Fantasy EURO - Souhrn 1. kola

12.06.2012, 14:52
Aktuality
Zaujalo nás
Máme za sebou první zápasy všech čtyř turnajových skupin a s nimi i konec prvního hracího kola fantasy fotbalu. Jeden z více než 750 hráčů tak podnikl úvodní krok k prvenství v místní Eurofotbalové lize. Jak zatím vypadá pořadí?

V lize, která užívá modelu Classic, se na výsluní dostal tým Banik Ostrava slezského vlastence AVE SILESIA se ziskem úctyhodných 61 bodů. Jen o bod zaostává výběr Jána S. s názvem JFC Humenné. O prozatímní třetí místo se s 59 body dělí dva mančafty: Uefalona od hráče s nickem Woland a Jiskra Straznice Jakuba Mucky. Diskutérské a redakční celebrity zatím zaostávají, žádná z nich se doposud neprobojovala ani do první padesátky soutěžících. Nic však není ztraceno, bodové rozestupy jsou minimální a pořadím se ještě bude hodně míchat.

O první místo v H2H lize se dělí hned 237 účastníků, kteří v úvodním kole porazili jim přiděleného soupeře a získali tak tři body do tabulky. V případě stejného počtu bodů rozhoduje vyšší počet bodů celkově získaných, a tak je v popředí opět tým JFC Humenné před Uefalonou.

První kolo bylo ve znamení selhání drahých hvězd, a tak si mnozí mohli zoufat, že hráči jako Sneijder nebo Iniesta i přes skvělý individuální výkon nedostali více než dva body a nenaplnili vysoká očekávání. Naopak zazářili někteří méně vybíraní fotbalisté, např. Dzagojev, Mandžukić či Ševčenko. Svá zaváhání a chybné volby při tvorbě soupisky můžete napravit i během probíhající soutěže dalšími transfery. Je však třeba mít na paměti, že do začátku druhého kola je zdarma povolena pouze jedna hráčská výměna, každá další bude mít za následek ztrátu tří bodů. Tuto nepříjemnost je možné jednou za turnaj obejít využitím tzv. Wild card, která hráči poskytne neomezené množství transferů.

Pokud se ji rozhodnete využít dnes před začátkem druhého kola, máte čas provést vysněné změny jen do 17:45. Pokud divokou kartu aktivujete až během dnešního večera nebo následujících dnů, budete si moci libovolně tvořit tým až na třetí hrací kolo. Jinými slovy - není možné v průběhu druhého kola nahradit např. Robbena Giroudem a nasadit francouzského útočníka hned na střetnutí s Ukrajinou.

Na závěr pár tipů: nejvybranějšími hráči od startu soutěže se stali dánský brankář Andersen, anglický stoper Lescott, ruští záložníci Dzagojev s Širokovem a v útočné řadě manažeři nejčastěji vsadili na čerstvou krev v podobě Aršavina s Benzemou. Opačným směrem putovaly hlavně nizozemské hvězdy v čele s Robinem van Persiem a Wesleym Sneijderem, z obránců ztratil nejvíce důvěru soutěžících Ignazio Abate a z brankářské pozice se musel četně pakovat vyloučený Szczęsny. Těmto hráčům hrozí, že ztratí svou cenu a mohou tak snížit manažerův rozpočet. Naopak ti, kteří měli v týmu např. Andersena s Širokovem, mají dobře našlápnuto ke zhodnocení jejich cenového růstu a jejich kapitál se desetinu po desetině zvětšuje. Změny cen jednotlivých hráčů lze sledovat v sekci Transfers při nastavení filtrů "Price rise/fall".

Autor: Martin Kantor

Komentáře (610)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele