Fantasy MS - Souhrn druhého kola

24.06.2014, 13:53
Aktuality
Boje o osmifinále v Brazílii gradují a stejně tak spěje ke svému konci i první fáze fantasy MS. Třetím kolem dojde k uzavření základních skupin a konečně hráči znovu dostanou příležitost změnit svou soupisku na vyřazovací část turnaje. Pojďme se však nejdříve podívat, jak si kdo vede po dvou kolech.

Pořadí naší soukromé Eurofotbalové ligy s heslem "eurofotbalbest10", kam se stále můžete přidávat, momentálně vede zdejší diskutér a fanda madridského Realu imp s 289 body, jehož se čtyřbodovým odstupem pronásleduje ACS Spalik. Třetí místo aktuálně drží jediný slovenský zástupce ligové top10, matozingor. Situace na čele tabulky je však i nadále mimořádně vyrovnaná a s každým hracím dnem se dramaticky mění. Zmínku si tak zaslouží i známý fanoušek milánského Interu Jajinek na čtvrtém a černý kůň soutěže olivono na pátém místě. Celá první dvacítka soutěžících je naskládaná v rozmezí lehce nad třicet bodů, což je stále snadno dosažitelné manko.

Potíže se střídáním skrze změny formace i jakékoli další neduhy, jež soutěž v počátcích provázely, jsou zdánlivě plně zažehnány. Po rychlém odehrání závěrečných zápasů skupinové fáze nyní dojde na nutnou obměnu kádru vzhledem k posunu brazilského šampionátu do jeho vyřazovací fáze. Počet hráčských výměn na soupisce je neomezený, přestupové šílenství vypukne v pátek od sedmé hodiny ranní a potrvá až do sobotního večera, kdy v 18:00 začne první osmifinálové klání. Zároveň se spolu se snížením počtu národních výběrů na polovinu zvedne počet hráčů z jedné reprezentace, jež můžete mít ve vlastním výběru. Doposud to byli tři zástupci, nyní se limit navýší na pět.

Rady a tipy na závěr: Šanci se v průběhu kola vyplatí dávat i papírově nevýrazným hráčům za jediný milion. Skvěle tuto taktiku ilustruje výkon alžírského útočníka Abdelmoumeneho Djaboua, jenž se výrazně podílel na rozdrcení Jižní Koreje 4:2 a připsal si díky gólu a asistenci úctyhodných čtrnáct bodů. Nyní v probíhajícím třetím kole bude nutné víc než kdy jindy dát šanci opravdu co největšímu počtu hráčů z kádru, neboť závěrečné zápasy skupiny často provází početné změny základních sestav, kdy již některé reprezentace nemají zdánlivě o co hrát a dávají tak šanci obvyklým náhradníkům. Pokud vás zajímá, jak si bodově vedou hráči, které sami na soupisce nemáte, můžete tak učinit zde pro již odehrané druhé kolo a zde pro probíhající poslední zápasy skupinové fáze.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (326)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele