Gambrinus liga trochu jinak - 10. kolo

20.10.2008, 21:43
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Přicházíme s druhým dílem našeho týdeníku, který bude pravidelně rekapitulovat to nejdůležitější, co se událo v posledním kole Gambrinus ligy. Zapomeňte ale na nudné fráze a ohrané věty. Budeme se snažit okomentovat události a problémy do větší hloubky a rozhodně si nebudeme brát servítky. Tentokráte se budeme zabývat parodií na fotbal od Teplic a pěkným zápasem na Žižkově.

Kapitola 1.: Teplice? Nic pro kardiaky
Už jsem se musel smát, neboť to, co předvádí hráči "žlutomodrých" se po většinu zápasu nedalo nazvat jinak, než výkon hodný STS Chvojkovice Brod. Absolutní neschopnost si přihrát a vymyslet něco kloudného ve směru dopředu byla naprosto zjevná. Když už se nějakým zázrakem dostal Verbíř a spol. před branku hostí, vyslali nebezpečnou střelu, ovšem pro diváky v horních řadách. Nevím, co to s klubem, který před sezónou chtěl hrát o poháry, děje. Jednou z možností může být, že si hráči ještě zvykají na nového trenéra Plíška. Tomu se mi ale nechce moc věřit. Vždyť máme za sebou už třetinu soutěže a kromě úvodního zápasu s tehdy ještě tragickými Českými Budějovicemi nedokázaly Teplice odehrát jediné kloudné utkání. Abychom ale jenom nekritizovali, musíme uznat, že proti tak rozjetému a kvalitnímu kádru, jakým momentálně disponují Mladoboleslavští, je velmi těžké něco vytvářet. Smekám tak nad obrovským zlepšením v posledních zhruba dvaceti minutách, které jako kdyby bořilo mýty, že konce zápasu už se v Čechách vypouští.

Kapitola 2.: Dvojitá porce emocí
Velmi pěkný zápas byl k vidění na Žižkově, kam zavítalo Brno. Oba týmy sice vycházely ze zabezpečené obrany (také to slovní spojení nenávidíte?), ovšem po úvodním nervózním otrkávání se soupeři rozjeli k velmi pohledným kombinacím. Trenér Csaplár udělal s týmem Viktorie poměrně velký kus práce, neboť ze hry Pražanů v podstatě vymizely ošklivé nakopávané balóny, které nahradila souhra po zemi, občas vyšperkovaná nahrávkou "z první". Srdce každého nezaujatého fanouška muselo zaplesat při úchvatné kombinaci, která předcházela Vozábalově brance. Následoval přehršel dalších velkých příležitostí, které však žižkovští "zedníci" nevyužili. Solidně odehrála utkání i "skvadra" trenéra Uličného, která se však do velkých šancí, až na výjimky, nedostala, a tak může být ráda, že zákeřná střela Střeštíka proskotačila až do brány.

Druhou porcí byl otevírací zápas 10. kola mezi Baníkem a Bohemians Praha. Bláznivé utkání, jinak se snad nazvat nedá. Už dlouho jsem neviděl, že by udělal brankář prvoligového celku takové minely, jaké předvedl domácí brankář Vašek. První "kiks" při ráně z nějakých 30 metrů by se ještě dal takříkajíc "ukecat", ovšem v druhém případě to už nejde. Pro toho, kdo zápas neviděl, můžeme uvést, že jeden z hráčů Bohemians slaboulince v nouzi vystřelil. Na "šouráček" už čekal v pokleku brankář Baníku, ovšem tomu míč naprosto nepochopitelně proklouzl. Jinak se hrál celý zápas ve velmi solidním tempu a porce devíti gólů v jednom zápase není často k vidění ani na hokeji, takže fanoušci, kterých na zápas dorazilo lehce přes šest tisíc, se rozhodně nenudili.

Slovo závěrem: Vážení "fanoušci" Teplických, vaše bučení na hráče tmavé pleti v dresu Mladoboleslavských se nedá nazvat jinak, než vyjádřením vaší absolutní frustrace a v některých případech minima mozku. Nepatří to do normálního života, natož na fotbalové stadiony. Pokud si chcete léčit svoje pošramocené ego, dělejte to prosím jinak a nekažte spoustě jiných, inteligentních lidí, příjemné fotbalové zážitky.

Autor: Filip Horký

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláště slovo závěrem je výborně napsané

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný pravdivý pobaveníčko

Reagovat
fantomas

Na rozdíl od prvního dílu s pořádným vlastním názorem, vyjádřeným vtipně a s nadhledem. Tentokrát nemohu jinak, než chválit a souhlasit.

Reagovat
$dolar$

Kdo je Filip Horky?

Reagovat
smazaný uživatel

Filip Horký.

Reagovat
$dolar$

No dyt pisu kdo je Filip Horky? ( prezdivka na foru )

Reagovat
fantomas

No však, Filip Horký.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem já, nový spolupracovník serveru Eurofotbal.cz, každý týden se budu snažit psát minimálně trochu kvalitní články ;) Reakce, jak své reportáže vylepšit jenom vítám. Stejně tak jako vám děkuji za projevenou chválu!

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

nevím.z článku vyzařuje potenciál mnohem větší, než byl napsán.útržkovité,heslovité věty do článku ani zbla nevtahují.vše je jen naznačeno.nechci kritizovat,ale bohužel to tak vyznívá

Reagovat
smazaný uživatel

jo.jeste abych jen nekritizoval.na .eurofotbalu si cením skvělých statistik a novinek,ale polemiky a úvahy jsou zde vážně v plenkách

Reagovat
smazaný uživatel

mas pravdu prece jen by to chtelo dane veci rozebrat vic do hloubky ale jsem rad ze se stim to zacalo a rekl bych ze toto je dobry zacatek!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak zatím to nebude tak Horký, viď Filipe. To chce trošku praxe, odhadu a nadhledu - a ono se to vytříbí. Zatím jsem rád, že se někdo něčeho takového ujal. Určitý pokrok jeznát i mezi těmito dvěma díly za poslední dvě kola. Hlavně vydržet. A protože bysme ... by jsme... sakra, teď jsem řešil francouzštinu a jsem z toho tumpachovej... bychom (najednou to jde) ti do toho taky trochu měli kafrat, tak moje kecy: zapoměň, že někomu fandíš, podívej se na všechno nezávisle a hledej zajímavosti. Já třeba očekával vypíchnutí toho neskutečného množství gólů. A už se nabízí srovnání s repre, shození teorie defenzivní GL, atp. Ty na to přijdeš. Fantomas taky začal docela nenápadně a dneska nás zásobuje takovým množstvím kvalitního materiálu, že už ani moc nechválím. Za prvé by praskl pýchou, zadruhé bych se upalcoval = dva mrtví. Totéž robertocarlos. Tak ať se daří.

Reagovat
smazaný uživatel

super ten zaver

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele