl však efekt nejvyššího rychlostního stupně. Za počáteční minimální kapitál si zaplatil pár pomocníků, s nimiž posléze založil firmu Redrow. Jejím jménem se pak ve světě stavebnictví pohyboval natolik obratně, že si vyžádal členství v tak zvaném FTSE 250 Index. Ten sdružuje 250 největších britských společností registrovaných na londýnské akciové burze, které však ještě mírně zaostávají za elitní stovkou (FTSE Index 100). Nicméně i takový úspěch poctivého podnikatele můžeme jen obdivovat.

Tím spíš, že Morgan svou pozornost určitě nesoustřeďoval jen na tuto jednu firmu, z níž koneckonců s příchodem milénia také vystoupil. Během rozkvětu své kariéry, tedy v 90. letech, začal ve velkém investovat rovněž do mnoha hotelových řetězců. Začlenil se do De Vere Group, v té době spadající právě pod onen "stovkový" index, a za svůj vznik mu vděčí luxusní hotely na severu Walesu či v kraji Cheshire. Britské budovatelské spektrum se tak brzy muselo naučit Morganovo jméno "spellovat" i pozpátku. Vždyť v devadesátých letech po Ostrovech neběhalo moc vlivnějších konstruktérů a ještě méně jich bylo titulováno Řádem britského impéria. Tak jako Morgan roku 1992. Pobledlého padesátníka si váží také na mnoha vysokých školách. O jeho odbornou pomoc se může opřít třeba univerzita Cardiffu, údajně poskytující nejkvalitnější služby v celém Walesu, nebo nejpopulárnější liverpoolská univerzita mající ve svém názvu jméno dřívějšího majitele Evertonu Johna Moorese (mimochodem strýce Davida Moorese, dlouholetého předsedy konkurenčního liverpoolského FC).

V dnešní době už Steve Morgan ve svém oboru nepodniká tak aktivně jako dřív, i když se v něm pohybuje i nadále a nutno dodat, že neméně obratně. Vždyť Sunday Times loni vyčíslily jeho jmění na příjemných 350 milionů liber. Navíc Wolverhampton není nijak prodělečným klubem - odhaduje se, že během sezony 2008/09, kdy vybojoval postup zpět do Premier League, vydělal až 30 milionů na televizních právech a jiném. Tak jako tak jeho původní zaměstnání nadále zůstává, poměrně logicky, prioritním v jeho profesním životě. Zrovna na začátku minulého roku se po devíti letech zase vrátil do čela Redrow PLC. Tam nyní vykonává funkci zastupujícího ředitele, přičemž hlavní náplní jeho práce by mělo být předávání know-how novému vedení. Zároveň tu ale drží pojistných 30 procent akcií v hodnotě 70 milionů liber. Vezmeme-li v úvahu, že kdysi Redrow prodával za nějakých 240 milionů, mohl na takovém návratu za daných okolností (když předsedá fotbalovému klubu i Harrow Estates, v konstruktérské oblasti nejbližšímu spolupracovníku Redrow) jenom vydělat.

"Mé skromné cíle?"

Jako čerstvě představený nový majitel Wolves Morgan nemohl mít jinačí cíl než postup do Premier League. V co nejbližším termínu. Nakonec naplnění téhle vize dosáhl po dvou letech ve funkci, přičemž oba ty roky si byly navzájem dost velkým kontrastem. Steve Morgan usedl do křesla předsedy klubu v srpnu 2007, tedy zrovna na startu sezony, v níž Vlci měli obhajovat umístění na páté příčce zajišťující alespoň účast v play-off. Jenže místo jízdy za postupem následovala sezona plná utrpení. Největší revoltu fanoušků musel Morgan odrážet na přelomu roku, kdy se četné skupiny příznivců Wolverhamptonu dokonce dožadovali odvolání manažera McCarthyho. Jak už jsem ale výše uvedl, Morgan za ním od počátku pevně stál a neustoupil ani pod tímto nátlakem. "Vystupujeme jako jeden tým a Mick je jeho součástí," odrážel dotěrné otázky ohledně Irova vyhazovu. Zároveň neustále žádal fanoušky o trpělivost a adekvátní podporu. A pomohlo to, i díky nim nakonec Wolves play-off nehráli jen díky nepříznivému skóre.

Další ročník už byl z jakéhokoliv úhlu pohledu spíše euforický. Oranžoví i po posledním kole vévodili tabulce League Championship a po čtyřech letech strávených o patro níž mohli slavit návrat mezi anglickou smetánku. Nicméně britští novináři častokrát nebývají vůči nováčkům úplně přející. Wolverhampton se tak ještě před startem nové sezony okamžitě stal v očích mnoha pisálků jasným adeptem na sestup. Co na to Morgan? Nic, nijak ho to nerozhodilo. "Nezabýval jsem se otázkou setrvání nahoře, protože ani myšlenky na sestup mě nijak netrápí," odpověděl jednou reportérovi Daily Mail. Teď už se k podobným řečem staví nejspíš trochu jinak, protože ve zbývajících kolech Vlky opravdu nečeká nic jiného než jen boj o záchranu.

Nicméně Steve Morgan, který obyčejným listům poskytuje rozhovory jen velmi zřídka, svou záchrannou misi zatím zvládá nejhůře na dvojku. Pokud se jeho tým udrží v nejvyšší soutěži i pro příště, povýší u fanoušků ještě na větší modlu. Ti si ho přitom nemohou vynachválit už teď. Imponuje jim především finanční stabilita, jakou se může pyšnit jenom pár dalších klubů Premier League, a v neposlední řadě i skromný, mladý kádr bez předražených hvězd či hráčů za zenitem (na soupisce A-týmu najdeme pouze tři třicátníky!). Steve Morgan se zkrátka zdá být ideálním otcem pro celek typu Wolverhamptonu. Stejně jako je příkladnou oporou svým pěti dětem, s takřka mateřskou starostlivostí pečuje i o svůj šestý přírůstek do rodiny. Je čistý jako lilie, vytáhnout na něj lze snad jen rozvod s první manželkou, ze kterého se taky musel náležitě vykoupit. Jinak jde pomalu o unikát mezi prvoligovými majiteli. S tak "čistým" mužem, jakým je právě Steve Morgan, by to Vlci mohli dotáhnout ještě hodně daleko.



"Když jde o peníze, každý je téhož náboženství." - Voltaire

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (121)

Přidat komentář
Godwinson

ot: Podle britského listu The Daily Mail je Manchester United přiraven za Huga Llorise 15 milionů liber. Francouzský gólman by údajně měl být na Old Trafford nástupcem Edwina van der Sara.

//

Reagovat
domingo

15 mega, jo? Chicht.

Reagovat
Godwinson

jj, taková vsuvka pro zasmání ...

co je vůbec s martym, nepraskla mu včera žilka? :)

Reagovat
domingo

Nevim, ale výsledky dobrý, no. Pro Marseille už vlastně existuje jenom jeden konkurent

Reagovat
Godwinson

když jsem ti to řikal, byls skeptik :)

Reagovat
domingo

Life goes on.

Hlavně že se mi marty vysmál s mým tipem na plichtu, teď by za ni byl ještě rád pěkně se nám to krystalizuje.

Reagovat
Godwinson

no, on celkově nějak machroval ... "ty porazíme i s Bčkem" ... :))

Reagovat
Godwinson

hlavně už tolik nepochybuju, že tam prohrajou i kuci z Lille, takže nakonec to ještě může skončit všelijak ...

Reagovat
domingo

Počítám, že to vypadalo asi jako my v Grenoble - vyrovnanej zápas, ale ti domácí tragédi měli útočníka, kterýho favorit nedokázal uhlídat. Tipuju Le Talleca. Ale neviděl jsem, hádám

Reagovat
Godwinson

já to neviděl, ale co jsem tam pochytil, že Carrasso byl tragickej, Le Tallec jak píšeš a zápas to byl vyrovnanej, jen Bordeaux samozřejmě měli držení míče výrazně vyšší :)

Reagovat
domingo

Zvláštní, právě Carrasso je ten typ gólmana, který podává stabilní výkony - ani si ho nevšimneš, ale nekiksuje... asi skvrny na slunci

Reagovat
Godwinson

jj, bortí se jim to :)

moc se těšim na sobotu a další hřebíček ... i když tam by byla asi nejlepší plichta :)

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo smiech?

Reagovat
domingo

Hugo má větší cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je jasné, ale Alex ešte poriadne nezačal licitovať

Reagovat
smazaný uživatel

Oni to ešte raisnú, neboj. Sa dohodneme na hosťovačke Andersona +max.20-22 mega a pôjde.

Reagovat
domingo

Člověče, ten Anderson by se tam i hodil...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, už sme o tom hovorili raz s Frankiem

Reagovat
Godwinson

tak smích, nad cenou, nad tim, že nedávno podepsal Sar, takže si myslim, že to je stejně blbost, celkově ..

Reagovat
smazaný uživatel

jenom? s takovou nám ho někdo vyfoukne

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek

Reagovat
domingo

Pěknej článek, fantome. Uděláš takhle celou PL?

Reagovat
fantomas

Jestli celou nevím (všeobecně známý a neustále propíraný majitele typu Glazer nebo Abramovič zpracovávat nechci), každopádně začínám od nováčků, dělám na Burnley a chystám se pokračovat i dál...

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, sprav všetkých majiteľov klubov, ktorý pôjdu do Championship, hlavne nevynechaj posledný rok Pompey

Reagovat
smazaný uživatel

Inak za článok.

Reagovat
smazaný uživatel

Barry Kilby

Reagovat
fantomas

Neskutečnej sympaťák.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak, sprav všetkých vrátane Al Fahima ale nerob Glazera ani Abramoviča

Reagovat
magnat7

ee, vynechaj aj gilleta s hicksom a tych s uterakmi na hlavach s mancity

anglicki majitelia + al-fayed su v pohode

Reagovat
fantomas

Však jo..

Reagovat
kiwwi

jj hlavne ked Glazerovci o par mesiacov skoncia

btw pekny clanok, chvalim

Reagovat
smazaný uživatel

první článek který sem přečetl až do konce

Reagovat
homeles8

ty nečetěš články od robertocarlose?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi má strach, že by mu za to pak nadával.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

ne mě legendy calcia nezajímají

Reagovat
homeles8

Reagovat
Arbiter

Fantíku, jsi skvělý, takhle nějak jsem si to představoval, ba co víc, je toho víc, než jsem očekával Smekám a pokračuj, skvělá práce

Reagovat
fantomas

Díky, to sem rád..

Reagovat
M0rb1D4S

Opravdu zajímavý článek a četl jsem ho jedním dechem ... vskutku skvělý majitel... a jsem zvědavý jak může i v pětasedmdesáti vypadat jako padesátiletý...

Reagovat
M0rb1D4S

Tak to pardon, ale když jsem ho četl, ještě ve článku stálo pětasedmdesátiletý..

Reagovat
fantomas

Jo, původně to tam bylo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Arbiter

Reagovat
homeles8

Reagovat
justcall

skvělý článek, to muselo být vyčerpávající sepsat.. jen ta anketa mi přijde podivná

Reagovat
fantomas

Proč?

Reagovat
justcall

je to jen můj osobní názor, nechápu souvislost "Kdyby byl politikem", když má jiné povolání a v odpovědích místo procent bych dal jen suché "ano, ne"... ale to je jen detail, anketa není důležitá, protože článek se ti povedl a dobře se čte, bude i Kroenke?

Reagovat
fantomas

Asi ne. Tak tam jde o ty procenta a důvěru - a to je často spojováno s politikou. Klidně si to "kdyby byl politikem" můžeš odmyslet...

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkny članek Bude něco o Levym?

Reagovat
fantomas

Zatim nic neslibuju...ale snad se k němu dostanu.

Reagovat
smazaný uživatel

Al Fahim ?? alebo ten Ind čo má (mal) Pompey

Reagovat
fantomas

Fahim bude na 80% a Pompey leda když teď někoho seženou, žádný "vzpomínky na minulost" nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

v pohode vždy ma fascinovali majtielia hlavne v PL, takže výborne a čo Gold & Sullivan ? Ashley ?

Reagovat
hefy

Fahim, lepší by byl Dave Whelan, je obdivuhodný jak se vypracoval v porovnání s tim kde vyrůstal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fahim vlastnil Pompey ani ne měsíc, vážně o něm chceš psát?

Reagovat
smazaný uživatel

ved ale má City ne ?

Reagovat
hefy

City vlastní Mansour.

Reagovat
fantomas

Ou, já čet Fayed... Jistěže ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Uff

Reagovat
hefy

Tak to jo, Al-Fayed bude určitě zajímavý.

Reagovat
fantomas

Teda nečet, spíš automaticky pokládal. No to je jedno, prostě nedorozumění. S Fahimem se fakt zahazovat nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

To není Ind, ale Hongkongčan původem snad z Nepálu, a Pompey vlastní omylem, proč by o něm měl být proboha článek? Copak někoho zajímá, kolik už prodal žehliček?

Reagovat
smazaný uživatel

to je ten Chainrai či ako ? on je súčasný majitel ? lebo viem, že pár týždnov to mal Al Fahim, ale už nikto iný okrem týchto dvoch nebol majiteľom ?

Reagovat
smazaný uživatel

Fahim neměl prostředky na to, aby utáhl klub, po pár týdnech to pustil Farajovi. Ten měl ale finanční závazky právě vůči Chainraiovi, a protože je neplnil a ručil mu klubem, musel mu klub přepustit. Chainrai se bude chtít klubu co nejdřív vzdát, jen si je vědom toho, že v době, kdy je klub v nucené správě, by na tom příliš nevydělal.

Reagovat
Arbiter

píšeš to snad ty? Mě to zajímá třeba a fantík to dělá pro mě

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšu, jen radím tomovi, aby se nezahazoval s nějakejma šaškama, když je po celé Anglii spousta daleko zajímavějších vlastníků, kteří jsou navíc ochotni pro svůj klub něco dělat.

Reagovat
Arbiter

tahle rubrika by měla být o "všech" majitelích, ne jen o těch, co pro klub něco dělají...To není óda na majitele, to je informativní článek

Reagovat
fantomas

Ale tak je fakt, že zabývat se někým, kdo se v tom klubu jen mihnul, by byla docela ztráta času. Asi se mi bude chtít psát jen o těch "hodnotných" majitelích. Sorry..

Reagovat
Arbiter

vycházel jsem z tvého původního prohlášení, to, že ses spletl, jsem si neuvědomil However, you are king

Reagovat
smazaný uživatel

Píšeš tu rubriku snad ty, že víš, co v ní bude? Neříkám, že to má být óda na majitele, ale prostě...

Reagovat
Arbiter

ode mě byla zakázka Ale je to na fantíkovi, on ví, co bude nejlepší, timto splněním úkolu si u mě nehorázně šplhnul

Reagovat
homeles8

ale prostě co? nějakej hrubas přece nebude diktovat co se má a co nemá psát....

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Dej mi pokoj

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

no moc tady na mě nemrkej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektný článok seriál o majiteloch klubov v PL je výborný a chcte to pokračovanie

Reagovat
justcall

Reagovat
božský John

Pěknej článek

Reagovat
homeles8

Reagovat
Arbiter

Reagovat
božský John

Fantíku,bude třeba článek o Ashleym? Nebo budeš psát jenom o PL ...

Reagovat
fantomas

Toho ještě promyslim..

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť NUFC je PL

Reagovat
Virtuos

Fúha, veľmi dobrý článok + Wolves je teraz pre mňa ešte viac sympatický ako pred tým

Reagovat
hefy

OT: V expreskách se píše o Pompeys, ale oni jsou jen Pompey.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to EF

Reagovat
hefy

No.. Překvapenej nejsem, ale bije mi to do očí.

Mimochodem dneska je draft, ne? Jestli to zas Chazy nějak nepřenastavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudem dnes draftovat, nikdo o tom neví. Chazy říkal, že to posune a když to nepůjde, založí pak novou soutěž.

Reagovat
hefy

A Hefy se to měl dozvědět kdy? Každopádně je škoda, že se nepovedlo tě protlačit do tý první ligy. Já vim v čem byly problémy, ale nebylo by teď s tim takový trápení. I když zrovna já bych změnu potřeboval, protože se mi krutě nedaří.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně doufám, že mě nezačneš nenávidět třeba v prvním kole draftu, až ti vyfouknu nějakýho Mauera

Reagovat
hefy

No, byl sem na draftu třetí. První si vzal Pujolse, koho jinýho, tak si řikam, dobrý druhý si veme A-Roda, Ramireze, Utleyho nebo třeba Brauna a ten idiot mi vzal až 14. (!!!) Mauera. Tak sem se ze stavu totálního zklamání dostal až do úplnýho nasrání. Ale jediný co mě tak trochu mírní to nasrání je, že se mu zas tak nedaří. U Twins to táhne teď spíš Morneau s Cuddyerem.

Ale nasranej bych na tebe byl, tojo. :) Jako se Řepkovi nedávaj karty, hefymu se nebere Mauer s Jeterem.

Reagovat
smazaný uživatel

No na Dereka mám taky políčeno, i když hraje za Mordor Chtěl bych ale hlavně Leeho, Victorina, Ichira...

Reagovat
hefy

Já mam takovou trojici, kterou když dostanu tak budu štastnej.. Mauer-Ichiro-Jeter, když jednoho z nich nebudu mít už nebudu tak spokojenej, i když Pujols by to kompenzoval. :D Ichirovi se zatím sice moc nedaří, ale on se vzbudí. Jeter zas hraje jako jeden z mála z Yankees spolehlivě a krade mety.

No, už ted se mi tvůj výběr nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

o čem to tu kecate?

Reagovat
mike.84

pravděpodobně baseball fantasy ?

Reagovat
hefy

bingo

Reagovat
Arne

Příjemný počteníčko.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní článek, kvalitní vlastník Wolves

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepšího majitele mají stejně v AFC Wimbledon...

Reagovat
smazaný uživatel

fantík velmi příjemně překvapil

Reagovat
smazaný uživatel

Neprekvapil.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Mě jo

Reagovat
Arbiter

neználku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Big Mo-a se dočkáme?:)

Jinak super článek,parádní práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele