Anglická Premier League - preview 26. kola

21.02.2009, 08:25, aktualizováno 23.02.2009, 08:29
Previews
V posledním zápase tohoto kola anglické Premier League přivítá Hull Tottenham. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí. Forma z posledních zápasů hovoří spíš pro hosty, i když ani v jejich případě to není žádná sláva...
Aston Villa - Chelsea FC  (sobota 13:45)
Ostře sledovaný zápas 26. kola mezi Aston Villou a Chelsea divákům nabídne skutečně velkolepou bitvu. Hosty poprvé k soutěžnímu utkání povede úspěšný trenér Guus Hiddink.

Kdo by před sezónou hádal, že se budou Villans v této části sezóny nacházet před Blues? Svěřenci kouče O’Neilla mají formu jako hrom. Za posledních deset utkání například vytěžili skoro až neuvěřitelných dvacet šest bodů a velmi rádi by v této sérii pokračovali i nadále. Zápas proti Chelsea bude pro ně skutečnou zkouškou a určitě by velmi neradi zklamali své fanoušky.

Aston Villa je letos venku o něco lepší než na domácím trávníku. I přesto, že prohrála pouze jednou, hned šest zápasů dovedla do remízového konce, což z ní udělalo domácího remízového krále. "Chelsea je jediný tým, který nás letos jasně přehrál," zavzpomínal Martin O’Neill na první letošní zápas, který rozhodli Joe Cole a Nicolas Anelka. "Hráli excelentně," vysekl svému soupeři poklonu. "Být v současnosti dva body před nimi je zkouška pro náš celek," dodal bývalý kouč Celticu.

V Chelsea se toho za poslední dobu událo skutečně hodně. Největší změnou je samozřejmě příchod zkušeného Nizozemce Guuse Hiddinka, jenž dostal za úkol od majitele Romana Abramoviče zachránit letošní ročník a pokusit se s Chelsea vyhrát nějakou trofej. Na titul to ale už moc nevypadá. Po prohře v Liverpoolu a následné remíze s Hullem, která zlomila vaz bývalému manažerovi Scolarimu, totiž ztrácí na vedoucí Manchester United již deset bodů a její šance jsou mizivé.

"Sice už ztrácíme deset bodů, což bude těžké dohnat, ale musíme to zkusit," nabádá Hiddink před tímto důležitým utkáním své svěřence. "Nemusím mít smlouvu. Pro mě to není otázka peněz. Pak budeme mít dvě možnosti. Buď mi řeknou: 'Táhni zpátky na východ', nebo všechno dopadne dobře a pak... Ale to by nebylo ideální," řekl Hiddink na téma další budoucnosti v Chelsea.

Londýňané mají několik problémů se sestavením základní jedenáctky. Levenohý obránce Ashley Cole nemůže nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu, další dva stopeři, Alex a Ricardo Carvalho, kvůli zdravotním problémům zřejmě také nenastoupí. Vedle kapitána Johna Terryho se tak zřejmě objeví buď Branislav Ivanovič nebo Michael Mancienne. Mimo hru jsou samozřejmě stále ještě Michael Essien a Joe Cole.

Na druhé straně jsou na tom mnohem lépe. Zdravotní problémy řeší akorát James Milner a Emile Heskey, kteří věří, že se dají na tento klíčový zápas včas dohromady. Prvně jmenovaný má problém se stehnem, zkušený útočník pro změnu s achilovkou. Zbývající hráči by měli být v pořádku, a tak má trenér O’Neill k dispozici kompletní kádr.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bolton Wanderers - West Ham United  (sobota 16:00)
Dělí je "pouze" šest bodů a přesto každý z nich myslí na něco docela jiného. Zatímco se čtrnáctý Bolton s obavami ohlíží těsně za sebe do sestupových vod, osmý West Ham s nadějemi vyhlíží pohárové příčky.

Trotters zvládli na jedničku jen jediný z posledních sedmi ligových utkání, přesto nedávná doba dává tušit určité zlepšení. Herní projev seveřan celkem překvapivě příliš neutrpěl odchodem Nolana, a tak z minulých tří kol vytěžili hoši z Reebok Stadium slušné čtyři body. Tím pádem na tom nejsou o moc hůře jak loni touto dobou, pročež se zatím nemusí nijak zvlášť utápět v sestupových depresích. Nicméně třináct zápasů trvající série bez čistého konta a všeobecná mizerná bilance s londýnskými celky příliš nadějí do nadcházejícího utkání Boltonu nedávají. Snad jen předchozí vzájemné souboje s Kladiváři Trotters mohou povzbudit. Naposledy když se obě mužstva na Reebok Stadium střetla, byla z toho hubená výhra domácích poměrem 1:0, přičemž první měření sil této sezony zvládli bílí ještě lépe - zvítězili snadno 3:1.

Třebaže Hammers vyhráli jen sedm střetnutí z jedenadvaceti pod vedením Gianfranca Zoly, jsou na tom podstatně lépe než Bolton, a to ve všech ohledech. Co se momentální formy týče, zaznamenal West Ham v posledních dvou kolech sice menší úpadek, ale to je s přihlédnutím k soupeřům (ManUtd a Arsenal) naprosto pochopitelné. Důležitějším se teď tedy zdá býti fakt, že porážce od Manchesteru předcházela úctyhodná šestizápasová šňůra bez prohry. Krom toho mimo Upton Park, kde se Kladiváři představí i teď v sobotu, jako by se síla Zolovy družiny ještě mocnila. Venku totiž sedmkrát v řadě nekapitulovala. V tomto směru se s Londýňany může měřit tak akorát Aston Villa, která dokonce ani kytičku za tu dobu neztratila.

Klíčové duo McCann-Elmander konečně hlásí návrat, což je pro Bolton skutečně bravurní zpráva. Jejich význam pro tým totiž ani nelze příliš dobře vyjádřit. Uzdravil se rovněž Cohen s Huntem, přičemž tihle dva borci už si nedávno zahráli i za rezervu.

Kladiváři se musí obejít bez Boa Morteho, jehož sužuje bolest v tříslech, a suspendovaného kapitána Lucase Neilla. Carlton Cole patrně nestihne včas doléčit problémový kotník, pročež by šanci mohla od začátku dostat rekordní posila v osobě Savia Nsereka. Nabízí se také varianta se Searsem či Tristánem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Stoke City - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Dva celky, které visí jen těsně nad sestupovou propastí, si to v sobotu rozdají na Britannia Stadium. Sedmnáctý Stoke může klidně v případě čisté třígólové výhře svého soupeře z Portsmouthu přeskočit, zatímco za nepříznivé konstelace hvězd mohou Potters pro změnu klesnout na samotné dno tabulky.

Kouzlo nového manažera dokumentovali minulý týden i na Fratton Parku. Paul Hart spolu s Brianem Kiddem, záskok za odvolaného Tonyho Adamse, totiž stanul v souboji s ManCity v čele pohodlně vítězícího mužstva (2:0). "Pokud hráči dokážou zopakovat tak pracovitý výkon a stejné odhodlání, pak by mohlo být vše v pořádku," lebedí si Hart. Třebaže se možná Pompey pod novým dohledem vzepnou a budou pomalu stoupat tabulkou, na předešlá trápení stále nelze jen tak zapomenout. Slavný triumf nad Citizens totiž utnul sérii čtyř porážek v řadě (co se poháru i Premier League týče) a zároveň i devítizápasovou šňůru bez ligového vítězství. Ani smazání tak nechvalné vizitky však neruší nedávné chabé výkony Blues na hřištích soupeřů. Tam totiž nadále neslavili tříbodový úspěch po dobu šesti utkání.

Tony Pulis, lodivod Stoke, se zřejmě s příjezdem Portsmouthu neubrání nepříliš šťastným vzpomínkám na tamější angažmá. Roku 2000 zde totiž odkoučoval deset měsíců, které lze směle označit za nepovedené. S Potters teď Pulis rovněž nezažívá nikterak světlé období. Jeho svěřenci nezvládli šest z posledních osmi ligových duelů, přičemž navíc platí za nejneukázněnější spolek Anglie. Na Britannia Stadium opravdu nemají proč se radovat. Ani střílení gólů jim nejde, když skórovali jen jedinkrát v minulých čtyřech kolech odehraných na svém hřišti. Na druhou stranu jejich stánek dobyla jen tři veskrze věhlasné týmy. Nad silou Chelsea a Manchesteru United se ani pozastavovat nemusím, no a kromě nich tu pak naplno bodoval jenom Everton.

Na nevelkou disciplínu hráčů Stoke poukazuje i seznam fotbalistů nedostupných pro sobotní klání. Najdeme na něm totiž hned dva borce stojící pro karty, jmenovitě jde o Delapa s Etheringtonem. Krom toho starty Kellyho a Higginbothama jsou v ohrožení. Zato Henri Camara je připraven odbýt si svůj kompletní debut v novém dresu a do akce se snad vrací i marod Sidibé.

V kabině Pompey nikdo v nepořádku není, rozuměj čerstvě. Virus už se ráčil opustit tělo Hreidarssona a nejspíše ho tak pustí na trávník Britannia Stadium, přičemž dlouhodobě mimo jsou i nadále Hughes, Diop a Traore.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arsenal FC - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Arsenal stále nezanedbatelným způsobem zaostává za elitní čtyřkou, konkrétně nyní o pět bodů, a tak si v sobotu nemůže klást jiný cíl než vítězství. Soupeřem mu bude Sunderland, nacházející se krásných sedm bodů nad sestupovou propastí.

Devízou Kanonýrů byl vždycky útok, o tom není sporu. Teď je však taková představa celkem k smíchu. Posledně totiž Arsenal dvakrát remizoval, aniž by vstřelil jedinou branku, a když už někdy dřív vyhrál, mohli jste si být takřka jisti, že se tak stalo rozdílem jediného gólu. Tak jako tak, nadále jsou Gunners neporaženi obdivuhodných 11 zápasů po sobě. Přesto taková skutečnost ukojí jen málokterého příznivce londýnského celku. Ten se totiž oproti loňskému ročníku zhoršil o neskutečných 16 bodů, navíc tehdy celé Premier League kraloval, zatímco teď nemá ani na Ligu mistrů. Snad alespoň značně zlepšený výkon v odvetě FA Cupu s Cardiffem (4:0) či původ protivníka (s klubem ze severovýchodu Anglie Arsenal neprohrál v předešlých šesti duelech) Kanonýrům pomohou, a ti nás tak nebudou opět nudit k smrti.

Sunderland se poslední dobou parádně rozjel a posbíral sedm bodů z možných devíti. A vůbec, 30 bodů z 25 utkání je pro Black Cats nejlepší vizitka za posledních osm let. Navíc Sbragiovi svěřenci se nemusí bát ani giganta, jakým je právě jejich příští soupeř, neboť na podzim mu málem ani nedovolili na Stadium of Light bodovat, když Fabregas vyrovnával až v poslední minutě zápasu. Také poslední venkovní výsledky nasvědčují tomu, že by se remíza Černých Koček na téměř nedobytném Emirates Stadium nerovnala zázraku. Sunderland mimo vlastní stánek sice nevyhrál třikrát v řadě, ovšem minule alespoň dvakrát plichtil, a když už triumfoval, stálo to za to (debakl Hullu poměrem 4:1 krátce před Štědrým dnem). Nicméně jedním dechem musím dodat, že Black Cats sice posledně s Arsenalem neprohrály, to byl však také jediný takový případ z posledních třinácti pokusů, kdy Kočky stanuly proti Velké čtyřce.

Andrej Aršavin údajně na sto procent zasáhne do sobotního klání, není však jisté, zda se tak stane od počátečních sekund či zdali ho Wenger nevyužije jen coby žolíka. Francouzský "Profesor" má znovu příjemné starosti, koho určit jako osobní stráž Manuela Almunii, neboť se mu do služby opět hlásí stoper Djourou. Vrací se rovněž hříšník Eboue, zatímco Eduardo pobude další dva týdny na marodce spolu s Rosickým, Fabregasem a dalšími dlouhodobými marody.

Sunderlandu stojí kvůli kartám obránce Bardsley, tudíž jeden z dvojice Davenport-Ben Haim bude tím šťastným a odkroutí si v sobotu debut v novém dresu. Vrátit do akce by se možná mohl středopolař Teemu Tainio, následován stoperem Paulem McShanem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.25 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Nálada v Middlesbrough je na bodu mrazu. Za vše mohou přímo hrůzostrašné výsledky z poslední doby. Svěřenci kouče Southgatea padají neustále dolů, hrozí ovšem, že v příštím kole už nebudou mít kam spadnout. O vylepšení své devatenácté pozice nyní budou usilovat v ohromně důležitém zápase s Wiganem.

Mladíky z Middlesbrough od poslední příčky v tabulce dělí jen lepší skóre a co nevidět se tak mohou dívat na všechny své soupeře zezadu. Pokud okamžitě nezačnou vyhrávat, co nevidět z nich média udělají největší adepty na sestup. Většina hráčů, především kvůli nízkému věku, navíc nemá zkušenosti s podobnou situací, což je také jedna z věcí, která rozhodně Boro do karet nehraje.

Fotbalisté z Riverside Stadium nyní drží jednu hodně nelichotivou sérii letošního ročníku. Jejich čekání na výhru trvá již dlouhých třináct zápasů a se svou děsivou ofenzívou to budou mít hodně těžké i tentokrát. Pozitivem zůstává pouze téměř prázdná marodka. Jediný, u koho skutečně hrozí, že bude mimo hru, je útočník Aliadiere. Návrat naopak hlásí Chris Riggott a v pořádku by měl být i Andrew Taylor.

Ani Wigan na tom v současné době není bůhvíjak dobře. Může být ale v klidu, jelikož od sestupu i od pohárů je značně vzdálen, a tak mu o moc nejde, přesto to ale bude pro kouče Bruce významný zápas. Své svěřence totiž povede už ke svému padesátému zápasu. Hlavně proto věří, že mu jeho hráči udělají radost v podobě zisku tří bodů. Na ty Latics čekají již pět utkání. Naposledy uhráli bezgólovou remízu s Fulhamem.

"S Middlesbrough se nám nikdy moc nedařilo, doufám však, že to zlomíme," prohlásil manažer Bruce. Oba aktéři tohoto střetnutí mají jedno společné, a to fakt, že nejvíce gólů střílí v posledních deseti minutách zápasů. Shodně vstřelili celkem šest branek. Wiganu tuto statistiku tentokrát nepomůže vylepšit útočník Mido a dost možná ani Daniel De Ridder. Hrát nebude ani zraněný Antonio Valencia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Blackburn Rovers  (sobota 18:30)
Vedoucí Manchester čeká další jasný úkol. Tuto sobotu změří své síly s Blackburnem Rovers. Nic jiného než tři body nebere, naopak soupeř přijíždí s cílem uhrát alespoň remízu.

United jedou a jejich náskok na čele tabulky činí již pět bodů. Pokud udrží stejné tempo, tak se bude i nadále dozajista rozrůstat. V lize ubránili již celkem čtrnáct čistých kont v řadě, čímž dali možnost vyniknout gólmanu Edwinu van der Sarovi, jenž je nejdéle neprostřeleným brankářem hrající prestižní evropské soutěže. Pokud vydrží ještě 89 minut, vytvoří nový evropský rekord, který hájí Danny Verlinden, jenž jej vytvořil v belgickém Clubu Bruggy.

Jako poslední odnesl skvělou formu Manchesteru Fulhamu. Ten si ze středečního utkání odvezl třígólový debakl, když si proti dobře hrajícím Rudým ďáblům moc neškrtl. Jeden z gólů dal také Wayne Rooney, jenž se vrátil po zranění. "Hrát bude i s Blackburnem. Začne od začátku a uvidíme, jak na tom bude," prozradil Ferguson. Dost možná se ale bude muset obejít bez několika hráčů. Zdravotní problémy trápí Giggse, Fletchera, Rafaela a O'Shea. Mimo hru je samozřejmě Owen Hargreaves.

Blackburn rozhodně není žádný specialista na Manchester a na podzim to jen potvrdil, když prohrál 0:2. Stejným výsledkem dopadl zápas také loni na Old Trafford, kdy se dvakrát trefil Cristiano Ronaldo. Skoro nikdo Rovers nevěří ani tentokrát a není se ani co divit, jelikož stále bojují o záchranu. "Nikdo ve fotbalovém světě nám nevěří, a proto je na nás vyvíjen menší tlak," prohlásil manažer hostujícího celku Sam Allardyce.

Ten ví, že jeho svěřenci mají šanci jen v případě, když Manchester nebude mít svůj den a bude se trápit. "Doufám, že se nám podaří ukončit jejich neprůstřelnost," prozradil cíl Allardyce. Blackburn se bude muset obejít bez obránce Christophera Samby, který je pod disciplinárním trestem za pět žlutých karet. Nastoupit nemůže Danny Simpson, jenž je v Ewood Parku na hostování právě z Manchesteru United. Neschopni nastoupit jsou také Steven Reid a Brett Emerton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - West Bromwich Albion  (neděle 14:30)
Nesmírně důležitý duel svede ke vzájemnému zápasu Fulham a West Bromwich Albion. Obou celkům půjde skutečně o hodně, a proto se mají diváci na co těšit.

Oba celky patří mezi jedny z nejhůře střílejících v celé soutěži, a tak zřejmě nebude k vidění žádná gólová přestřelka. West Brom je navíc celek s nejvyšším počtem inkasovaných branek. V posledních třech kolech navíc jasně ukázal, proč je tomu tak. Po děsivé prohře 0:5 od Manchesteru United remizoval 2:2 s Hullem, naposledy podlehl doma Newcastlu 2:3. Není se tak čemu divit, že je neustále na poslední příčce.

Baggies jsou podobně jako Fulham venku přímo hrůzostrašní. Vyhráli pouze jednou a k tomu si připsali dvě remízy. Hlavně proto je trenér Tony Mowbray rád, že se mu vrací řada fotbalistů. Zpátky by měl být pro toto utkání Jay Simpson, podobně jako Gianni Zuiverloon. Hrát už může také Juan Carlos Menseguez, což je nová posila ze San Lorenza. Zranění jsou ale i nadále Neil Clement a Ishmael Miller. Hrát zřejmě nebude Jonathan Greening a Ryan Donk, které trápí menší zdravotní problémy.

Ani Fulham se v současnosti nemůže pyšnit nijak oslnivou formou. Za posledních pěti utkáních vytěžil pouhé čtyři body a nyní se nachází přesně ve středu tabulky. Na domácím trávníku však hraje přímo skvěle, při součtu bodů je čtvrtý nejlepší z celé soutěže. "Tento zápas bude pro nás nesmírně důležitý, stejně tak ale také pro našeho soupeře," prohlásil domácí trenér Roy Hodgson, který přivede své hráče už ke svému padesátému zápasu.

V posledním utkání Cottagers s Manchesterem United chyběli Paul Konchesky a Andy Johnson, nyní by už ale měli v pořádku a s největší pravděpodobností budou hrát. Vrací se také Dickson Etuhu, ovšem Fredrik Stoor bude duel sledovat zřejmě jen z tribuny, jelikož se necítí nejlépe.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.35 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Liverpool FC - Manchester City  (neděle 16:00)
Po sobotním šlágru Aston Villy s Chelsea diváci v neděli uvidí další velmi zajímavý duel. Dvacáté šesté kolo svede dohromady druhý Liverpool a bohatý Manchester City.

Reds za posledních deset zápasů ani jednou neprohráli, ale tentokrát se budou muset obejít bez svých dvou záložníků. Řeč je o dvojici Gerrard - Xabi Alonso. Prvně jmenovaný nemůže hrát kvůli zranění, španělský středopolař je naopak pod disciplinárním trestem. Mnohem pozitivnější zprávou je skutečnost, že v pořádku by měl být kanonýr Fernando Torres i Dirk Kuijt. Po trestu za karty se vrací i Brazilec Lucas.

Liverpool letos ještě ani jednou na domácím stadiónu nepadnul a pokud by se mu stalo tentokrát, bylo to poměrně překvapivé, jelikož Manchester City je venku bezbranný - ze dvanácti zápasů vytěžil pouhých sedm bodů, když vyhrál pouze jednou. Ani na první letošní zápas s Liverpoolem vzpomínat v nejlepším rozhodně nebude. Vedl sice o dvě branky, jenže ve druhém poločase se jeho výkon rapidně zhoršil a především díky dvěma gólům Fernanda Torrese nakonec prohrál 2:3.

Citizens věřili, že po zimním posílením se dostanou na vítěznou vlnu a budou tabulkou stoupat nahoru, jenže výsledky ze hřišť soupeřů je neustále srážejí do kolen. Naposledy padli v Portsmouthu, kde podlehli 0:2. I přesto jim ale patří slušná devátá příčka, trenér Mark Hughes má ovšem mnohem vyšší cíle a rád by bodoval i v tomto zápase. "Je sice jasné, že Liverpool půjde za vítězstvím, ale věřím, že budeme využívat mezery," prohlásil Hughes.

Ten bude řešit dilema, koho poslat do zápasu v základní sestavě na místě středových obránců. Vrací se mu totiž po disciplinárním trestu zkušený Richard Dunne, ovšem mladíci Kompany a Onuoha si vedli v utkáních předešlých nad očekávání dobře. Hlavně proto se předpokládá, že budou pokračovat i nadále. Co se týká vynucených absencích, tak už nyní je jasné, že nebude hrát Gelson Fernandes, jehož trápí koleno. Napodobí tak trojici Hamann, Petrov a Benjani, která stále není připravena nastoupit. Vrací se Nigel de Jong, jenž vynechal pohárové utkání s FC Kodaň, jenž skončilo nerozhodným výsledkem 2:2.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.60 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Newcastle United - Everton FC  (neděle 17:00)
Newcastle se po posledních výsledcích alespoň na chvíli odpoutal od samého dna Premier Legaue. Nicméně stále je v přímém ohrožení a ambice tohoto klubu jsou mnohem výše, než se v současnosti tým nachází. To Everton je v úplně jiné pozici, okupuje šesté místo a snaží se dotáhnout ztrátu na Ligu Mistrů. Musí ovšem čelit i ataku ze zadních pozic, aby si liverpoolský celek udržel místečko alespoň v nějakém poháru.

Newcastle je jedním z nejofenzivnějších týmů v lize, ovšem doplácí na to obranná řada. Straky totiž inkasovaly v průběhu ročníku už 42x, což je vůbec třetí nejhorší statistika celé soutěže. Naposledy severoanglický mančaft zvítězil na hřišti West Bromwiche, ovšem předtím to byl děs a hrůza. Šest zápasů = 2 body, takhle se opravdu o záchranu nehraje.

Everton naopak hraje velmi vyrovnaně na všech frontách, když se podíváte na los, který je potkal, lekl by se možná i ten nejotrlejší fanoušek. Třikrát během krátké doby Liverpool, v lize Arsenal a Manchester United, v FA Cupu Aston Villa, jenž se nachází na čtvrtém místě tabulky.

Přes tu přešel do dalšího kola a kromě prohry na hřišti Manchesteru vždy bodoval. V předchozím klání v anglické lize vyhrál jasně 3:0 nad Boltonem, jeho forma je tak velmi dobrá. Minulý vzájemný mač skončil velmi těsným vítězstvím domácích Strak, většinou se urodí velké skóre, loni se tady hrálo divoce 3:2.

Newcastle přivítá hned duo důležitých hráčů, argentinské křídlo Jonasa Gutierreze, jenž by měl rozhýbat útočnou fázi týmu, o góly by se pak měl postarat nigerijský reprezentant Obafemi Martins. Ten by se měl poprat o místo v sestavě s Alanem Smitem a Markem Vidukou, ostatní hráči Joey Barton, Michael Owen, Habib Beye a Danny Guthrie jsou totiž dlouhodobě vyřazeni. K duelu se vyjádřil manažer domácího klubu Chris Hughton: "Těšíme se na to, až dojde konečně ke zlepšení, musíme se zvednout hodně rychle."

Hughton dále své svěřence burcuje: "Nesmíme se ohlížet na jiné týmy, máme štěstí v tom, že nejbližší konkurenti také ztrácejí a vyrovnanost soutěže nám napomáhá. Náš výkon mě však zajímá nejvíce. Minule na hřišti West Bomwiche už to bylo lepší, pokud předvedeme podobný výkon, nejsme doma v St. James Parku bez šance."

V hostujícím kádru by si měl pro duel vybojovat místo v základní jedenátce Louis Saha, který toho zatím v novém působišti kvůli zranění zatím moc neodehrál. Kvůli pěti žlutým kartám nenastoupí záložník Tim Cahill a pravý bek Tony Hibbert, zraněné je trio Marouane Fellaini (tříslo), Leon Osman (žaludeční problémy) a Steven Pienaar (svalové problémy). Premiéry by se tak mohl dočkat Mike Ashley, kterému hodlá dát šanci kouč David Moyes.

"Obecně to vypadá, že Newcastle dělá drahé nákupy a nemyslí na budoucnost. To však není pravda, kádr se jim tvoří dlouhodobě. Musí přijít občas důležité články, když něco není v pořádku. Pokud někdy musíme odehrát zápas srdíčkem, je teď ten správný čas. Nesmíme se ničeho bát a pokusit se využít jejich slabší defenzívy," dlouze hovoří Moyes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.10 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hull City - Tottenham Hotspur  (pondělí 21:00)
Situace Hullu začíná být čím dál vážnější. Svěřenci kouče Phila Browna už dlouhou dobu nevyhráli a jsou už poměrně blízko sestupu. Na osmnáctý Blackburn mají náskok už jen pouhých šest bodů. Hlavně proto potřebují konečně zvítězit. V tomto kole mají velkou šanci, jelikož nastoupí proti hůře postavenému Tottenhamu.

Kde jsou ty časy, kdy byl Hull postrachem klubů z horní poloviny tabulky? Tigers už čekají na výhru rovných devět kol, během nich navíc dostali rovných dvacet branek, což z nich udělalo nejvíce inkasující celek z celé soutěže (46gólů). Naposledy se však skutečně vytáhli. Na Stamford Bridge ubránili bezbrankovou remízu s Chelsea a ukázali tak opět, že venku hrají lépe než na domácím trávníku, kde posbírali nejméně bodů ze všech týmů.

Hull teď čeká skutečně náročný týden. Po domácím zápase s Tottenhamem totiž přivítá Blackburn a velmi rád by oba zápasy zvládl. "Bude to pro nás důležitých sedm dnů. Oba celky jsou pod námi, navíc hrajeme doma, a proto se musíme snažit podat co nejlepší výkony a zkusit to," prozradil kapitán Ian Ashbee, který bude manažeru Brownovi opět k dispozici. Podobně jako třeba také Daniel Cousin, Caleb Folan a Anthony Gardner. Po operaci kolena je ovšem Craig Fagan, tudíž je neschopný nastoupit. Hrát nemohou ani Jimmy Bullard a George Boateng.

Tottenham stále věří, že letošní zpackanou sezónu ještě dokáže zachránit a probojovat se alespoň do horních pater tabulky. Bude to mít ale hodně těžké, jelikož se nyní nachází až na šestnácté pozici a na svém kontě má po pětadvaceti zápasech stejný počet bodů. Každý zápas je pro něj tedy velmi důležitý. Nyní jej ale čeká hodně těžký program. Po Hullu zajíždí na půdu Sunderlandu.

Záložník Jermaine Jenas i přes neuspokojivé výsledky svého klubu však vidí zlepšení. "Určitě jsme pokročili a myslím, že v minulém kole proti Arsenalu to bylo vidět," prohlásil Jenas, který na White Hart Lane působí od léta roku 2005, kdy přišel z Newcastlu Hráli jsme se sebedůvěrou a energií. "Za posledních několik týdnů jsme se znatelně zlepšili, musíme však takto pokračovat," uvedl 26letý Angličan.

Kouč Harry Redknapp bude pro tento zápas postrádat dlouhodobě zraněného Alana Huttona, jehož návrat je naplánován až na duben. Ohrožený start je pouze u Ledleyho Kinga a Jamie O’Hary. Hrát už může opět trojice Robbie Keane, Roman Pavljučenko a Vedran Čorluka, která vynechala poslední pohárový duel se Šachtarem Doněck.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United25185244:1059
2.Liverpool FC25159142:1754
3.Aston Villa25156440:2451
4.Chelsea FC25147444:1549
5.Arsenal FC25128538:2544
6.Everton FC25117734:2840
7.Wigan Athletic2597926:2434
8.West Ham United25961031:3233
9.Manchester City25941242:3431
10.Fulham FC2479822:2230
11.Sunderland AFC25861127:3330
12.Hull City25781031:4629
13.Newcastle United25691033:4227
14.Bolton Wanderers25831427:3727
15.Portsmouth FC25761227:4127
16.Tottenham Hotspur25671226:3125
17.Stoke City25661321:4024
18.Blackburn Rovers24581127:4023
19.Middlesbrough FC25571318:3622
20.West Bromwich Albion25641524:4722

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

chelsea - aston villa 0-4

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam v to

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne Villa hra doma

Reagovat
smazaný uživatel

V tom úvodním odstavci ja napsané že Arsenal musí porazit Porstmouth ale hrajou se Sunderlandem

Reagovat
smazaný uživatel

"Našli jste v článku chybu? Můžete nám ji oznámit."

Reagovat
Slejdy

uz to mohli opravit ale

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ich neobhajujem.

Reagovat
fantomas

Omlouvám se.

Reagovat
smazaný uživatel

GLORY,GLORY MANUTD

Reagovat
honziss

Doufám, že Boltonu dneska oplatíme domácí porážku. Jsem fakt zvědav, jak to Zola vyřeší s útokem, když Cole asi hrát nebude.

Reagovat
fantomas

Haha.

Reagovat
honziss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska bych videl chelsea - aston villa remizu!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska konecne prijde odplata:))) Na to, jak Boro vyhralo na JJB z jedny strely po tom, co zachranili asi tak 5 golovek fakt nezapomenu. Podle me pokud nedokazeme vyhrat na tomhle stadione, tak uz vazne nikde, protoze zaprvy tam nejsou zadni fanousci (jeste horsi jak JJB), navic maji kvalitativne asi tu nejhorsi obranu v PL, do toho v tymu zadny zkusenosti a navic jim neslape ani utok. Jediny co je v poslednich zapasech drzelo, byl brankar.

Pokud jde o sestavu, tak bych hlavne nechal sedet Rodallegu, protoze proti Cottagerum naprosto jasne ukazal, ze na to zatim nema, delal hrozne naivni prihravky, ani pohyb nemel pak uz nijak perfektni, prohraval souboje. Ja mu hodne verim, bude z nej velka posila, ale spis az na pristi sezonu. Ne kazdy se adaptuje jako Zaki. Pak je asi hlavni, jak nahradit Valenciu, kteryho uz tak nejak mam spojenyho s tim, jestli se Wiganu dari a nebo nedari. Nejlepsi reseni by byl asi Koumas.

V kazdym pripade uz me fakt nebavi ta serie peti zapasu bez vyhry, specialne kdyz s Man City nebyly body, protoze Zaki netrefil prazdnou branu z pul metru, proti LFC nebyly tri kvuli brevnu v 93. minute, proti Fulhamu kvuli neschopnosti Mida. Bruce by mel nejak naucit hrace drzet na vitezne vlne, zatim staci jeden nepovedeny zapas a pak uz hraci kazi, co se da, ackoliv na hristi jsou treba 3x lepsi. To Boro doma byl fakt skvely priklad, tam mohl mit Wigan 3 body po 20ti minutach a nemel z toho zapasu nakonec nic. To same se Stoke, Spurs venku atp...

Kazdopadne v obrane neni co menit, Bramble je v posledni dobe excelentni, Scharner, Melchiot a Figueroa take. Ve stredu pole by mel hrat Watson a Cattermole, leve kridlo ma asi zajistene Insomnia a napravo vpodstate neni jina moznost, nez Koumas. De Ridder by totiz mel skocit do utoku, pokud Mido jeste neni OK. Pokud je OK, tak by tam mel skocit stejne a posadit Zaki. Hlavne ale nezkouset Rodallegu, pokud se ma adaptovat, tak at hraje spise doma, venku by uz byl absolutne odstrceny od zbytku tymu.

Muj tip je tak: 1:2...

Jinak hlavne at vyhraje Stoke, Fulham, neprohraje Villa, Spurs a Wigan a nezkazi mi tak tiket.

Reagovat
Devil

MU musi plne bodovat,bohuzel musim priznat,ze budu rad,kdyz do Manchesteru tento vikend nepribidou 3 ale 6 bodu.

Reagovat
Devil

nepribydou

Reagovat
smazaný uživatel

nepřibudou

Reagovat
Devil

Jinej kraj,jinej mrav.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kéž by byla většina fanoušků PL kolem 15:45 naštvaná....

Reagovat
smazaný uživatel

jestli budete hrát to bláto co poslední zápasy hrajete tak budou naštvaní všichni

Reagovat
smazaný uživatel

No, doufám že všeci budeme plakat...smíchy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Splnilo se

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea,Chelsea...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý výsledek vždy, když se dívám na Chelsea tak Deco hraje skvěle - neztratí, vymyslí, brání

Reagovat
smazaný uživatel

Deco je borec

Reagovat
Devil

Tak SAF to s tim Sarem udelal Salamounsky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fedro

Jedeme Liverpool, ani Man City nám nebude stát v cestě. Torres dá minimálně 2 góly! YNWA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle - Everton

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 2

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde. Konecne zapas na ktory sa da pozriet.

...Inak jasna 1

Reagovat
smazaný uživatel

tak pozri a pak mi poreferujes, bohuzel tu nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

To by sa musel najprv najst aspon jeden kvalitny prenos

Reagovat
smazaný uživatel

Jak vidíte WBA na Craven Cottage??

Reagovat
smazaný uživatel

Nemaji sanci ani na bod podle meho.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vis jak funguje obrana Cottageru, maloktery tym tam ty dva goly da. A naopak Baggies neustale vzadu tvori prilis chyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Zamora,Dempsey,Johnson by mohli dát gol

Reagovat
smazaný uživatel

Mě dnes zajímá LFC ! Doufám v remís!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

copak?

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně nic, jen jsem si tě spletl

Reagovat
vodka

za remízu nakonec budete rádi..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele