Bayern je venku!

30.10.2002, 12:19
Aktuality
Bayern Mnichov v pátém utkání základní skupiny Ligy Mistrů prohrál na hřišti Deportiva a definitivně tak padl ke dnu, skončí poslední. Postup si naopak zajistili Juventus a Leverkusen, boj o druhé postupové místo ze skupiny G se zdramatizoval...

Skupina E zná před posledním kolem jednoho svého postupujícího. Díky domácí výhře 2:0 nad Feyenoordem se jím stal Juventus. Newcastle dokázal podruhé za sebou vyhrát, tentokrát doma porazil Dynamo Kyjev, když z 0:1 otočil na 2:1. Za vedoucím Juventusem je situace vyrovnaná, druhé Dynamo má sedm bodů, třetí Newcastle šest a čtvrtý Feyenoord pět. Před posledním kolem má postup ve svých rukou Dynamo, které doma hostí Juventus a pokud vyhraje, postoupí. Ve druhém utkání hraje Feyenoord doma s Newcastlem.

Ve skupině F už je rozhodnuto. Manchester United měl postup zajištěn už před včerejším zápasem, a tak k utkání s Haifou odcestoval doslova B-tým. Trenér Ferguson nechal doma většinu hráčů základní sestavy, i když je pravda, že většinu z nich trápí zranění, nenuceně odpočívali vlastně jen Giggs, Beckham a Barthez. Haifa toho dokázala využít a i když Manchester nijak nepřehrála, vyhrála díky nádherným střelám Katana a Zutautase a penaltě Ayegbeniho přesvědčivě 3:0. Ve druhém utkání Leverkusen hostil Olympiakos Pireus a věděl, že výhra mu zajistí postup. Bayer svého soupeře jasně přehrál a po výhře 2:0 má jistý postup. V posledním kole se tak ještě bude hrát o první místo a o postup do poháru UEFA. Leverkusen potřebuje k prvnímu místu vyhrát na půdě Manchesteru o dva góly, nebo o gól výsledkem nejméně 3:2. Ke třetímu místu a k postupu do poháru UEFA má blízko Maccabi Haifa, stačí mu bodovat na hřišti Olympiakosu. Může i o dva góly prohrát, pokud se mu podaří alespoň jednou skórovat tak může prohrát i o tři branky.

Bayern Mnichov potřeboval v pátém utkání skupiny G bezpodmínečně vyhrát, pokud si chtěl zachovat šanci na postup do dalších kol. Na hřišti Deportiva ale prohrál 1:2 a protože stejným výsledkem Racing Lens doma porazil AC Milán, zůstane Bayern ve skupině poslední a nepodívá se už ani do poháru UEFA. K prvnímu místu má blízko AC Milán, stačí mu neprohrát doma s Deportivem o čtyři góly. Ke druhému postupovému místu má blízko Deportivo, má o dva body více než Lens. A Racing Lens bude o potřebné body hrát na stadiónu Bayernu Mnichov a bude to mít těžké, hráči německého klubu si budou chtít udobřit fanoušky.

Skupina H měla už před včerejšími zápasy jednoho postupujícího, FC Barcelonu. Ta dokázala vyhrát i popáté za sebou, tentokrát 1:0 na hřišti Brugg. Zůstala jediným týmem, který ještě neztratil body. Druhý zápas, ve kterém Galatasaray hostil Lokomotiv Moskva, hodně zdramatizoval situaci v tabulce za Barcelonou. Hosté totiž na horké turecké půdě dokázali vyhrát 2:1. Druhé jsou tak s pěti body Bruggy, třetí Galatasaray a čtvrtý Lokomotiv mají po čtyřech. K postupu má asi nejblíže překvapivě Lokomotiv, protože v posledním kole má asi nejlepší možný los – hraje doma s Bruggami. Pokud vyhraje a Galatasaray neporazí na Nou Campu Barcelonu, postoupí.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele