Češi v zahraničí: Pospíšil s Přikrylem asistovali v Polsku

05.08.2019, 09:54
Aktuality
Dva čeští záložníci Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil si připsali po jedné asistenci v dresu Jagiellonie Bialystok, která remizovala 2:2 v Lubinu. Brankář Tomáš Koubek neuspěl v boji o francouzský superpohár proti Paris Saint Germain.

Anglie


Závěrečných devět minut za Brentford odehrál záložník Jan Žambůrek v zápase proti Birminghamu City. Duel však skončil porážkou jeho týmu 0:1.

Celých 90 minut za Bristol City odehrál obránce Tomáš Kalas proti Leedsu. Duel skončil ovšem porážkou Bristolu 1:3.

Francie


Brankář Tomáš Koubek odchytal utkání o francouzský superpohár v brance Rennes. Od Paris Saint Germain nakonec inkasoval dvě branky od Kyliana Mbappého a Angela Di Maríi. Jeho tým prohrál 1:2 a s Trophée des Champions se mohli pomazlit jeho protihráči.

Polsko


Oba čeští záložníci Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl nastoupili v základní sestavě Jagiellonie Bialystok na hřišti Zaglebie Lubin a přispěli k remíze 2:2. Každý z nich si připsal jednu asistenci. Pospíšil odehrál 77 minut, Přikryl ještě o deset minut déle.

Útočník Michal Papadopulos nechyběl v úvodní jedenáctce Korony Kielce, která remizovala na hřišti Arky Gdyně 1:1. Papadopulos odehrál 70 minut než byl vystřídán.

Raków Czestochowa nestačil v domácím prostředí na Cracovii Krakov a prohrál 1:3. V domácím dresu odehrál celé utkání obránce Tomáš Petrášek. Záložník Petr Schwarz byl v základní sestavě, v 67. minutě byl ale vystřídán.Na straně vítězů odehrál celé utkání obránce David Jablonský, který dostal v 78. minutě žlutou kartu.

Nizozemsko


Celé utkání v dresu PSV Eindhoven odehrál záložník Michal Sadílek. Nahřišti Twente Enschede však jeho mužstvo trochu překvapivě pouze remizovalo 1:1.

V zápase Den Haagu proti Utrechtu se od úvodního hvizdu zapojili do hry dva čeští fotbalisté. Na domácí straně útočník Tomáš Necid. Na straně hostů zase křídelník Václav Černý. Oba dva si připsali pouze žlutou kartu. Černý byl střídán v 52. minutě, Necid šel ze hřiště v 71. minutě. Větší radost měl nakonec hostující Utrecht, který zvítězil 4:2.

Slovensko


Žilina porazila Trenčín 2:1 a celé utkání odehrál za domácí tým obránce Filip Kaša.

Útočník Ondřej Novotný naskočil v 90. minutě v dresu Ružomberku do zápasu proti Pohroní. Ovšem porážce 0:1 už zabránit nedokázal. Další český fotbalista Filip Hašek zůstal po celé utkání na domácí lavičce.

Posledních dvacet minut za Slovan Bratislava odehrál český záložník Erik Daniel. Na půdě Senice zvítězil Slovan 3:0. Jurij Medveděv na straně hostů, stejně jako brankář Vojtěch Vorel na straně domácích do duelu nezasáhli.

Obránce Martin Sus nastoupil v základní sestavě Seredě v zápase proti Dunajské Stredě. Se spoluhráči nakonec mohl slavit výhru 3:1.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa zapsal kompletních 90 minut za Gaz Metan Medias. Jeho mužstvo remizovalo na hřišti Botosani 1:1.

Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal celý zápas St. Mirrenu, který však prohrál v Edinburghu s Hibernianem 0:1. Hladký si podle statistik připsal čtyři úspěšné zákroky.

Jeho brankářský kolega Zdeněk Zlámal nechyběl v brance Hearts na půdě Aberdeenu. Míč ale musel třikrát lovit ze své sítě a duel skončil porážkou 2:3. Domácí otočili zápas a v poslední desetiminutovce po červené kartě na straně hostů. Jednu branku dostal Zlámal z penalty.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celých 90 minut za Hajduk Split ve vítězném zápase proti Lokomotivě Záhřeb. Při vítězství 3:0 se do statistik zapsal pouze žlutou kartou.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (60)

Přidat komentář
Y.N.W.A

mno...kdo by to před 15-10 lety řek, že o našich bude slyšet jen z polské ligy... ale tak zase ještě nezačala ta italská, kde to třeba někdo rozjede natolik, že bude třeba hrát i v základu!!!

Reagovat
Pablos

Tak Sadílek odehrál celej zápas za PSV třeba. Za to koukám z Černého se stává docela tragéd (ale nechci hodnotit moc předčasně).

Reagovat
Y.N.W.A

Sadílek super, ať to vydrží ... kdo se z našich takto prosadil z akademie do A týmu v poslední době? ...napadá mě tak opovrhovaný Plašil naposled... ale moc jsem se nezamyslel, tak kdo ještě?

Reagovat
cetto

Žambůrek taky vypadá, že se začne prosazovat do sestavy Brentfordu, což není špatný pro osmnáctiletýho kluka bejt náhradník v jednom z lepších týmů Champs.

Reagovat
Mr.Mike

Na něj sem hodně zvědavej

Reagovat
lampas

Za to Sadílek je tak dobrej, že ho museli stáhnout ze zálohy do obrany Venca Černý maká a je platnej, jen se necpce tak do médií, takže o něm není tolik slyšet.

Reagovat
naheCZ

Na levého beka...tam bude mít i víc útočných povinností, než jako DM. Navíc je to pozice, kde máme v repre největší slabinu, takže by bylo fajn, kdyby se tam chytil.

Reagovat
lampas

Otázka je, zda zrovna v holandské lize nám může vyrůst bek, kterýho potřebujeme.

Reagovat
cetto

Podle mne, pokud hráč hraje základ v PSV, tak by automaticky měl dostat pozvánku do naší A repre. Tam se objevují vocasi jako Kovařík a spol., tak to jako sorry, ale to rozhodně nejsou lepší natož talentovanější hráči než je Sadílek.

Reagovat
lampas

S tím souhlasím. Ale pokud se bude na levým beku vyvíjet v Holandsku, tak nám z něho může za pár let vyrůst akorát tak nový Novák. Chtělo by to co nejdříve jít do Itálie, Německa či Anglie. I česká liga by byla lepší.

Reagovat
cetto

A proč si tohle myslíš? Copak holandská liga nikdy nevychovala žádný vysoce kvalitní beky? Určitě jich pár v Ajaxu a PSV bylo

Reagovat
Greny

Každopádně předpokládám ze jsi ten zápas neviděl... Jinak by jsi viděl že Sadílek byl během zápasu přesunut do středu zalohy

Reagovat
dave30

Já to neviděl, ale předpokládám, že to bylo ve druhé půli. Soupeř byl dopředu neškodný (pouze jedna střela v druhé půli na branku), podle statistik se hrálo na jednu branku (držení míče ve druhé půli 30 - 70%). Takže je logické, že zredukovali počet obránců... Uvidíme, co v dalších zápasech? Ale údajně tam pouze zaskakuje při velké marodce...

Reagovat
TheMally11

je moc mladý

Reagovat
smazaný uživatel

Co ti provedl?

Reagovat
cetto

A co je na tom špatnýho? Každej hráč se vyvíjí, obzvlášt v tomto věku. Třeba prostě zjistili že s tím, jaký jsou jeho silný a slabý stránku, bude lepší, když jeho vývoj posunou trochu jiným směrem a že z něj bude lepší bek než DM. Jako původní DM bude mít super poziční hru, bude slušnej defensivně a bezesporu bude mít perfektní přihrávky, na beku, pokud má rychlost, tah na branku a dokáže někoho obejít a nacentrovat (nebo se to naučí), tak bude mít všechny předpoklady se skvěle vyprofilovat.

Reagovat
doshcz

ptal sem se fans PSV na redditu a prej je to čistě kvůli zraněním..

Reagovat
Posledni Kovboj

Sadilek nemuze za tvuj posranej zivot

Reagovat
Olen, Tomi Hohuluk

Reagovat
Greny

A viděl jsi ten zápas?

Reagovat
lampas

Samozřejmě, že ano.

Reagovat
db18

Jestli to nebude tím, že většina dalších lig (Francie, Německo, Itálie) ještě nezačaly.

Reagovat
Y.N.W.A

no tak ve francouzský po odchodu Koubka nebude nikdo, v německý to je dobrý, jasný, ale samej defenzivní hráč... ale jo, ať se jim daří! ..je to bída, tato generace a bude hůř, do fotbalovýho věku přicházej děti z dob přelomu tisíciletí, kdy se u nás málo rodilo

Reagovat
cetto

No málo rodilo... šukat se sice přestalo, ale nemyslím si, že pokles porodnosti by měl zapříčinit úpadek sportu v zemi. Vše je to primárně o kvalitě výchovy a třeba taková Sparta se jeví, jako že s tou akademií fakt začala něco dělat a Schick a spol. jsou jen první vlaštovky, věřím, že těch hráčů bude víc. Nicméně přestože by se rozhodně měly přidat i další kluby, tak není u nás podle mého místo na více jak 3-4 takové velké akademie. Dejme tomu že 2 pro prahu, jednu třeba pro jižní a východní čechy a jednu pro moravu. Ono jde i o to, že přecijen národní sport je u nás stále hokej, kde sice už nejsme nejlepší na světě ale v kontextu té hry jsme stále něco jako Anglie ve fotbale. Tak by nebylo fajn, aby fotbal kanibalizoval právě na hokeji. Taky je podle mě nutný, aby ti kluci ze slabších týmů odcházeli bud do těch nejlepších akademií a nebo rovnou do zahraničí. Furt si myslím, že kluk vychovanej v itálii/anglii apod má větší šanci se prosadit, než když celej dorost zůstane u nás.

Reagovat
Posledni Kovboj

kanibalizoval na

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

jj, mas tam spoustu pravd... Ale preci jen, kdyz se v devadesatejch letech rodi 120 000 deti za rok a od konce devadesatek jen 80 000,tak se fakt muze projevit i toto

Reagovat
dave30

Ještě jedna důležitá věc. Kromě lákadel v podobě nepohybových aktivit (vysedávání u počítače -hry, sociální sítě) je také daleko širší nabídka pohyblivých aktivit. Od roku 1990 se u nás zaregistrovalo téměř 200 nových sportů. Různé lacckosy, ringa, korfbaly, freesbee (ani nevím, jak se co píše) přitahují už tak méně početnou populaci od těch dříve tradičních sportů. Zeptejte se hokejistů, kolik mladých jim sebral jenom florbal. Příjde na školu trenér a nabídne, že když začnete s jejich sportem (ve kterém není téměř žádná konkurence - to samozřejmě neplatí o florbalu), tak jedete za měsíc na mistrovství ČR a možná i na ME (třeba do Španělska). Toto je také realita...

Reagovat
Y.N.W.A

je to tak

Reagovat
cetto

Ale tak to je vesměs celosvětovej trend. Růst popularity různejch alternativních sportů a i z věcí, který kdysi sportem nebyly, se ten sport udělal, např ježdění na prkně.

Reagovat
Kiwi-21

Tak já myslím že i pro rodiče jestli mají vybírat mezi florbalem a hokejem tak je dají ne levnější florbal

Reagovat
cetto

No ale právě ten pokles množství dětí by ti měla vykompenzovat zvýšená kvalita výchovy, kdy 1) budeš schopen ty nejlepší děcka najít a 2) budeš z nich s větší pravděpodobností schopen udělat kvalitní fotbalisty. Je jasný, že když ti na den otevřených dvěří přijde 800 děcek, tak je to něco jinýho než když je jich 200. Ale dobrá akademie by měla ty Schicky umět najít a pak i vychovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Když srovnáme Chorvaty s námi.. ti mají snad o polovinu obyvatel méně (nějakých 5 mega, tuším) , ale prostě to fungování akademií musí být postavené úplně jinde, když se jim teď podařilo poskládat tým, který reálně mohl vyhrát MS. Už se to tu probíralo několikrát, ale dokud se bude hráč přípravky bát dát kličku, protože ho trenér příští zápas nepostaví a dále se bude lpět na výsledcích jíž v mládežnických kategoriích, tak nám nepomůže ani populace Ruska..

Reagovat
db18

Darida, Kaderabek (ac pravy bek, je hodne ofenzivni), Moravek, mozna Schick

Reagovat
cetto

Darida už podle mě půjde jen dolů a do 2 let ho vidím zpátky v Plzni. Není to nic proti němu, ale má už svůj věk a navíc ho pronásledují zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Špilmachr

Bundesliga Rakousko Ostrák v Hartbergu už šel 2x na plac

Reagovat
HorajzmAmmann

Tak snad ten Žambůrek bude dostávat víc šancí

Reagovat
eleven11

Vaneček hral dobre za felcsut proti Ujpestu mal aj asistenciu https://www.facebook.com/392016870930528/videos/403715750500407/?t=0

Reagovat
dinss

Je ho škoda v Maďarsku...

Reagovat
eleven11

ZA 10000euro min.,neber to

Reagovat
dinss

Jaký ambice vůbec ten jeho klub má?

Reagovat
eleven11

Byť majstrom je to Orbánova rodná dedina a tlačia tam cez štát strašné miliony.Funguje tam akademia ,http://olimpia.hu/images/sportagak/labdarugas/Puskas_Ferenc_Labdarugo_Akademia_vagott_640x480.jpg ale v áčku maju skoro samích cudzincov,,na zápasy chodia 2stovky.

Reagovat
dinss

Si děláš srandu...

Vím, že tam ta akademie hodně dobrá ale že bude na takový úrovni jsem fakt nečekal.

Reagovat
dinss

Víte někdo jak ten Černý hraje v Utrechtu? Zatím snad měl jednu asistenci.

A z Kolína teď šel na hostování do Hartberg, kde teda střídá na posledních 15. minut ale hraje což je pro kluka v 18ti jenom dobře + tam ještě nemáme Holýho, který chytá za Ipswich a udržel nulu po výhře 1:0.

K přestupům ještě čekám Hladkýho, Jardu a Koubka.

Reagovat
cetto

Hele a co Vasil Kušej? Věkem i kvalitou by snad už měl letos patřit do áčka. Nebo ho Dráždany pošlou hostovat? Svýho času byl z jeho generace v německu lepší akorát Fiete Arp a ten už je v áčku dávno. Loni měl Kušej trochu horší sezonu, ale na náhradníka druhý bundesligy by to podle mě už stačit mělo.

A pak mne zajímá Heidenreich. Je nějaká šance, že se začne dostávat do áčka?

Reagovat
Stannis Baratheon

Viděl bych to na hostování v Serii B.

Reagovat
Kily

u Vasila jsem už loni čekal, že si druhou ligu vyzkouší a nakonec nic, přitom by si šanci zasloužil už jen na základě toho, že s útočníky to v Dynamu není zrovna slavné. S nějakými prognózami bych počkal na to, jestli odejde Koné a případně kdo/jestli někdo za něj přijde

Reagovat
db18

U něj byl prý problém v "odolnosti" v osobních soubojích, kde na dospělý fotbal prostě ještě neměl tělo. Tak snad to letos už bude lepší.

Reagovat
Kily

je to takový střízlík, ale to je jen otázka času. A snad se s ním povede podepsat dlouhodobou smlouvu, aby to nedopadlo jako s tím brankářem

Reagovat
cetto

No dle fotek je sice malej, ale muskulaturu celkem má. Ale je možný, že je zkrátka natolik malej, že ho stejně každej dospělej chlap odstaví od balonu. To by mohl bejt problém pro budoucí kariéru. Ale od tý doby, co se NBA prosadil Allen Iverson, tak už podle postav žádný hráče nesoudím xD

Reagovat
smazaný uživatel

Když sem ho viděl na ME19, tak mě docela zklamal...čekal sem technického hráče a místo toho je to zase fotbalista typu Fantiš, relativně rychlý, menší, podsaditý, občas si troufne 1vs1, ale technika ani fotbalové myšlení mě nijak neohromily. Takový Pilař byl v ofenzivních aspektech o hodně výš na první pohled.

Reagovat
cetto

No já ho nikdy právě hrát neviděl, ale ty statistiky měl v juniorech perfektní. Snad se nezakope. Vím, že to nic moc asi nenaznačuje, ale v FMku ho profilují podobně, jako Vydru. Což by asi i sedělo na ten Tvůj popis...

Reagovat
oli9

V hlandsku v sobotu odehrál celý zápas za Waalwijk Quasten

Jinak Žambůrek ..jen at to sbírá minutu a po minutě klidně

Jinak co za nýmanda je ten zdejší expert na Sadílka ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je takový týpek, jenž se zde snaží na kritice Sadílka zvednout svou popularitu.

Reagovat
cetto

Ty jo Quasten ještě žije?

Reagovat
celeb

fakt uzasna kombinacia dresu s logom sponzora.

Reagovat
smazaný uživatel

STS Chvojkovice Brod

Reagovat
Pablos

a jo, to mi vůbec nedocvaklo, tohle možný spojení.

Reagovat
Fabregas@ole

Pane Fišaro, nebojte se příště napsat, jak se dařilo tandemu Mareček, Řezníček v Belgii

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele