FORTUNA VÍKEND - ZÁKLADNÍ SKUPINY

13.01.2007, 20:13
Aktuality
Fortuna víkend šampionů 2007 má za sebou první hrací den. Dvě vítězství a jedna remíza udělaly z Ružomberoku nejúspěšnější mužstvo základních skupin. Zítra se v boji o postup do finále slovenský celek střetne s Libercem, druhou semifinálovou dvojici tvoří pražští Bohemians a Mladá Boleslav.

Překvapením dosavadního průběhu turnaje je výborná divácká kulisa, na kterou nejsme ze zápasů naší fotbalové ligy zvyklí. Také proto, ač se utkání hrála ve velmi vysokém tempu, měli hráči ještě dost sil v závěrech zápasů. Na hrací ploše o rozměrech 48m x 24m se střetávalo na každé straně pět fotbalistů v poli, docházelo tedy k ostrým střetům. Na jeden z nich doplatil slávista Vlček, který turnaj pro zranění po šlapáku jednoho z Maďarů nedohrál.


Skupina A

Dopoledne se rozehrála skupina A. Zápasy byly zpočátku velmi vyrovnané, první tři skončily remízami. Až do klopýtnutí Slavie s maďarským Debrecenem. Sešívaní si nemohli vypracovat vyložené šance, hráli v křeči. Navíc tým opustil již zmíněný útočník Vlček. Svůj špatný výkon zopakovali v zápase s Bohemians a i z tohoto střetnutí odešli poraženi.

Vítězství nad Slavií, připočteno ke dvěma předchozím remízám, přineslo klokanům celkové první místo v zamotané skupině A. Borci z Vršovic hráli s nadšením a pouštěli se aktivně a bez respektu do soubojů s papírově silnějšími soupeři. Pomohl jim i početný tábor fanoušků.

Maďarští svěřenci trenéra Beránka stáli krůček od postupu do semifinále. Čtyři body po dvou duelech jim dávaly velké naděje. Ještě minutu před koncem rozhodující bitvy s Libercem drželi postupovou remízu. Pak ovšem fauloval Leandro, dostal první žlutou kartu dne a Slovan ze situace po následném přímém kopu skóroval a Debrecen tak odsoudil k boji o páté místo.

Šanci na 300 000 korun určených pro vítězný klub naopak stále má Slovan Liberec. Odehrál tři kvalitní utkání i bez reprezentanta Zápotočného, jehož vedení týmu kvůli riziku zranění do turnaje nepustilo. Na postu brankáře po odchodu Čecha střídal Slovan Hauzra a Bolka.

Výsledky
Slavia - Liberec3:3
Debrecen - Bohemians1:1
Liberec - Bohemians5:5
Slavia - Debrecen2:3
Debrecen - Liberec3:4
Bohemians - Slavia4:2

Tabulka
1.Bohemians 190512010:85
2.Liberec12012:115
3.Debrecen1117:74
4.Slavia0127:101


Skupina B

Odpoledne patřilo skupině B, kde si s přehledem dokráčel pro první místo Ružomberok, momentálně čtvrtý celek slovenské nejvyšší soutěže. Hladce proplul skupinou, ač střídal pouze osm hráčů v poli.

Nepřesvědčivé výkony z podzimu podtrhla Wisla Plock i v sálové kopané. Tým, za nějž nenastoupil zraněný Patrik Gedeon, bodoval pouze se Spartou. Česká dvojice Sedláček - Došek tak zítra nastoupí pouze do zápasu o poslední místo.

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli s Ružomberokem a porazili Plock, a tak o jejich postupu měl rozhodnout duel se Spartou. Letenští vstoupili do zápasu aktivněji, ale góly Kuliče, Pecky a Holuba jim zlomily vaz. Poté již kralovali středočeši a uštědřili Spartě debakl 7:2.

Hráči z Letné se opírali o výborné výkony Jaromíra Blažka. Proti skvěle hrající Boleslavi byl ovšem bezmocný. Trumfem měl být Jan Šimák, který má zkušenosti z podobných turnajů v Německu. Příliš se ale neprosadil, i proto se tak jeho tým loučí s vidinou finále.

Výsledky
Sparta - Plock2:2
Boleslav - Ružomberok4:5
Ružomberok - Sparta5:5
Plock - Boleslav3:5
Plock - Ružomberok2:4
Boleslav - Sparta7:2


Tabulka:
1.Ružomberok21014:117
2.Mladá Boleslav20116:106
3.Sparta0219:142
4.Wisla Plock0127:111


Autor: Jan Švestka

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*

Boleslav paráda!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Náš turnaj o pohár města Ostravy měl pětkrát větší úroven.

Reagovat
Shevchenko

SPARTA! SPARTA! BŮ*ERANTU PARTA!

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*

Sparta sou sooockyyyy

Reagovat
HOST*

Ruzomberok to cele vyhra.....do toho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele