BARCA V GLASGOW ANEB LM STARTUJE!

14.09.2004, 09:45
Aktuality
A je to tady! Dlouho očekávaný ostrý start Ligy mistrů přináší řadu velice zajímavých soubojů a fanoušci všech zúčastněných klubů zoufale shánějí poslední volné vstupenky. Podívejme se v krátkosti na úterní zápasy, kdo nastoupí a kdo ne, co je nového... Bez diskuzí je šlágrem utkání Celtic - Barcelona!

Celtic FC - FC Barcelona
Trenér Celtiku Martin O'Neill má starostí plnou hlavu. V posledním ligovém kole proti Dundee FC (3:0) nehráli opory mužstva Chris Sutton a Didier Agathe, oba pro zranění stehenního svalu. Reprezentant Slovenska Stanislav Varga je rovněž na marodce, ale zdá se, že do tohoto zápasu bude moci nastoupit. Barcelona vyhrála nad Sevillou 2:0, branky dávali Ludovic Giuly a Henrik Larsson. A právě tento Švéd byl středem zájmu skotských příznivců fotbalu po příletu Barcelony do Glasgow. Vrací se na Parkhead po necelých 4 měsících a ví velice dobře, jak těžké to bude mít on i jeho spoluhráči v prostředí, které umí vytvořit fanoušci na ostrovech. A v Glasgow a na Celtiku zvlášť! Ronaldinho v sobotu odpočíval, ale je zdravotně v pořádku a hrát bude od zahajovacího hvizdu. Jeho spoluhráči ovšem proti Seville ukázali, že i bez něj bude Barca letos velice nebezpečná a silná.

Šachťor Doněck - AC Milán
Na Ukrajině se hrál o minulém víkendu pohár a Šachťor v něm slavil, jak se patří. Vyhrál nad CSKA Kyjev 2:1, autory branek byli Brazilec Brandão a Chorvat Darijo Srna. Italská liga zahájila další ročník a mistr Itálie dostal výstrahu od nováčka. Livorno se vrátilo do nejvyšší soutěže po 55 letech a z Milána si veze bod za remízu 2:2. Livorno mohlo vyhrát, ale pomezní rozhodčí si vymyslel postavení mimo hru a vítězný, regulérní, gól neplatil. Oba góly AC Milán vstřelil Clarence Seedortf a Carlo Ancelotti nechal odpočívat Alessandra Nestu, Filippa Inzaghiho, Andreu Pirla a Gennara Gattusa. Trochu se mu to vymstilo... Jak tomu bude na Ukrajině?

Panathinaikos FC - Rosenborg BK
Lucian Sanmartean, rumunský středopolař, bude chybět řeckému zástupci v LM nejméně tři týdny a to znamená také dva zápasy této pohárové soutěže. Minulý pátek se totiž podrobil operaci kolena. Rosenborg se představí v Řecku po dost překvapivé porážce v domácím prostředí s Vålerenga IF 1:4! Do zápasu nenastoupil Roar Strand, o poločasové přestávce to vzdal Øyvind Storflor. Oba trápí svalová zranění. Stoper Vidar Riseth rovněž nedohrál, dýchací potíže a zvýšená teplota mu to nedovolily. Proti Panathinaikosu by ale nastoupit měl.

Arsenal FC - PSV Eindhoven
Asi největší favorit Ligy mistrů Arsenal pokračuje v nekonečné sérii zápasů bez porážky. Kdo očekával její konec se zahájením nového ročníku anglické ligy, ten se pořádně mýlil. Po pěti kolech má Arsenal 15 bodů za 5 výher! Tou poslední bylo 3:0 nad Fulhamem. Na hřišti se objevil rovněž Patrick Vieira, branky dávali Fredrik Ljungberg (62), vlastní Zat Knight (65) a Jose Antonio Reyes (71). Eindhoven rovněž zvítězil, ale stálo ho to hodně práce. RKC Waalwijk se bránil v deseti, ale i tak rozhodl jediný gól. Po nemoci se znovu v dresu Eindhovenu představil Phillip Cocu, což je zpráva dobrá, ale chybět zcela jistě budou Kasper Bøgelund a Remco van del Schaaf, ten první má potíže se svalem na pravé noze, ten druhý s kotníkem.

Valencia CF - RSC Anderlecht
Mistr Španělska se v lize řádně zapotil a jen díky střídání a příchodu staré dobré gardy se mu podařilo v sobotním zápase v Bilbau vyrovnat dvoubrankové vedení soupeře. Miguel Ángel Angulo byl duchovním otcem této remízy, když akci, která vedla k první brance Marca Di Vaia, vypracoval a druhý gól dal sám. Belgický zástupce vyhrál 3:1 nad KV Oostende, jednu branku dával po svém návratu Aruna Dinane, Martin Kolář začal po zranění trénovat a možná se na hřišti objeví také.

Inter Milán - Werder Bremen
Ani druhý milánský zástupce v Lize mistrů nevykročil v premiéře Calcia právě tou správnou, tedy pravou, nohou. Bod z Verony, kde remizoval s Chievem, je více úspěchem hostitelů. Nehrál Carlos Gamarra, a tak měl Marco Materazzi za partnera v obraně Interu Sinišu Mihajloviče. Dejan Stankovič a Adriano skórovali za hosty. Werder pak nejásá po zápase v Mönchengladbachu ani trošku, porážka 1:3 a vyloučený start Ümita Davaly, Gustava, Daniela Jensena a Krisztiana Lisztese k tomu ostatně nedávají důvod.

Paris Saint-Germain FC - Chelsea FC
Trenér PSG Vahid Halilhodžič nejprve nepostavil oporu Pauletu, ale ve druhém poločase si to musel rychle rozmyslet a na hrací plochu ho poslal. A udělal dobře, Pauleta vyrovnal z penalty na 1:1 a tým z hlavního města Francie si z Istres odvezl alespoň bod. Pro zranění nenastoupili Stéphane Pichot a Danijel Ljuboja. Chelsea jen remizovala s Aston Villou na jejím hřišti a dovolila Arsenalu získat dvoubodový náskok na čele tabulky. Celestine Babayaro nahradil na levé straně Wayna Bridge, Petr Čech vychytal další nulu.

FC Porto - CSKA Moskva
Ani obhájce trofeje a mistr Portugalska nevyhrál v 1. kole ligy, remizoval na stadiónu Sportingu Braga 1:1. Maniche dostal hosty do vedení již ve 4. minutě, po přestávce ale domácí vyrovnali. Chyběli Nuno Valente a Darlei, proti Rusům rovněž nenastoupí. Luís Fabiano se dostává do formy a bude zcela jistě oporou. CSKA hrálo již v pátek a v derby s moskevským Spartakem slavilo úspěch, když díky brankám Jiřího Jarošíka a Ivicy Oliče vyhrálo 2:1. V lize je za vedoucím Petrohradem na 2. místě se ztrátou dvou bodů.

Ve středu se hraje ve zbývajících skupinách, představí se i naše Sparta, Real Madrid, Juventus a další.

Autor: Vilém Hodr

Komentáře (20)

Přidat komentář
HOST*

Jestli myslíš Derley, tak ten už za Porto nehraje, né.

Reagovat
HOST*autor

11 Derlei 14.07.1975 BRA . Oficiální soupiska UEFA pro LM 2004/05.

Reagovat
HOST*

Tak sorry.Asi byl dlouho zraněnej.

Reagovat
HOST*

Interu chybel Cordoba! misto neho hral Sinisa. V LM se to ted vymeni!

Reagovat
HOST*sdf

hodně dobrej článek nikde jinde se nedá najít pár vět o všech zápasech

Reagovat
HOST*Albe

Hezkej článek.Už se těšim na televizi: Barcelona vs. Celtic.Jsem dost zvědavej na Larssona.Tipuju to na 2:0 pro "Barce".

Reagovat
smazaný uživatel

Já tipuju 2:0 taky, ale nebude to nic lehkého.

Reagovat
HOST*Albe

Co si myslíte: jaké hráče Celtic určitě nasadí?

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip je, že Barca ce Celticem bude plichtit 1:1.A Larrson se určitě trefí!

Reagovat
HOST*

Barca hrála absolutně skvěle. Byla jasně lepší (chvílema o více než jednu třídu) a hráči Celtiku si museli připadat jako ve škole fotbalu. Bylo to krásné představení a oslava fotbalu. Hrozně mě překvapil Deco - odebíral balony, rozjížděl akce, zakončoval, běhal. Paráda. Pravá strana (Belletti, Giuly) byla fantastická. Skotové nevěděli, kam dřív skočit a neuměli je zastavit. Hodně dobrý byl Eto´o, fantastická technika, skvělá přihrávka. ¨Levá strana (Gio, Xavi) by se potřebovala sehrát, ikdyž pár akcí také vymyslela. Hra Barci byla perfektně flexibilní, hráči měnili pozice a chtěli hrát. Mírným sklamáním pro mě byl Ronnie. Byl to jediný hráč Barci, který občas zkazil přihrávku. Ale bylo to dáno tím, že se snažil pořád něco vymyslet a jemu hodně vadila tvrdá hra Skotů.

Závěrem: Barca bude tento rok hodně silná a podle mě. Pokud vydrží forma - La liga je naše a LM min. semifinále.

Barca forever

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Sakra. Zase jsem si neuvědomil, že mě to v práci nepřihlašuje. To sem psal já

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto souhlasím! Hráli jsme nejlepší zápas za poslední 1 rok! Prostě ukáyká parádního fotbalu! Krása! Jsme teď prostě nejlepší na světě a niko na nás nemá!

A s tim Dinhem souhlasím,ale musímme vzít na vědomí,že nehrál 2 ligové zápasy a 1den před yápasem měl lehké yranění kotníku. A líbl se mi hodně Grard. Ale nejlepší byl asi Puyol.

Reagovat
PJ

Já musim přiznat, že úvodní půlhodina byla skvělá, Barca hrála perfektně, fakt se mi to líbilo. Celtic tam byl jen do počtu. Kdyby takhle vydržela do konce, tak smeknu. Ale co ten zbytek zápasu? Co druhej poločas? To už zas tak skvělý nebylo. Sem tam pěkná akce, ale celkovej dojem ze zbytku zápasu nic extra. A vy se tu rozplýváte jak kdyby se stalo bůhví co... Když bude Barca hrát pořád tak, jak hrála prvních 30 minut, klidně si na ní vsadim jako na vítěze LM. Chce to ale vydržet po celej zápas, proti silnějším soupeřům půlhodina stačit nebude...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Souhlasím s tebou, že 2. poločas byl slabší, ale kromě asi 15 minut si myslím, že měla Barca zápas plně pod svojí kontrolou. Vím, že neplatí kdyby ... Ale kdyby Barca po neproměněné penaltě nedostala z ojedinělého brejku gól, myslím, že by hrála skvěle až do konce. Ale uznávám, že kdybysme po inkasovaném góle dostali ještě jeden, tak bysme byli rádi za remízu.

Musíš ale uznat, že konečný výsledek mohl být i vyšší než těch 3:1 a výhra je plně zasloužená.

Barca forever

Reagovat
smazaný uživatel

No ono když vedete na hřišti soupeře, tak vás to do útoku moc netlačí. Neměli jsme důvod hrát tak útočně jako ze začátku, bylo by to zbytečné a obrana byla pořád skvělá, teda až do té hluché chvilky, kdy hrál celý team příšerně, hrůza, ale jinak se rozplývám i já!

Reagovat
PJ

Jo to máš pravdu, až na část druhý půle byla Barca pořád lepší a výhra je plně zasloužená. Jen reaguju na ty mistrovský řeči o nejlepších na světě, o úžasnym fotbale. Ty totiž přicházeji pravidelně po každym vyhranym zápase... Jo první půlhodina byla skvělá. Ale potom nic extra. Každopádně Barca bude jednim z favoritů Ligy Mistrů. Jen se bojim jednoho. Před rokem se všude řikalo, jak je Barca zadlužená. A teď nákupy za takový velký prachy. Tak aby to nedopadlo třeba jako Leeds...

Reagovat
antimadrista

My narozdíl od Leedsu sme lidovým klubem a nic takového se nemůže stát. Dluha sme vyřešily, jinak by nebyly ty nákupy.

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím zadlužením taky pořád opakuju a všichni říkají, že je to v poho.

Reagovat
antimadrista

Fakt, už seš s těma dluhama trapnej

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím. Nevidím Barce pod pokličku, ale faktem je, že dluhy se jen tak nevypaří sami od sebe. Každopádně doufám, že když Barca nakoupila za tolik peněz, tak na tom zas až tak špatně není. Snad

Barca forever

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele