Benzema přestoupí do Al-Ittihadu, tvrdí francouzská média. Podepíše na tři roky

06.06.2023, 10:52
Aktuality
Karim Benzema (© AFP)

Francouzský útočník Karim Benzema podle nejnovějších zpráv agentury AFP přestoupí do Al-Ittihadu. Kontrakt, který bude platný na tři roky, by měl podepsat během úterý. Už během pondělí francouzská televizní společnost RMC Sport reportovala, že přesun z Realu Madrid se měl oficiálně uskutečnit na začátku tohoto týdne. Až teď je ovšem dohoda formalizována.

Benzema, který oznámil svůj odchod z mezinárodního fotbalu po mistrovství světa v Kataru, se tak stane druhým vítězem Zlatého míče, který se připojí k nejvyšší soutěži v Saúdské Arábii, a to po transferu Cristiana Ronalda do Al-Nassru. AFP s odkazem na interní zdroje asijského klubu uvádí, že pětatřicetiletý forvard už podepsal tříletou smlouvu.

Zatímco Benzema je další hvězdou, která bude působit v saúdskoarabské lize, údajně nemá být tou poslední. AFP během pondělí sdělila, že saúdskoarabské kluby se pokusí přivést až 10 dalších vysoce kvalitních hráčů, kteří hráli buď finále Ligy mistrů nebo mistrovství světa. Už nějakou dobu se spekuluje také o tom, že by například Lionel Messi mohl zamířit do Al-Hilalu.

Real oznámil odchod svého kapitána v neděli před závěrečným zápasem sezony s Athleticem Club, ve kterém Benzema přispěl proměněnou penaltou k remíze 1:1. Se španělským klubem mimo jiné získal čtyři tituly a pětkrát vyhrál Ligu mistrů. Trenér madridského týmu Carlo Ancelotti po utkání přiznal, že ho rozhodnutí jednoho z nejlepších útočníků světa zaskočilo.

Autor: Patrik Sandev, ČTK / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
Mishko

ak pritiahnu okrem Ronalda a Benzemu ešte aj Messiho, obávam sa, že budú so svojimi neobmedzenými rozpočtami oveľa ľahšie ako USA či Čína lákať aj mladších a perspektívnejších hráčov... kto by si s nimi nechcel zahrať? idú na to chytro a to je pre európsky klubový futbal potenciálne obrovské ohrozenie do budúcna

Reagovat
LAM

Vůbec bych se toho nebál. Hvězdy tam budou chodit jen na sklonku kariéry

Reagovat
Mishko

zatiaľ... ale prečo by tam nezačali chodiť aj mladé talenty, ktoré by si takto mohli zahrať s najlepšími hráčmi svojho detstva a naviac by dostali neporovnateľné peniaze? treba si uvedomiť, že mladí futbalisti často nie sú tie najchytrejšie hlavičky a vidina hry s top menami a rozprávkových peňazí môže byť pre nich extrémne lákavá

Reagovat
zurix_new

Proč by měl být někdo automaticky hloupý, když se rozhodne hrát fotbal čistě pro peníze?

Reagovat
Mishko

blbo som to napísal, ale myslel som myslel som to tak, že napr. 19ročný talentovaný hráč uprednostní v danom momente 2násobné peniaze v SA, kde sa už nikdy nevyšvihne tak, ako by sa mohol vypracovať v Európe a o 3-4 roky by bral úplne iné prachy či už z kontraktu alebo aj zo sponzorských zmlúv...

Reagovat
kilobyte

Jdou na to fakt chytře. Ohromně přeplatí starší hráče, aby pak mohli ohromně přeplatit i mladé hráče. Geniální strategie. Jestli jim vyjde, tak budou moct přeplácet hráče, dokud jim nedojdou peníze.

Reagovat
Mishko

tak ako by si na to išiel ty, ak by si chcel V Saudskej Arábii spraviť ligu na svetvej úrovni v priebehu 5-10 rokov, hlavička? rád si to vypočujem

Reagovat
kilobyte

Nijak, protože to v takovém období nejde. Když už, tak nějakou koncepční prací na více let. Přivést 3 bývalé top hráče na maximálně 3 roky (tak dlouho tam stejně nevydrží) ti ligu nepozvedne na nejvyšší úroveň za 5-10 let.

Reagovat
sergi

Nech sa nikto nehnevá, Benzema je delo a kaliber, ale 200melo?

Reagovat
nani92

ak tam pôjde nejaký mladý a perspektívny hráč, tak má po perspektíve a takého škoda nie je

Reagovat
kilobyte

I kdyby tam chodili ti nejlepší, tak tam nebudou ty nejlepší podmínky pro jejich rozvoj. Takže postupem času přestanou být nejlepší.

Reagovat
Seydou Doumbia

Urpimne divil bych se kdyby tam chodili něj hráči z JA místo Reálu a City a taky hráči ve věku 25 let kdy jsou na vrcholu formy...pár pokrmů ligu neudělá, Saúdy jen tak někdo fotbal hrát nenaučí aby to mělo kvalitu

Reagovat
Mishko

místo Reálu a City určite nie, asi ani miesto Bayernu či Juventusu, ale v prípade takého Lyonu, Benficy a pod., teda tímov, ktoré sú často vstupnou bránou pre talenty z JA, prečo nie? pozri sa na to očami 17ročného Brazílca, ktorý vyrástal v brutálnej chudobe a nikdy nevie, kedy sa môže zraniť a mať po kariére...

Reagovat
Seydou Doumbia

Jo tohle by mohlo být možný, uvidíme

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Evropě ujíždí již pár let vlak na všech frontách, ale u fotbalu zrovna ne.

Reagovat
Anetis92

Toho bych se nebal, bude to jak Cina.. ano, par skvelych hracu tam pujde i pred 30tinama, ale evropsky fotbal to neohrozi ani trochu. Uz jen tim, ze je to proste arabie, tam rozumny clovek s rodinou (a zenou) uplne zit nechce.

MLS by byla jina kava, tam se da i zit normalne rodinny zivot, ale MLS neni financne silna proste.

Reagovat
Hachim Mastour

Bude mať plat ako Ronaldo

Reagovat
Greaber

Platí tam fotbalisti z té výplaty vůbec nějaké daně?

Reagovat
ACSeRw!n

logicka varianta konecne bude mezi svymi a vice manzelek uz nebude problem

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
eder

a také na jejich věk se už tolik brát zřetel nebude...

Reagovat
db18

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
Marv

Reagovat
db18

Spíš by tam měli přeplatit některý gólmany...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele