Gonalons pokračuje ve Španělsku, Granada uplatnila opci na přestup

12.08.2020, 11:49
Aktuality
Maxime Gonalons loni nastřádal v dresu Granady 25 soutěžních startů a další bude přidávat. Francouzský záložník ve španělském celku hostoval z AS Řím a vedení uplatnilo opci na trvalý přestup...

Někdejší kapitán Lyonu podepsal kontrakt na tři roky, Granada za něho zaplatila čtyři miliony eur.

"Maxime Gonalons bude nadále nosit červenou a bílou. Francouzský fotbalista, který v Granadě loni hostoval z AS Řím a klub měl k dispozici opci na přestup, zůstane do roku 2023," sdělilo vedení Granady v oficiálním prohlášení.

Jednatřicetiletý Gonalons strávil v prvním týmu Lyonu celkem osm sezon a před třemi roky přestoupil do hlavního města Itálie, kde se nedokázal výrazněji prosadit. Nejpovedenější nebylo ani hostování v Seville a spokojenost tak z jeho pohledu může panovat až s nedávno skončeným ligovým ročníkem, Granada obsadila sedmou příčku a může se těšit na Evropskou ligu.

Gonalons se včera krátce po potvrzení přestupu dozvěděl i jednu špatnou zprávu, měl totiž pozitivní test na koronavirus a v nejbližších dnech se bude připravovat jenom individuálně.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (18)

Přidat komentář
junglist

4M € tvl to snad nemůže ani říct doma

Reagovat
Slavia10

4 mega je úspěch, hlavně že je pryč.

Reagovat
FC Porto FC

Ten šel po odchodu z Lyonu úplně do pr*ele

Reagovat
Elliasson

Proto vybojoval Evropskou ligu s týmem, od kterého to nikdo nečekal.

Reagovat
Seydou Doumbia

To nic nemění na tom, že šel výkonnostně dost dolů.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vyhraje Bilbao pohár, tak má Granada smůlu, ne?

Reagovat
Elliasson

Myslím, že pohár jen tak brzo nebude. Oba týmy chtějí odehrát pohárový zápas s fanoušky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je celkem hloupý postup, měli si to prostě teď odehrát, ať je ta sezona uzavřená, jeden z nich vyhraje cennou trofej a Bilbao dostane šanci bojovat o pohárovou Evropu. Chápu, že jde o velké derby a chtějí ho s fandy, ale teď se moc čekat nehodí.

Reagovat
Elliasson

Možná je, ale já ho chápu.

Reagovat
Alberto Aquilani

Novinári sa nudia, tak že k nám DS príde robiť týpek z Barcelony a trénovať to bude... Pochettino.

Môže mi tu inak niekto vysvetliť, čo je na tom človekovi ako trénerovi také úžasné? Okrem jednej sezóny, kde získali dosť bodov (a nakoniec im to aj tak ujebal Leicester) zbieral s Totáčom okolo tých 70 bodov, čo nie je nič špeciálne. Do toho kádru pravidelne prelievali ťaké milióny, až na jednu sezónu, kedy im snáď neprišiel nikto, ale robí sa z toho, akoby 10 rokov nikoho nekúpili. Do finále LM sa doslova prehaluzili a ten ich výkon vo finále bol najhorší, aký som tam kedy videl. Ani ten jeho futbal sa mne osobne v Tottenhame, keď som ich videl, inkdy moc nepáčil a neprišlo mi na ňom nič úžasné. A samozrejme, presne 0 trofejí!!!

Toto by mohol byť strašne drahý prúser, ale dávam tomu tak 2%.

Reagovat
Francesco Totti AS

Poche chce trénovat v PL

Reagovat
The Krupy

najodovzdanejší finalista v histórii súťaže

Reagovat
Thelvin

Poche nás definitivně dostal do TOP4 v PL, což není samozřejmě v takové konkurenci. Máš tam United, City, Chelsea, Liverpool, Arsenal a nás.

Stabilizoval kádr a měl relativně vyrovnaný netspend. Byl v mínusu 30 milionu liber, což je 6 nejlepší výsledek z 29 týmů, kteří za dobu jeho působení v PL hráli, a z top6 utratil ho má suverénně nejlepší (za ním je liverpool, který je v mínusu 180 milionu liber).

Hráči pod ním dokázali podávat mnohem lepší výkony, než by se od nich čekalo. Občas to na hřišti byla bída, ale většinu času hrál nádherný kombinační fotbal s držením míče. Pracuje hodně s mladými hráči.

Jo, žádný titul nám nevyhrál, a finále LM nezvládl. To nepopírám. Na druhou stranu, nevyhráli bychom nic ani tak, naposledy máme pohár 07/08. Ale díky němu jsme další trofeji mnohem blíž než sme byli posledních 12let.

Myslim, že by dokázal dost zpracovat váš kádr, stabilizovat vás a dát tomu nějakou úroveň. Pro vás supr trenér. Jediná nevýhoda je, že si určitě řekne o strašně moc peněz...

Reagovat
Slavia10

Jak může být Liverpool -180 milionů liber ? Coutinho zaplatil Van Dijka, Salaha, Robertsona, Shaqiriho, Minamina. Mane + Fabinho + Ox dají dohromady tak 120-130, s tím že ještě odchody byli jako třeba Ings za 20, zapomněl si že, Coutinho byl ještě dražší než dembele, celých 145 mil Eur! Nevěřím tomu, že za Kloppa je Liverpool v mínusu 180 Mega, ještě když vyhrál titul, LM, finále LM, Finále EL, to prostě matematicky není možný.

Reagovat
Thelvin

Čerpám z transfermarktu. Všechno v librách, konečná čísla zaokrouhluju

Za sezonu 14/15 maj -40

15/16 -30

16/17 +5

17/18 +19

18/19 - 127

Couts sice šel za 130, ale prachy za něj se utratily hned ten rok. van Dijk 80, Salah 40, Ox 35.

A ta sezona 18/19 je v tomhle nejvíc znát, protože přišel Alisson za 56, Naby za 54 a fabinho za 40. Nejdražší prodej byl Solanke za 19.

Reagovat
Alberto Aquilani

Zastabilizovanie v TOP4 je pekná vec, ale podľa mňa sa v PL trošku preceňuje. Túto sezónu tá liga bola našlapanejšia ako po minulé roky, kedy tie tímy nikdy nedokázali mať formu všetky. United poväčšinou slabý, Chelsea ako ktorú sezónu, Arsík hlboko v poli porazených, Liverpool vystrelil až posledné roky. Potom nie je náhoda, že tam prišiel niekto jak Leicester a dokázal tú ligu vyhrať.

Tieto štatistiky útrat a ziskov sú skresľujúce, stačí tam jeden mega odchod a pokryje to niekoľko príchodov. Hráči ako Lloris, Alderweireld, Vertonghen, Kane, Walker etc. to sú TOP .hráči na svojich postoch, ktorých mal v tíme. Taký Lamela, ktorý bol v Ríme za Boha je v Totáči len náhrandík čislo 258.

Súhlasím s tým, že by ho dokázal spracovať, zastabilizovať a dať tomu nejakú úroveň. Ale to by dokázal aj ďalší tucet trénerov. Ide ale o ten krok navyše, ktorý ešte neukázal...

Reagovat
Thelvin

Ptal ses, v čem je úžasný. To sem nějak dohromady dal. Neznám situaci AS, takže nemůžu říct jestli by byl super i u vás, ale pro týmy, které se chtějí zvednout a stabilizovat je to ideální kouč. Není to kouč typu Pepka, kterej by přišel a začal okamžitě vyhrávat tituly.

Reagovat
pistacik11

Pepek by hlavne začal okamžite rozbíjať klubové prasiatko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele