Jako Frauenkirche: Nezlomný Müller prodloužil v Bayernu do roku 2025

19.12.2023, 16:34
Aktuality
Thomas Müller (© AFP)

Nikdy ve své kariéře nepůsobil jinde. Když byl ještě věkem žák, dostal se do mládežnických kategorií Bayernu a od té doby setrvával v Mnichově až doteď. Minimálně se přitom na této skutečnosti nebude nic měnit do další sezóny. Thomas Müller se poměrně rychle dohodnul s vedením klubu na prodloužení dlouholeté spolupráce, která nově bude platná do roku 2025.

Zkušený čtyřiatřicetiletý útočník nemá v Bavorsku tak neotřesitelnou pozici jako v sezónách minulých. Do hry naskakuje spíše z lavičky náhradníků, i tak je však stále platným článkem sestavy Stern des Südens. Pokud se dodrží podmínky nové smlouvy, završí v Bayernu celkem 25 roků. "Bude to jen otázka dnů či dokonce hodin, než to bude oznámeno. Myslím si, že je v zájmu celého klubu, aby tu Müller zůstal s námi," uvedl v rozhovoru pro rakouskou televizní společnost ServusTV čestný prezident Uli Hoeness ještě před oficiálním stanoviskem.

A měl pravdu. Müller pravděpodobně dlouho nepřemýšlel nad tím, že chce setrvat ve svém milovaném prostředí. Nejen sám Hoeness, ale i všichni fanoušci by si zkrátka Müllera stěží představili jinde než tady. "On patří do Mnichova stejně jako Frauenkirche,” přirovnával hráče k metropolitní dominantě o dvou věžích Herbert Hainer, klubový prezident. "Narodil se kousek za městem, vyrostl v tomto klubu. Jeho jméno je tu zapsáno v kronikách, je tu legendou,” nebál se silných slov.

Doposud odehrál Müller v Bayernu 684 utkání napříč všemi soutěžemi, zapsal přitom úctyhodných 237 branek. Motivaci má na každý pád pořád stejnou, jakkoli toho prožil během své kariéry zajisté hodně. Elán neztrácí. Jeho loajalita k bavorskému gigantovi je neměnná. "Chci se podílet na tom, abychom zůstali úspěšní, jako tým i celý klub,” vzkazoval. "Je pro mě důležité být zde a pomáhat řídit spoluhráče správným směrem. Chci potěšit naše fanoušky svými góly, pomáhat je vytvářet, chci jim ukázat svou lásku ke hře a svou vášeň pro fotbal. A doufejme, že také získáme spoustu dalších titulů."

Autor: Patrik Sandev / fcbayern.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
Rich

Krásný vánoční dárek. Ještě prodloužit Musialu a popřípadě Daviese a bude to fajn... Plus nějaké posily.

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

...a pak vyhodit Tuchela.

Reagovat
Nickname 9

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Moshe Dajan

tiše a ochotně, frauenkirche na plotně...

Reagovat
RadekVonCZE

Frauenkirche

Reagovat
eder

Výsměch. Ať na zápasy nasazují raději jeho voskovou figurínu...

Reagovat
Vinci

Jako maskot asi dobrý no

Reagovat
db18

Reagovat
Gerd 13

Díky Thomasi,že s námi zůstáváš.Jednou budeš možná i dobrý trenér.

Reagovat
PavlíčeQ

❤️

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele