Bolestivý odchod pro Real Madrid, smlouvu neprodlouží ani Benzema

04.06.2023, 12:20
Aktuality
Karim Benzema (© AFP)

Karim Benzema v uplynulých letech táhl Real Madrid svými góly, od příští sezony si ovšem Bílý balet bude muset najít jiného střelce. Francouzský útočník neprodlouží končící smlouvu, španělský klub to oznámil v oficiálním prohlášení.

O nové smlouvě pro bývalého francouzského reprezentanta se mluvilo řadu měsíců a dlouho to vypadalo, že podpis kontraktu je jen otázkou času. Nakonec k němu nedojde a hlavním důvodem je podle všeho saúdskoarabský Al-Ittihad, který Benzemovi nabízí dohodu s ročním platem sto milionů eur.

"Real Madrid se s naším kapitánem Karimem Benzemou dohodl na ukončení báječného a nezapomenutelného období. Real Madrid by rád vyjádřil obrovskou vděčnost osobě, která se už nyní zařadila mezi největší legendy našeho klubu," stojí v prohlášení královského klubu.

35letý Benzema je odchovancem Lyonu a do Realu Madrid přišel před čtrnácti roky. Celkem zde odehrál 647 zápasů (pátý v historickém pořadí) a s 353 brankami je druhým nejlepším střelcem historie Bílého baletu. Se spoluhráči vybojoval 25 trofejí včetně pěti ušatých pohárů za triumf v Lize mistrů a čtyř španělských titulů.

Kabina Realu Madrid v nadcházejících týdnech projde obměnou a vedle Benzemy z ní odejdou i Marco Asensio, Eden Hazard a Mariano Díaz. Nový kontrakt stále nepodepsal Luka Modrić, na dalších dvanáct měsíců se Realu zaváže Toni Kroos.

Autor: Tomáš Pavlík / realmadrid.com

Komentáře (402)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele