Fantasy MS: Co se událo během prvního kola

20.06.2014, 11:42
Aktuality
Máme za sebou úvodní zápasy všech osmi skupin a můžeme tak bilancovat, jak se komu povedlo první kolo ve fantasy na fifa.com. Nyní je již v plném proudu kolo druhé a FIFA své populární hře přidala spoustu původně chybějících funkcí. Pojďme se na ně podívat.

Nejprve si však vyjmenujme neduhy, které úvod soutěže provázely. Kromě absence celkového počtu získaných bodů, a tím pádem i pořadí v daných ligách, bylo tou nejhorší chybou hýbání formací vlastní jedenáctky, kdy ze sestavy nemizela uvolněná pozice, ale vždy ta úplně vpravo. Nejednomu manažerovi se tak přihodilo, že vinou špatně nastaveného systému přišel o vysoký počet bodů, které mu jeho hráč na pravém kraji sestavy uhrál. Namísto uvolněné prázdné pozice putoval na lavičku právě on.

Nyní by již podobný problém vyvstat neměl, systém přímo nabízí možné formace, které jsou aktuálně dostupné (kdy ještě někteří hráči nemají svůj zápas odehraný) a v případě odebrání hráče ze sestavy by již opravdu měl nový náhradník zaplnit toto uvolněné prázdné místo. Např. mi vyhořel Neymar a chci jej vyměnit za Pera Mertesackera. Potvrdím posazení brazilského útočníka na lavičku, poté změním formaci pomocí lišty nad sestavou, čímž by měla z útočné řady zmizet uvolněná pozice a přesunout se do obrany, kde můžu nasadit německého dlouhána. Bez ohledu na to, zda se Neymar nacházel na té či oné straně.

Jiná pravidla zůstávají stejná: Měnit své hráče i kapitány můžete kdykoli, jedinou podmínkou je, že daný hráč ještě nenastoupil ke svému zápasu. Vyplatí se tak dát šanci i hráčům, kteří na první pohled nemusí přinést bodový přehršel, půjde je tak jako tak snadno vystřídat... Přestupy nejsou během celé skupinové fáze povolené, všichni musí operovat pouze s 23člennou soupiskou, kterou si vytvořili na začátku. Stejně tak je zbytečné se poohlížet po Wild Card, čili divoké kartě, nebo po možných změnách v ceně hráčů. Ta zůstane za všech okolností stejná po celou dobu turnaje.

Založení otevřené ligy Eurofotbalu splnilo trochu jiný účel, než jaký byl původně zamýšlen. Jelikož se díky velkému zdejšímu zájmu objevila vysoko na žebříčku všech založených lig, neodolali jejímu vábení ani cizinci, a tak je její momentální pořadí značně zkresleno. Proto jsme se rozhodli založit novou ligu, tentokrát uzavřenou a heslem chráněnou, kterou jste možná již zahlédli v diskuzi. Ruku k dílu zde přiložil známý diskutér a kovaný fanda Juventusu Pinturicchio, název ligy zní prozaicky EuroFotbalBest, heslo "eurofotbalbest10".

Na závěr pár tipů: Pokud vás zajímá, jak si pro porovnání vedou hráči, které ve své sestavě nemáte, můžete se podívat do tohoto online dokumentu, který se po každém zápase pravidelně aktualizuje. Odkaz pojednávající o témže, ovšem v případě prvního kola, najdete zde.

Nebojte se experimentovat, každý hráč z prvních hracích dnů daného kola si zaslouží místo ve vaší základní sestavě! Totéž platí pro přehazování kapitánské pásky, je dokonce možné tuto činnost aplikovat i mezi jednotlivými zápasy hranými ve stejný den. Možná pak napodobíte malajského hráče Alexandria17, jenž ovládl první kolo s úctyhodným ziskem 154 bodů. Obecně si za první kolo mohou pogratulovat ti, kteří alespoň překročili stobodovou hranici. Řadí se tak do stovky nejlepších českých hráčů. Tohle i mnohem více lze vyčíst z tabulek po kliknutí na ikonu s názvem Leaders.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (444)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele