Bundesliga - preview 29. kola: Leverkusen v očekávání

12.04., 09:07, aktualizováno 14.04., 09:28
Previews
Xabi Alonso (© AFP)

Leverkusen proplouvá sezonou jako nůž máslem a dnes může ukončit čekání na trofej. Bayer hostí Werder a pokud vyhraje, získá mistrovský titul.

SV Darmstadt - SC Freiburg

neděle 15:30

Ještě před začátkem minulého kola se nezdála býti situace posledního Darmstadtu tak hrozivá jako teď. Jenže celek z Hesenska právě před týdnem nezvládl klíčový zápas v boji o záchranu na půdě Mohuče, zároveň zvítězil i předposlední Kolín nad Rýnem, takže se ztráta domácích na záchranu před nynějším střetnutím s Freiburgem o dost navýšila. A jen stěží se dá dohnat.

Do karet Die Lilien nenahrály ani výsledky z aktuálního sobotního bundesligového programu, lépe řečeno především ten, který si zapsala Mohuč, šestnáctý tým tabulky. Ten totiž, možná až nečekaně snadno, skolil před vlastními fanoušky Hoffenheim a odskočil od Darmstadtu již na rozdíl dvanácti bodů. Přitom šestnáctá pozice je tou nejbližší, která může zaručit udržení se na nejvyšší úrovni, alespoň tedy přes baráž.

Domácím prostě velí Freiburg porazit, jestli ještě chtějí uchovat jakousi naději na to, že se v příští sezóně ukážou v Bundeslize. Jakkoli svěřenci trenéra Christiana Streicha nechtějí samozřejmě o výpadku slyšet, neboť oni body nutně potřebují do horlivé bitvy o místa zajišťující pohárovou Evropu pro následující ročník. "Po porážce v Mohuči to nebyl jednoduchý týden,” přiznával Torsten Lieberknecht, kouč Darmstadtu. "To bodnutí bylo ještě o několik dní později velmi hluboké. Jsme realisté, víme, že už je před námi malá šance. Ve skutečnosti jsme ještě nesestoupili, potřebujeme však velký zázrak.”

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - Bader, Maglica, Klarer, Holland - Justvan, Franjič - Holtmann, Honsak - Vilhelmsson, Seydel

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Sildillia, Gulde, Günter - M. Eggestein, Höfler - Dóan, Röhl, Grifo - Sallai

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 4.08 - 1.88

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy

neděle 17:30

Během svého počínání v Bundeslize stanul Leverkusen pětkrát těsně pod vrcholem. Teď k němu má skutečně blízko a z hlediska pravděpodobnosti snad ani nejde, aby to tentokrát necinklo. V Brémách stále hrají o evropské poháry, ačkoli vzhledem k nevyrovnanosti výkonů se nabízejí jiní adepti.

V roce 2002 v závěru sezony Bayer víckrát zbytečně ztratil. Jedna taková ztráta přišla právě proti Werderu, jemuž se v poslední době daří zahrávat standardní situace. Defenziva družiny Xabiho Alonsa však rovněž šlape na výbornou. Lukáš Hradecký dosud inkasoval méně než dvacet branek, což představuje suverénně nejlepší číslo ze všech osmnácti účastníků.

Zelenobílí v posledních letech nejezdili do BayAreny prohrávat, avšak touha po úspěchu před vlastními fanoušky bude v podání die Werkself nepochybně obrovská. Samozřejmě, v případě zaváhání Bayernu a Stuttgartu bude tým slavit ještě před svým nedělním výkopem, neboť náskok po osmadvaceti kolech činí propastných 16 bodů.

"Budeme hrát proti nejlepšímu celku, jaký v Německu aktuálně je. O tom není vůbec sporu. Přestože ještě neprohráli, půjdeme do toho utkání s cílem favorita zaskočit a věřím, že nejsme bez šancí," nechal se slyšet Ole Werner s ohledem na fakt, že u Leverkusenu stále svítí v kolonce porážek nula, čímž vyrovnal Bayernu ze sezony 2013/2014.

Hostující trenér se musí vypořádat s početnými absencemi. Chybí Alvero, Friedl, Jung, Njinmah, Pieper, Stark, Stage a ani na lavičku náhradníků se neposadí Jiří Pavlenka, pro něhož se jedná o poslední zápasy v dresu klubu z města nad řekou Vezerou. Na opačném pólu po uzdravení Victora Boniface nikdo neschází ani pro zranění, ani kvůli kartám. Španělský kouč má tedy k dispozici kompletní kádr.

Xabi Alonso coby hráč slavil zisk Meisterschale při svém působení v dresu Bayernu Mnichov. A teď před zápasem s Werderem prohlásil: "V souvislosti s touto partií se mluví hlavně o tom, že máme šanci získat titul. My však zůstáváme plně soustředění a chceme předvést další kvalitní výkon. V každém případě se musíme na soupeře s respektem připravit." Třetí trofej do klubové vitríny je opravdu blízko a v klubu rozhodně neexistuje nikdo, kdo by se o ni chtěl nechat připravit.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Kossounou, Tah, Hincapie - Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Wirtz - Schick

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Malatini, Groß, Veljković - Weiser, Lynen, Agu - Schmid, Bittencourt - Woltemade, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.84 - 16.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln

sobota 15:30

Asi není pochyb o tom, že titul letos v Bundeslize získá Leverkusen. Vlastně je jen otázkou, kdy k tomu dojde a zda se triumfu dočká po tomto víkendu či až v některém z následujících. Dokonce se může konat prvenství už po této sobotě, tedy za předpokladu, že Bayern doma padne s Kolínem nad Rýnem a že Stuttgart před vlastními fandy s Frankfurtem též prohraje.

Už pouze dva celky mohou ohrozit prvenství Bayeru, a to právě mnichovský gigant a výběr z Bádenska-Württemberska, jež doposud získaly stejný počet šedesáti bodů. Na první příčku vzhlížejí se šestnáctibodovým mankem, tohle se dá šest kol před koncem sezóny dohnat opravdu jenom v matematické rovině. Prakticky se v Bavorsku ve zbývajících ligových duelech budou snažit udržet především pozici vicemistra, než aby tam ještě promlouvali do boje o titul.

A druhá příčka Bayernu po minulých dvou nezdarech rozhodně nemá pevné základy. Nezvládnutý zápas s Dortmundem a hodně nečekaný výpadek v Heidenheimu nabídl prostor právě třetímu Stuttgartu, který se najednou dostal na stejnou úroveň Stern des Südens. Aspoň že čtvrté Lipsko či pátá Borussia jsou vzdáleny na přece větší rozdíl. Pokud by však Bavoři pokračovali v nastoleném krátkém trendu neúspěchů, kdo ví, jestli by se situace ještě nezamotala v souvislosti se soupeři nacházejícími se aktuálně na pomezí první čtyřky.

Kolín nad Rýnem horlivě usiluje o přežití na bundesligové scéně. V současné chvíli je předposlední, na šestnáctou barážovou pozici, kterou okupuje Mohuč, ztrácí jediný bod, od bezpečné patnácté ho dělí čtyři body. Právě na tomto místě se nachází Bochum, kterou před týdnem Kozlové dokázali skolit. A tenhle výsledek je jistě může povzbudit nejen před tímto kláním proti Bayernu. "Musíme i nadále věřit sami sobě a sebrat veškerou odvahu,” burcoval hostující stratég Timo Schultz.

Pro domácí bundesligová scéna již není úplně tématem číslo jedna. Zachránit totiž zpackanou sezónu na německé frontě můžou na evropském poli, úterní plichta v Lize mistrů na půdě Arsenalu jim dodává dobrý příslib do odvety. A právě na tu se proti Kolínu nad Rýnem chtějí co nejlépe navnadit. "Přemýšlím o provedení několika změn v sestavě,” přiznával Thomas Tuchel, kouč FCB. "Hlavně kvůli tomu, aby někteří hráči získali potřebný rytmus. Ne úplně kvůli tomu, abychom si odpočinuli,” vysvětloval.

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Mazraoui - Goretzka, Raphaël Guerreiro - Coman, T. Müller, Tel - Kane

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Thielmann, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Huseinbašič, Ljubicic - Alidou, Kainz - S. Tigges, Adamjan

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.80 - 14.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

RB Lipsko - VfL Wolfsburg

sobota 15:30

S velkým napětím sledují nejenom v Německu to, kdo získá v Bundeslize titul. A poněkud v ústraní je bitva o konečnou čtvrtou příčku v tabulce, která jako ta poslední zajišťuje postup do slavné Ligy mistrů pro následující období. Jednou má tuhle pozici v moci Dortmund, pak zase Lipsko. A saský celek hodlá po tomto kole udržet své postavení v duelu s Wolfsburgem.

Pokud se však nechce ohlížet za výsledkem souběžně hraného klání do Mönchengladbachu, kde se představí právě úhlavní rival Borussia, musí soupeři oplatit podzimní porážku a získat tři body. Zatím čtvrté místo uchovává zásluhou lepšího skóre, než jakým disponuje mančaft ze Severního Porýní-Vestfálska. Oproti němu mimochodem mají Die Roten Bullen výhodu v tom, že se mohou soustředit výhradně na domácí scénu, neboť, na rozdíl od BVB, se jich milionářská soutěž v tomto ročníku již netýká.

Motivaci porazit Wolfsburg budou mít nejen kvůli tomu, že nechtějí opouštět první čtyřku, nebo že míní zapomenout na nezdar z posledního vzájemného klání s tímto protivníkem. Ale také se chtějí revanšovat svým fanouškům za předešlé domácí vystoupení, v němž, poměrně nečekaně, jen remizovali se zachraňující se Mohučí. "Pokud náš soupeř začne víc útočit, mohli bychom mít o něco více prostoru, a ten bychom mohli využít. Samozřejmě musíme být opatrní a neztrácet zbytečně míče. Je důležité, abychom předváděli svou hru a spoléhali na svou kvalitu a formu. Víme, co je potřeba. A to je vítězství,” říkal před utkáním lipský lodivod Marco Rose.

Hosté by po papírové stránce měli představovat pro jeho partu papírově přívětivého soka. Ten měl sice před startem této sezóny ambice na to vklouznout do pohárové Evropy, nicméně dlouhodobě stabilitu nevykazoval a pořád nevykazuje. Až se vedení klubu po neuspokojivých výsledcích rozhodlo zhruba před měsícem pro změnu na postu trenéra. Nový stratég Ralph Hasenhüttl má vlastně za úkol všechno tak nějak doklepat a vyhnout se co nejdříve možnému pádu o patro níže. Především tuhle otázku totiž nemá družina z Dolního Saska stále vyřešenou.

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Lukeba, Henrichs - A. Haidara, X. Schlager - Dani Olmo, Simons - Openda, Šeško

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Maehle, Jenz, Zesiger, Gerhardt - Svanberg, Arnold - R. Baku, Paredes - Tiago Tomás - Wind

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.51 - 11.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund

sobota 15:30

Očekává se, že to budou pro Dortmund velmi hektické zbývající týdny této sezóny. Nejen že se snaží prorazit v Lize mistrů, zároveň se v Bundeslize přetahuje se čtvrtým Lipskem právě o top čtyřku. Ta je stěžejní pro splnění hlavního cíle, tedy aby si BVB mohlo zahrát v příštím ročníku milionářskou soutěž. Nyní zkusí zaútočit na tuhle metu na půdě Mönchengladbachu.

V současné chvíli mají hosté shodný počet bodů jako saský rival, akorát že výrazně horší skóre, které je tak usazuje až na pátou příčku. Pro kouče Edina Terzice nebude především vůbec snadné vypořádat se s náročným programem, který na jeho svěřence čeká. Už za pár dnů podstoupí odvetu čtvrtfinále na evropské scéně proti Atlétiku Madrid, pak na řadu přijdou duely s vedoucím Leverkusenem a ten klíčový v Lipsku. A to navíc do téhle pranice může přibýt ještě semifinále Ligy mistrů, pokud se tam tedy Borussia probojuje.

Ve středu zapsala porážku ve Španělsku, dohnat jednogólové manko před vlastními fandy se ovšem nezdá býti nemožným úkolem. A před ním se Dortmund rozhodně chce dobře naladit právě v bitvě o Severní Porýní-Vestfálsko. "Moc dobře víme, že se na ligové frontě musíme zlepšit,” povídal Terzic s odkazem na poslední vystoupení proti Stuttgartu, které jeho mančaft doma nezvládl a prohrál nejtěsnějším možným způsobem. "Momentálně se soustředíme výhradně na Gladbach. Až od neděle budeme řešit Atlético,” ujišťoval, že jeho hráči podstupují krůčky postupně a nic nepřeskakují.

Předešlá dvě vzájemná klání s Hříbaty dopadla pro Dortmund moc dobře. S chutí si proti nim zastřílel, jednou nasázel za devadesát minut pět branek, na podzim o jednu méně. Dokonce i duel z února roku 2022 před vlastními fanoušky dopadl v jeho prospěch parádně, zapsal hned šest přesných zásahů! Jenže v Borussia-Parku to naopak žádná sláva není. Die Fohlen svého lokálního rivala skolili od ledna roku 2021, tedy v rámci Bundesligy, ve všech třech případech.

Do tohoto mače svěřenci trenéra Gerarda Seoaneho vstoupí povzbuzeni o minulé vítězství z půdy Wolfsburgu. Mönchengladbach může stále věřit, že se mu podaří ještě zaútočit na pozice zajišťující účast alespoň v Konferenční lize, musí ovšem zásadně stabilizovat svoje výsledky. A nynější střet s Dortmundem by mohl leccos naznačit, jak vážně to ještě s atakem na vyšší místa myslí. "Před týdnem náš soupeř hrál odzadu, aby získal důležitou výhru. Zvolil trochu defenzivnější přístup. A ten bude praktikovat zřejmě i teď,” dodával Terzic. "Stejně jako my má jeden z nejsilnějších týmů na protiútoky. Je také extrémně nebezpečný při standardních situacích," varoval kabinu.

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Friedrich, Elvedi, Wöber - Lainer, Weigl, Itakura, Netz - Honorat, Pléa, Ngoumou

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen - Sabitzer, Can - Malen, Brandt, Sancho - Füllkrug

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.89 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Bochum - 1. FC Heidenheim

sobota 15:30

Bochum v týdnu vyměnila trenéra, kterého ve zbývajících šesti kláních věru nečeká snadná práce. Naopak Heidenheim ukázal, že si své místo v Bundeslize zaslouží a jistě to bude chtít potvrdit i v sobotu na Ruhrstadionu.

Thomas Letsch vydržel na lavičce celku ze Severního Porýní-Vestfálska necelých 20 měsíců. Spasitelem se však nestane, jelikož jeho místo pro zbytek ročníku přezval Heiko Butscher, jenž během hráčské kariéry hrával německou nejvyšší soutěž za Freiburg a Frankfurt. Dosud pracoval s týmem do devatenácti roků.

"V uplynulých dnech jsem si zvlášť promluvil se všemi hráči. Když jsem z našeho rozhovoru usoudil, že je myšlenkami někde jinde, než si představuju, vyvodil bych z toho důsledky. Nicméně se ukázalo, že každý chce odevzdat pro VfL maximum a všichni věří, že se nám podaří Bundesligu zachránit," prohlásil třiačtyřicetiletý kouč, jemuž budou scházet Esser, Kwarteng, Thiede a Tolba.

Na opačném pólu sedí na lavičce už od roku 2007 Frank Schmidt. Jednou z věcí, kterou má jeho Heidenheim s Bochumí v této sezoně společnou, je vítězství 3:2 nad Bayernem Mnichov. To v podání 1. FC je staré pouze týden a postarali se o něj Kevin Sessa a Tim Kleindienst, jenž skóroval hned dvakrát. Úřadující mistr 2. Bundesligy má v té první na kontě už osm výher, čímž se aktuálně nemůžou pyšnit ani v Gladbachu, ani ve Wolfsburgu.

"Je otázka, co si Heko Butscher na nás připravil. Jsem si ale jistý, že půjde o docela jiný zápas, než jaký jsme odehráli proti Bayernu. Očekávám více osobních soubojů a více průnikových přihrávek, na což musíme být připravení," prohlásil Schmidt, jehož skvadra ovšem naposledy přehrála Bochum v září 2018. Od té doby měla šest pokusů, leč ani jednou se jí to nepodařilo. Nicméně aktuální forma hovoří v její prospěch.

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Passlack, Ordets, Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - Hofmann

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Busch - Maloney - Dinkçi, Sessa, Beste - Pieringer, Kleindienst

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.76 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim

sobota 15:30

Hoffenheim chce navázat na výhru nad Augsburgem. Soupeř z Mohuče má ovšem jiné plány. Konkrétně pomýšlí na prodloužení neporazitelnosti na čtyři zápasy, což by se jim v situaci, kdy ztrácí tři body na první nesestupovou a nebarážovou pozici náramně hodilo. Nicméně TSG nevzdává honbu za evropskými poháry, jaké si Pavel Kadeřábek se svými spoluhráči zahrál naposledy v sezoně 2020/2021.

Po osmadvaceti kolech stávajícího ročníku na ně ztrácí čistě zásluhou horšího skóre, ačkoli zálusk si dělají i ve Freiburgu, který se bude po sezoně loučit s koučem Streichem, a také v Heidenheimu, který po postupu mezi elitu dokázal víckrát překvapit. Kouč Pellegrino Matarazzo se pro nejbližší duel bude muset obejít bez tria Berisha, John a Nsoki.

"Mohuč se nachází v situaci, kdy potřebuje získávat body, takže bude muset útočit. Díky tomu je pravděpodobné, že bude nechávat mezery v obraně. Na to budeme připraveni. Myslím, že důležitý bude začátek utkání. Budeme chtít vstřelit brzký gól. Hráčům před každým zápasem nechybí odhodlání a vždycky chtějí vyhrát. To je přednost, jaká se nás drží po celou sezonu," prohlásil rodák z New Jersey.

Jeho protějšek Bo Henriksen o nejbližším klání prohlásil: "Postupujeme krůček po krůčku, zápas od zápasu. Každá další partie je pro nás jako finále. Všichni touží po vítězství. Hráči, kteří byli zranění, mají obzvlášť chuť týmu pomoci v cestě za záchranou." K tomu nutno podotknout, že v současnosti zůstávají mimo hru pouze Bell a Leitsch.

Dánský lodivod převzal skvadru z MEWA Areny v únoru letošního roku a od té doby v domácím prostředí ani jednou neprohrál. Jeho svěřenci se dokázali rychle oklepat z výprasku 8:1 od Bayernu, přičemž od té doby ve třech mačích ani jednou neinkasovali. Proti Hoffenheimu mají v posledních letech příznivou bilanci, takže se dá očekávat velice zajímavý duel.

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, van den Berg, Hanche-Olsen - Caci, Barreiro, Amiri, Mwene - Gruda, Lee - Burkardt

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Brooks - Kadeřábek, Stach, Jurásek - Prömel, Kramarić - Weghorst, Beier

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 4.18 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt

sobota 18:30

Stuttgart směřuje za postupem do Ligy mistrů pro následující sezónu. A po sérii osmi zápasů bez porážky již napřímo ohrožuje také druhou pozici Bayernu, od níž ho odděluje pouze fakt horšího skóre oproti mnichovskému velikánovi. Dokonce ještě může pokukovat po možnosti bundesligového titulu před kláním s Frankfurtem, samozřejmě však pouze na číselné úrovni.

Aby si totiž vedoucí Leverkusen nechal uniknout šestnáctibodový náskok, kterým disponuje na druhou a třetí příčku, musel by se stát ne malý, ale obrovský zázrak. Konečné prvenství, to je zkrátka byznys Bayeru, ne Bayernu, ne Stuttgartu. Pokud každopádně v sobotu aktuálně druhý a třetí celek bundesligové tabulky padnou a nezískají na své konto ani bod, spadne cenná trofej definitivně do rukou mančaftu ze Severního Porýní-Vestfálska, aniž by musel kopnout do míče.

Stěží nicméně budou chtít svěřenci trenéra Sebastiana Hoenesse ztrácet a přicházet o svou šňůru solidních výsledků, včetně minulého velmi cenného vítězství na půdě Dortmundu. Jakkoli dorazí protivník, který bezpochyby patří k tomu lepšímu, co německá nejvyšší soutěž nabízí. "Eintracht se nachází v první třetině pořadí. Má velmi dobře poskládaný tým, který umí hrát velmi rychle, především pak v ofenzívě,” hodnotil výběr z Hesenska domácí lodivod.

Mužstvo kouče Dina Toppmöllera má Stuttgartu rozhodně co oplácet. Naposledy na něj narazilo v listopadu loňského roku a před vlastními fanoušky vyšlo bodově naprázdno. Zapsalo mimochodem tehdy dosavadní jedinou domácí prohru v této sezóně. "Musíme soupeře vystresovat,” hledal cestu za případným úspěchem hostující lodivod. "Potřebujeme na něj ve správný čas zatlačit, zároveň ale hlouběji bránit a být také kompaktní. Chceme být rovněž nebezpeční při brejcích.”

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - P. Stenzel, Anton, H. Ito, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Undav, Führich - Guirassy

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Collins, R. Koch, Pacho, Max - M. Götze, Larsson - Knauff, Nkounkou - Chaïbi - Omar Marmoush

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 5.17 - 6.17

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Union Berlín

pátek 20:30

FCA nezvládli duel s Hoffenheimem, čímž ukončili sérii neporazitelnosti. Zásluhou nejlepšího skóre však zůstávají na sedmé pozici, kterou nebudou chtít opustit. Berlínský klub se tváří býti optimálním soupeřem. I proto, že ve vzájemných kláních mezi elitou dokázal z devíti případů zvítězit jenom jednou.

"Augsburg je protivník, který má sílu v osobních soubojích. Jejich herní styl je přímočarý a ofenzivní hráči jsou velmi dobří. V Demirovićovi mají nesmírně nebezpečného fotbalistu. Hrát proti Tietzovi je rovněž nepříjemné Celkově se jedná o tým, který předvádí nádherné výkony a zaslouženě se v tabulce pohybuje vysoko," prohlásil Nenad Bjelica.

Nástupce úspěšného Urse Fischera bude na lavičce die Eisernen usilovat o to, aby se bundesligová účast bez přerušení protáhla na šest sezon. Zatímco na podzim se v hlavním městě Německa hrála Liga mistrů, aktuální náskok na barážovou příčku činí pouhých šest bodů, přičemž z posledních šesti klání odešel tým hned čtyřikrát poražený. Celkově má na kontě už patnáct proher, tj. o sedm více, než za celý minulý ročník.

Die Függerstädter naopak na počet loňských proher (18) už ani dosáhnout nemůžou. Před týdnem však nestačili na Hoffenheim. Navzdory patnáctému zásahu Ermedina Demiroviće, který se tudíž podílel na více, než jedné polovině z pětačtyřiceti dosavadních augsburských zásahů. Co by za to dal takový berlínský Kevin Vogt, jenž už 266 zápasů neskóroval ...

"V současnosti se soustředíme jenom na Union Berlín, proti kterému chceme v pátek uhrát všechny tři body. V posledních utkáních se Union prezentoval dobrým dojmem. Do WWK Areny přijedou s velkým odhodláním a s bojovností, která je jim vlastní. Zároveň můžu slíbit, že naše přednosti jsou dostatečně silné na to, abychom je porazili," nechal se slyšet Jess Thorup, jehož skvadra v domácím prostředí uhrála 21 z celkových šestatřiceti bodů.

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Mbabu, Gouweleeuw, Uduokhai, Pedersen - Jakić - Engels, Maier - Vargas - Tietz, Demirović

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rønnow - Doekhi, Vogt, Leite - Král, Khedira, Trimmel - Laidouni, Schäfer - Aaronson, Kaufmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.49 - 3.59

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
28
24
4
0
69 : 19
76
2
Bayern Mnichov
28
19
3
6
80 : 36
60
3
VfB Stuttgart
28
19
3
6
64 : 34
60
4
RB Lipsko
28
16
5
7
64 : 33
53
5
Borussia Dortmund
28
15
8
5
55 : 33
53
6
Eintracht Frankfurt
28
10
12
6
43 : 36
42
7
FC Augsburg
28
9
9
10
45 : 46
36
8
TSG Hoffenheim
28
10
6
12
48 : 53
36
9
SC Freiburg
28
10
6
12
40 : 52
36
10
1. FC Heidenheim
28
8
9
11
41 : 49
33
11
Borussia Mönchengladbach
28
7
10
11
49 : 54
31
12
Werder Brémy
28
8
7
13
36 : 44
31
13
Union Berlín
28
8
5
15
25 : 43
29
14
VfL Wolfsburg
28
7
7
14
34 : 47
28
15
VfL Bochum
28
5
11
12
33 : 58
26
16
1. FSV Mainz 05
28
4
11
13
26 : 46
23
17
1. FC Köln
28
4
10
14
23 : 49
22
18
SV Darmstadt
28
2
8
18
28 : 71
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Werkrider

Bayern může rozhodnout o titulu

Reagovat
Rudnevs

No uprimne, dnes asi drzim palce Bayernu. Aby sa Leverkusen zo svojho prveho titulu tesil takto trapne, to by bola skoda…

Reagovat
Thimpu25

v klidu... musel by ještě večer prohrát Stuttgart, aby to Leverkusen slavil jen na dálku... to jsou dvě velký překvápka v jeden den, to se snad nestane

Reagovat
Rudnevs

Aha, vlastne na Stuttgart som zabudol.. to je šialené, že nebyť Leverkusenu, tak o titul s Bayernom bojujú oni Po tom, čo boli posledných 10-15 rokov totálne trápni je to ozaj sezóna ako zo sna.

Dôkaz, že aj chaos kluby sa raz môžu vrátiť

Reagovat
Rudnevs

A ešte jedna vec, dnes Schalke MUSÍ Kabína rozvrátená, tréner na odchode, klub na spadnutie.. ale my to dáme!

Reagovat
Heresy

Same pozitiva

Reagovat
oli9

Jediná škoda že Leverkusen nehraje také ve stejný čas..

Ale dneska to Bayern zvládne takže Leverkusen si to oslaví zítra po výhře 2:0

Reagovat
Bambino98

Snáď Bayern vyhrá a opäť priblíži Kolín k zostupu do druhej ligy

Reagovat
Witcher

Čvančara nehraje zase?Ptám se pro kamaráda

Reagovat
vladino10

Bud musí prísť psychológ pre dayota alebo dayot musí odísť

Reagovat
Werkrider

Nebudeme si nic nalhávat, nemůžu spát, tlak v prdeli, bolí mě břicho, sedím tři dny na hajzlu a točí se mi hlava.

Ze zdravotního hlediska by mi spíš vyhovovalo aby jsme byli v pohodě třetí. Asi síla zvyku.

Reagovat
Rudnevs

Dneska to príde. Bayer Leverkusen wird der neue deutsche Meister! Najlepší možný majster Bundesligy (Bayern je ohraný, BVB je rival a Leipzig nemam rad.) Gratulujem vopred a tesim sa.

Reagovat
vladino10

prečo? Véd už nie je otázka ci..

Iba kedy

Ale...presne toto som sa ra chcel spýtať už pod westhamom, že ako to celé prežívaš, to musí byť mega keď celý život ste tak nejak popri tých tímoch co vyhrávajú, ale na úplný vrchol to nikdy nevyšlo

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Nikikrew

Xhaka je borec , veril projektu a dnes sa docka titulu.

Reagovat
rbartosz

::прохладный::

Reagovat
rbartosz

Reagovat
Pablos

Leverkusen jasná nevýhra dnes... sázejte baráky... nemůže poslat Hložka v 90min. na plac, takže se mu to sesype celý.

Reagovat
Salfovic

Werderu hostuje v Leverkusenu a k utkání není připraven Naby Keïta, jehož čeká disciplinární řízení. Záložník se před cestou dozvěděl, že nenastoupí v základní sestavě, v reakci na to odmítl nastoupit do autobusu, sedl do auta a odjel zpět domů

Reagovat
thewall

"Werderu hostuje v Leverkusenu ..." ???

Reagovat
Salfovic

Překopíroval jsem celou expresku. Je to od Romana, tak by to nemuselo být vymyšlené.

Reagovat
Rudnevs

trošku dramatické od neho

Reagovat
pobody's nerfect

Hrozný ocas. Už jen schází, aby to zkusil uhrát na rasismus.

Reagovat
Rudnevs

Granit

Reagovat
Firkraag

Trochu ofsajd, ale nechal to

Reagovat
Kluivert9

Ten Wirtz je dokonalej hráč Doufám, že aspoň nahradí v City De Bruyneho.

Reagovat
Well

Doufám, ze ne.

Reagovat
Bayern +

Nahradí Műllera.

Reagovat
Kluivert9

Určitě

Reagovat
Rudnevs

Ten sprint Frimponga neskutočný, to som už ani nemyslel, že to stihne, škoda, že z toho nebol gól.

Wirtz krásny gól, symbolický pre dnešný deň.

Vyzerá to nádejne…

Reagovat
fenixLFC

ma niekto stream pls? antivir ma nechce cez streamy z fottybite pustit

Reagovat
SunFells

Co se jednou na hřiště před hvizdem

Reagovat
SunFells

*jebou

Reagovat
thewall

Někteří fans jsou úplní dutohlavové.

Reagovat
Bastaron

Reagovat
MarcoBanco

Tie oslavy to je radost pozerat ešte keď zapas ukonči Wirtzov 3. gol. Snad ho tam všetci nerozdupu

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Neskutečné!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele