Anglická Premier League - preview 38. kola

24.05.2009, 09:57, aktualizováno 24.05.2009, 09:57
Previews
Všechny celky anglické Premier League dnešními zápasy uzavřou letošní ligovou sezonu. Největší souboj se svede o záchranu v soutěži. Aston Villa hostí Newcastle, Middlesbrough jede do londýnského West Hamu. Druhý Liverpool přivítá Tottenham a Sunderland třetí Chelsea. Hull se rozloučí s fanoušky v utkání s mistrovsmým Manchesterem.
West Ham United - Middlesbrough FC  (neděle 17:00)
Záchrana se v případě Middlesbrough už pohybuje jen v oblasti teorie. Boro totiž nemusí stačit ani vítězství proti West Hamu. Pokud ale stále existuje ještě alespoň malá šance, chtějí Southgatovi hoši bojovat.

V současnosti ztrácejí na sedmnácté místo tři body, v jejich další neprospěch hraje také hodně nepříznivé skóre, takže záchrana by se skutečně rovnala velkému zázraku. Po několika letech si tak opět Middlesbrough zahraje druhou ligu. I přes téměř jistý sestup by rád ale u týmu zůstal manažer Gareth Southgate, který se bude snažit dostat klub opět zpátky mezi elitu. Současné situaci Middlesbrough se ale není co divit, vždyť za posledních deset kol vytěžilo jen šest bodů. Hráči navíc vytvořili jeden nelichotivý klubový rekord - rovných jedenáct zápasů v řadě mimo svůj stadion prohráli, naposledy s Newcastlem.

West Ham věřil, že nakonec urve sedmou příčku, jenže v závěru sezóny si vedl obdobně jako Boro, a tak je nyní až na devátém místě. Stále však má naději postoupit o jeden stupínek vzhůru a taky by toho rád dosáhnul. "Prohráli jsme poslední dva zápasy, ale chceme skončit co nejvýše," prohlásil asistent Kladivářů Steve Clarke. "Zažili jsme slušnou sezónu a rádi bychom jí zakončili vítězstvím před vlastními fanoušky," pokračoval.

Middlesbrough bude moci před tímto důležitým duelem opět využít služeb Jeremie Aliadiereho, Garyho O’Neilla a Davida Wheatera. Jistě ale nebude hrát Emanuel Pogatetz, Didier Digard, Afonso Alves a Chris Riggot. Nově se k nim přidal i hvězdný Stewart Downing. U West Hamu se za poslední týden nic nového neudálo. Na marodce i nadále zůstává Valon Behrami, Dean Ashton i Danny Gabbidon. Pod disciplinárním trestem je dále mladík James Tomkins.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Blackburn Rovers - West Bromwich Albion  (neděle 17:00)
Duel mezi Blackburnem a West Bromwichem je jedním z těch zápasů, ve kterém ani jednomu celku o nic důležitého nejde. Rovers jsou už totiž jistě zachránění, zatímco Baggies si minimálně na rok opět zahrají druhou ligu.

Blackburn to dokázal. I když to s ním nevypadalo příliš dobře, nakonec bez větších problémů dokráčel k udržení prvoligové příslušnosti i pro příští ročník. To velmi potěšilo kouče Allardyce. "Boj o záchranu jsem zažil pouze jednou v Boltonu a musím říct, že to byly mé nejtěžší týdny v kariéře trenéra. V takové situaci je těžké spát, je těžké připravovat své hráče, ale zaplaťpánbůh, že nás nic takového nečeká. Je to velká úleva," prohlásil Sam Allardyce. Jeho celku nyní patří patnáctá pozice, ale pochopitelně může jít ještě vzhůru, a tak nemůže nikdo očekávat, že by toto klání vypustil.

Ani před posledním zápasem to nevypadá v táboře Blackburnu nijak moc růžově. Rovers opět budou postrádat řadu hráčů. David Dunn, Roque Santa Cruz, Steven Reid i Steven Reid jsou už nějaký ten pátek mimo hru, nyní se k nim ale přidá také Ryan Nelsen. V pořádku by už ale měli být André Ooijer a Gael Givet.

To, co se už řadu týdnů očekávalo, se o minulém víkendu také potvrdilo. West Bromwich vyhrál z posledních patnácti zápasů jen dvakrát, a tak se musí s anglickou elitou opět rozloučit. "Je velmi důležité sezónu ukončit úspěšně. Bylo by hezké vyhrát poslední venkovní zápas. Trochu nás trápí, že jsme letos venku vyhráli pouze jednou," řekl novinářům manažer Tony Mowbray. "Hráči jsou profesionálové a mohu vás ujistit, že v neděli nic nevynechají," dodal Mowbray.

Smutný hrdina posledního zápasu s Liverpoolem Shelton Martis s největší pravděpodobností tentokrát hrát nebude. Podobně jsou na tom také Marek Čech, Ishmael Miller, Graham Dorrans a Paul Robinson. V pořádku by však měl být Abdoulaye Meité.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - Portsmouth FC  (neděle 17:00)
Duel Wiganu s Portsmouthem opravdu nemá moc co nabídnout. Oba kluby budou tak akorát usilovat o co nejvyšší bonus za ligové umístění, již teď jsou totiž bez problémů zachráněni. Rozdíl jediného bodu v tabulce ovšem tak jako tak slibuje napínavou podívanou.

Pohledný zápas by se mohl na JJB Stadium odvíjet i navzdory přímo tragické formě, respektive střelecké potence domácího celku. Ten nehraje úplně špatně, ale dvakrát v jediném zápase skóroval naposledy 14. března, což svědčí o lecčems. Od té doby navíc Latics pouze jednou vyhráli a remizovali, jinak pokaždé (v šesti případech) odešli z bojiště s hlavami sklopenými. Nynější fazona Wiganu tak dává vzpomenout na hrůzný říjen, během něhož Bruceovi svěřenci ani jednou nebodovali, teď totiž stačí, aby Athletic opět prohráli a další čtyřzápasová série bez bodu bude na světě. Snad jediné, kde může Wigan brát inspiraci, je tak podzimní vzájemné střetnutí s Portsmouthem, v němž však Emile Heskey, dnes navíc působící v Aston Ville, zachraňoval pro hosty vítězství až v poslední minutě.

Co se Pompey týče, ti si rovněž nemohou nikterak vyskakovat. Vyhrál jediné z posledních pěti ligových utkání, přičemž na cestách nebodoval již dvanáctkrát po sobě! Portsmouthu to navíc střílí takřka jen na Fratton Parku, nikde jinde, nebo to lze říct alespoň o poslední době. Venku totiž modří neskórovali od Crouchovy trefy do sítě Boro z poloviny března, a to činí dohromady 420 minut (přesně sedm hodin) střeleckého půstu. Pompey k tomu všemu nemohou spoléhat ani na slušnou bilanci v posledních zápasech sezony, ta je totiž vskutku tristní. Od sestřelení Middlesbrough na konci sezony 2003/04 Portsmouth není schopen uzavřít ligový scénář skutečným happy-endem, když urval jediný bod z možných dvanácti.

Antonio Valencia v neděli patrně nedostane šanci rozloučit se s domácím publikem, na trávník ho zřejmě nepustí potíže s podkolenní šlachou. Mido celý týden promarodil, přičemž Scharner nadále nemůže pořádně zatížit své bolavé koleno a Kirkland neustále zápasí s problémovými zády.

David Nugent už má naplánovanou operaci kýly, pročež finále letošního ročníku dozajista zmešká. Jermain Pennant se loučí se svými celosezónními spoluhráči, v létě se totiž bude opět hlásit svému kmenovému veliteli, Rafovi Benitezovi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fulham FC - Everton FC  (neděle 17:00)
Fulham se chystá dotáhnout letošní nadmíru vyvedenou sezonu do konce, který by znamenal sedmou příčku, čili účast v Evropské lize a nejlepší prvoligové umístění v historii klubu. V tom se bude Cottagers snažit zabránit pátý Everton, další stoupenec nově vzniklého poháru a zároveň finalista FA Cupu.

Už teď vytěžili Londýňané více bodů než kdy jindy od té doby, co existuje Premier League, a už teď mají jistotu bezmála deseti milionů liber na prémiích. Fulham zažívá vskutku snovou sezonu, během níž se navíc příkladně chová (je nejdisciplinovanějším prvoligovým mužstvem) a kterou patrně zakončí rovněž ve velkém stylu. Naposledy totiž dvakrát zvítězil, když si na něm postupně vylámala zuby Aston Villa a Newcastle, přičemž těch výher má na svém kontě za minulých devět kol šest, což není věru málo. O co se letos mohl Fulham především opřít, byla zajisté defenzivní složka týmu. Pomineme-li vedoucí trojku, v Premier League byste pevnější obrannou linii pohledali. Rovněž fakt, že v zápasech Fulhamu padlo celkově méně branek než v utkáních kteréhokoliv jiného mužstva, hovoří za své.

Everton je blízko obhajoby páté příčky, což by byl opravdu husarský kousek, zároveň má už teď jistou pozici mezi nejlepšími šesti, kterou uhájí potřetí v řadě. Jenže bránit pátý flek v posledním kole není pro Toffees žádný med. Teprve loni konečně zvládli napsat pozitivní tečku za uplynulou sezonou po dlouhých dvanácti letech čekání. Venku pak závěrem naplno bodovali také pouze jedinkrát v celé historii Premier League, a to už hodně dávno. V květnu 1993 Karamelky rozdrtily ManCity poměrem 5:2. Vzhledem k této smutné minulosti je tak otázkou, nakolik v neděli Evertonu pomůže uspokojivá momentální forma. Ta přesto musí dávat Toffees potřebný klid, vždyť jediná prohra za posledních sedm kol není vůbec špatná vizitka, stejně jako čtyři uhájená čistá konta v předešlých šesti venkovních duelech.

Někdejší evertonský forvard Andy Johnson se dost možná startu proti svému bývalému zaměstnavateli nedočká vinou doznívajícího zranění kolene. O místo v základní sestavě se na druhou stranu určitě bude ucházet zotavený Zamora, zatímco záložníka Barnese k rozlučce nepustí poraněná Achillovka.

David Moyes, kormidelník liverpoolského mužstva, má štěstí, že může vybírat z téměř kompletní hráčské základny. Na druhou stranu s ním však stoprocentně lomcuje vědomí, že jeho ovečky zanedlouho čeká klíčové pohárové finále, v němž bude potřeba každá špetka energie. Variantu nějakého šetření sil ovšem sám skotský manažer kategoricky odmítá.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Liverpool FC - Tottenham Hotspur  (neděle 17:00)
Fulham a Tottenham jsou už jedinými celky, které stále mohou obsadit sedmou příčku zaručující účast v nové Evropské lize. Spurs ale čeká v posledním kole hodně těžký úkol. Pokud chtějí pomýšlet na pohárovou příčku, musí vyhrát na půdě rozjetého Liverpoolu.

Reds se již smířili se skutečností, že ani letos vysněný titul nevyhrají, a tak se jejich novým cílem stalo udržení druhého místa. A jsou k němu skutečně hodně blízko. Pro stoprocentní jistotu jim stačí jakákoliv remíza, dá se však očekávat, že si budou moci dovolit i prohrát. "Hodně nás mrzí, že jsme letos nic nevyhráli," prohlásil smutně asistent trenéra Sammy Lee.

"Nehraje proto, abychom skončili druzí, třetí nebo čtvrtí," pokračoval nevysoký trenér. Liverpool byl v závěru sezóny naprosto suveréní a bylo mu vcelku jedno, jestli hraje na svém trávníku nebo venku. Vždyť za posledních deset kol ztratil body jen s Arsenalem, proti kterému uhrál divokou remízu 4:4.

Zvláštní náboj bude mít tento duel pro stopera Samiho Hyypiäho, jenž toho sice příliš mnoho letos nenahrál, ale předpokládá se, že tentokrát se objeví na hřišti. Po letošní sezóně totiž zamíří do Bayeru Leverkusen, a tak by se určitě rád s diváky rozloučil. Pokud nastoupí, připíše si 464. start v dresu Liverpoolu. Rafa Benítez má jinak k dispozici kompletní kádr.

V Tottenhamu by byli určitě velmi neradi, pokud by příští rok nehráli evropské poháry, a tak nikoho nepřekvapí, že si i tentokrát jedou pro vítězství. I kdyby ale získali tři body, stejně klidně mohou skončit až na osmé pozici, jelikož rozhodně nemají nic ve svých rukou. Do karet jim rozhodně nehraje dvoubodová ztráta a ani skóre, z čehož vyplývá, že musí věřit v porážku Fulhamu. Ten ale hraje doma, kde je k neporažení.

Spurs to na Anfield Road příliš neumí, loni však byli nesmírně blízko výhře. O remízu 2:2 se v nastaveném čase postaral až Fernando Torres. Hned dvakrát se v tomto zápase trefil Robbie Keane, který bude hrát také tentokrát. Podobné štěstí už ale nemají Aaaron Lennon, Tom Huddlestone, Michael Dawson a Jamie O’Hara. Hrát nebude ani Wilson Palacios, jenž dostal od kouče Redknappa volno.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.85 - 6.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hull City - Manchester United  (neděle 17:00)
Zápas o vše. Jinak nedělní duel proti Manchesteru United v Hullu ani nenazývají. Pokud chtějí mít Tigers stoprocentní jistotu záchrany bez ohledu na ostatní, musí zvítězit.

Ještě před pár týdny by to byl hodně těžký úkol, jenže po minulém víkendu už mají United na svém kontě další titul a v tomto zápase jim tak v podstatě o nic nejde. Hlavně proto nikdo netuší, co od nich očekávat. Postaví Alex Ferguson nejsilnější možnou sestavu, nebo dá šanci mladíkům a hráčům, kteří toho letos příliš nenahráli? Nikdo pořádně neví.

Ve středu navíc čeká Manchester finále Ligy mistrů, a tak největší hvězdy budou zápas s Hullem nejspíše sledovat jen z tribuny nebo lavičky náhradníků. "Bez ohledu na to, jaký tým postavím, budou reprezentovat Manchester United, jako by to byl normální zápas. Půjdeme za vítězstvím," prozradil skotský manažer Ferguson, jehož celek chytil na závěr ročníku opět skvělou formu. V minulém kole sice uhrál s Arsenalem bezbrankovou remízu, sedm utkání v řadě předtím ale vyhrál.

Hull se nemůže ohlížet na to, jací hráči proti němu nakonec vyběhnou, jelikož jediným jeho cílem musí být vítězství. Jenže zisk tří bodů by se rovnal velkému překvapení, když vezmeme v potaz výsledky Tigers z minulých týdnů. Na vítězství čekají již devět kol, a tak byli rádi, že v minulém kole získali alespoň bod za remízu 1:1 s Boltonem. Na týmy velké čtyřky navíc pochopitelně příliš neumí. Ze sedmi duelů uhráli vítězství jen proti Arsenalu.

Trenér Phil Bown odhalil, že všichni jeho hráči, kromě dlouhodobě zraněných, jsou zdravotně v pořádku. Hrát tak opět nebude jen Jimmy Bullard, Ian Ashbee a Anthony Gardner. Malé otazníky ale visí také nad starty Bernarda Mendyho a Kamila Zayatteho, kteří ovšem budou na 90 procent připraveni nastoupit. Po disciplinárním trestu se vrací Caleb Folan, hrát ale nemůže útočník Manucho, který je v Hullu na hostování právě z Manchesteru.

Hráči jako Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney nebo Michael Carrick do tohoto zápasu s největší pravděpodobností vůbec nezasáhnou. Útočnou řadu by měli vytvořit 18letý Welbeck a 17letý Macheda. Kapitánskou pásku zřejmě převezme Darren Fletcher, který proti Barceloně nemůže hrát kvůli disciplinárnímu trestu. Po zranění by se mohl vrátit Wes Brown.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.45 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Manchester City - Bolton Wanderers  (neděle 17:00)
Letošní sezóna se Manchesteru City ani zdaleka nepovedla podle představ. Sice je na tom podobně jako v loňském ročníku, ale vzhledem k náročným cílům vedení je současné desáté místo poměrně zklamáním. Hlavně proto se budou snažit svěřenci kouče Hughese v posledním utkání sezóny proti Boltonu vyhrát.

Na současný ročník se budou snažit u Citizens co nejdříve zapomenout, naopak už si vytyčují cíle pro příští rok. "Budeme chtít skončit mezi šesti nejlepšími celky Premier League," prohlásil Mark Hughes. "Snažíme se neustále zlepšovat a cítím, že šesté místo je velmi reálné," pokračoval Hughes.

Manchester City by se od roku 1964 mohl stát teprve druhým týmem, který projde celou sezónu bez jediné domácí remízy. S nerozhodným výsledkem se ale nechce smířit ani tentokrát a půjde stoprocentně za vítězstvím. Pokud by však prohrál, připsal by si jubilejní 200. porážku v Premier League.

Bolton v závěru letošního ročníku jaksi opustila forma. Za posledních deset kol vyhrál jednou, a tak mu nyní patří až 13. pozice, v nejhorším případě se může propadnout ještě o dvě příčky níže. Podruhé v rámci Premier League tak skončí hned dvě sezóny po sobě v dolních patrech tabulky.

Wanderers dovedli všechny poslední čtyři zápasy do remízového konce a podobný výsledek by se jim určitě líbil i tentokrát, jenže to se budou muset proti ofenzivně laděnému Manchesteru hodně snažit, jelikož jejich útok rozhodně nepatří mezi silné stránky klubu. Hned v sedmnácti zápasech se letos ani jednou netrefil, což je nejvíce ze všech celků.

Na domácí straně nehlásí žádné nové zraněné. Znamená to ale, že hrát opět nebude Shaun Wright-Phillips. K němu se přidá také Craig Bellamy a Němec Dietmar Hamman. To Boltonu se po nemoci opět vrací obránce Andy O'Brien. Na seznamu zraněný ale i nadále zůstává Jamajčan Craig Gardner.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.40 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Stoke City  (neděle 17:00)
V souboji Arsenalu se Stokem na první pohled o nic nejde. Londýňané si již mohou být stoprocentně jisti další sezonou bez jakékoliv trofeje, Potters pro změnu finišují s nadměrným uspokojením, že návrat mezi elitu přežili vcelku v pohodě. Teď jim jde jen o to, zda se nakonec vetřou mezi první desítku, kde se samo sebou vyplácejí zajímavější prémie.

Další ročník z řady těch podprůměrných letos přichystali Kanonýři svým příznivcům. Ani během předešlých tří let se nemohli chlubit hřejivější vizitkou, přičemž si navíc oproti minulé sezoně o jednu příčku pohoršili. To je zdánlivě změna hodná zanedbání, avšak právě ona znamená, že se Gunners opět nevyhnou zpravidla formální účasti ve třetím předkole Ligy mistrů. Končí tedy čtvrtí a na tom nic nezmění ani případný úspěch v posledním kole, které obvykle londýnští zvládají na jedničku podtrženou. Když maraton jménem Premier League dobíhali doma, v posledních pěti případech vždy triumfovali, i včetně venkovních rozluček pak Arsenal našel jediného přemožitele za sedm let. Stal se jím Birmingham ke konci ročníku 2004/05. Co se aktuální formy Kanonýrů týče, není to s nimi úplně zlé. Herně se sice nadále trápí, ovšem statistika hovoří pro ně. Prohráli jedinkrát v předešlých 23 ligových kolech a ještě loni druholigového soupeře naposledy dvakrát porazili.

Stoke už sice obdivuhodné umístění nováčkovského Readingu z roku 2007 nenapodobí, avšak na rozdíl jediné příčky se mu nadále přiblížit může. Royals tenkrát skončili osmí, Potters ještě mohou poskočit na devátou pozici, přičemž už teď mají zajištěný titul nejúspěšnějšího novice právě od doby Coppellovy skvadry. Jen tak pro zajímavost - záchrana Stoku bude 25. případem v historii Premier League z možných padesáti, kdy se postoupivší celek udrží mezi anglickou smetánkou.

Závěr této sezony by se pro Potters mohl nést ve znamení trojek. Nejenže totiž budou v neděli usilovat o třetí po sobě jdoucí ligové vítězství nad slovutným protivníkem (v březnu 1985 ještě na Victoria Ground vyhráli poměrem 2:0, teď na podzim 2:1), ale také hodlají uzavřít úspěšný ročník třemi triumfy v řadě, když naposledy přemohli jak Hull, tak Wigan. Vítězství, tedy tři body, pak dělí Stoke od jistého milníku v podobě 200 ligových bodů vytěžených pod vedením Tonyho Pulise.

Možná si vzpomínáte, jak se do sebe Wenger s Pulisem pustili po minulém vzájemném měření sil, když francouzský lodivod obvinil svého protějška z toho, že štval své svěřence na ty jeho. Teď už oheň na střeše neplane. "Arséne mi poslal omluvný dopis a podepsaný dres Arsenalu. To bylo opravdu milé gesto, které oceňuji," uvedl na srozuměnou manažer Potters. Ten může v neděli vsadit na tutéž jedenáctku jako před týdnem, přičemž se mu navíc pod ruku vracejí Pugh s Camarou.

Arséne Wenger tak trochu nedobrovolně uchrání před zběsilými protivníky zraněného Rosického, Eduarda, Clichyho, Gallase či na marodce nového Nasriho. Vito Mannone si nakonec šokující debut neodbude, neboť se Fabianski na rozdíl od týmové jedničky, Manuela Almunii, stihl dát včas do pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 4.95 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sunderland AFC - Chelsea FC  (neděle 17:00)
Kruciálních devadesát minut zbývá dohrát Sunderlandu z této sezony. Právě ony rozhodnou o záchraně či pádu Black Cats, které na svém hřišti vítají Chelsea. Mackems stačí uhrát přinejmenším takový výsledek, jaký vyválčí Hull proti Manchesteru, respektive Newcastle v Birminghamu.

Je navýsost zřejmé, že kdyby Černé Kočky nebyly letos tak hašteřivé, jen těžko by teď bojovali o holou záchranu kožichu. Celkem totiž z vedoucích pozic prošustrovaly 23 bodů, což je vůbec nejhorší počin z celé Premier League. Nyní se Sunderland pyšní bilancí pouhopouhé jedné výhry v předešlých 12 kolech a neschopností přemoci člena tak zvané Big Four od srpna 2000, kdy na Stadium of Light padl Arsenal.

K tomu všemu Black Cats vůbec neumějí na londýnské kluby (z posledních osmi měření sil jen letošní duel s Fulhamem dopadl pro Sunderland dobře), stejně jako jim zpravidla nevycházejí koncovky všech ročníků Premier League, jichž se dosud účastnily. V minulých třech nebodovaly a i celkově zatím žádnou nezvládly tak, jak by si představovaly, tedy se třemi body v kapse.

Pakliže má být letos obsazení postů mistra a vicemistra stejné jako loni a předloni, muselo by se stát něco nepředvídatelného. Jednak Chelsea musí bez debat zvítězit, pokud možno co nejvyšším rozdílem, a druhak, jestliže by se Blues zmohli tak akorát na jednogólovou výhru, musejí doufat v drtivý debakl Liverpoolu, přinejmenším alespoň jakoukoliv prohru svého konkurenta. Zkrátka a dobře, rozdíl v bodech činí tři a skóre se liší o rovných pět branek.

Finalista FA Cupu tak musí kalkulovat spíše s variantou umístění na třetí příčce a třeba se aspoň plně soustředit na uhájení statusu nejlépe bránícího mužstva Anglie. K tomu by měla Hiddinkově družině dopomoci skvělá momentální forma, pravící, že Blues nenašli přemožitele dlouhých sedm zápasů a letos zatím v bitvách s celky ze severovýchodu Albionu neinkasovali. Bez zajímavosti není, že také Chelsea na tom není vůbec dobře, co se uzavírání sezony týče. Výhrou si totiž samotný závěr ročníku nezpestřila od roku 2004.

Steed Malbranque si odnesl menší zdravotní neduh z utkání s Portsmouthem a doteď se pořádně neví, nakolik bude připraven startovat. Georgi McCartneymu nadále chybí potřebná kondice a také brankář Gordon se zadákem Nosworthym mohou na nedělní rozlučku ihned zapomenout.

Michael Ballack je připraven znovu vypomoci svým spoluhráčům poté, co nachlazen pouze přihlížel výhře svého týmu nad Blackburnem. Duo Portugalců, kteří dost možná v létě opustí Chelsea, jmenovitě jde o Deka s Carvalhem, se rovněž vrací do akce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.90 - 3.45 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Aston Villa - Newcastle United  (neděle 17:00)
Sestupová matematika zní jasně. Newcastle momentálně míří do druhé ligy, proto musí za každou cenu uhrát buď lepší výsledek než Hull s Manchesterem, nebo prostě vyhrát a spoléhat na to, že Chelsea přemůže Sunderland. Aston Villa však má také o co hrát, hodlá v tabulce přeskočit Everton.

Ovšem Villans patrně není umístění mezi první pěticí souzeno. Tam se nevecpali dlouhých dvanáct let, navíc by se teď museli (a vlastně i evertonští) razantně vzpříčit své nynější formě, aby všechno klaplo. Do vítězného konce totiž dovedli jen jediný z posledních 12 ligových zápasů, čisté konto se jim povedlo uhájit též akorát jednou do tuctu a střelecká potence je rovněž více než mizerná. Coby jediný rozumný recept, jak předskočit Everton, se tak jeví brzká vstřelená branka. Pakliže totiž Aston Villa letos otevřela skóre, nikdy neprohrála. To bude teď ale nadmíru obtížný úkol. Agbonlahor je z formy, Carew údajně bojuje s manažerem O’Neillem a na posledních výsledcích to lze pozorovat. Vždyť Villans teď pětkrát po sobě skórovali vždy jen jednou, pročež je pak celkem logicky produktem takového "snažení" tak akorát upocená výhra nad Hullem.

Newcastle dosud ještě nikdy nefinišoval sezonu Premier League s jednou jedinou cifrou v kolonce "vítězství", až letos jich uhrál všehovšudy sedm. Ještě nikdy od postupu mezi elitu roku 1993 Straky neskončily šestnácté a hůře, až teď mohou ještě klidně klesnout na 19. příčku. Ještě nikdy Magpies neměly na svém kontě tak málo bodů jako nyní, třebaže svá dosavadní minima stanovily zrovna v předešlých dvou sezonách, které jako by zvěstovaly tragický pád jednoho tradičního klubu. Ročník 2008/09 zkrátka vejde do dějin jako poměrně suverénně nejčernější sezona Newcastlu United, vicemistra let 1996 a 1997. Takovou skutečnost neodčiní ani případná porážka Aston Villy, jejíž pravděpodobnost vlastně neživí vůbec nic. Vzájemné zápasy? Villans usilují o ligový hattrick, co se triumfů nad Strakami týče. Venkovní fazona? Šest utkání v řadě bez vítězství. Střelecký forma? Z posledních pěti zápasů vyšli Toons hned ve čtyřech naprázdno.

V Birminghamu očekávají, že se jejich klíčový křídelník Ashley Young stihne dát do kupy poté, co se zranil v minulém kole proti Middlesbrough. Jeho jmenovci, pravému beku Lukeovi, je přisuzována daleko menší šance na včasné zotavení. V případě jeho absence zřejmě v obraně zaskočí notorický křídelní záložník James Milner.

Také v Newcastlu řeší dilema koho postavit na pravý okraj defenzivního valu. Jediný ortodoxní pravý bek Habib Beye je totiž mimo hru, takže jeho místo pravděpodobně zaujme navrátilec Jose Enrique. Alan Shearer však nebude mít problémy pouze se složením obranné linie, trápí ho rovněž zdaleka ne ideální zdravotní stav Michaela Owena a jeho parťáka Obafemiho Martinse. Zato dlouhodobý marod Alan Smith se opět vrací, přičemž Sebastien Bassong se pro změnu nachází v karetním trestu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.40 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United37276467:2487
2.Liverpool FC372411274:2683
3.Chelsea FC37248565:2280
4.Arsenal FC371912664:3669
5.Everton FC371612953:3760
6.Aston Villa3716111053:4859
7.Fulham FC3714111239:3253
8.Tottenham Hotspur371491444:4251
9.West Ham United371391540:4448
10.Manchester City371451857:5047
11.Stoke City371291637:5145
12.Wigan Athletic371191733:4542
13.Bolton Wanderers371181841:5241
14.Portsmouth FC3710111638:5641
15.Blackburn Rovers3710101740:6040
16.Sunderland AFC37991932:5136
17.Hull City378111839:6335
18.Newcastle United377131740:5834
19.Middlesbrough FC377111927:5532
20.West Bromwich Albion37872236:6731

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (255)

Přidat komentář
smazaný uživatel

dneska to z big4 každy pusti..

Reagovat
smazaný uživatel

Anketa: kto bude dnes fandit Strakam, , kto nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a doufám že nesestoupěj černý kočky

Reagovat
vitasrp

Reagovat
Sarlin

Fuj Ať už josu dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Ohroženi jsou 3 tými, Stranky, Hull, Sunderland... Pokud bych si musel vybrat kdo nesestoupí, tak jednoznačně HUll. Hrálo hodně lepší fotbal než zbylé 2 zmíněné tými... Ale podle mě jim to VIllans stejně nepustí a tudíž je pošle do míst..

Reagovat
risk je zisk

Jak už jsem psal v tipovačce celou sezónu hrají otřesně a nedivil bych kdyby spadli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes jako správné straky vykradou Villa Park

Reagovat
smazaný uživatel

za to co predvadzaju si nezasluzia nic ine...

Reagovat
satan_666

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

.. budu jim moc fandit pristi dva roky v Championship..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

to važne davá Nova sport Hull vs bečko ManU miesto Liverpool - Tottenham kde sa bude lúčiť Hyppie?

Reagovat
C0br

Koho to zajima kdyz se bojuje o zachranu. Tygri se zas muzou loucit s PL.

Reagovat
minoLFC

Tottenham bojuje o Uefu

Reagovat
smazaný uživatel

pokial viem tak budu davat paralelne 2 prenosi .... teda Hull vs. NUFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to bude vypadat,paralelne 2 prenosy ? na polke obrazovky bude jeden zapas a na druhej ten druhy ? Alebo ked si spomenu,tak prepnu na ten druhy zapas a po 5 minutach,ked ich to nebude bavit zase naspet ?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě přepínání po určitých intervalech..

Reagovat
fantomas

Tak to je hrozně na hovno.

Reagovat
terry

Spíš budou dávat jeden zápas a na druhý budou přepínat v důležitých momentech. Už to tak párkrát dělali.

Reagovat
fantomas

To je lepší, ale furt na hovno. Udělám si radši své paralelní zápasy - jeden bez zvuku, kterej sleduju, druhej se zvukem, kterej jen poslouchám. Takle sem to dělal už při Euru, mám s tim dobré zkušenosti.

Reagovat
terry

Když to vyhovuje..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj ale nedokážu si představit jak jinak to udělaj, jedině, že by se obrazem věnovali 1 zápasu a z druhého dávali časté info.. No na Nově z toho nejspíš udělaj taškařici a zkazí oba zápasy..

Reagovat
fantomas

Reagovat
herbage

Už jsem si vzpoměl, co jsme ti chtěl. Četls, jak se Hleb přiznal, že mu šlo o prachy? A to bylo, jak se mu v Londýně nelíbí, kua co to je za přístup hráčů. Bruce má vážně pravdu, jeden žoldák vedle druhýho

Reagovat
smazaný uživatel

Poprosim link.

Reagovat
fantomas

Zdroj?

Reagovat
herbage

sport.es, jinak česky jsme to četl tady:

http://fcbarcelona.cz/view.php?cisloclanku=2009052307

Reagovat
fantomas

No jo, tlumočil v podstatě dlouho známý problém, (vedlejší) efekt Wengerova přehnaného škudlení. Tady jde akorát opravdu o to, že s pravym důvodem vyjde na odiv až skoro rok po přestupu, to je docela napřesdržku.

Reagovat
herbage

Právě, mě tím zklamal. Já vážně nechápu tu logiku, proč s tím musí po takové době na světlo a ještě dále rozvracet svůj bývalý klub. Ale má co chtěl

Reagovat
fantomas

Peníze, čistčí a klidnější město...že za sezonu odehraje pouhých a necelých 1400 minut, to už je vedlejší.

Reagovat
terry

10:05 Hiddink prý Chelsea navrhl Bojana

Odcházející manažer Chelsea Guus Hiddink prý vedení poradil, kterého hráče by mělo pro následující sezonu do klubu angažovat. Podle listu Marca poradil dal nizozemský kouč tip na mladého Bojana Krkiče z Barcelony.

Tohle se mi teda moc nezdá.

Reagovat
F.Torres

to nejses sam

Reagovat
smazaný uživatel

No doufám,že nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

jsem fans newcastle tak doufam že nespadnou

Reagovat
smazaný uživatel

David Moyes, kormidelník liverpoolského mužstva, má štěstí, že může vybírat z téměř kompletní hráčské základny. Na druhou stranu s ním však stoprocentně lomcuje vědomí, že jeho ovečky zanedlouho čeká klíčové pohárové finále, v němž bude potřeba každá špetka energie. Variantu nějakého šetření sil ovšem sám skotský manažer kategoricky odmítá.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jako Hiddink, který šetření sil odmítá též

Reagovat
smazaný uživatel

J.Cole: Chci hrát ve středu pole

Reagovat
homeles8

Reagovat
Arbiter

Joey na to má

Reagovat
fantomas

Nemá.

Reagovat
terry

Už tam dlouho nehrál. Byl bych na něj zvědavej.

Reagovat
Arbiter

Joe má obrovský potenciál, takže si myslím, že na to má

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nechci říct že bych te Newcastlu sám přál, ale opravdu tu někdo věří, že pokud nastoupí ten vlasatý mamlas, kterého už teď můžeme prohlásit za osudový omyl strak, tak že mají vůbec nějakou šanci se zachránit..?

Reagovat
smazaný uživatel

V závěru sezony se dějí bizarnosti, říká Zenden

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Joe Cole prohlásil, že chce hrát opět ve středu pole. Určitě bych mu tam dal opět prostor, aby ukázal, co v něm je. Nevím, jestli na křídle dokáže naplno uplatnit svůj potenciál. Každopádně by tím však padala možnost křídelní hry. Takže nevím, zda by to bylo ku prospěchu věci. Protože mezi tři záložníky by se Joey nejspíše nevešel, aby mohli hrát ještě tři útočníci, respektive hrot a dvě křídla. Naopak pokud by se koupil nějaký střelec, mohlo by se zkusit 4-4-2.

Reagovat
smazaný uživatel

Mít 2 schopný křídla, dokázal bych si představit 3-člennou zálohu Joe-Essien-Lamps, aspoň za zkoušku v přípravě by to stálo. V době APN místo Bizona Ballack..

Reagovat
terry

Tak to už absolutně ne. Ballack-Lamps-Joey. To by podle mě nefungovalo, neměl by kdo hrát směrem dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť i letos hrál Ballack kolikrát toho defenzivnějšího a Bizon CM.. Každopádně říkám jen, že zkusit by se to dalo, netvrdim že to bude fungovat..

Reagovat
terry

No jo, jenže to je trochu o něčem jiném. Když hraje spolu Essien-Ballack-Lampard, tak je Ballack spíše takový ten neviditelný pracant, který odvede spoustu černé práce, což nechává občas vyjet Essiena a Ballack ho v obranné činnosti zastoupí. Essien se ale navíc dokáže rychle vrátit a pomáhá obraně. V záloze Lampard-Ballack-Joey by tam žádná zadní jistota nebyla. Ballack by DMF odehrát neuměl a vepředu dvojice Lampard-Cole, to by mohl být slušný průchoďák.

Reagovat
smazaný uživatel

OK

Reagovat
terry

Jako neříkám, že to nestojí za vyzkoušení, ale moc šancí tomu nedávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně jeho hra v systému 4-4-2 je asi lépe představitelná.. Koho vůbec čekáš na DM v době APN?

Reagovat
terry

To budeme muset nejspíše improvizovat. Jako ostatně vždy. Jsem zvědav, jestli někdo v létě aspoň na lavičku případně přijde.

Reagovat
herbage

Pro Colea je takové volné křídlo úplně ideální. Může si běhaz kde chce, vymyslet co chce, naíc je rychlý a poměrně gólový. Je to jakýsi takový volný záložník, s tím že druhé křídlo je spíš takový volný útočník, třeba Anelka nebo Kalou. V tříčlenné záloze pro něj není místo

Reagovat
terry

Jak jsem řekl, do tříčlenné zálohy se nevejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Howay The Lads!!

Reagovat
smazaný uživatel

PLAYER OF THE YEAR

Sponsored by MOLSON/COORS: TITUS BRAMBLE

PLAYERS PLAYER OF THE YEAR

Sponsored by A&P COLE + HESKETH STEEL: TITUS BRAMBLE

MEDIA PLAYER OF THE YEAR

Sponsored by VANDANEL: TITUS BRAMBLE

AWAY PLAYER OF THE YEAR

Sponsored by WIGAN ATHLETIC SUPPORTERS CLUB: TITUS BRAMBLE

frajer

Reagovat
smazaný uživatel

jako by ten bývalý Titus Bramble ani neexistoval

Reagovat
smazaný uživatel

Holt hraje pod jednim z nejlepsich str. obrancu, co byli v PL

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, už mě to unavuje, přesto to stále čtu, spekulace pitomý, Beckham do Chelsea, Džeko do Chelsea, Seedorf do Chelsea, Krkič do Chelsea, Agüero do Chelsea, Tévez do Chelsea, Adebayor do Chelsea, Danny do Chelsea, Arnautovič do Chelsea, Kaká do Chelsea, van der Vaart do Chelsea, Young do Chelsea, Sturridge do Chelsea, ........... Tolik spekulací může být jen u "nás"

Reagovat
Arbiter

...Žirkov do Chelsea, Love do Chelsea, Ancelotti do Chelsea, Assmann do Chelsea nezapomněl jsem na někoho

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jsem oba ještě někoho vynechali

Reagovat
Arbiter

Jo, ještě megahvězdu Kaká

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ho tam

Reagovat
Arbiter

Chyba lávky, přehledl jsem to v tom zástupu, kdo by nepřehledl

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec do Chelsea...

Reagovat
Arbiter

toho jsem ve spekulacích nezaregitroval

Reagovat
smazaný uživatel

Chce ho přece Chelsea a Liverpool..

Reagovat
Arbiter

už to vidím

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal měl navíc než jen na 4. místo. S Liverpoolem 1:1 a 4:4, s Chelsea 2:1 a 1:4 (blbá prohra) a s ManU 2:1 a 0:0 - pak stačilo prohrát se Stoke, Aston Vilou, ManC a parkrát remízovat a skončili na 4. místě.

Reagovat
terry

Reagovat
fantomas

Co? Znovu a pomalejc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud jsi sledoval zápas např.: Liverpool - Arsenal tak musíš uznat, že výsledek byl v tomhle případě víc než zavádějící.

Reagovat
herbage

Přesně tak, moje řeč

Reagovat
fantomas

No to nám je jasný, milý Herbage.

Reagovat
Tomanatura

To ti trvalo hodinu a 5 minut, než ses stačil přelogovat? Myslel jsem , že jsi rychlejší.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Dobře

Reagovat
smazaný uživatel

spurs gonna be sick as parrots, ynwa!

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně at fulham vyhraje a šel do uefy, i když pochybuju, že by spurs vyhráli nad LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes výhra v Birminghamu C'mon Geordie boys!

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč dneska není Lampard ani lavičce? Pochybuju, že zrovna Lampse by někdo šetřil...

Reagovat
smazaný uživatel

A přece je to z důvodu šetření

Reagovat
smazaný uživatel

jj už to píšou na webu, ale celkem se divím

Reagovat
smazaný uživatel

Uz me zas vytaci galaxie. Ta dokonala, pomala, u kazdy carky poradne zduraznena recitace od Radotinskyho, to je uplne na pest ...

Jinak Wes Brown je zpatky

Reagovat
fantomas

Jaká recitace?

Reagovat
smazaný uživatel

No, kdyz maji poslany od PL ruzny casti toho programu, napr i PL preview. Tak vsichni komentatori galaxie ten pripraveny text ctou normalne, hovorove, jen Radotinsky ve stylu, kterej jsem se ucil nekdy na prvnim stupni zakladky. Pomaloucku, u kazdy carky vterinova pauza a sileny pokles hlasu, priserne silny duraz na slabiky.. fakt to nemuzu vystat.

Reagovat
Tomanatura

WES

Reagovat
herbage

Neví někdo, proč nejsou žádné odkazy na sledování Liverpoolu nebo Arsenalu na myp2p nebo na rojadirectě?

Reagovat
herbage

Pro ostatní: adthe.net funguje

Reagovat
fantomas

Chelsea na atdhe funguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Sopcaste mam namiesto komentatora nejaku pesnicku

Channel - 6816

Reagovat
smazaný uživatel

Uz nie

Reagovat
JarousFCB

Já mám o tři minuty zpožděný přenos

Reagovat
hefy

Collocini už zas hrozně hoří.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proc De Ridder nehraje v zakladu porad

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak hefy, nemas nejakej spolehlivej prenos Wiganu?.. i kdyz ty asi koukas na NUFC

Reagovat
hefy

Koukam na ně, protože sem Latics nenašel :-((

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, proc by nejaka Tv dneska davala zapas, kterej o nicem nerozhoduje?

Beattie vlastnak

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra to je tlak

Reagovat
smazaný uživatel

Ooh,Martins

Reagovat
Tomanatura

Zrovna tak otřesné připojení, když nastupuje Wes De Laet?

Reagovat
smazaný uživatel

proc rafo, proc? takova legenda jako sami hraje posledni zapas a on ho necha na lavicce a mladym jako spaering,darby a dalsim sanci zase neda

Reagovat
smazaný uživatel

mladí jsou v Holandsku

Reagovat
smazaný uživatel

aha, ale samiho mohl postavit

Reagovat
fantomas

Hmm, dobře Harper.

Reagovat
smazaný uživatel

Harper

Reagovat
smazaný uživatel

hm Gibson krasavec

Reagovat
Tomanatura

Gibson.

Reagovat
Tomanatura

Teď už je řada na Newcasle. Udrží to? Má šance?

Reagovat
hefy

Hra nahoru dolu, oba týmy mohli vést. Je to furt otevřený.

Reagovat
smazaný uživatel

je to v jejich silach dneska, jednu tutovku uz meli

Reagovat
smazaný uživatel

Rodallega ...

Reagovat
hefy

Se nám rozstřílel chlapec.

Reagovat
smazaný uživatel

Bruce mel pravdu, bylo to o tom, ze kdyz prisel, mel dva mesice po konci sezony a pet tydnu bez treninku ...

Reagovat
hefy

Příští sezonu to bude uplne někdo jinej.

Reagovat
smazaný uživatel

O to se neboj. Asistence Charles.

Reagovat
fantomas

Trošku válec od Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je niekde prenos ?

Reagovat
fantomas

Hrozně se kousající, vykašlal sem se na to.

Reagovat
herbage

Já taky. Ani není o co stát, vidět jak si Diaby a Denilson 100x nahrávaj míč do šířky, to vážně nemusím. Místo aby tam dla Velu nebo Bendtnera a hrál 4-4-2, tak tam dá tyhle dva blbce

Reagovat
smazaný uživatel

Ked uz v tom zapase o nic nejde,tak aspon mohol otestovat ako by sa v strede darilo dvojici Diaby-Fabregas,kedze spolu este nenastupili..

Reagovat
smazaný uživatel

WTF is Arsenal doing ?

Reagovat
smazaný uživatel

krása Torres i Kuyt

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem teda od Dirkovy levačky nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

to já taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

kde se díváš??? mi se to čím dál víc seká

Reagovat
hefy

To je smůla.To je smůla.

Reagovat
smazaný uživatel

celá tribuna v Hullu začala jásat takže straky tečou že ?

Reagovat
hefy

Přesně tak. Střela před vápnem a teč od Duffa na způsob golu Machedy.

Reagovat
JarousFCB

Střela z dálky po zemi se v chlumu hráčů odrazila do protipohybu golmana

Reagovat
JarousFCB

Kur.a

Reagovat
smazaný uživatel

PICI

Reagovat
smazaný uživatel

Já vsadil na Straky 02 takže pojdme Straky!!!Ale chci at vyhrajou prostě nesmí sestoupit tento tým do 2.ligy nepatří!

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí Newcastlu remíza když Hull prohraje nebo potřebujou vyhrát?

Reagovat
smazaný uživatel

jo staci remiza pokud hull prohraje

Reagovat
smazaný uživatel

Staci im remiza a prehra Hullu.

Reagovat
smazaný uživatel

Carew mal dostat cervenu !

Reagovat
fantomas

On se snad nikdo nechce zachránit. Hull prohrává, NUFC prohrává, Boro prohrává, SAFC ted břevno, nez jediné šance proti dobrým pěti šancím Chelsea.

Reagovat
fantomas

*bez

Reagovat
smazaný uživatel

MARTINS

Reagovat
herbage

Kde prosím chytnu Liverpool? Krásných prvních 15 minut, pak ten přeos odřízli, napiště prosím

Reagovat
minoLFC
Reagovat
herbage

Jen ne Justin nebo to snad neseká?

Reagovat
minoLFC

neseká...aspon mne nie

Reagovat
herbage

Dobře, zkusim, díky

Reagovat
smazaný uživatel

mi se to začlo sekat kolem 40. minuty

Reagovat
herbage

Tak seká, jako vždy

Reagovat
smazaný uživatel

Straky hrajem

Reagovat
herbage

Torrés

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea přenos na atdhe v pohodě a pak to začlo lagovat jak svině, tak to asi jistí Galaxie.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

díky ale nestih jsem goly

Reagovat
smazaný uživatel

Anelkův nádherný, pod gól Sunderlandu se podepsal Čech, když podběhl balon / neudržel centr / srazil se s hráčem

Reagovat
smazaný uživatel

jj díky

Reagovat
smazaný uživatel

Když Hull prohraje a Newcastle remizují co se bude dít?

Reagovat
Counter

postoupí Straky

Reagovat
fantomas

Kam?

Reagovat
Counter

kruci

Reagovat
Counter

poslyš, díval ses na finále FA Youth Cupu, které bylo tento pátek?

Reagovat
herbage

Když už se ptáš, nemáte někdo sestřih?

Reagovat
Counter
Reagovat
Counter

Hlavně Jack zase ukázal, jaký je poklad

Reagovat
smazaný uživatel

A taktiez Lansbury

Reagovat
Counter

tak to už bych přidal i Thomase

Reagovat
fantomas

Jackie u třech gólů ze čtyř. Prostě borec.

Reagovat
fantomas

Bohužel ne.

Reagovat
herbage

Pár komentů nad tebou je to napsaný

Reagovat
smazaný uživatel

vetšina tu bude spokojena

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bude rozpravkovy koniec..

Reagovat
fantomas

Čechíno se postaral o zábavu.

Reagovat
herbage

Tančí tam breakdance či co?

Reagovat
fantomas

Olalá, Anelka.

Reagovat
herbage

Néééééééééééééééééé

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka nádhernej gol

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka kral strelcov

Reagovat
Counter

nezapomeň, že střílet goly se naučil v Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

ja mu to prajem ... no teda neprajem ale je to mensie zlo

Reagovat
Counter

tak nějak

Reagovat
smazaný uživatel

neee tak to je hnus Anelka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čechíno, Čechíno

Reagovat
smazaný uživatel

simulant Modrič

Reagovat
Counter

o co se pokoušel?

Reagovat
smazaný uživatel

tak pokoušel...on ten faul byl písknut, ale mě se nezdálo, že by se ho Agger dotkl....

Reagovat
smazaný uživatel

Jak padly ty góly v Sunderlandu, pls?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť sem ti to psal výše.. Ten Anelkův střela do šibenice po obejití hráče..

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, už jsem si všimnul a poděkoval

Reagovat
smazaný uživatel

ukázková kombinace

Reagovat
Tomanatura

Panebože, ten Newcastle je GÓL od záchrany a oni to prostě nedokáží dát.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsou na tom mají šance nebo něco ??

Reagovat
Tomanatura

Nevím, mám ten zápas puštěný jen na livesportu a čekám, až se mi ozve gól.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to jsme na tom stejně no já jim teda furt ale věřim snad to dají no

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhym polocase nevystrelili na branu

Reagovat
smazaný uživatel

Coloccini rozhodne já mu věřim

Reagovat
honziss

Ó Bože, prosím, vyslyš mou prosbu a zařiď, ať příští sezónu vydrží zdraví Ashtonovi a Coleovi a odehrají v útoku celý rok, ať už nemusíme trpět různé Di Michely, Saviy apod. Prosím.

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tímhle by ani Bůh nic nedokázal....budete rádi, když bude zdravý alespoň jeden....

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Hull jestli je tohle boj o záchranu no nevím

Reagovat
fantomas

Čech je snad zfetovanej nebo nevim.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam mi přišel divnej odraz balonu..

Reagovat
fantomas

Ale to nebylo jen tohle, celej zápas hraje, jak kdyby nebyl duchem přítomen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo je nějakej divnej

Reagovat
smazaný uživatel

Kalou, paráda..

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň gól. Jeden jedinej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

That´s why we love Salamon Kalou.

Reagovat
smazaný uživatel

Keane gól na Anfieldu, ty vole

Reagovat
smazaný uživatel

co se stalo Torresovi

Reagovat
smazaný uživatel

Yossi

Reagovat
smazaný uživatel

And now, Ladies and Gentlemen, here is coming the Kop legend....wait for it....Sammi Hyypia

Reagovat
smazaný uživatel

OH SAMI SAMI, SAMI SAMI HYPPIA ! leganda off Steve G, legenda ON Sami Hyppia

Reagovat
smazaný uživatel

Ashley Cole 3:1 Předtím měl mít Sunderland zřejmě penaltu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ashley, Ashley, Ashley!!! Ten si to za tuhle sezónu prostě zaslouží

Ale předtím se měla kopat asi penalta, no..

Reagovat
smazaný uživatel

takže to rozhodčí vyřešil 3:1 místo 2:2???

Reagovat
smazaný uživatel

Neodpískaných penalt jako tahle bylo spoustu..

Reagovat
smazaný uživatel

...jen se ptám....

Reagovat
smazaný uživatel

i když ruka byla zřetelná..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč hraje ten kokot Ameobi, když máme takový hráče k dispozici!

Reagovat
smazaný uživatel

OOOH that was close

Reagovat
smazaný uživatel

já fandit strakám tak teď asi chcípám

Reagovat
smazaný uživatel

to je fakt k smíchu ...

Reagovat
smazaný uživatel

celou sezónu hráli houno, zasloužej si sestoupit...

Reagovat
vodka

Hull si zaslouží sestoupit, protože on hovno předváděl 8 měsíců v kuse.......

Magpies měli do určité míry taky smůlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Na smůlu se nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

jenomže hull na začátku sezóny atakoval poháry, což se o Newcastlu říct nedá...proto si podle mě zasloužijou straky sestup víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Smůlu mělo Derby....

Reagovat
vodka

Reagovat
minoLFC

škoda že ta Samiho hlavička neskončila golom díky za všetko Sami

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastelu je mi hrozně líto

Reagovat
Sarlin

Neděkujem, vypadněte....

Reagovat
smazaný uživatel

mno, newcastle a boro mi v lize budou chybět

Reagovat
Tomekcz

co vic by Newcastle chtel, rezerva united vyhraje a oni nedaj ani gol bohuzel takhle spadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Straky Hull by mi chyběl mnohem míň..

Reagovat
Tomanatura

Zaslouženě S takovým kádrem hrát takové hovno, to je k smíchu. Nic jiného by nebylo fér

Reagovat
Tomanatura

No, když si uvědomím, že Fulham hraje poháry díky výhře proti nám.

Reagovat
honziss

Tak WBA získal zkušenosti a za rok to třeba můžou zkusit znovu. Middlesbrough zasloužený sestup, nepředpokládám že se brzy vrátí a Newcastle má aspoň příležitost totálně přebudovat kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Hullu jsem záchranu přál od začátku..bylo by mi jich líto víc než Newcastlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua neišlo mi to...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele