Bayern už vyztužil pravý kraj obrany, z Galatasaraye přivedl za 30 miliónů eur Boeyho

28.01., 10:24, aktualizováno 28.01., 11:25
Aktuality
Sacha Boey (© FC Bayern Munich)

Bayern při nedělním dopoledni představil svou zimní posilu na pravý kraj obrany. Úřadující bundesligový šampion získal na trvalý přestup pravého beka Sachu Boeyho, třiadvacetiletý Francouz podepsal v Bavorsku kontrakt na čtyři a půl roku, tedy do roku 2028. Do nejvyšší německé soutěže se stěhuje z Istanbulu, v dresu Galatasarye strávil celkem dva a půl roku.

Transferovou sumu sice mnichovský klub neuvedl, podrobnosti o ní ale ve svém prohlášení uvedla turecká strana. Ta nakonec neinkasuje za Boeyho jednorázově 25 miliónů eur, ale 30 miliónů, jak bylo aktualizováno, přičemž částka se v budoucnu může navýšit o dalších 5 milionů, záležet bude na naplnění bonusů. Kromě toho si Galatasaray vydupal v budoucnu sehrání dvou přátelských utkání s Bayernem, utrží z nich přitom padesátiprocentní zisk.

Obecně účastník turecké Süper Lig na Boeym vydělal. Ten se podle zdrojů ze serveru transfermarkt.de k jeho řadám přestěhoval v létě roku 2021 z Rennes za cifru přesahující jen o kousek 1 milión eur, následně byly každopádně naplněny jisté odměny vůči SRFC (uvádí se, že Galatasaray dopošle na Bretaňský poloostrov ještě přes 4 milióny eur, celkově ho tedy přestup vyšel na 5,65 miliónu eur). "Jako trenér nejsem nutně pro to, aby nám Sacha odešel,” neměl nedávno radost Okan Buruk, kouč Cimbom, když se dozvěděl, že jeho svěřence vábí známá adresa v rámci top pětky evropských lig. "Pokud ale bude na stole nabídka se zajímavou částkou, která bude mít vliv i na budoucnost klubu, pak tu kvůli tomu máme svého prezidenta a představenstvo. Ti situaci vyhodnotí.”

Mnichovský celek získal toužebnou výztuhu pro defenzivu. Už v létě se pokoušel z Fulhamu přivést Joaa Palhinhu, tehdy se však jeho příchod nerealizoval především kvůli časové náročnosti jednání, jež se konaly v prakticky poslední možný přestupový den. V minulých dnech mnichovskému gigantovi nevyšly ani námluvy s Newcastlem, od něhož chtěl přetáhnout zkušeného třiatřicetiletého obránce Kierana Trippiera, ani ty s PSG okolo Nordiho Mukieleho.

Autor: Patrik Sandev / transfermarkt.de, fcbayern.com, getfootballnewsgermany.com, galatasaray.org

Komentáře (35)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Na svou pozici má dobré rychlostní parametry, ale ještě musí zapracovat na herní inteligenci a technice. Pořád je ale dost mladý, pokud s ním budeme dobře pracovat tak z něj můžeme udělat top ofenzivního beka. Od pohledu sympaták, připomíná mi Kevina Mbabu.

Reagovat
ACSeRw!n

a Davies Madridistou

Reagovat
S-C-O-T-T

Reagovat
Kocour Klapuška

Davies není pravej, ale levej kraj. Takže tenhle příchod s ním nemá nic společnýho

Reagovat
Heresy

Presne .. tohle je prestup z blbosti bayernu pustit stanisice do pruseru ..

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
IgorMičinec

Myslel jsem, že jeden Bouna Sarr v týmu stačí Nečekal jsem, že Brazzo mi bude ještě nakonec chybět.

Reagovat
PavlíčeQ

sarr za pul roku konecne zmizi, mit takovyho borce v kadru ctyri roky, to je mazec

Reagovat
vladino10

Reagovat
PavlíčeQ

kdyz jsme zacali v posledni dobe lovit na severu londyna, tak jsme mohli zkusit emersona royala, ten by se mi na te prave strane libil mnohem vic

Reagovat
Thelvin

Bezva nápad!

Reagovat
ACSeRw!n

to by bylo o dost drazsi ne ?

Reagovat
PavlíčeQ

drazsi jo ale podle me ne o tolik

Reagovat
Miguel19

Však je to totální tragéd

Reagovat
Thelvin

A přesně tím zapadá do Tuchelovy filozofie výběru posil

Reagovat
Miguel19

Asi jo, když bral Diera a chtěl Chalobaha

Reagovat
PavlíčeQ

kdo ti pusti v pulce sezony top hrace? dier jako zaplata na pul roku uplne v pohode, navic se da vyuzit v obrane i v zaloze, takze dve mouchy jednou ranou a pokud nezahvezdi, pujde v lete o dum dal

Reagovat
vladino10

Odhliadnuc od toho, že včera bol v pohode.

Reagovat
Salfovic

Jo, Kim s Kanem jsou úplní tragédi. Stejně jako Palinha.

Reagovat
Bayern +

To ťa fakt ešte baví v každom komente zastávať Tuchela? Však Kim a Kane by prišli aj keby nás trénuje Klinsmann, to bolo čisto o rozhodnutí vedenia.

Reagovat
PavlíčeQ

lepsi nez kazdy tyden cist jak nekdo vyplakava jaky je tuchel zly a za co vsechno muze

Reagovat
Bayern +

Však je to pravda.

Reagovat
vladino10

No nie je, za posledné roky bol v Mníchove neúspešný ancelotti, kovac, nagelsmann (toho sme zneuspesnili sami) a teraz aj tuchel. Jediný tréner na ktorého sa nepicovalo sa po roku rozhodol, že odíde sám.

Pozri sa na Frankfurt - kovac vyhral pohár, hutter hral semifinále EL, glasner EL vyhral. A to rozpredali niekoľkokrát káder. Wolf, boateng, rebic, jovic, haller...A to si pamätám ako pravý erfolgsfan iba utocnikov

A aj tak im to už roky šľape snáď pod každým.

Určite za mizeriu bayernu môže tuchel?

Reagovat
Bayern +

Samozrejme. Skus vymenovať trénerov, ktorí hanebne prejebali Superpokal, z Pokalu vypadli ešte pred Vianocami a zároveň sa na nich nenadávalo?

Reagovat
vladino10

Aha, ok. Ancelotti, kovac, flick ktorý odišiel sám, nagelsmann a tuchel. Vždy to.bola chyba trénera. A keď ten odíde, všetko sa vyrieši

Ibaže by nie.

Reagovat
Bayern +

Nechápeš pointu. Kovac prvá sezóna ok, v druhej prehral 5:1 na Eintrachte a vyjebali ho, Flick je samostatná kategória, Nagela odkopli ako handru keď mal rozohraté 4 trofeje, tomuto kroku nechápal nikto. Tak teraz prečo by to malo byť u Tuchela iné? Podľa logiky vyhodenia Kovaca už mal letiet po Saarbrűckene.

Reagovat
vladino10

Ty nechápeš pointu. Napraviť jednu chybu druhou nie je riešenie. Každopádne by ma zaujímalo, ktorý z tebou menovaných trénerov mal v BL v tejto fáze sezóny toľko bodov čo tuchel.

Reagovat
vladino10

...A to nie som fanúšikom tuchela, ale nech dojebe túto sezónu, nech sa vklude nájde náhrada a nech ide preč. S týmto prístupom nedostane riadnu šancu nikto tak ako ju nedostal Julian. Aj tak si na Tomáša nasraný len za to ako odišiel nagel, ale...urobiť tu istú picovinu 2x po sebe ti problém nevyrieši a argument "ved už sim tu oicovinu raz urovil" Nie je úplne dobrý

Reagovat
Bayern +

Nasratý som hlavne za to, že ho proste nemám rád a na rozdiel od všetkých čo menujeme je to nesympaťák, odstavuje Műllera (za titulový gól tlačí káru Musialovi celý rok) ale hlavne! mu nejdem zabudnúť Superpokal a Saarbrűcken a samozrejme aj to čo píšeš ty - odjebal Juliana. Čiže nie jedna vec, ale súčet týchto všetkých. Chápem, že aj Flick vypadol s druholigistom, Julian dostal päťku na Gladbachu, ale jednak to bolo neskôr (na jar) a hlavne jeden to odčinil v Covide a druhý sa to chystal odčiniť kedy mal rozohrané 4 trofeje a odjebali ho. Možno by som sa na Tuchela pozeral inak, kebyže príde v letnej pauze, ale už len tým ako sa jebnuto dal nahovoriť ku nám v apríli v závislosti od ešte jebnutejšieho kroku nášho vedenia, tak nech sa nediví, aký majú na neho fans názor, keď začal prejebávať trofej za trofejou a nebyť lucky golu Musialu tak by prejebal všetko jak v rulete... ja si nikde nezastávam vedenie, hlavne vlani a predvlani bolo pekne retardované, ale naozaj nevidím jediný dôvod Tuchelovi fandiť. Zatiaľ pokračuje vo svojej "práci" skvele, dve trofeje už stihol odjebať aj v druhej sezóne, tretiu, ktorá bola nazývaná tiež aj 10 ročná samozrejmosť zatiaľ príliš nezvláda a jediná nádej mu teda ostáva v CHL, kde som aj ja už 100 krát napísal, že aj ju vyhrá, tak sa mu verejne ospravedlním v každej sekcii EF.

Plus teda aby som ti odpovedal aj na to prvé. Aj keby som mu mal odpustiť prejebanie všetkých trofejí a nový tréner by mal byť rovnaká "chyba" ako to nazývaš ty, tak proste hráme extrémne hnusný futbal, je to nudné, nezáživné, s podivným výberom posíl a okrem jeho národnosti fakt nevidím jediný dôvod čím by ma mal presviedčať o opaku.

Reagovat
Salfovic

Nečekal jsem nic jiného

Takže za povedené posily může vedení a za nepovedené Tuchel.

A reaguji jen na ty největší píčoviny.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Bayern +

Kde hovorím o to, že Tuchel môže za zlé posily?

Kane a Kim sú proste nákupy vedenia, zmier sa s tým.

Reagovat
PavlíčeQ

ja ho videl nekolikrat, jednou i na zivo a vzdy se mi libil, takze jsem mel asi stesti na zapasy kdy mu to sedlo

Reagovat
Largo

Takze Celik do Gala a Angelino konecne k nam?

Reagovat
mastakillah

Kvalitní posila, ale 30 mega je poměrně dost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele