CHELSEA, ARSENAL, VALENCIA, BARCA...

29.09.2004, 10:04
Aktuality
A je tu středa a dalších osm zápasů. A také řada otazníků. Bude to norský Rosenborg, kdo přeruší sérii neporazitelnosti Arsenalu? Kolik dá branek Barcelona do sítě Šachťoru? Kdo z portských střelců dá gól Petru Čechovi? Přijde další remíza milánského Interu? Zde je stručný přehled posledních novinek v 16 klubech skupin E, F, G a H...


Skupina E

Branka Ashleyho Cola v prvním poločase stačila, aby Arsenal vyhrál další zápas, tentokráte nad Manchesterem City. Sol Campbell, který nehrál od EURO 2004 pro zranění achilovky, se vrátil do základní sestavy a pravděpodobně se objeví i v utkání s Rosenborgem. Ten v norské lize porazil Sgndal IL 3:1. Ørjan Berg, který utrpěl před týdnem zranění kolene, odpočíval, ale všichni věří, že proti svěřencům Arsène Wengera bude moci nastoupit.

SC Heerenveen byl opravdu snadným soustem ke strávení pro PSV Eindhoven. Výhra 4:0 to jen potvrzuje. Obránce André Ooijer se vrátil do sestavy, ale musel být po 45 minutách vystřídán a je jasné, že do souboje s řeckým Panathinaikosem se nedá do pořádku. A co víc! Podle posledních zpráv bude chybět minimálně jeden měsíc.To samé se dá říci o Geraldu Sibonovi, který si stěžuje na bolesti kotníku. Dva góly Angelose Basinase a jeden Rudolfa Skácela rozhodly o vítězství Panathinaikosu nad Xanthi FC. Ale mistr Řecka se v Nizozemsku bude muset obejít bez zraněných Luciana Sanmarteana, Emmanuela Olisadebeho a Raimondase Zutautase.

Skupina F

Frank Rijkaard je spokojen a kdo by nebyl. Barcelona šlape, Ronaldinho se pomalu rozehrává, góly padají jak na běžícím pásu, jeden hezčí než druhý. Tým připomíná pověstné mušketýry, jeden za všechny, všichni za jednoho! Jo když se daří, jde všechno samo. Mallorca dostala "trojku", ale Barcu trápí zranění. Motta a Gabri si nakopnou asi až do konce sezóny, Sylvinho měsíc, problémy mají i Edmilson a Marquez. Oleguer Presas hrál a je pravděpodobné, že tomu tak bude i ve středu proti Šachťoru Doněck. Ten vyhrál ligové utkání s Arsenalem Kyjev díky brankám Brandãoa, Matuzalema a Andrije Vorobeje. Ale hostujícímu celku budou hodně chybět dvě opory. Julius Aghahowa pro zranění a Darijo Srna pyká za vyloučení v posledním zápase.

Martin O'Neill byl po prohře Celtiku s Barcelonou dost zklamaný, ale pak musel uznat hráčskou převahu soupeře a pustit se znovu do boje. A pevné nervy bude jistě v Miláně na AC potřebovat! Nyní mu nezbývá než věřit, že doktoři a maséři dají do pořádku dvojici Chrise Sutton a Didiera Agatha. Oba se pomalu dostávají ze zranění a i proto chyběli v zápase proti Dunfermline (3:0). AC Milán zabral a po bojovném výkonu a střeleckém koncertu Andreje Ševčenka, autora obou branek, porazil Lazio na jeho stadiónu 2:1. Nehrál Filippo Inzaghi, Kakha Kaladze nahradil v obraně zraněného Jaapa Stama.

Skupina G

Anderlecht prohrál s Charleroi 1:2, když svou první branku v tomto klubu dal Olivier Deschacht. Po dlouhých měsících absence se vrátili do sestavy Yves Vanderhaeghe a Glen De Boeck, naopak Mbo Mpenza v ní zůstal i přes přetrvávající bolesti zad. Obránce Michal Zewlakow, kterého trápí zraněný stehenní sval, se asi nakonec v sestavě objeví, ale jinak je Anderlecht lazaretem! Hannu Tihinen, chodidlo, Martin Kolář a Clayton Zane, koleno, Marc Deman, sval... Inter Milán remizoval již ve třetím ze čtyř ligových zápasů. Obafemi Martins naskočil do "couráku" a rázem se z Interu stal expresní rychlík. Dal dva góly a vyrovnal stav na 2:2. Parma se již těšila na první vítězství. Roberto Mancini tentokráte postavil Adriana od první minuty do útoku společně s Christianem Vierim, ale musel to být Martins, který střídal Vieriho, kdo dával branky a pomohl nerazzurri získat alespoň jeden bod. Javier Zanetti, Juan Sebastián Verón a Edgar Davids se vrátili do základní jedenáctky, pro zranění a pokles formy z ní vypadne Vieri.

Angelose Charistease bolelo ucho a proto nehrál. Když ho ale na hřiště během zápasu přece jen trenér poslal, na bolest rázem zapomněl a samou radostí dál gól! I ten přispěl k výhře Werderu Brémy nad Bochumí 4:1. Kapitán Frank Baumann je připraven nastoupit, právě tak jako Pekka Lagerblom. Valencii nechce nikdo propásnout. Hraje se o body, o postup, o milióny! Vicente Rodríguez a Stefano Fiore, gól a gól, 2:0 vyhrává Valencia nad Racingem Santander. Co to znamená? No přeci první místo v tabulce španělské ligy! Claudio Ranieri nechal odpočívat brankáře Santiaga Caňizarese, nahradil ho Andrés Palop. Rubén Baraja, Amadeo Carboni a nejlepší střelec Marco Di Vaio se na utkání rovněž dívali v klidu z tribuny stadiónu. Pablo Aimar ale nehrál pro zranění. A tím to nekončí, naopak začíná! Roberto Ayala, Fabio Aurelio, Ludovic Butelle a Francisco Rufete, Stefano Fiore, Miguel Ángel Mista a Gonzalo de los Santos. Ti všichni se hlásili u lékaře týmu!!! Ranieri povolal z rezervy Francouze Nico Karlamoffa...

Skupina H

Chelsea - Porto, rozpolcené srdce Mourinhovo! Ale "čí chleba jíš, toho píseň zpívej", a tak dnes to srdce patří londýnskému klubu. Sedm zápasů v Premiership bez porážky, jen jeden obdržený gól. V brance je Čech. Jménem i národností! V posledním kole to bylo 1:0 v Middlesbrough, branku dal Didier Drogba. Damien Duff hrál poprvé v této sezóně od zahajovacího hvizdu a William Gallas nahradil Wayna Bridge na levé straně v sestavě Chelsea. Porto vyhrálo! První vítězství tohoto ligového ročníku zajistil v 83. minutě Costinha, soupeřem byla Vítoria Setubal. Giourkas Seitaridis a Nuno Valente nehráli a hrát nebudou ani proti Chelsea, nahradí je Bosingwa a Ricardo Costa.

Asi nejvíce stranou zájmu stojí zápas CSKA Moskva - PSG. Moskvané prohráli v derby s Lokomotivem gólem Dmitrije Loskova, nehráli Jurij Žirkov a Vasilij Berezuckij, ale ve středu nastoupí. Bod z Porta je pro armádní celek pobídkou k dalšímu zisku. Paris Saint-Germain zvedl hlavu, sebedůvěru mu dodalo první ligové vítězství 1:0 nad Strasbourgem. Gól dal Pauleta a byl to jeho čtvrtý v této sezóně. Jérôme Rothen asi o zápas v Moskvě přijde.

Příjemnou zábavu a hodně gólů. A ať vyhrají ti vaši!

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

tak jsem podle tvych zprav vsadil v utery a vyhral jsem tak uvidime jak jsi to vymyslel tedka :D

Reagovat
HOST*

tak jsem to vsadil jak jsem to psal vise podle toho co jsi napsal ozranenych hracich atd.. a vyhral ... :) viz ticket

PSV-Panathinaikosem -1

Chelsea - Porto-1

Barcelona-Šachťoru Doněck-1

Anderlecht - inter milan-02

CSKA Moskva -Paris Saint-Germain -10

mno a vyslo to

Reagovat
HOST*autor

Gratuluji!

Reagovat
HOST*

nemuzes mi prosim nejak soukrome poslat na email nejaky stranky s kterejch ctes ty zraneny hrace atd... docela by mi to pichlo ....

Reagovat
HOST*yarda

Hm, být tebou, řeknu si o tučnou (nebo točenou) provizi

Reagovat
Hiko

Arsenal po dlouhé době prohraje, a to 2:1 (Solli, F. Johnsen budou střelci na domácí straně!!) Rosenborg tsjekkisk supportere! rbk.webpark.cz

Reagovat
HOST*Albe

Chelsea-Porto-podle mě získá teda všechny 3 body Chelsea.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele