Davies se koncentruje na Bayern, k budoucnosti se stále nevyjadřuje

30.01., 14:00
Aktuality
Alphonso Davies (© AFP)

Výhradně na výkony v dresu Bayernu Mnichov se soustředí Alphonso Davies. Kanadský obránce patří do základní sestavy bavorského klubu a už několik měsíců neúspěšně jedná o prodloužení smlouvy platné do června 2025, prostor tak nadále dostávají spekulace o změně dresu.

Davies do Německa přišel před pěti lety z Vancouveru Whitecaps, Bayern tehdy zaplatil deset milionů eur a investice se mu vyplatila. Kanadský reprezentant posbíral 179 soutěžních startů, dal devět branek a vypracoval se v jednoho z nejlepších levých obránců planety.

Obě strany od minulého roku jednají o novém kontraktu a kamenem úrazu jsou platové podmínky. Davies v tuto chvíli bere sedm milionů eur ročně a podle některých zpráv by si rád polepšil až na patnáct milionů eur. Bayern na to nepřistoupil, i tak udělal pokrok v jednáních a dohoda by neměla být zase tak daleko.

"Cítím se zde velice dobře. Hraji za skvělý klub, jeden z největších v Evropě. Zůstávám koncentrovaný a kvůli klubu a fanouškům ze sebe vydávám to nejlepší," prohlásil.

Situaci okolo Daviese monitoruje především Real Madrid, který z Bavorska před dvěma a půl roky přivedl jiného obránce Davida Alabu. Rakouský reprezentant byl dlouhodobě pilířem základní sestavy a s blížícím se odchodem se začaly množit horší výkony, těch se na podzim nevyvaroval ani Davies.

"Ještě v roce 2020 o mém angažování prakticky nikdo ani neuvažoval, byl jsem relativně neznámým fotbalistou a měl před sebou dlouhou cestu. A udělal jsem velké pokroky, i když samozřejmě ne vždy, ne všechny zápasy byly ideální. Ale na světě je jenom velmi málo hráčů, kteří během kariéry podávají stoprocentní výkon v každém utkání," pokračoval.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (37)

Přidat komentář
janinho

ak nevyjde davies tak treba predat mendyho a kupit spat gutiho. guti vynika dopredu, fran skor dozadu (aj ked tomu treba v lete poriadne zamakat aby odstranil niektore technicke nedostatky) takze podobna situacia ako s marcelon/coentraom (aj ked samozrejme o 2 levely nizsie).

ale ja verim, ze sa davies neulakomi na vyssi plat a pride do realu. mat ho za 45-50m by bola nadhera.

Reagovat
Breze

Fran je teda skor dost priemer dozadu aj dopredu, ale ako druha volba je fajn. Guti je super dopredu, ale otazne je ako zapracoval na braneni. Co si ho pamatam este z Realu, tak to pri nom na tej lavej strane boli dni otvorenych dveri. Ale neviem, ako je na tom teraz, lebo ho nemam vobec nasledovaneho.

Reagovat
janinho

ono vzdy zalezi nielen na tych hracoch ale aj na systeme. marcelo dozadu tiez nebol nic extra, az po 4-5 sezonach sa zlepsil, ale aj tak to dozadu nebolo terno. mne sa teda guti pacil aj predtym, aj ked urcite bol skor LWB ale nemyslim si ze by dozadu nejako horel.

Reagovat
Seydou Doumbia

A co Pinponga výměnou za Mendyho ?

Reagovat
Kucka

To je LWB, do čtyřčlenné obrany je ho škoda.

Reagovat
Seydou Doumbia

Mě dneska většina beků příjdou jako LWB, protože útočit umí každý, ale všichni jsou tragičtí v bránění. No tak mimo Real asi už jedině do PL může jít ne? A kde tam bude hrát na LWB...

Reagovat
Kucka

Navíc teda Frimpong je samozřejmě RWB, ne LWB

Reagovat
Seydou Doumbia

Upřímně v tomhle mám často bordel, vím že někdo je bek/křídlo ale už nevím na jaké straně takže jsem si ani nevšiml

Reagovat
Mr.Dalby

Tak právě já ještě poznám stranu, ale jestli to je RB, RWB, RW nebo RM v tom už se ztrácím

Reagovat
letitfly

Jurásek?

Reagovat
janinho

??

Reagovat
letitfly

Nechtěli byste? Teď ho prodávaj pod cenou

Reagovat
janinho

vygooglim a dam vediet zatial poznam len toho kona z popolusky

Reagovat
letitfly

V současný chvíli by ten kůň byl možná užitečnější

Reagovat
janinho

tak to by ManU mohol mat vazny zaujem

Reagovat
Breze

Chcelo by to uz konecne tu situaciu okolo neho vyriesit (jednym alebo druhym smerom), aby sa naozaj 100% koncentroval na svoje vykony. Lebo v poslednom obdobi ma teda dost daleko od toho najlepsieho laveho obrancu.

Reagovat
Rich

Výkonnostně od minulého roku jde akorát dolů... Pokud se nezvedne a bude chtít odejít do Realu, tak doufám, že Bayern je podojí, minimálně 60 mega a bonusy... Tak nechutný klub nebude to mít zadarmo nebo za hubičku.

Reagovat
Salfovic

Jestli chce na platu nějaký nesmysl, tak bych ho klidně prodal. Zas až takový zázrak to není.

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázkou je kdo potom do Bayernu? Mě by se líbil takový Estupinam nebo Tyrick Mitchell

Reagovat
Nickname 9

Mluvilo se o těhlech: Estupinan, Theo Hernandez, Grimaldo

Reagovat
Seydou Doumbia

Teouš by byl drahý jako hovado + to je takový hráč co rozdá a sám neumí příjmout, taková pussy slečinka mi někdy přišel. Stál by asi raketu, ale jinak kdyby to bylo za rozumný peníz tak bych ho asi bral. Estupinan bude asi taky drahý no. Co ty říkáš na tento výběr?

Reagovat
Nickname 9

Každý z nich má své pro a proti. Estupinan toho letos moc neodehrál a Brighton neprodává lacino. Grimaldo má skvělou techniku a střelu (obzvlášť přímáky) ale už není nejmladší. Theo mi z toho vychází nejlíp. Střela, centry na top úrovni. Těžko říct kolik by za něj chtěli. A je pravda, že chováním rodinu Hernandezovců nezapře.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě, jako by jeden Hernandez u nás nestačil, aby taky neutekl potom do Pesgay jo jinak si to zhodnotil dobře...nějaké jiné tvé osobní přání? Ja jak píšu ten Tyrick Mitchell by nebyl špatný.

Reagovat
Nickname 9

Udogie by byl skvělej, ale tam není šance. Jinak by se mi líbil Antonee Robinson, nebo klidně i ten Gutierréz.

Reagovat
Seydou Doumbia

Udogie Gutierez jaký prosímtě?

Reagovat
Nickname 9

Ten z Girony. Myslel jsem, že se o něm baví fans Realu tady nahoře, nebo to je někdo jinej?

Reagovat
Seydou Doumbia

Španělská liga je pro mě španělská vesnice. Komentáře výše jsem všechny nečetl, ale asi to bude on, jiného stejně neznám. Vlastně ani jeho jsem neznal.

Reagovat
Nieuwendyk

Třeba myslí toho Gutiho z Realu

José María Gutieréz. Ale to je taky Hernández

Reagovat
Nieuwendyk

Gironku nechte bejt zatím

Reagovat
Bayern +

Grimaldo

Reagovat
Seydou Doumbia

Počítáš že z Leverkusenu v létě odejde půlka kádru?

Reagovat
Rudnevs

Zrejme stále počíta s tým, že im Leverkusen predá na koho si len Bayern ukáže. Leverkusen však takto úplne nefunguje

Reagovat
esmuellert

Hlavně Leverkusen raději prodá levněji mimo Bundesligu, než aby posiloval konkurenci.

Reagovat
Seydou Doumbia

Leverkusen by se svých hráčů měl vzdát dobrovolně na ukor Bayernu. Kompromis by byl Pinpong, Grimaldo, Palacios, Hincanpie do Bayernu v balíčku za Mottinga, Stanisice, Mazrauiho, Sarra + jím dát na hostování iranskou kundu a doplatek dejme tomu 50 mega.

Škoda že tak Leverkusen nefunguje, protože aktuálně mají v kádru hodně mistrů které bych do Bayernu bral.

Reagovat
Kenneth

Tak na to si pockej. Bauern zase vykoupi konkurenci.

Reagovat
Kenneth

Tak na to si pockej. Bauern zase vykoupi konkurenci.

Reagovat
Rudnevs

Mozne to je, snazit sa o to budu.. ale Bayer dlhodobo odoláva. Ako pise vyssie esmüllert.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele