Gambrinus liga trochu jinak - 12. kolo

03.11.2008, 21:53
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přicházíme s třetím dílem našeho týdeníku, který pravidelně rekapituluje to nejdůležitější, co se událo v posledním kole Gambrinus ligy. Spáči proti Slavii a dlouhodobě ospalí proti Baníku. Především tato témata se dostala do středu našeho zájmu pro tento týden.

Kauza 1.: Balet s balónem v Edenu
Jak jste již museli poznat, nerad píši o Slávii, neboť ta se v letošním roce dá jenom a jenom chválit, a to je nuda. Ovšem poslední zápas s Brnem mě přesvědčil, že skvělé výkony se prostě nedají přehlížet. Každý, kdo na utkání koukal, musel žasnout nad skvělým pohybem celé slávistické jedenáctky, který však je pro tento tým normální. Ono pro Slávii je hodně věcí, které by v jiných manšaftech opěvovali, normálních.

Troufám si tvrdit, že "věčně druzí" jsou už o třídu někde jinde než například Sparta či Ostrava (věřte, že se mi to nepíše lehce). Nemyslím tím jenom současný herní projev, ale především skvělou práci managementu a celého vedení týmu. Ukažte mi totiž jiný český tým, který v 63. minutě stáhne jednoho z tvůrců hry a jeho absence není na kádru vůbec znát, neboť za něj přijde ještě někdo o chloupek lepší. Nedělní zápas ukázal, na jaké technické úrovni jsou hráči současné české jedničky. Například Tavares ve druhé půli nezkazil snad jedinou přihrávku a jeho technické dovednosti bavily přes 13 tisíc fanoušků. Dalším plejerem, který odehrál skvělé utkání, byl Slovák Krajčík, neúnavně podporující ofensivní činnost domácích.

Hosté přijeli do Edenu v nelehké pozici, neboť v týdnu proběhlo ve vedení týmu malé zemětřesení a navíc ani celkový herní projev nebyl v posledních zápasech ideální. Přesto jsem nečekal, že by mohla parta kolem "modelky" Střeštíka odehrát takové nic. Troufám si tvrdit, že v podstatě sedmdesát minut si Brňané ani neškrtli. Neustále se bránili, míče jim odskakovaly od nohy, nedokázali si poslat přesnou přihrávku, z čehož pramenil neustálý tlak ze strany domácích. Opravdu jsem od nich očekával více, neboť například na začátku druhého poločasu vypadali jako Kladenští, kteří dostali v sešívaném svatostánku "bůra". Měl by to být důvod k zamyšlení? Asi ne, neboť v současnosti si žádný český tým v Edenu asi moc neškrtne...

Kapitola 2.: Balet s balónem v pravé atmosféře
Když kotel na Bazalech, tak pro všechny. Každý, kdo se v pondělí koukal na velmi pěkný zápas mezi pražskou ostudnou Spartou a skvělým Baníkem, musel být doslova fascinován "západoevropskou" atmosférou na stadionu, který hnal své modly k nejlepším výkonům letošní sezóny. Pro fotbalisty kolem vynikajícího Svěrkoše byl zápas jednoznačně lehčí, než-li si představovali v těch nejhezčích snech.

Sparta totiž předvedla tragický, ostudný, bídný a nevím jaký ještě výkon. Hráči stáli, padali jako hrušky ze stromu, popř. nadávali hlavnímu rozhodčímu, ani jedna z těchto činností však nemá s fotbalovým umem nic moc společného. Nevím, za co jsou její primadony placené, ovšem slova makat a jezdit po zadku, když se jim nedaří, je zřejmě pečlivě schováno v jejich myslích někde hluboko, aby to náhodou někdo z nich neodhalil.

Naopak lehkost, s jakou hráli domácí, předvádí v této sezóně snad jen Slavia. Centry z dílny Otepky měly "oči". Přihrávky mezi Svěrkošem a Střihavkou zase kousek fotbalového důvtipu. Jediný, kdo tuto ladnost kazil, byl obránce Neuwirth, který se opět nevyvaroval nakopávání balónů někam do "tramtárie". O tom, kdo bude v pondělním utkání tahat za kratší konec, bylo jasné hned po prvních deseti minutách. To, že přizvání trenéra Chovance na lavičku Sparty bylo jenom "záplatování", se mi zdálo hned od prvního momentu, avšak až nyní se tato skutečnost naplno projevila. Nechme se překvapit, jak vedení kolem šéfa Křetínského na vzniklou situaci zareaguje...

Slovo závěrem: Pokud začne Gambrinus liga nabízet více zápasů jako ten z pražského Edenu, Ostravy či Liberce, troufám si tvrdit, že to s námi nebude zase až tak špatné. Já se tento týden u obrazovek popř. přímo na stadionu velmi bavil, co vy?
P.S.: K fanouškům se nevyjadřuji, howgh!

Autor: Filip Horký

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Líp to snad napsat nešlo

Reagovat
smazaný uživatel

shit članek

Reagovat
smazaný uživatel

Ha,první

Jinak tenhle víkend jsem neměl absolutně čas a vlastně ani ted nemám,takže jsem neviděl jedinej zápas. A atmosféra na bazalech že je jako v západní evropě? To ví každý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle se nečte lehce, bohužel je to pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Věř, že mě se to všechno nepsalo lehko

Reagovat
Logan

Bohudík

Reagovat
smazaný uživatel

Nebuďte smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to máš za nick?? Nemám doma PC, tak nevím co se tu děje.

Reagovat
smazaný uživatel

není to náhodou howgh ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel pravda, pravda a zase pravda ta atmosfera dneska byla naprosto vynikajici,tak kdyby to vypadalo vzdy a vsude

Reagovat
smazaný uživatel

Pekny clanek, akorat jsem mel dneska pocit, ze Rudovi to moc nekopalo. Jinak Neuwirth, kdyz mel kopnout do balonu, tak kopyto. Ale zas neprohral jedinou hlavu.

Reagovat
honziss

Nevím proč ale já se třesu strachy pokaždé když dostane balón.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud zlepsi hru nohama, tak ma na to, aby byl jednou vybornym hracem.

Reagovat
Lojd

to je jak říct o nejaký házenkářovi: "když zlepší hru rukama..."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hazenekari jsou nejvetsi borci

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme dva

Reagovat
Staenly10

Skvělý článek,zvláště ta první část se čte skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Najednou se nevyjadřuješ k chování fanoušků. Ne, teď vážně, souhlasím, vše podstatné už bylo řečeno a kdo si chtěl z toho něco vzít, už má dávno plné tašky. Zajímavej pohled, zlepšuješ se, já říkal, že se to naučíš. A neříkám to jen kvůli tomu, že jsi Slavii vytáhl až...sakra...kam až vlastně, do nebe je v tomhle případě dost nízko. Je to pěkně napsané.

Reagovat
soukup

kde jsi prosím tě přišel na to, že Brno je tým kolem modelky Střeštíka, to má jako znamenat, že je to náš nejlepší hráč, že sou z něj všici udělaní? možná tě zklamu, ale tak to není

Reagovat
soukup

fanoušci ho nikdy neměli moc v lásce a co je o něm známo, tak je to introvert, kterej se zrovna moc neprojevuje protože se ani s nikým moc nebaví takže v kabinu rozhodně taky nevede

Reagovat
smazaný uživatel

Napsane je to pekne ovsem par detailu bych upravil.Slavia ma fazonu jak hrom,dari se ji do ceho kopne,ovsem ted ji ceka Evropa a vsichni vime,ze tam se Slavii muzou pristrihnout kridelka"o neco silnejsi muzstva" a trosku te sily odcerpat.Pro letos bude nejvetsim konkurentem Slavie Banik,ktery se i pres spatnou obranou hru drzi zuby nehty tim,ze jednoduse kazdeho prestrily.Kdyz porovnam hru Slavie a Ostravy ve Zline kde uz oba hrali tak se mi dokonce jeste vic libila Ostrava se ktere jsme nebyly tak priposrani a ktera to tudiz mela o fous tezsi.Ve 2 puli nas prakticky nepustila k balonu.Byl to valec jak Svina a jestli se tenhle tym dostane do fazony tak ma Slavia setsakramentsky silneho soupere.

Reagovat
smazaný uživatel

kuwa!!! newim co se vam vsem na neuwirthovi furt nelibi! sice nekdy kdyz ma balon tak taky trnu hruzu co vymysli, ale dneska hral super!!! vyhral nespocet hlav. souboju a to je jeho hlavni ukol !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Peknej clanek,specialne tyhle se me moc libej

Reagovat
smazaný uživatel

asi to bude tim,ze ses sesivanej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sakra,odhalili me

Reagovat
smazaný uživatel

aď se na mě nikdo nezlobí ,ale na atmosféru třeba při včerejších vyprodaných Bazalech nikdo ani trochu nemá .... v edenu se snaží ,ale nemyslím si ,že by to tam někdy tak bláznivé bylo :))) už třeba kvůli mentalitě ostraváků a pražáků , to je jedno a sto :)) .... a ted chybi aby naky cyp zacal resit nezamestnanost atd.

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci Baníku jsou nadrogovaní. Mám známého z kotle baníku,nebo resp. dělá s otcem v práci, a jezdí na výjezdy, bývá v tom nejtvrdším jádru. Bavily jsme se spolu o tom, že ta atmosféra je super, a tak. Ale že ti lidi jsou nadorogovaní. Daj si dvě tři pilulky extáze, a pak dělaj to co dělaj. Například ve Zlíně. Říkal mi, že se držel trošku z kraje, že tam bylo plno Políáků, kteří jsou schopni se porvat i mezi sebou...No, a že to se utvoří takový jak kdyby dav menši taková skupina, která tě jakoby vcucne mezi sebe, a i když nechceš tak do tebe tu extázi narvou, nalijou do tebe pivo na zapití, a pak tě začnou hecovat, at děláš bordel, že budeš jak dyby vudce zápasu.....Atmosféra byla užasná, i u té TV sem měl husí kůži, už se těším na Baník v Olomouci. Ale zase je potřeba nahlížet na to i z jiné stránky. Neříkám třeba že to co jsem napsal se děje pořád, ale když sem se to dověděl včera, tak mi to zas jako hloupost nepříjde. Jistě nemusí se to dít pořád, ale zase....Kdo ví. Věřím tomu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasne, myslim ze mas v mnohem pravdu. pravda ale je ze s tim nic nepujde udelat ale je fakt ze kdyz vcera zabirali bazaly jak lidi zpivali s salama v ruce tak to byl teda mazec na to v lize nikdo nema

Reagovat
smazaný uživatel

Ale on hovořil celkově o fanoušcích baníků atmosféra byla protože fandili všichni a o tom nadrogování to opravdu jenom hodně tvrdé jádro a spíše na fighty než na výjezdy A na domácí zápasy hodně málo takže to není o tom

Reagovat
smazaný uživatel

cuscus maš pravdu to je pouze na fighty ale v male miře a z fanděnim to nemá co společneho..

Reagovat
smazaný uživatel

vandertom:větši blbost sem ještě nečetl ty asi něco bereš co to pišeš za bludy takhle se šiři nechutne drby co nemaji vubec pranic společneho s pravdou. nebo nemužeš překousnout že Banik má prostě lepši fans než SKS

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi zrejme lidr tvrdeho banikovskeho jadra ze?

Reagovat
božský John

on je z Olomouce...

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles za blbosti??? tak se nadopujte taky teda !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no drogy tak maximalně do fightu a to si ještě nejsem jistý , nepatřím mezi ně takže nevím ,ale je to celkem možné aby je to při bitce méně bolelo a aby si byl více akční .... každopádně s normalním fanděním na stadionu to nemá co dělat ! ani na výjezdech .... banda fetáku na bazalech , banda fetaku , banda fetaaaaaaaaaaku. .....

Reagovat
smazaný uživatel

No já mám zase hodně kamarádů kteří se za FCB bijou takže chodí na fighty a někteří znich si šnupnou ano ae všichni určitě ne ve Zlíně jsem akorat citíl jak každý druhý hulil trávu takže zase to není tak že se tam každý zdroguje a pak fandí jak o život...Prostě máme nejleší fandy v lize...Nevím z jakeho týmu jezdí tolik fanoušku na vyjezdy

Reagovat
sosna

prej daj si dvě tři pilulky extáze.. ...a zapijou pivem.. to by většina lehla už před zápasem ty bajkaři..

Reagovat
božský John

Vcera muasim uznat,že to byla paráda.Takhle by se mělo fandit...né jak ve Zlíně...a navíc když je pěknej fotbal....

Reagovat
smazaný uživatel

jinak myslím ,že napsaní ,že to byla atmosféra jako v západní evropě je to trochu mimo , to byla severská a východní atmosféra tam se dle přece jen řve daleko víc než v těch fotbalových kolebkach

Reagovat
smazaný uživatel

Na Bazalech bylo včera prostě nádherně. Takovýto zápas nazývám fotbalovým orgasmem

Reagovat
smazaný uživatel

to bude utok v repre...SS...Strihy a Sverky

Reagovat
krysa23

kdyby nebyl ten Rada tak zabedněnej tak da do útoku duo Svěrkoš, Necid.

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo by to vubec spatne nevidim duvod proc by to tak nemohlo byt kdyz nepocitam toho radu ketry nam postavi dva zkusene snajpry slepicku a barose

Reagovat
plechi

Reagovat
smazaný uživatel

Super clanek a slavka

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný článek.Sparta opět omylem nastoupila v sestavě:

Nechytal - Pomalý, Podrazil, Přerazil, Slabý, - Netrefil, Skopal,

Odchodil, Marný - Přestřelil, Zazdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel pravda

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
sosna

Reagovat
honziss

Tak to je hodně dobré.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Odchodil mě porazil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduše geniální.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT sory za ale nieje tu niekde ,alebo nepozna niekto admina z eurotipu .cz? diky moc potrebujem nieco diky

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Slavie opravud hraje skvělý fotbal ale že by byla o třídu víše než baniček nejlepší u nás to asi ne ae souhlasím že nejlepší fotbal hrajou právě oni říká se mi to docel hrozně jako Ostravakovy Jinak Ml.Boleslav taky nehraje špatně :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele