Bundesliga - souhrn 29. kola: Leverkusen je německým mistrem

12.04., 22:26, aktualizováno 14.04., 19:22
Komentáře a souhrny
Granit Xhaka (© AFP)

Stylově zakončil Leverkusen své mistrovské tažení, za celou sezonu zatím neprohrál ani jeden zápas a dnes nastřílel pět branek Werderu. U konce je tak dlouhodobá nadvláda Bayernu Mnichov.

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 5:0

14.04.2024 17:30

Góly: 25. Victor Boniface (pen.), 60. Granit Xhaka, 68. Florian Wirtz, 83. Florian Wirtz, 90. Florian Wirtz

Leverkusen přepsal ve 29. kole Bundesligy historické kroniky, když po výhře 5:0 nad Werderem Brémy získal premiérový mistrovský titul, čímž zároveň ukončil 11 let trvající hegemonii Bayernu Mnichov. Obrovské oslavy odstartoval už ve 25. minutě proměněným pokutovým kopem Victor Boniface, na nějž po změně stran navázal hattrickem střídající Florian Wirtz. Poprvé od roku 2009, kdy se s Wolfsburgem radoval Jan Šimůnek, si tak na trofej pro vítěze německé nejvyšší soutěže sáhnou i čeští reprezentanti, byť přímo na hřiště se dostal jen Patrik Schick. Matěj Kovář zůstal na lavičce náhradníků a Adam Hložek se stále nezotavil ze zranění.

Leverkusen byl šest kol před koncem Bundesligy jen krůček od zisku prvního titulu v historii klubu a ukončení 11leté nadvlády Bayernu Mnichov nad německým fotbalem. Ani náročný program nekomplikoval Die Werkself suverénní jízdu ročníkem, když se probojovali do finále domácího poháru a pokořili v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy West Ham. Meisterschale tak mohla být první ze tří trofejí v sezoně, na kterou Bayer dosáhl.

Důležitý krok k vítězství mohl podniknout už v deváté minutě Piero Hincapié, jeho tvrdé přízemní zakončení z levé strany ovšem zastavil dobře postavený gólman Michael Zetterer. Bayer tak šel do vedení až ve 25. minutě, kdy se z pokutového kopu prosadil Boniface. Od dvoubrankového manka zachránilo Brémy břevno, které z hranice malého vápna napálil Amine Adli.

Farmaceuti dominovali i po návratu z kabin, defenzivu Werderu nadále deptal zejména aktivní Boniface. Nigerijský forvard se navíc v 60. minutě předvedl přesnou přihrávkou na osamoceného Granita Xhaku, jenž z úctyhodné vzdálenosti technicky posadil balon k levé tyči. Následně autor úvodní branky vystřídal za vydatného skandování Schicka. Další nádherný gólový příspěvek si poté připsal střídající Wirtz, jenž z dálky vyslal pumelici pod břevno. Německý šikula přidal v 83. minutě ještě druhý zásah, když si po samostatném úniku s chladnou hlavou poradil s gólmanem. Kromě brankáře Zetterera vyběhli do pole i slavící fanoušci, kvůli čemuž se hra na nějakou dobu přerušila. Střídající klenot zálohy Bayeru ještě v posledních sekundách završil hattrick.

Bayer se tak stal novým německým mistrem. Jako nový šampion se Leverkusen představí 21. dubna v Dortmundu, Brémy se ve stejný den střetnou se Stuttgartem.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - SC Freiburg 0:1

14.04.2024 15:30

Góly: 36. Ritsu Doan

Hráči Freiburgu zvítězili ve 29. kole Bundesligy na půdě posledního Darmstadtu 1:0. Hostující celek, který ještě bojuje o příčky zaručující pohárovou Evropu, poslal do vedení utaženou ranou z hranice vápna Ricu Dóan. Japoncova trefa se nakonec ukázala jako rozhodující, neboť domácí se již na odpověď nezmohli a čekání na ligovou výhru protáhli na více než šest měsíců. Na svém stadionu navíc nebodovali popáté za sebou.

Fotbalisté Darmstadtu už mohli přemýšlet o budoucí sezoně ve druhé nejvyšší německé soutěži. V Bundeslize totiž zvítězili naposledy 7. října minulého roku, přičemž od startu ročníku získali tři body jen dvakrát. V tabulce tak byli beznadějně poslední s propastnou ztrátou na záchranu. Toho chtěl využít Freiburg k napravení minulého zaváhání s Lipskem, se kterým padl vysoko 1:4.

Obrovskou nevoli na tribunách vzbudila situace ze 22. minuty, kdy Fabian Holland obral na hranici vápna o míč Maximiliana Eggesteina a po následném zákroku horlivě, leč neúspěšně, volal po penaltě. K ohrožení hostující brány nicméně došlo o chvíli později i bez penalty. Vytáhlý Oscar Vilhelmsson svůj únik řešil přihrávkou na ještě o 11 centimetrů vyššího Aarona Seydela, jenže ten nesrovnal krok a balon proskákal mimo bránu. Mizérii posledního celku tabulky pak prohloubilo nebezpečné ofenzivní duo hostů, když Michael Gregoritsch sklepl míč na hranici vápna a Dóan neomylně zamířil do spodního rohu. V závěru první půle opět skvěle napadal Holland a prodral se do velké šance, ale Noah Atubolu ho tváří v tváří vychytal.

Zasahovat naopak nemusel v 56. minutě proti dvojité šanci již zmíněných dlouhánů v útoku Darmstadtu. Pokus Seydela totiž zblokoval obránce a dorážka Vilhelmssona vylétla vysoko nad břevno. Mezi tři tyče nezamířila ani na druhé straně hlavička Yannika Keitela, který se z pozice obránce objevil až na hrotu hostující sestavy. Fanoušky bádenského celku to ale nijak nerozhodilo a v závěru, jenž se nesl v duchu platonického tlaku Lilií, zaházeli na oslavu vítězství hřiště červeno-bílými konfetami.

Freiburg tak na hřišti posledního týmu nezaváhal a domů si odvezl tři body. V následujícím kole se 21. dubna střetne s Mohučí, Darmstadt vyzve o den dříve Kolín.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3:0

13.04.2024 18:30

Góly: 11. Serhou Guirassy, 17. Deniz Undav, 37. Jamie Leweling

Fotbalisté Stuttgartu v poklidu přehráli v duelu 29. kola Bundesligy Frankfurt 3:0 a nepolevili v boji o druhé místo. Pod výhru se podepsali tři různí hráči, kteří se prosadili již v úvodním dějství. Guinejský útočník Serhou Guirassy přitom stanovil svým 25. gólem v tomto ročníku nejvyšší německé soutěže klubový střelecký rekord. Eintracht naopak nezvítězil již ve čtvrtém ligovém utkání za sebou, a dal tak šanci sedmému Augsburgu, aby se v tabulce dotáhl na rozdíl pouhých tří bodů.

Famózní forma Stuttgartu se nezastavila ani na hřišti Dortmundu, kde Švábové vyhráli 1:0, čímž prodloužili sérii bez porážky již na 10 ligových klání v řadě. Sen o Lize mistrů tedy začínal nabírat jasné obrysy, neboť právě na páté BVB získali červení sedmibodový náskok. Trápící se Frankfurt si musel dávat pozor především na senzačního Guirassyho, jenž se prosadil v každém z předchozích pěti duelů.

A právě guinejský snajpr se pasoval do hlavní role úvodu utkání. Nejprve mu totiž v 11. minutě nebyla uznána přesná trefa pro ofsajd, ale po přezkoumání u videa nakonec jeho razantní zakončení zpoza šestnáctky dostalo gólové razítko. O pár minut později se fanoušci švábského klubu radovali znovu. Deniz Undav se po chybě soupeře dostal s míčem až do vápna, zasekl si obránce a po zemi překonal brankáře. Frankfurt mohl snížit, když k pravé tyči krátce před půlhodinou hry vypálil Omar Marmoush. Fabian Bredlow však předvedl senzační zákrok. VfB nicméně dál pokračovalo v tlaku a díky Jamiemu Lewelingovi, který si dobře naběhl na kolmici za obranu, přidalo třetí gól.

Druhé dějství započalo za sporadického tlaku hostů, ani tak si ovšem Eintracht nebyl schopen vytvořit jakkoliv nebezpečné pozice, což hrálo do karet soupeři, který držel pohodlný náskok. Domácí nicméně stále občas hrozili zejména přihrávkami na extrémně nebezpečného Guirassyho. Kdykoliv se Frankfurt dostal blízko ke gólu, ztroskotal na připraveném Bredlowovi. Stejně tomu bylo i v 76. minutě, kdy Marmoush vyslal krásnou střelu z přímého kopu do levé šibenice. Německý brankář se zaskvěl také proti skryté střele Philippa Maxe k tyči, kterou se mu povedlo vyškrábnout na roh.

Rozjetý Stuttgart tak nedokázali zastavit ani hráči Frankfurtu. Švábové se 21. dubna v dalším ligovém kole utkají s Brémami, Orli přivítají o dva dny dříve Augsburg.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 2:0

13.04.2024 15:30

Góly: 65. Raphaël Guerreiro, 90+3. Thomas Müller

Bayern Mnichov zvítězil ve 29. kole Bundesligy v Allianz Areně nad Kolínem 2:0, a udržel si tak teoretickou šanci na stažení 13bodového náskoku vedoucího Leverkusenu. Bavorský celek málem mrzely zahozené šance z konce úvodního dějství, kdy hned třikrát vyhořel Harry Kane. Rozdílovou trefu tak přinesla v 65. minutě nádherná technická střela Raphaëla Guerreira. Kozlové si přitížili v boji o záchranu, když jejich přímí soupeři v kole bodovali.

Rozklížený mnichovský gigant překvapil fotbalový svět a na hřišti rozjetého Arsenalu vybojoval ve čtvrtfinále Ligy mistrů velmi nadějnou remízu 2:2. Do domácí soutěže se ale vracel s vědomím, že už právě tento víkend může rozhodnout o tom, že poprvé od roku 2012 nezíská bundesligový titul. Kolín byl v ještě tíživější situaci, jelikož kolo načínal na předposlední příčce, naposledy ovšem porazil v klíčovém souboji Bochum.

Za dalším bodovým ziskem málem nakročil už v deváté minutě, kdy se v Allianz Areně na pravém křídle prodral do vápna Faride Alidou, po zemi však nasměroval balon těsně vedle vzdálenější tyče. Kozlové byli i nadále nebezpečnějším celkem, prudkou hlavičku Sargise Adamyana ze 20. minuty zastavil gólman Sven Ulreich jen se štěstím.

Na druhé straně po rychlé sekvenci přihrávek poprvé zahrozil Guerreiro, jehož střelu zblízka reflexivně vykryl brankář. Chvíli nato zakončoval osamocený Kane, z perfektní pozice v šestnáctce ovšem namířil do tyče. Anglický forvard stihl do pauzy promarnit ještě další dvě šance.

Bavoři po střelnici z konce úvodního dějství po změně stran polevili a hrálo se ve vyrovnaném tempu. Bezgólový stav tak vydržel až do 65. minuty, kdy daleko za vápnem vyslal nádhernou technickou ránu k levé tyči osamocený Guerreiro. Hosté se následně stěží dostávali přes důslednou defenzivu soupeře a sami měli ve vlastním vápně rušno. Mathys Tel se pokoušel navýšit náskok v 84. minutě, po šikovném odstavení obránce ovšem zamířil příliš vysoko. Razítko na tříbodovém zisku udělal až v nastaveném čase přesnou ranou po zemi Thomas Müller.

Bayern tak vítězstvím udržel poslední zbytky titulových nadějí. V příštím kole se představí 20. dubna na hřišti Unionu Berlín, Kolín přivítá tentýž den Darmstadt.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 3:0

13.04.2024 15:30

Góly: 13. Dani Olmo, 68. Benjamin Šeško, 81. Loïs Openda

Hráči Lipska vyhráli ve 29. kole Bundesligy na vlastní půdě nad nevyzpytatelným Wolfsburgem 3:0, a zaznamenali tak již páté čisté konto z domácích ligových střetnutí po sobě. Pozice zajišťující účast v Lize mistrů pojistil Býkům gólem po efektní otočce Dani Olmo, na kterého navázal přesným zásahem Benjamin Šeško. Tým z města automobilů, v jehož dresu se tentokrát nepředstavil Václav Černý, tak má po další porážce náskok pouhých dvou bodů na barážové příčky.

Lipsko se mohlo po vypadnutí z Ligy mistrů plně soustředit na boj o top čtyřku. To se mu zatím dařilo, jelikož neprohrálo už pět ligových duelů v řadě, přičemž naposledy rozstřílelo Freiburg čtyřmi góly. O poznání hůře na tom byl Wolfsburg, který sice po výměně trenéra uspěl na hřišti Brém, poté ovšem přišel domácí pád s Gladbachem. Z posledních 13 utkání tak Vlci získali tři body jen jednou a stále se topili v dolní polovině tabulky.

Tam se je snažil ukotvit také Olmo, který se za hranicí půlkruhu skvěle obtočil kolem Cédrica Zesigera a přímým nártem trefil míč milimetrově přesně k pravé tyči. Olmo byl aktivní i nadále. Riskantní přihrávkou vyslal na zteč Šeška, toho ale zradilo zpracování a nadějná příležitost byla ta tam. Následně se hra poněkud rozkouskovala a hráči si pomáhali ostrými fauly, což hlavní sudí řešil nekompromisně, když byl v prvním dějství nucen rozdat čtyři žluté kartonky.

Krátce po změně stran se prezentovali domácí rychlým protiútokem, který táhl po levé straně Šeško. Slovinský kanonýr periferně kontroloval hru a velmi dobře věděl, že mu přes osu hřiště nabíhá osamocený Olmo. Přihrávka na španělského křídelníka ale nakonec nedoputovala, protože se do ní vložil Pavao Pervan a pohotovým zákrokem sebral Olmovi jasný gól. V 68. minutě vyvezl balon na útočnou polovinu Xavi Simons, aby jej posléze šajtlí posunul na připraveného Šeška, jenž placírkou obstřelil bezmocného Pervana. V závěru se inspiroval Olmovou otočkou z prvního dějství také Loïs Openda. Ten si po jeho vzoru na hranici šestnáctky pokryl míč před dotírajícím Sebastianem Bornauwem a následně jej namířil přesně k tyči mimo dosah Pervana.

Lipsko tak potvrdilo dobrou formu a získalo další tři body. Oba celky sehrají následující ligový zápas 20. dubna. Býci se utkají s Heidenheimem, Vlci změří síly s Bochumí.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 1:2

13.04.2024 15:30

Góly: 36. Maximilian Wöber - 22. Marcel Sabitzer, 28. Marcel Sabitzer (pen.)

Dortmund nenavázal na tři po sobě jdoucí porážky z Mönchengladbachu a ve 29. kole Bundesligy zvítězil 2:1. Nejprve si vybral další porci smůly Sébastien Haller, jenž při svém prvním startu v základní sestavě vestfálského klubu od 16. září střídal kvůli zranění už v 10. minutě. Před odehranou půlhodinou ale mohla v sektoru hostujících fanoušků vypuknout euforie, když se dvakrát v krátkém rozmezí prosadil Marcel Sabitzer. Rakušan tak přesně po roce zaznamenal v jednom duelu dvě trefy, přičemž ve druhé půli jeho třetí zásah kuriózně odvolal rozhodčí. Porážku Hříbat neodvrátil ani Tomáš Čvančara, který nastoupil v 64. minutě.

Zatímco v aktuálním ročníku Ligy mistrů dokráčel Dortmund do čtvrtfinále, které před několika dny odstartoval prohrou 1:2 v Madridu, o samou účast v další edici milionářské soutěže ještě musel zabojovat. V Bundeslize totiž propadl až na pátou příčku, odkud mohla vést směrem vzhůru složitá cesta. Hned další duel měl být tvrdým oříškem, jelikož Mönchengladbach opouštělo BVB v lize třikrát v řadě poraženo.

Tentokrát však vstoupili černožlutí do utkání v Borussia-Parku o poznání lépe, když se po brzkém střídání zraněného smolaře Hallera prosadil jako první ve 22. minutě Sabitzer. Rakouský záložník si naběhl na skvělý pas za obranu od Nica Schlotterbecka a z úhlu napálil skákající míč na zadní tyč. Ještě před uplynutím úvodní půlhodiny byl navíc strůjce gólové nahrávky faulován ve vápně domácích a z bílého bodu přidal svůj druhý zásah Sabitzer. Ve 36. minutě duel zdramatizoval Maximilian Wöber, jenž úplně volný hlavičkoval po rohovém kopu nechytatelně k levé tyči.

Krátce po změně stran se v šestnáctce Gladbachu udála velmi kuriózní situace. Sudí po kontaktu brankáře Jonase Omlina s pronikajícím Karimem Adeyemim nařídil penaltu, kterou opět proměnil Sabitzer. Okamžitě po rozvlnění sítě ale šel rozhodčí posoudit faul k monitoru u postranní čáry, načež pokutový kop i gól odvolal.

V 55. minutě pak rozhořčené hosty oslabil Adeyemi, jenž viděl druhou žlutou kartu. Bezradná Hříbata ovšem přes početní výhodu zaměstnala Gregora Kobela až v nastaveném čase, kdy Švýcar vychytal zblízka zakončujícího Čvančaru. Český útočník se o pár vteřin později dostal i k nebezpečné hlavičce, bránu BVB však těsně minul.

Dortmund tak na tomto stadionu poprvé od roku 2020 v lize neprohrál a rovnou z toho bylo vítězství. V příštím kole přivítá 21. dubna Leverkusen, Mönchengladbach bude hrát o den dříve na hřišti Hoffenheimu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FC Heidenheim 1:1

13.04.2024 15:30

Góly: 90. Keven Schlotterbeck - 81. Keven Schlotterbeck (vl.)

Bochum remizovala ve 29. kole Bundesligy na vlastním stadionu s Heidenheimem 1:1. Společným jmenovatelem duelu dlouho byly neuznané branky, přičemž videorozhodčí postupně překazil radost oběma zúčastněným. Regulérní trefy při obnovené premiéře domácího trenéra Heika Butschera přišly až v závěrečné desetiminutovce a obě poněkud netradičně obstaral Keven Schlotterbeck. Obránce modrobílých nejprve otevřel skóre smolným vlastním gólem, aby v samém závěru své zaváhání odčinil a zajistil svému celku alespoň remízu.

Bochum se sice stále nacházela mimo sestupové pásmo, pokud ovšem chtěla zůstat v nejvyšší německé soutěži i v příští sezoně, potřebovala nutně zlepšit své výkony. Z posledních 10 zápasů totiž vyhrála pouze jednou, a její náskok na Mohuč se tak ztenčil na pouhé tři body. Naopak fotbalisté Heidenheimu byli napumpovaní andrenalinem, neboť v minulém kole porazili po fantastickém comebacku ve druhé půli Bayern.

Vedení domácích sáhlo před duelem ke změně trenéra. Thomase Letsche nahradil Butscher, který ve strukturách klubu působí již od roku 2013 a v minulosti se na lavičce krátce objevil. Nový impuls hráče Bochumi viditelně nakopl a v úvodu utkání disponovali územní i střeleckou převahou. První výraznější šanci si připravili po přímém kopu Kevina Stögera ve 28. minutě. Centr rakouského záložníka doputoval až k Bernardovi, jenž slabým zakončením Kevinu Müllerovi problémy nenadělal.

Krátce nato zkusil z hranice vápna štěstí sám Stöger, ani jeho rána se ale neujala, když skončila těsně vedle levé tyče. Nakonec to byli hosté, kteří se na Vonovia Ruhrstadionu radovali jako první. Jan-Niklas Beste přesnou ranou rozvlnil síť, pomohl si k tomu ovšem rukou, což neuniklo videorozhodčímu, který gól nejproduktivnějšího hráče Heidenheimu odvolal.

Začátek druhé půle opět patřil Blau-Weiss, kteří se hnali za první výhrou po téměř dvou měsících. Aktivní Takuma Asano mohl otevřít skóre v 56. minutě, kdy ho skvěle vychytal Müller. Japonec si nicméně spravil chuť o pět minut později. Tentokrát se probojoval k míči v šestnáctce a přízemním pokusem už síť za Müllerovými zády rozvlnil. Také na tuto trefu si ale posvítil VAR, který znovu odhalil hru rukou a branku neuznal.

Na první regulérní gól si tak diváci museli počkat až do závěrečné desetiminutovky. V jejím úvodu se stal smolařem Schlotterbeck, jenž si nešťastně srazil křižný pas Omara Traorého do vlastní sítě. Domácí stoper ovšem zaúřadoval i na druhé straně, když mu v 90. minutě posadil balon na hlavu Stöger a Schlotterbeck přesnou hlavičkou vyrovnal.

Oba celky sehrají další ligový zápas 20. dubna. Blau-Weiss změří síly s Wolfsburgem, Heidenheim vyzve na domácí půdě Lipsko.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 4:1

13.04.2024 15:30

Góly: 47. Jonathan Burkardt, 51. Philipp Mwene, 63. Brajan Gruda, 88. Karim Onisiwo - 19. Pavel Kadeřábek

Hoffenheim podlehl ve 29. kole Bundesligy domácímu Mohuči 1:4. Hosty poslal do vedení svou první trefou od konce srpna český obránce Pavel Kadeřábek, jenž nastoupil v základní sestavě společně s o poločasové přestávce střídajícím Davidem Juráskem. A právě po změně stran se Die Nullfünfer nadechli k bleskovému obratu, který už v 51. minutě dokonal Philipp Mwene.

Mohuč kroutila mezi německou elitou 15. sezonu v řadě, až do poloviny února to ale vypadalo, že ta aktuální může tuto šňůru přerušit. Vedení klubu pak sáhlo k angažování Boa Henriksena, jenž neprohrál ani jeden ze čtyř domácích odkoučovaných duelů a hned ve třech z nich zvítězil s čistým kontem. Hoffenheim vstoupil do ročníku pěti venkovními výhrami v řadě, od té doby ovšem mimo vlastní stadion uspěl jen v Dortmundu.

Už v první minutě zažehl krátkou radost v Mewa Areně Leandro Barreiro, jenž se ovšem prosadil z jasného ofsajdu. Ve správném postavení se ocitl krátce před čtvrthodinou utkání domácí Phillipp Mwene, jeho přízemní ránu z hranice vápna ale zkrotil gólman Oliver Baumann. Premiérovou trefu si tak po první přesné střele hostů připsal v 19. minutě Kadeřábek, který využil laxního bránění domácího Mwena a vysoký centr Andreji Kramariče hlavičkou prodloužil za brankářova záda. Ve zbytku první půle sice opět dominovali Die Nullfünfer, ze střelecké převahy 13:3 ovšem další šanci nevytěžili.

Srovnání se ale dočkali záhy po změně stran, kdy naopak před brankou hostů nikdo nehlídal nabíhajícího Jonathana Burkardta, který zakončil centr Anthonyho Cacciho. Katastrofální nástup hostů do druhé půle pak potvrdil jeden z obránců Hoffe, jenž tečoval střelu Mwena do protipohybu gólmana, a míč tak zapadl k levé tyči. V 63. minutě navíc vedení pojistil Brajan Gruda, který hlavičkovou dorážkou proměnil dlouhý protiútok po špatně zahraném rohu modrobílých. Konečný stav pak po dominantní druhé půli určil chvíli před závěrečným hvizdem Karim Onisiwo, jenž potrestal chybu v rozehrávce Hoffe.

Fotbalisté Mohuče tak pod Henriksenovým vedením vyhráli ve čtvrtém z pěti domácích duelů. V příštím kole se představí 21. dubna ve Freiburgu, Hoffenheim přivítá o den dříve Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín 2:0

12.04.2024 20:30

Góly: 47. Phillip Tietz, 81. Sven Michel

Fotbalisté Augsburgu zvítězili v předehrávce 29. kola Bundesligy na svém hřišti nad Unionem Berlín 2:0. Bavoři, jakoby ještě ovlivněni dvěma předchozími ztrátami, v prvním poločase předvedli bezzubý výkon. V tom druhém se ovšem brzy ujali vedení zásluhou Phillipa Tietze, jenž využil nepovedenou přihrávku Dioga Leiteho. Tato trefa se nakonec ukázala jako vítězná a domácí se díky ní posunuli na pouhé tři body od šesté příčky zajišťující kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Alex Král v dresu hostů odehrál celé utkání.

Vysněná cesta Augsburgu do pohárové Evropy se začala v posledních dvou kolech silně komplikovat. Bavoři totiž po sérii čtyř ligových výher v řadě remizovali s Kolínem, na což nešťastně navázali i prohrou v Hoffenheimu. Trápil se však rovněž Union, neboť z předešlých šesti klání vyhrál jen jednou. Speciální příchuť mělo utkání pro Madse Pedersena, jenž naskočil do svého 100. soutěžního zápasu za Bavory.

Od úvodního hvizdu to byli hosté, kteří měli více ze hry, hlavička z nadějné pozice se však Mikkelu Kaufmannovi hrubě nepovedla. Dánský útočník zakončoval i krátce po čtvrthodině hry, nicméně jeho pokus skončil jenom v náruči Finna Dahmena. Klub z východního Berlína hrozil i nadále a Královi scházely centimetry k otevření skóre. Žádnou další příležitost už první půle nenabídla, a tak hráči odcházeli do kabin za bezbrankového stavu.

Svěřenci Jesse Thorupa vstoupili do druhé půle výrazně lépe. Z jejich kvalitního presinku rezultovala ve 48. minutě obrovská chyba Leiteho, jenž přihrávkou našel pouze Tietze, který už měl snadnou práci. Krátce před dovršením hodiny hry dokázal na střílený centr Rubéna Vargase pohotově zareagovat Frederik Rönnow. Chvíli nato se do první šance po pauze dostal i Union, Christopher Trimmel ovšem nijak výrazně Dahmena neohrozil. Mnohem blíže gólu byl András Schäfer, jeho dělovka ale jen těsně prosvištěla nad břevnem. Nevyužité šance Die Eisernen musely ještě více mrzet v 81. minutě, pojistku v podobě druhého gólu totiž nekompromisním zakončením pod horní tyč přidal střídající Sven Michel.

Augsburg tak napravil poslední dvě zaváhání a doma získal tři body. V následujícím kole se 19. dubna střetne v klíčové bitvě s Frankfurtem, Union změří o den později síly s Bayernem.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
29
25
4
0
74 : 19
79
2
Bayern Mnichov
29
20
3
6
82 : 36
63
3
VfB Stuttgart
29
20
3
6
67 : 34
63
4
RB Lipsko
29
17
5
7
67 : 33
56
5
Borussia Dortmund
29
16
8
5
57 : 34
56
6
Eintracht Frankfurt
29
10
12
7
43 : 39
42
7
FC Augsburg
29
10
9
10
47 : 46
39
8
SC Freiburg
29
11
6
12
41 : 52
39
9
TSG Hoffenheim
29
10
6
13
49 : 57
36
10
1. FC Heidenheim
29
8
10
11
42 : 50
34
11
Borussia Mönchengladbach
29
7
10
12
50 : 56
31
12
Werder Brémy
29
8
7
14
36 : 49
31
13
Union Berlín
29
8
5
16
25 : 45
29
14
VfL Wolfsburg
29
7
7
15
34 : 50
28
15
VfL Bochum
29
5
12
12
34 : 59
27
16
1. FSV Mainz 05
29
5
11
13
30 : 47
26
17
1. FC Köln
29
4
10
15
23 : 51
22
18
SV Darmstadt
29
2
8
19
28 : 72
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (125)

Přidat komentář
Werkrider

Lautern

Hertha

Reagovat
Rudnevs

Ja stále vidím nádej, že sa Lautern pod Funkelom zachráni. Tá strata nie je veľká a bude to boj do posledného kola.

Reagovat
Werkrider

Trochu sa obávam aby ich vidina finále nevykolajila z ligy.

Reagovat
Martin9719

Tam je třeba taky počítat že pokud se dostane nějaký papírově silný tým do baráže, utká se nejspíš s jedním z dvojice Münster/SGD a to nebude např. pro Lautern/Schalke nic co by se nedalo vyřešit. Ideální scénář: SGD - Wiesbaden a kdyby Dynamo šlo nahoru to by byla z hlediska fans pro 2. BL pecka. Ale při formě Dynama si myslím že to fakt nenastane, bohužel.

Reagovat
St. Pauli

Je pravda, ze jet do Drazdan na St.Pauli bych si nekdy rad zopakoval, ale radeji uvidim St.Pauli v prvni a Dynamo ve treti lize.

Reagovat
Martin9719

Mě to popravdě docela sere. Jsem smířen s tím, že i přes stoupající formu Herthy už to nedáme, kol už je zkrátka málo, ale 2. BL je z fans hlediska TOP a Dynamo by to ještě hezky okořenilo. Zvlášť pak na Olympstadionu. Ale oni ten svůj náskok musí totálně prohospodařit a pokud se vůbec do té baráže dostanou tak nevěřím že to dají, když jsem viděl jak hráli i třeba s Ulmem doma.

Reagovat
St. Pauli

Ja samozrejme ultras SGD nevykousavam, jsou to hovada. Ale kdykoliv jsme u nich hrali, tak ten stadion bzucel jak roj vcel. To bylo hmatatelne, jak tem svym cernozutym neumetelum pomahaji. Na celem meste a okoli je videt, ze ten klub je neco vic, a ze fotbal je jen zaminka (tentokrate mysleno v dobrem). Asi jo, asi by mely prave takovyhle tymy s takovym supportem hrat nekde nahore, a ne 'v pralese'. Co se sportovni stranky tyce, nehodnotim, nevidel jsem je snad od sestupu.

Reagovat
Martin9719

Co se týče sportovní stránky, nebál bych se říct, že to je takový Slovan Liberec nebo Baník v tuhle chvíli, byť jsem viděl asi 2 zápasy z televize a na 3. s Verlem už mám lístky v květnu. Na 2. BL to úplně není, i proto si myslím že všichni co momentálně bojují o baráž v 2. BL tak kdokoliv půjde proti týmu ze 3. ligy tak to uhraje. Padat budou prostě 2, o tom jsem přesvědčen. Taky nejsem úplně fanoušek NDR, fandím Herthě která byla před pádem zdi ve fotbale symbolem svobody, nicméně z hlediska historie nebo ultras mě to docela přitahuje a rád bych aby co nejvíc týmů s takovými ultras šli nahoru.

Reagovat
St. Pauli

K tematu Hertha vystracham i neco malo z archivu. O pratelstvi a nepratelstvi s Unionem. Pro nasince obzvlaste zajimave pojednani o utkani Herthy na Julisce ve ctvrtfinale Poharu UEFA v sezone 78/79.

https://www.tip-berlin.de/lifestyle/sport/hertha-union-derby-geschichte/

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Rudnevs

Uprimne, Dynamo som od zostupu taktiež poriadne nevidel a Münster už vôbec nie, každopádne z histórie viem, že rozdiel medzi druhou a treťou ligou je oveľa menší než medzi prvou a druhou. Treťoligista má v baráži vždy celkom dobré šanca, narozdiel od tretieho tímu 2. BL proti 16. tímu BL. Preto by som sa z pohľadu Schalke či Lauternu bál aj tej barážovej priečky.

Reagovat
Martin9719

Münster jsem třeba taky hrát neviděl, ale pokud nastane souboj s Dynamem tak nesestoupíte, věř mi.

Reagovat
St. Pauli

Schalke-SGD. Dejte mi to.

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Rudnevs

Ja baráž nechcem. Ideál by bol priama záchrana. Podľa mňa ak by sme tam padli, tak by sme sa posrali z toho, že nám ide o život a ten tlak by nás zomlel. Aj keď je Dynamo slabé, mohlo by nás v takom prípade ohroziť.

Reagovat
Kily

třeba někoho napadne vykopnout Anfanga, s ním by Dynamo nezvládlo ani baráž o záchranu ve třetí lize

Reagovat
Martin9719

Reagovat
Konspirator

Nesmysl tenhle rok

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Jardman

Gratulace, zaslouženě!

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
St. Pauli

St. Pauli

Reagovat
Hachim Mastour

Gratulujem Xhakovi

Reagovat
masina_LFC

Xabi

Reagovat
Lovecour42

Neuveritelne... Nejakych 5 kol pred koncem slavit titul v Bayern lize a navic bez prohry Kloboucek

Reagovat
Seydou Doumbia

musíš umět no

Reagovat
Sigma Olomouc

Snad se na to teď nevykašlou a nebudou hrát s juniory, aby prošly celý rok bez prohry.

Reagovat
St. Pauli

Aukšpurk na pohárech...

Reagovat
misinho7

Snad to uhraju cele bez prehry

Reagovat
Well

Reagovat
zidane78

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
F.o.X.i.K

Reagovat
janinho

bola by to nadherna ceresnicka k treble. ale pozeram ze tam v lige maju celkom tazky zreb. teraz vonku BVB, potom doma stuttgart a vonku frankfurt. ak zvladnu tie vonkajsie tak v EL by si tu neporazitelnost snad mohli udrzat ked LFC bude z hry von.

Reagovat
Eichel

treble je s LM

Reagovat
Seydou Doumbia

trebl můžeš mít s čím chceš

Reagovat
Eichel

Tak prehlasovať za treble napríklad výhru v Community Shielde, Carabao cupe a Konferenčnej lige... Treble je skrátka domáci titul, LM a hlavný domáci pohár. Vždy to tak bolo.

Reagovat
Seydou Doumbia

jo kdysi bylo hodně věci jinak ale doba se mění k horšímu

Reagovat
janinho

ani nie

Reagovat
Eichel

viď vyššie

Reagovat
janinho

nemyl si pojmy s dojmami. ked idem do sezony ze hram ligu, pohar a EL alebo EKL a vyhram vsetky 3, tak som vyhral treble. na toto ziadnu poucku nenajdes, takze pre mna je to takto, ty to mozes mat inak.

liga, domaci pohar a europsky pohar su pre mna treble.

Reagovat
Eichel

akože sorry tri hocijaké random trofeje nie sú treble a nikdy nebudú, rovnako ako nie je treble keď United vyhralo tie tri sranda poháry pod Mourinhom

vyhrať treble bez toho aby si vyhral najťažšiu z tých súťaží? mne príde trápne to dávať na jednu úroveň napríklad s Interom pod Mouom

Reagovat
janinho

preco by to niekto mal davat na jednu uroven? dava niekto na 1 uroven titul zo slovenskej ligy a z PL? to ze je to treble neznamena, ze ine treble (z LM) nie je cennejsie. ked vyhralo LM napr. Porto a mali by ligu aj pohar, tak je cennejsie treble s titulom z portugalskej ligy nez z PL alebo LL?

ano, treble Interu bolo cennejsie nez by bolo treble Leverkusenu, ale stale je to treble. a kludne pokracuj s kktinami o random trofejach jak keby som tam uvazdal nejaku trofej z letneho Emirates cup...

btw, ked googlis "what is treble in football", tak ti pise: "A treble in football is achieved when a team wins three major trophies in a single season. On a similar note, winning two trophies in a season known as a double. Winning a treble in football typically involves winning a domestic league title, a domestic cup competition and a continental competition.". nie LM, ale continental competition. a sorry, ale EL nie je ziadna random trofej alebo sranda pohar.

Reagovat
Eichel

Aj by som reagoval, ale na niekoho so slovníkom s "kktinami o random trofejách" ... eh, zbytočné. Negativity už je tu dosť, pekný deň.

Reagovat
janinho

tebe vadi moja forma, mne vadi tvoj obsah. fakt by som chcel vidiet co by si si este vymyslel keby som napisal "s hlupostickami o random trofejach". asi je dobre, ze v takej diskusii radsej nepokracujeme.

Reagovat
Eichel

s kokotmi sa ale nebavím :)

Reagovat
janinho

kokot ta vychoval

nastastie viem ze do oci by si mi to nepovedal, takze sa na teba nehnevam ty internetovy hrdino

Reagovat
St. Pauli

Ten nemecky pohar by nutne nemuseli vyhrat.

Reagovat
Bayernista18

V suchym triku.

Reagovat
Interista_4ever

Obrovská gratulace Bayeru!

Ze srdce jsem Vám to přál, Xabi Alonso dělá famózní práci.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
EL Gringo

Xabi Alonso

Reagovat
Nickname 9

Gratulace Leverkusenu, letos neměli konkurenci. Snad se to u nás v létě pročistí a příští rok budeme zpátky kam patříme.

Reagovat
pobody's nerfect

K tomu je třeba se zbavit všech, kdo se přiblížil k Tottenhamu.

Reagovat
eder

King Xabi!

Reagovat
pobody's nerfect

Klobouk před rozhodčím, že počkal 5 sekund po 90 a ukončil zápas. Jinak by to snad i smrdelo kontumaci. Tisíce lidí by z hřiště už nikdo nedostal.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Firkraag

Tak s tímhle se tak nějak počítá.

Reagovat
patas92

Takovou kontumaci by reálně nikdo neodsouhlasil

Reagovat
AjaxFans

Gratulace

Reagovat
Rudnevs

Na tieto emócie som čakal 12 rokov Som moc rád, že to Nova nechala. Čo dodať.. do poslednej chvilky som neveril. Schalke a Leverkusen pre mňa vždy boli dva tímy (paradoxne oba 04), pri ktorých si človek proste myslel, že na ten titul nikdy nedosiahnu. Vždy hrali dobre, ale vždy to tesne nevyšlo. A v dobe, keď sa už zdalo, že snáď iného majstra než Bayern už ani neuvidíme, zrazu prišla sezóna ako z rozprávky. (A je to rozprávka, nechajte ma v tom, nechcem počuť, že to je komerčný klub.) Len mi je ľúto, že toto ako hráč nezažil Stefan Kießling a Lars Bender. Simon Rolfes to dal ako manažér. Som proste moc rád, moc šťastný.. keď ma takto zobral titul Leverkusenu, nechcem si predstaviť, čo by so mnou spravila výhra Schalke.. no to sa asi za môj život nedozviem. Gratulujem Bayeru!

Tento rok opäť liga o jednom tíme

Reagovat
cologneFC

Nechápem ťa Dominik… Dnes je čierny deň pre nemecký futbal. Bohužiaľ.

Samozrejme po hernej stránke to bolo bezkonkurenčné. Hrajú nádherný futbal.

Reagovat
Rudnevs

Bayer Leverkusen vznikol po otvorenom liste od zamestnancov Bayeru, ktorý chceli, aby vedenie založilo futbalový klub. Nevznikol ako produkt reklamy. Má za sebou dlhú vyše 120 ročnú históriu plnú vzostupov a pádov a taktiež dlhú bundesligovú históriu. Ako fanúšik Schalke som ich vždy považoval za klub s podobným osudom, zvlášť keď som videl Ballacka plakať po vlastnom góle v 2000 a následne podobný príbeh v 2002. Schalke niečo podobné zažívalo v 2001 a aj keď som vtedy nebol pri tom, je to príbeh, nad ktorým som v živote futbalového fanúšika myslel veľmi často. Vďaka podobnému príbehu a dobrému futbalu som mal na Bayer vždy tak trochu slabosť.

Prepisuje sa tým nemecká história. Toto nemôže byť čierny deň pre nemecký futbal. Po 12 rokoch nadvlády Bayernu jednoducho nie. (Ale chápem ťa, neboj, viem, že titul rivala nepoteší )

Reagovat
St. Pauli

Leverkusen byl, je a bude jen predmesti Kolina na spravne strane Ryna (studoval jsem v Düsseldorfu, tak proto).

Pred dvema dekadama, jak jim tehdy utekl titul mezi prsty, tak cele Nemecko jednohlasne rikalo, ze se Leve stal Mistrem srdci. Dneska, pri averzi vuci modernimu fotbalu, se (sic marginalni) cast fans zase zradikalizovala, ze vyhralo zlo. Hloupost. Vyhrala pohadka.

Reagovat
doshcz

Reagovat
cologneFC

Veď oni sú typický príklad moderného futbalu. Majú obrovskú výhodu oproti ostatným. Preto sú koncernové kluby neobľúbené.

To s tou pohádkou myslíš vážne? To je pohádka ak niekto nemusí dodržiavať základné pravidlo v nemeckom futbale a na základe toho získa titul? Ja si rozprávku predstavujem inak, napr. Lautern 98.

Reagovat
Elliasson

Co brání Kolínu, aby měl takové výhoduy jako Leverkusen?

Reagovat
Rudnevs

Meister der Herzen bolo Schalke, ale inak suhlas. Obzvlášť s tou rozprávkou, príde mi to stále neuveriteľné. Ja som si celý život myslel, že Leverkusen titul nikdy nezíska.

Inak teda Bayer je v nemeckom futbale za mňa taká anomália, ktorá stojí niekde medzi tradičným a moderným futbalom. Averziu chápem, ale za mňa stále lepšie než Lipsko, Bayern či Dortmund a v kombinácii s tým, ako nepravdepodobné bolo, že Neverkusen niekedy vyhrá, sa dá skutočne hovoriť o rozprávke

Reagovat
Martin9719

Krásně řečeno.

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
cologneFC

Ja viem ako ten klub vznikol…

Toto nie je o tom, že sú rival, toto isté som hovoril, keď získal titul Wolfsburg. Skrátka majú obrovskú výhodu oproti ostatným. Ty to veľmi dobre vieš. Pozri kde je tvoj klub. A pozri si, že koľko peňazí im Bayer “venoval” na vyrovnanie finančných strát. Keby im to nedali, tak sú tam kde Schalke.

Verím, že keď raz začneš jazdiť pravidelne na Bundesligu (tým myslím aspoň na polovicu zápasov v sezóne), tak nájdeš v sebe tú vášeň, ktorá je typická pre nemecký futbal Skús sa spýtať u Vás (in die Kurve), že čo si myslia o titule koncernového klubu.

Inak teším sa na budúcu sezónu. Ak budeme hrať s Vami, tak sa dúfam pridáš a dáme spoločný výlet. Zápasy so Schalke sú mega.

Reagovat
Rudnevs

Viem, že majú tú finančnú stabilitu v podobe toho, že im Bayer vyrovnáva dlhy, ale úprimne to ma zas až tak netrápi. Je tam tá tradícia, je tam ten príbeh, je to domáca firma. Ja aj medzi tými investorskými klubmi tak nejak rozlišujem a Bayer mi z toho vychádza najlepšie. Inak mi teda príde, že túto výhodu nejakym spôsobom “nezneužívajú” a väčšinu času si na seba vedia zarobiť sami. Wolfsburg občas predvádzal na prestupovom trhu také šialenosti, že bez VW by boli asi skutočne tam, kde Schalke. Leverkusen mi ale vždy navonok pôsobil ako tím, ktorý nakupuje vyvážene (až na to jedno leto, keď minuli 40 mio. € za Alaria s Retsosom, ale zas každý tím má takéto srandy).

Ak budem môcť, rád sa pridám. Nádeje na záchranu už skladáš? Inak, u nás sú fans ohľadom Leverkusenu takí rozpoltení. Polovica to berie asi ako ty a druhá polka asi ako ja. Aspoň tak to vidím na Twitteri. In der Kurve by to asi bolo viac na anti-Leverkusen stranu, ale to je podľa mňa sčasti už aj davová psychóza.

Reagovat
cologneFC

Určite nádej na záchranu žije, navyše teraz máme doma Darmstadt a vonku Mainz. Takže zbrane neskladáme

Ale popravde ti poviem, že z fanúšikovského hľadiska ma láka ísť do 2. ligy. Výjazdy do Düsseldorfu, Kaiserslauternu, Hamburgu, Norimbergu, Karlsruhe, Berlína, Magdeburgu, Rostocku alebo na Schalke… To sú nezabudnuteľné zážitky. Hlavne ak to porovnám s Mainzom, Augsburgom, Hoffenheimom, Lipskom, Leverkusenom, Heidenheimom alebo Wolfsburgom…

Ale samozrejme vypadnúť nechceme a stále dúfam, že sa zachránime.

Reagovat
St. Pauli

Na tom se i shodneme, ze druha BuLi je ted tak naslapana a zabavna, ze v ni nadsenci neschazi nic. Ale ekonomicky je ten rozdil pro kluby samozrejme radne znat...

Reagovat
cologneFC

Veď ten ekonomický dôvod je jediný, kvôli ktorému treba zostať hore. A znova sme pri peniazoch… Ja mám radšej tú vášeň ako peniaze

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Rudnevs

Z toho fanúšikovského pohľadu súhlas, druhá liga je atraktívnejšia než prvá, ja tieto tímy v prvej lige tiež moc nemusím, akurát s tým rozdielom, že Leverkusen tam neradím, ten za mňa do Bundesligy patrí.

Obávam sa akurát, že ten tvoj zoznam klubov sa v budúcej sezóne trošku zúži. Minimálne jeden zo skupinky Schalke, Rostock, Magdeburg, Kaiserslautern zrejme padne.

Úprimne, cez Mainz asi cesta k záchrane nepovedie, po tom, čo predviedli v posledných dvoch kolách, by som bol prekvapený, keby spadli. Ostáva jedine dúfať, že tá trénerská zmena moc neprospeje VfL.

Reagovat
St. Pauli

Tak Magdeburk by mohl dolu k tem Drazdanum, to by asi potesilo oba tabory. *zvuk brouseni nozu*

Reagovat
cologneFC

Keby som si mal vybrať, tak snáď Magdeburg pôjde dole. Chcel som aby išli hore Drážďany, ale pekne si to posrali.

Reagovat
andrew96

Jsem si myslel, že Drážďany ti moc nevoní.

Reagovat
cologneFC

To máš pravdu. Ale atmosféra je tam dobrá. Drážďany sú jediné mesto v Nemecku, kde som sa necítil pred a po zápase bezpečne. Treba ale povedať, že som ešte nebol v Rostocku

Reagovat
andrew96

Jestli se bude hrát 2. BL, tak chci určitě do Magdeburgu. Přijde mně, že je pořád trochu podceňovaný vedle HSV, Lauternu, Schalke apod. Ale atmosféra tam musí být boží.

Reagovat
cologneFC

Dohodnuté

Reagovat
Talker

Na druhou stranu třeba Bayern "zneužívá" svojí finanční dominanci, co to jde. Dlouhodobě vykrádal ostatní kluby v BL a tím si udržoval tu dominanci. Zatímco ostatní museli prodávat hráče, Bayern od nich nakupoval v ideálním případě ta jejich esa.

Reagovat
andrew96

Však i Bayern je za to v Německu kritizován.

Reagovat
vladino10

A čo by bolo.inak ak by to bayern nerobil? Taký lewandowski by v BVB neostal, šiel by do Madridu a bayern by si kúpil iného pokemona za také peniaze, ktoré by žiadny iný klub v BL nedal. Ono toto vždy začína v tých konkurenčných kluboch - kým nebudú schopní presvedčiť hráča, nech ostane...

Reagovat
janinho

ja si napr. pamatam, ze som niekde cital, ze bayern zachranil BVB pred bankrotom. jedneho z najvacsich rivalov! bayern ma najvacsiu historiu aj financne zazemie. nechapem tu logiku, ze vykrada konkurentov... ved tie prestupy su vzdy na zaklade dohody medzi klubmi a ak im nikto zo zahranicia neda viac nez bayern, tak preco by tam nemali predat hracov? nemaju kupovat hracov z nemecka, len aby sa nepovedalo? ked klubom dobre zaplatia, tak v tom nevidim problem.

Reagovat
St. Pauli

Kdyz jsme u zachranovani, tak Bayern vyrazne pomohl i nam, St. Pauli. Tehdy, pred dvaceti lety, jsme nemeli na tretiligovou licenci a Bayern u nas (pro nas) hral benefici a jeste sly bokem i nejake dalsi sbirky a financni toky.

Reagovat
janinho

hej, viem o tom ze pomahali viacerym klubom. nepoznam tu vlastnicku strukturu, viem ze tam nemusi byt uplne vsetko ciste, ale nemyslim si ze by liga doplacala na to co robi Bayern.

Reagovat
cologneFC

Ja by som tu skôr kritizoval to, že Bayern skupuje hráčov (mladé talenty), ktorým potom nedá šancu na rozvoj a oni potom skončia v lepšom prípade v priemere. Tých príkladov je viac ako dosť a trpí tým potom celý nemecký futbal a v konečnom dôsledku aj liga. Toto je ale už o charaktere klubu, Bayern nijako neporušuje, neobchádza alebo nemá výnimky zo žiadnych pravidiel.

Reagovat
cologneFC

Ale Bayern dodržiava pravidlá. Tam nemám čo vytknúť. To je už potom o charaktere.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Martin9719

Přeju aby se ti to jednou splnilo. Já tituly zažil s Viktorkou. Jsou to krásné pocity.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Seydou Doumbia

Hovnotulace Leverkusenu sympatáci

Reagovat
Salfovic

Kingsley Coman poprvé v kariéře (za 13 let) bez ligového titulu

Reagovat
pobody's nerfect

Třeba ještě stihne hostovacku do bayeru

Reagovat
Sigma Olomouc

Kane efekt

Reagovat
Front hell

Xhaka

Reagovat
0:1

Stejně to ještě Bayern otočí. Jako vždycky.

Reagovat
oli9

Perfektní. Leverkusen to prostě dotáhl neuvěřitelným způsobem... Zatím bez prohry

Ještě je čeká finále domácího poháru..

A v Evropě mají taky slušne nakročeno.. Prostě ta sezóna může dopadnout ještě pohádkově..

Ale titul je titul

Reagovat
MarcoBanco

V EL ak Liverpool odpadne, tak Bayer najvacsi favorit

Reagovat
Seydou Doumbia

Atlantička titul

Reagovat
doshcz

Reagovat
fabec1222

Kane

Reagovat
Martin9719

Velká gratulace všem fanouškům a celému Leverkusenu! Ale takovou blamáž jsme z toho zase dneska dělat nemuseli.

Reagovat
Rudnevs

Vy ste si to dneska trochu odniesli. Dva góly zo striel z diaľky a skorá penalta. Leverkusen sa chcel doma pri zisku titulu predviesť. Ale myslím, že si to hráči dnes veľmi vyčítať nebudú. Werderu už aj tak o nič nešlo a boli pri niečom historickom, myslím, že tá prehra sa dá chápať.

Bol som zvedavý na toho mladého Nora, ale s jeho výškou proti vysokým černochom v obrane Bayeru nemal šancu. Plus hra bola už aj tak rozhodnutá.

Reagovat
Martin9719

No já bych ani neřekl že o nic nejde. Tím, že Mainz i Köln začali trochu sbírat body tak se dostáváme zase tam kde jsme byli. Když nevyhraješ asi 6-7 zápasů tak je to ale jasný. Na sestup už to asi nebude, ale měli jsme touhle dobou už být dávno zachráněni což díky té poslední sérii prostě stále matematicky nejsme.

Reagovat
St. Pauli

Jsem zvedav, zda bude nejaka rozlucka s Pavlenkou.

Reagovat
St. Pauli

Jako myslim alespon symbolicka, nejakou stopu tam zanechal, nebo uz se nad nim uplne zavrela voda?

Reagovat
Martin9719

Zetterer je zkrátka lepší. Zatím nevím zda se něco chystá, ale mohlo by.

Reagovat
Ladas321

Jdeš z Tottenhamu na jistotu do Bayernu a po 11 letech a takhle to dopadne .

Reagovat
Manik...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
h8_sfatto

Hašek nemá nad čím váhat, složení nároďáku vítězná mentalita Leverkusen a Plzeň, plitké časy West Ham + Slavie končí

Reagovat
Bambino98

Veľká gratulácia do Leverkusenu My si to snáď užijeme o týždeň v derby proti Milánu

Reagovat
Sigma Olomouc

Velkou zásluhu na tom má i sportovní manažer Simon Rolfes.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Jason_

zvláštne pocity mám tolko rokov čakať na poražku baernu a potom dortmund nezvladne posledne kolo doma a o rok ziska titul tento paklub

Reagovat
xjert02

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele