Fantasy EURO - Souhrn 2. kola

16.06.2012, 14:32
Aktuality
Uplynuly čtyři dny a zase jsme o něco blíže rozuzlení, kdo prokáže nejlepší přehled, manažerský instinkt a i s trochou štěstí zvítězí. Eurofotbal League už čítá neuvěřitelných 826 hráčů a pořadí po prvním kole se značně promíchalo. Dokonce i místní celebrity začínají vystrkovat růžky...

První místo momentálně okupuje Jiří Markovič se svým týmem Absolut Jednohubka, jenž získal 122 bodů. Na záda mu dýchá sympatický fanoušek Arsenalu djourou, jeho tým chaperons zaostává o jediný bod. Velkou pochvalu si zaslouží Jakub Mucka, neboť Jiskra Strážnice v druhém kole neustoupila ani o píď a stále drží dělené třetí místo spolu s Lovci trofejí Alexandra Kabyla. Všechny rozestupy jsou i nadále minimální a celá první padesátka soutěžících se vměstnala do dvaceti bodů. V tomto elitním seznamu už lze najít i tváře známých diskutérů. Za všechny zmiňme všudypřítomného kiwwiho, kterému šlape na paty grammar nazi Counter. Jen těsně do první padesátky nepronikl hrubas a o moc nezaostávají např. prezident a zakladatel EF ligy Rssa nebo Pinturicchio.

V Intergalaktické lize, fungující na principu H2H, je stále nepřeberné množství hráčů, jimž se povedlo porazit své protivníky v obou hracích kolech. Tento počet se však smrskl oproti prvnímu kolu o více než stovku hráčů na 131. Díky nejvyššími počtu získaných bodů je pořadí na čele stejné jako ve výše zmíněné EF lize jen s tím rozdílem, že třetí místo patří hráči s nickem Jeremy a jeho tým se stylovým názvem czech rePUBlic. Za zmínku také stojí prozatímní čtvrté místo místy roztěkaného fanouška Chelsea Godwinsona a druhé, tentokrát už suverénní vítězství prezidenta ligy fantomase, který tak navzdory nepřízni osudu i nadále chová naději na nejvyšší příčky.

Druhé hrací kolo se neslo v duchu gólových přestřelek, čisté konto z 16 účastníků udrželi jen obránci Španělska a Francie. Velké popularitě se tak těší útočně ladění hráči, nejvíce zazářili David Silva, Mario Gómez nebo Fernando Torres. Ze záložní řady se stejně jako v prvním kole prosadili Alan Dzagojev, Václav Pilař či Mario Mandzukić. Potenciál do dalších kol předvedli také špílmachři jako Andrea Pirlo, Bastian Schweinsteiger a Kuba Błaszczykowski. Vychytralým tahem může být sázka na Igora Denisova, který má sice ve statistikách 0+0, ovšem stihnul již získat 25 Recovered balls, jednoznačně nejvíce ze všech hráčů na ME. Všechny tyto hráče lze získat, pokud stále disponujete tzv. divokou kartou.

Jestliže ano, můžete ji aktivovat při potvrzení přestupů a až do 20:30 libovolně upravovat soupisku. Toto období je považováno za nejlepší pro využití Wild card, jelikož se dají čekat rozličné změny v sestavě u týmů, které už mají buď postup jistý, nebo už naopak šanci na čtvrtfinále ztratily. S koncem skupinové fáze se váže opět možnost neomezeného počtu přestupů, takže se ani nevyplatí WC šetřit na horší časy.

Na závěr ještě zmínka o jedné z poněkud opomíjených soutěží - kromě boje mezi sebou také společně reprezentujeme Českou republiku a v tzv. Fans' league soupeříme se stejnými protivníky jako česká reprezentace. V prvním kole celkový průměr všech našich získaných bodů bohužel nestačil na ten ruský, v kole druhém došlo na remízu s Řeckem 43:43. V závěrečném zápase s Polskem tak potřebujeme zvítězit a zajistit, aby v případě selhání na hřišti naše reprezentace pokračovala v turnaji alespoň na fantasy úrovni. Detailní informace jsou k dispozici po kliknutí na tlačítko "Show standings" v pravém panelu na hlavní stránce fantasy.

Jak zahrát divokou kartu?

Když uděláte více než jeden přestup a dole na vás mrká jedině "make transfers", zatímco horní lišta straší odpočtem drsné sumy bodů, nepropadejte panice. "Make transfers" stlačte a pak jen na další stránce v prvotní fázi místo "confirm changes" klikněte na "play wildcard". Teprve potom můžete v klidu změny potvrdit a až do 20:30 si s vaším zbrusu novým týmem (pochopitelně zadarmo) hrát...

Autor: Martin Kantor

Komentáře (374)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele