Evropa znovu pod tlakem Saúdské Arábie, Neves se chystá do Al-Hilalu

18.06.2023, 16:58
Aktuality
Rúben Neves (© AFP)

Už nějakou dobu se pokouší Al-Hilal po vzoru svých konkurentů ze saúdskoarabské nejvyšší soutěže o přestup slavnějšího jména. Poté, co neúspěšně usiloval o příchod Lionela Messiho z PSG, se zdá, že v tomto ohledu přece naplní svá přání. Novou posilu má brzy hlásit z Premier League, dohodl se totiž s Wolverhamptonem na transferu šestadvacetiletého Rúbena Nevese.

Kuloární zprávy se začaly šířit během neděle prakticky jen krátce poté, co Aleksander Čeferin, předseda UEFA, v rozhovoru pro nizozemskou televizní stanici NOS prohlásil, že by se Evropa neměla bát masového odchodu hráčů do Saúdské Arábie. Zatím asijská země do své ligové soutěže získala napevno dva velikány, za Al-Nassr již nastupuje Cristiano Ronaldo, do Al-Ittihadu nedávno odešel Karim Benzema. Brzy se chystá také oficiální oznámení ohledně stěhování N'Gola Kantého ke druhému jmenovanému celku.

Nevesovi vyprší kontrakt u The Wanderers v roce 2024, anglický klub usmlouval jeho přesun za 47 miliónů liber. Už několik týdnů se spekulovalo, že by portugalský záložník mohl zamířit do Barcelony, katalánský gigant však prý nepoložil na stůl takovou nabídku, která by byla pro všechny zainteresované strany zajímavá. Nyní je tak na spadnutí angažování do Al-Hilalu.

Autor: Patrik Sandev / bbc.com

Komentáře (362)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele