Anglická Premier League - preview 19. kola

26.12.2008, 08:54, aktualizováno 26.12.2008, 08:54
Previews
V Anglii se na Boxing Day představí všech dvacet týmů a uzavřou první polovinu ligy. Vedoucí duo Chelsea, Liverpool hraje doma a hlavně Reds potřebují zabrat, na Anfield poslední dobou často rozdávají body. Šlágr kola se hraje až vpodvečer - průběžně třetí Aston Villa hostí pátý Arsenal.
Stoke City - Manchester United  (pátek 13:45)
Nejčernější vzpomínka Stoke na probíhající sezónu? Většina hráčů stoprocentně řekne debakl od Manchesteru United. Nyní ale mají Potters šanci na odvetu.

Nejenom, že svěřenci kouče Pulise při posledním vzájemném měření sil obdrželi celkem hrozivých pět branek, ale také cesta, jak k nim přišli, byla přímo děsivá. Stoke si na Old Trafford téměř neškrtlo a po většinu devadesáti minut muselo odolávat neutuchajícímu tlaku soupeře. Opět tak potvrdilo, že na hřištích soupeře předvádí ze všech týmů Premier League nejhorší fotbal a zároveň při současných výkonech jen těžko dosáhne cíle kouče Pulise, jenž touží získat v letošním ročníku na půdě soupeře minimálně tři vítězství.

Doma však hraje Stoke jako vyměněné a toho bude chtít využít. Tentokrát mu Manchester asi jen stěží nadělí pětigólový příděl. City totiž na domácím trávníku neprohráli už pětkrát v řadě a vyšlápli si také například na Arsenal. V úspěch věří i pro toto kolo. "Jestliže tvrdě pracujete a máte také krapet štěstí, potom nikdy nevíte, co se může stát," prohlašuje trenér Pulis. Stoke se po týdnu vrací brankářská jednička Thomas Sorensen, zranění však i nadále trápí Kitsona, Griffina, Diaa a Corta.

Manchester United vstoupí do tohoto duelu jako nejlepší tým světa. V japonské Jokohamě i v deseti vyhrál nad LDU Quito 1:0 a mohl se tak radovat již ze třetí letošní trofeje. Kvůli tomuto turnaji se ovšem Red Devils propadli až na čtvrté místo, jelikož jejich zápas s Wiganem se musel odložit a po výhře nad West Hamem je přeskočila Aston Villa.

Pro Manchester to byl v letošním ročníku již druhý odložený zápas a pokud oba vyhraje, může se posunout až na druhé místo, které si bude držet společně s Chelsea za prvním Liverpoolem, který by měl jednobodový náskok. United v současnosti drží již 492 minut dlouhou sérii bez inkasování branky a dost možná jim to vydrží také tentokrát, jelikož Stoke se nějakou ničivou ofenzívou neprezentuje.

V tomto zápase padne na straně hostů několik zajímavých mezníků. Svůj dvoustý zápas za Manchester si může například připsat stoper Rio Ferdinand. O stovku méně bude mít v případě startu Michael Carrick. Blízko pokoření hranice padesátého stratu je pro změnu Park Ji-Sung.

Méně radostnější zprávou pro Sira Alexe Fergusona ovšem je, že nebude moci využít služeb obránce Patrice Evry, jenž je pod disciplinárním trestem. Podle všeho jeho místo zaujme John O’Shea. Hrát nebudou ani Wes Brown a Owen Hargreaves.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 9.00 - 4.50 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - West Bromwich Albion  (pátek 14:00)
Alespoň dvě hodiny se ohřeje na čele tabulky Premier League londýnská Chelsea, pakliže doma uhraje s posledním West Bromwichem alespoň remízu. S tím se více než počítá nejen proto, že si Blues potřebují spravit poněkud pošramocené sebevědomí, ale i z důvodu jejich stoprocentní bilance s outsiderem.

Jubilejní 800. den ve funkci bude pro Tonyho Mowbraye skutečně perný. Záchrana je nyní pro Albion spíše utopií, ačkoliv ze samého dna tabulky se již Baggies dříve vyhrabali. Stalo se tak pod Bryanem Robsonem v sezoně 2004/05, přičemž tehdy musel midlandským celek ze sestupových vod na souš urazit vzdálenost pěti bodů, zatímco nyní je ta propast jen čtyřbodová. Jakkoliv se může zdát, že v tuto chvíli již lze West Brom směle odepsat, poslední výhra nad Citizens, a nutno dodat zasloužená, nováčka rozhodně povzbudí. Shodou okolností vítězství nad týmž soupeřem odstartoval velkolepé tažení za záchranou právě před čtyřmi lety.

Navázat na nedávný triumf a zamést pod stůl řeči, že šlo pouze o jakýsi výkřik do tmy, bude však pro Mowbrayovy ovečky velmi složité. Třebaže Chelsea nevyhrála za posledních pět kol hned ve čtyřech případech, nadále se pyšní nejlepším útokem v lize (36 branek) a má patent na skalpy vyjukaných bažantů v Premier League. I West Brom to již v tomto ročníku pocítil (0:3), stejně jako jeho dva kolegové, přičemž pokaždé Londýňané nebyli doma. Avšak paradoxně právě venku letos Blues válí především. Do posledního kola mimo Stamford Bridge neztratili ani květinku.

Baggies na stánku Chelsea naplno nebodovali dlouhých třicet let, naposledy v poměru 3:1 v září 1978. Uspět zde tentokrát bude opět téměř nemožným úkolem. Ať už proti Midlanders hovoří mimořádně neschopná útočná vozba (pouhých 14 gólů na kontě a hned osmkrát vyšli střelecky naprázdno), nebo rovněž neslavná defenziva, která se může pyšnit akorát třemi uhájenými nulami. Tyto všechny "ctnosti" dávají dohromady nejhorší skóre z celé ligy, přičemž onen rozdíl je -19.

Ve vzduchu stále visí hrozba, že se londýnský gigant bude muset obejít bez kompletní stoperské dvojice. Návrat Carvalha je sice dost možný, ovšem minimálně Terry chybět bude na sto procent, neboť právě načíná třízápasový distanc po červené kartě za ostrý zákrok na Osmana.

Zadák West Bromwiche Jonathan Greening už je fit poté, co musel v minulém úspěšném utkání s ManCity střídat pro nepěkné problémy se zrakem. Borja Valero, důležitý mozek zálohy, zřejmě nenastoupí vinou nachlazení už podruhé za sebou, přičemž ani Felipe Teixeira nestihne zavčasu vyléčit svůj zdravotní neduh.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Fulham FC  (pátek 14:00)
Po měsíci a pár dnech je tu opět londýnské derby mezi Tottenhamem a Fulhamem. Připíšou si hosté své vůbec první vítězství na hřišti soupeře?

U Cottagers se toho od začátku ročníku moc nezměnilo. Tři body jsou stále schopni získat pouze na svém stadiónu, zatímco venku je to bída a utrpení. Ze svých 24 bodů, které je vynesly až na deváté místo tabulky, získali rovných dvacet doma, z čehož vyplývá, že venku prozatím uhráli pouze čtyři remízy. I přesto si ale nyní drží skvělou sedmizápasou sérii bez prohry.

Tu by chtěli udržet pochopitelně i tentokrát. "Nálada je v týmu skvělá. Víme, že vánoční období představuje důležitou část soutěže a je zároveň velmi těžké, když se podíváte do kalendáře. Ovšem hráči pracují velmi tvrdě a jsou na tom po dobrých výsledcích hodně dobře," prozradil kouč hostujícího celku Roy Hodgson.

U něj je to pořád ta stejná ohraná pohádka. Nebude totiž moci využít služeb Andranika a také Diomansyho Kamary, který je na tom ale po dlouhé době konečně poměrně dobře a během nadcházejících dnů, maximálně týdnů by měl být zpět. Nově se k marodům ale přidal útočník Zoltan Gera.

Kouzlu Harryho Redknappa přestalo v posledních týdnech působit a Spurs z posledních šesti zápasů rovnou polovinu prohráli. Neradi vzpomínají především na domácí porážku s Evertonem, která byla hodně nečekaná. Také v minulém kole si ze zápasu neodnesli ani bod, jelikož na hřišti Newcatslu inkasovali v poslední minutě řádné hrací doby a prohráli smolně 1:2. "Nemůžeme si dovolit ztrácet v dalších zápasech body," prohlašuje však bojovně záložník Spurs Jermaine Jenas.

Ten by se právě v tomto zápase mohl po zranění lýtka opět představit na hřišti. Zdravotní problémy trápí i Ledleyho Kinga a Jonathana Woodgatea, o jejichž se rozhodne až před zápasem. Po nemoci je zpět Darren Bent, ale jistě na hřišti neuvidíme mladíka Giovani dos Santose a obránce Alana Huttona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.72 - 3.40 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - West Ham United  (pátek 14:00)
V táboře West Hamu nepanuje optimální klima. A není se ani čemu divit. Hammers si totiž na konto připisují jeden horší výsledek za druhým. V tomto kole navíc cestují na půdu Portsmouthu, který dosud v Premier League ještě nikdy neporazili.

Oba kluby se potkaly už celkem sedmkrát, ale ani jednou nedokázal překvapivě West Ham dovést utkání do vítězného konce (Portsmouth si připsal čtyři výhry, tři zápasy skončily nerozhodně). Z posledních tří duelů navíc padl pouze jeden gól. Jenže také tentokrát to budou mít Londýňané hodně obtížné, jelikož pod koučem Zolou jdou jejich výkony od desíti k pěti.

Především ofenzíva pláče. West Ham si sice dokáže vypracovat v zápase šance, ale jejich procentuální proměnění je na bodu mrazu. Vždyť za posledních šest zápasů vstřelil pouze dva góly. S takovouto úspěšností samozřejmě nemůže pomýšlet na vyšší příčky, než je současné sedmnácté místo, jediný bod od pásma sestupu.

Ani jihoanglický Portsmouth na tom ale není bůhvíjak dobře. Kouč Tony Adams sice dokázal klub držet dlouhou dobu na úspěšné vlně, v posledních týdnech z ní ale jeho hráči spadli a tvrdě narazili. Po remíze s posledním West Bromem jim uštědřil lekci Newcastle a jako poslední si odnesl tři body také Bolton, který proti Pompeys vedl už po třech minutách o dvě branky. Na Boxing Day ale ještě nikdy Portsmouth v Premier League neprohrál a tuto sérii se bude opět snažit prodloužit minimálně o rok.

Tony Adams si stěžuje především na velké chyby v obraně, a proto by byl nejradši, kdyby duel s Hammers dopadnul klidně výhrou jeho celku 1:0. Jenže bude postrádat svůj obranný klenot Glena Johsona, jehož stále na hřiště nepustí zranění kolene. Potěšující zprávou alespoň je, že zcela fit je útočník John Utaka a také Younes Kaboul.

Na druhé straně mají také důvod k radosti. Po problémech se zády hlásí návrat Valon Behrami, v pořádku by měl být také Scott Parker. Očekává se, že k dispozici manažeru Zolovi budou i Collins a Etherington. Mimo hru zůstává ale útočník Dean Ashton.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sunderland AFC - Blackburn Rovers  (pátek 16:00)
Kouzlo Sama Allardyce začalo působit okamžitě, když v minulém kole po dlouhé době Rovers opět triumfovali. Vyhrát v novém působišti dvakrát po sobě se však "Big Samovi" nepovedlo v žádném z jeho posledních čtyř angažmá. Co na to říkají v Sunderlandu, kde zatím nového manažera hledají?

Jakoby snad Ricky Sbragia toužil po křesle manažera Black Cats. Sunderland jen coby záskok obdivuhodně zvedl, když pod ním okamžitě Černé kočky dvakrát v řadě zvítězily. A ne ledajakým způsobem. Čtyři kousky nadělily nejprve na cestu domů West Bromwichi, poté se stejným brankovým přídělem vyloupili KC Stadium. Díky takové fazoně rázem poskočil Sunderland na lichotivou třináctou příčku.

To nelze ani zdaleka říct o Blackburnu, který si ošklivě zahrává s osudem. Už v minulosti se stal jediným celkem, který vybojoval titul v Premier League (1995), aby o čtyři roky později z předposlední pozice sestoupil. Tutéž příčku drží i letos po Vánocích. Před více než sedmi lety, v září 2001, zvítězily Černé kočky naposledy doma nad Blackburnem. Akorát o pár měsíců později na Boxing Day triumfovaly znovu a opět se o tuto výhru značně přičinil Niall Quinn. Proč to zmiňuji? Přesně tehdy uspěli Mackems v tomto termínu krátce po Štědrém dni naposledy, zatímco Rovers od té doby neprohráli.

Blackburn a Sunderland toho mají celkem dost společného. V této sezoně se již jednou potkaly a oba se nacházely ve svízelné situaci. Pod Royem Keanem tehdá urvaly Černé kočky poslední bod, respektive tři (2:1), zatímco Rovers tím pádem pokračovali v černé sérii čítající samé prohry, jež nakonec vyvrcholila Inceovým vyhazovem. Mimochodem právě Sam Allardyce, nynější kormidelník Blackburnu, byl úzce spojován s uvolněným postem manažera Sunderlandu. Už jen proto, že zde dříve působil i jako hráč, byl žhavým kandidátem, nakonec však skončil tam, kde skončil.

El Hadji Diouf v týdnu opustil mužstvo, aby byl přítomen u manželčina porodu, teď čelí zátěžovým testům, které odhalí, zda je připraven nastoupit. Mimo to není Sbragia nucen řešit nějaká nová dilemata ohledně trestů či zranění svých hráčů. Dlouhodobě jsou akorát mimo brankáři Ward s Gordonem a bek McCartney.

Sam Allardyce nemá důvod míchat sestavou, která minulý víkend uhrála jediné vítězství za posledních 12 kol. Ze hry je však stále útočník Roque Santa Cruz, jenž má tak dost času na vyřešení své blízké budoucnosti, a na svůj 50. start v Premier League si bude muset ještě pár dní počkat. Paraguayskému snajprovi dělají na marodce společnost ještě záložníci Reid a Grella.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Bolton Wanderers  (pátek 16:00)
Už jen Bolton stojí Liverpoolu v cestě za titulem podzimního krále Premier League. Pokud by páteční klání mělo odpovídat historii, pak by neměli mít Reds žádný problém. V poslední dobe nad Trotters čtyřikrát v řadě vyhráli, ti však jdou do tohoto souboje povzbuzeni výhrou nad Pompey.

Z Liverpoolu už nejde takový strach jako dříve. V posledních dvou kolech ho o body obral jak Hull, tak Arsenal, nedávno se tento kousek povedl ještě krátce po sobě i Fulhamu s West Hamem. Jak si ovšem lze všimnout, na Reds umí zejména celky z hlavního města Albionu, ti ostatní zpravidla strádají.

I proto hoši od řeky Mersey nepoznali porážku v osmi předešlých utkáních (nikoliv jen ligových) a nadále hájí letošní domácí neporazitelnost. S kluby ze severozápadu Anglie, tedy lokality obou pátečních protivníků, má Liverpool dokonce ještě příznivější bilanci. Neskutečných minulých devět klání bez výjimky opanoval, posledně se tak nestalo už hodně dávno, 23. března v Manchesteru (0:3).

Reds neprožili vánoční svátky mezi elitní trojkou dlouhých 12 let. Letos se konečně dočkali a vzhledem k předešlým zkušenostem je dost možné, že nakonec dosáhnou i na onen kýžený mistrovský titul. Z pole position totiž startovali celkově patnáctkrát a hned v deseti případech Liverpool svou misi dotáhl do zdárného konce. Poslední taková vzpomínka je však poněkud zaprášená - pochází ze sezony 1987/88.

Favority jsou domácí. Ti totiž letos prohráli všehovšudy jen dvakrát, přičemž Bolton zase velmi sporadicky remizuje (zatím pouze dvakrát). Je tu ovšem jeden háček. Trotters se prozatím jeví jako spíše venkovní specialista, i když vedle čtyř vítězství hned pětkrát svému sokovi podlehli.

Výhře domácích nahrává i fakt, že si za celou dobu existence Premier League Wanderers odvezli z Anfield Road jediný bodík a vyhráli zde naposledy 2. ledna 1954, ale také skutečnost, že Bolton nezvládl minulých sedm derby o severozápad Albionu. Uvidíme, jak moc tedy půjdou hosté proti minulosti, a nakolik se budou chtít vyhnout možnému propadu na 14. příčku.

Liverpool už by mohl být posílen na lavičce Rafaelem Benitezem, ale také na hřišti klíčovým snajprem Fernandem Torresem, jenž byl nucen vinou zranění kolenní šlachy zmeškat posledních pět ligových kol. Na sto procent se vrací rovněž Javier Mascherano, který nezasáhl do souboje s Arsenalem, když náhle onemocněl. Nadále mimo je Slovák Škrťel.

Gary Megson může vsadit na stejnou jedenáctku, jež úspěšně válčila naposledy proti Pompey. Přesto ani Bolton není kompletní. Obejít se musí bez služeb Cohena s O’Brienem, kteří svému nadřízenému scházejí již od října. Zatímco návrat prvně jmenovaného se kvapem blíží, jeho kolega si ještě počká.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 4.85 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Wigan Athletic - Newcastle United  (pátek 16:00)
Duel dvou sousedů okupujících střed tabulky Premier League a majících na svém kontě stejný počet 22 bodů slibuje skutečně napínavou bitvu. Oba celky poslední dobou spíše stoupají vzhůru. Zvláště na Newcastlu lze pozorovat znatelný vzestup, ale ani Wigan, poslední přemožitel Rovers, nezůstává pozadu.

JJB Stadium se v nedávné době proměnil v nedobytnou tvrz. Latics zde v minulých třech kolech oškubali jak Everton, tak WBA s Blackburnem, přičemž inkasovali pouze jedinkrát. A Kinnearovy ovečky? Ty pro změnu neprohrály hned šestkrát v řadě a i ony se momentálně vezou na vítězné vlně.

Nejprve to jednoznačným způsobem schytali na vlastním hřišti borci Portsmouthu (3:0), posléze na St. James Parku brankou Duffa z poslední minuty nepochodil ani Tottenham. Diametrální rozdíl ovšem nacházíme při pohledu na poslední výsledky obou mužstev na Boxing Day. Zatímco Wigan dvakrát z posledních třech případů triumfoval, Magpies nezvládli hned minulá tři klání a v tento termín nezvítězili šestkrát po sobě.

Rovněž vzájemná bilance zápasů hovoří vcelku jasně pro Athletics. Zvláště pak přihlédneme-li pouze ke střetnutím na JJB Stadium. Tady si domácí drží stoprocentní úspěšnost, což značí jediné - že zde Newcastle čtyřikrát v řadě nebodoval. Obecně se dá říct, že tyto dva soupeře zpravidla rozsoudí právě prostředí, kde se utkání odehrává. Pokud totiž pomineme poslední remízový zápas na St. James Parku z listopadu tohoto roku (2:2), minulých šest zápasů ovládl striktně domácí celek.

Wigan hlásí návrat důležitého zadáka Emmersona Boyceho poté, co vyléčil natrženou kolenní šlachu. Také hříšník Wilson Palacios, jenž si odpykal jednozápasový trest, se vrací do akce. Zrovna on by se mohl v zimním přestupovém termínu stát žádaným artiklem, Steve Bruce, manažer Latics, ovšem nemá potřebu své hvězdy prodávat. "Nechceme nikoho ztratit, ale chápu, že jsou tu velká mužstva. To jenom ukazuje, jak daleko se tento klub dostal, když giganti touží po jeho hráčích," cítí určitou satisfakci.

Joe Kinnear, jenž den po utkání oslaví své 62. narozeniny, nemůže v pátek počítat se službami obou elitních útočníků. Martinse nepustí do hry bolavá třísla, Ameobiho pro změnu ze zápasového tempa vyřadilo poranění kolenní šlachy. Oba borci mají alespoň padesátiprocentní šanci na včasné zotavení pro nedělní bitvu s Liverpoolem. Mimo je nadále i trio ve složení Barton, Smith a Gonzalez.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.15 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - Hull City  (pátek 16:00)
Manchester City, nejbohatší klub Anglie, si Vánoce příliš neužil. Strávil je totiž v pásmu sestupu. O začátek nové úspěšnější éry bude usilovat proti překvapení soutěže z Hullu.

S Citizens to jde skutečně dolů a všichni fanoušci už netrpělivě očekávají, až se 1. ledna otevřou brány přestupového období. Všichni počítali, že se současným kádrem budou svěřenci kouče Hughese hrát minimálně v klidném středu tabulky a po mohutném zimním posílení, kdy za posily Manchester utratí možná až 200 miliónů liber, zaútočí na pohárové příčky. Tento scénář se ale jako pravděpodobný zatím moc nejeví.

"V současnosti potřebujeme dobré výkony a výsledky," ví moc dobře Hughes. "To je ale něco, co se nestane přes noc," pokračoval. Citizens však opět mohou po problémech s kotníkem využít služeb ofenzivní hvězdy Robinha, jenž je už konečně v pořádku. Jeho parťák z útoku Benjani bude však mimo hru a nad Dariusem Vassellem se vznášejí otazníky. Nenastoupí ani Petrov, Božinov a Johnson.

Forma Hullu z úvodu ročníku sice už opadla, i přesto se ale Tygři stále drží blízko pohárových příček. Nyní jim patří skvělá šestá příčka, ovšem na poslední sestupové místo právě Manchesteru mají náskok pouze devíti bodů, který může být po pár kolech smazaný.

To si kouč Brown velmi dobře uvědomuje, a proto chce, aby jeho svěřenci v každém utkání šli za vítězství. "Na manažera Hughese je vyvíjen velký tlak a doufejme, že toho využijeme k dobrému výsledku," prozradil populární Phil Brown.

Hull v minulém kole podlehnul doma vysoko Sunderlandu 1:4, když dostal tři góly až v závěrečné patnáctiminutovce. Něco podobného by se klidně mohlo opakovat také tentokrát, jelikož City jsou jedním z nejlépe střílejících celků soutěže. "Pokud mají formu, jsou nesmírně silným celkem," uvědomuje si Brown, jenž bude postrádat disciplinárně potrestaného Sama Rickettse, Andyho Dawsona. Ohrožené starty jsou ale také u Paula McShanea, Craiga Fagana a Nathana Doyla.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.40 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Everton FC  (pátek 16:00)
Middlesbrough se začíná tabulkou propadat čím dál razantněji směrem dolů a hrozí, že se po tomto kole možná objeví až v pásmu sestupu. Tento propad ale nechce dovolit a s Evertonem mu půjde skutečně o hodně.

Boro si v letošní sezóně vedlo ze začátku poměrně dobře, jenže na výhru nyní čeká už šest kol, což se muselo samozřejmě promítnout na postavení v tabulce. Po nadějné remíze s Arsenalem svěřenci kouče Southgatea prohráli v minulém kole jasně na půdě Fulhamu a potvrdili tak, že svou krizi zcela jistě dosud nezažehnali.

Pro domácí celek může být tento duel klíčovým v dalších bojích. "Everton je fyzicky hodně silný tým. Nedávno jsme hráli v jejich Goodison Parku a nevedli jsme si vůbec špatně. Nebezpeční jsou především záložníci Evertonu," prozradil kouč Southgate. Po problémech s kolenem bude moci mladý anglický kouč opět využít služeb záložníka Garyho O’Neilla. Horší už je to ale s Didierem Digardem, jenž zřejmě nenastoupí. Podobně jako Justin Hoyte.

Za posledních deset vzájemných zápasů nepadly mezi Evertonem a Middlesbrough ve vzájemném zápase nikdy více jak dvě branky a bude velmi zajímavé sledovat, zda to bude pokračovat také tentokrát. Favoritem jsou možná překvapivě liverpoolští hráči, jelikož jejich výkony na půdě soupeře jsou letos skutečně skvělé, dokonce mnohem lepší než na vlastním trávníku.

Během posledního zápasu Evertonu s Chelsea, který skončil 0:0, přišli k drobným zraněním Leon Osman a Joseph Yobo. Stále není u nich jisté, zda se tentokrát na hřišti objeví. Hrát opět nebudou útočníci Saha, Anichebe, Yakubu a ani Vaughan.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Aston Villa - Arsenal FC  (pátek 18:15)
Šlágr tohoto posledního podzimního kola je více než jasný. V nejzajímavějším zápase pátku se představí Arsenal na hřišti Aston Villy, která je zatím jediným konkurentem týmů z velké čtyřky.

Favorita v tomto duelu nenajdete. Nemožné totiž není téměř nic, jelikož oba kluby od sebe dělí v tabulce dvě příčky a pouhé tři body. Poměrně překvapivě má zatím navrch birminghamský celek, jemuž to letos prozatím skutečně šlape. Ovšem Arsenal si při cestě za horními patry tabulky žádné další bodové zaváhání dovolit nemůže, jelikož na vedoucí Liverpool ztrácí již osm bodů.

Aston Villa je od začátku letošního ročníku příjemným překvapením soutěže. Dosud jí nepostihla žádná větší krize, a tak se stále zaslouženě drží překvapivě na příčkách zaručující dokonce Ligu mistrů. V současnosti se navíc může pyšnit šestizápasou sérii bez prohry. Spoléhá se především na svou ničivou ofenzívu, která již nastřílel celkem, podobně jako Arsenal, třicet branek, což je po Chelsea a Manchsteru City třetí nejvyšší číslo.

V prvním letošním vzájemném zápase dokázala Villa Gunners na jejich hřišti porazit v poměru 2:0, což jí hodně posílilo. "Kdyby se nám podařilo vyhrát i tento zápas, byli bychom na tom psychicky hodně dobře," uvědomuje si kouč Martin O’Neill. Ten musí před tímto duelem řešit problém s obsazením obrany. Kromě stále zraněného Wilfrieda Boumy možná nenastoupí ani Carlos Cuellar a Martin Laursen. Menší otazník visí také nad Johnem Carewem.

Arsenal se stále trápí a střídá povedené výsledky s těmi méně úspěšnými. Po výhrách nad Chelsea a Wiganem v posledních dvou zápasech uhrál nejprve remízu na hřišti Middlesbrough a o víkendu také doma s Liverpoolem, což byla pro svěřence kouče Wengera možná klíčová bitva, kterou velmi toužili vyhrát. Gunners na tom skutečně nejsou příliš dobře a že se po osmnácti kolech před nimi nachází také Aston Villa není moc očekávané. "Pro naše umístění do čtvrtého místa jsou skutečnou hrozbou. Toto utkání bude pro nás nesmírně důležité," prohlašuje kouč hostů Arsene Wenger.

Zápas s Liverpoolem nedopadl pro Arsenal skutečně nijak růžově. Nejenom, že ne vyhrál, ale také přišel o dva klíčové hráče. Zranění vyřadí možná až na čtyři měsíce kapitána Cesca Fabregase a navíc v tomto zápase uviděl červenou kartu Emmanuel Adebayor, který bude tentokrát za svou chybu pykat. Na tribuně tak doplní trio Rosický, Walcott a Eduardo. Kapitánskou pásku by podle všeho měl mít během zápasu na své paži brankář Manuel Almunia.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Liverpool FC18116127:1239
2.Chelsea FC18115236:738
3.Aston Villa18104430:2034
4.Manchester United1695227:1032
5.Arsenal FC1894530:2131
6.Hull City1876527:3127
7.Everton FC1875623:2526
8.Fulham FC1766516:1224
9.Bolton Wanderers1872922:2423
10.Portsmouth FC1865720:2823
11.Wigan Athletic1764721:2022
12.Newcastle United1857624:2522
13.Sunderland AFC1863921:2621
14.Middlesbrough FC1855817:2720
15.Stoke City1855817:3020
16.Tottenham Hotspur1854920:2319
17.West Ham United1854918:2619
18.Manchester City18531031:2718
19.Blackburn Rovers18441020:3416
20.West Bromwich Albion18431114:3315

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (203)

Přidat komentář
Yanek

City pojďme nakopem jim zadky!

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal neprohraje Live, Manu, Chelsea nezavahaji City musi

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke - United 2

Chelsea - WBA 0

Tottenham - Fulham 1

P´mouth - West Ham 1

Aston Villa - Arsenal 0

M. City - Hull 1

Sunderland - Blackburn 2

Liverpool - Bolton 1

Wigan - Newcastle 0

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea asi je nemáš rád jinak by si to nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

dik že fandíš rovers vyhrajou

Reagovat
C-M@ster

Stoke City - Manchester United 2

CHELSEA FC - West Bromwich 1

Tottenham Hotspur - Fulham 1

FC Portsmouth - West Ham 2

Sunderland - Blackburn Rovers 0

FC Liverpool - Bolton Wanderers 1

Wigan Athletic - Newcastle United 0

Manchester City - Hull City 1

Middlesbrough - Everton 0

Aston Villa - Arsenal FC 2

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože hraje United se Stoke?

Reagovat
smazaný uživatel

to se nesmí nebo co???

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyt už spolu hráli v této polovině sezony. Možná jsem něco zapsal,tak bych prosil o opodstatnění.

Reagovat
smazaný uživatel

aha... tak to fakt netuším, proč spolu hrajou 2x v 1. polovině soutěže....

Reagovat
fantomas

Je to v PL obvyklé, jak si lze všimnout, není to jediný zápas, který se hraje již podruhé.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky takže spolu budou hrát 3x? Nějak jsem to nepobral

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle kolo je vložené, tohle má být asi 26. nebo tak nějak. Ale je to vložené,a udělané jako 19. víš.

Reagovat
fantomas

Přesně tak. Navíc ManUtd ani nemá na výběr, když dva jeho zápasy byly odložené a dohrávají se později, neni možné, aby ted s někym hrálo poprvé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo rozumím.Tak dík pánové.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke - United 2

Chelsea - WBA 1

Tottenham - Fulham 0

P´mouth - West Ham 0

Aston Villa - Arsenal 0

M. City - Hull 1

Sunderland - Blackburn 1

Liverpool - Bolton 1

Wigan - Newcastle 0

Reagovat
matZz

prosím, prosím, jenom ať Villa vyhraje...

Reagovat
Tomanatura

OT:

nevíte někdo, jak se nastavuje ovládání u PES 09? Já se tu s tím nervuju už od rána

Reagovat
smazaný uživatel

V souboru Settings nastavíš tlačítka a potom ve hře přiřadíš tlačítkům funkce, není na tom nic těžkého. Akorát je třeba si někam zapsat nebo pamatovat si ty symboly z Playstationu, to je jediné, co u toho může trochu mást.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke - United 2

Chelsea - WBA 1

Tottenham - Fulham 0

P´mouth - West Ham 2

Aston Villa - Arsenal 0

M. City - Hull 2

Sunderland - Blackburn 0

Liverpool - Bolton 0

Wigan - Newcastle 2

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester těsně vyhraje, Liverpool bez problémů, Villa těsně porazí Arsenal nebo to bude remíza, ale teda Chalsea radši nebudu tipovat ... sice vše mluví pro jejich vítěztví, ale při jejich letošní domácí bilanci by mě fakt už nic nepřekvapilo ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je jenom jeden Ronaldo a ten nosil číslo 9.

Reagovat
smazaný uživatel

co tím chtěl básník říct?

Reagovat
smazaný uživatel

Že máš buď špatné jméno, nebo číslo v nicku

Reagovat
smazaný uživatel

aha ... no pokud dobřevím, tak ten Ronaldo, co dnes stojí za řeč, tak má číslo 7 a i kdybych bral v úvahu nějakého jiného, tak je před tím číslem 0, takže to bude vždycky "špatně"

Reagovat
smazaný uživatel

. Ronaldo se Ronaldovi nerovná ani po kotníky. šak jasné, to já jen tak. Já jenom nemůžu překousnout, že se ještě někomu jinému říká Ronaldo a že to je zrovna takový ........ No prostě příště si tam napiš aspoň C Ronaldo a neurážej legendy

Reagovat
smazaný uživatel

uznávám, že Ronaldo byl svého času opravdu borec, jenže teď je tu C. Ronaldo, který rozhodně má na to být jednou z velkých legend nejen Anglického fotbalu .... samozdřejmě má své mouchy (např, že je zbytečně často na trávníku, atd.), ale čas ukáže, jak se s tím popere, jestli se zlepší nebo jestli z něj byde pyšné pako, co bude vymetat večírky atd ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbalista je to vynikající o tom žádná. To já píšu jenom tak z hecu. Vzpomínky na Ronalda, když nejvíc řádil v Barceloně. Vánoční zasnění Prostě je to jedno. Uznávám je oba. Cristiano dospějě někdy, zapracuje na chování a třeba ho začnou mít lidi i rádi, pokud bude pokračovat ve svých dobrých výkonech.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak ....

Reagovat
Tomekcz

autor uz asi po 4.dal proti Manutd, sem zvedavej, kdy mu to vyjde a 10 na Liverpool, je taky neco

Reagovat
fantomas

Za Liverpoolem si teda stojim, já nejsem zrovna přesvědčen, že to budou mít proti Boltonu tak lehké, jak se snažíš naznačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ses ještě nedivil... Je to jen můj tip, ty samozřejmě souhlasit nemusíš....

Reagovat
afc

Ked hral Manu na Tottenhame ci Ville to autorovi v pohode vyslo..

Reagovat
smazaný uživatel

Toto kolo je zajimave proto, ze se hraje cele v jeden den, takze se mame na co tesit a ja, jako fanda LFC doufam, ze se udrzime na prvni pozici. Trosku bych se kratce vyjadril k temto zapasum.

Stoke-ManShit

Stoke je doma docela suvereni, dokaze potrapit soupere a hodne bude zalezet, kolik brazilcu, nebo portugalcu nastoupi v sestave ManShit. Cim vice, tim lepe pro silovy Stoke, ktery by Naniho, Rafaela, nebo jine totalne rozdrtil. Nevyhodou pro ManShit bude, ze jim chybi Evra, coz je jeden ze zakladnich stavebnich kamenu sestavy. Urcite to budou mit velice tezke, na Stoke se nehraje lehce. Navic se vraci z MSK, takze ja bych si dovolil typnout, ze zapas skonci remizou. Tim by se mi take splnilo prani.

Chelsea-WBA

Chelsea pomalu ztraci formu, kterou mela na zacatku sezony. Jejich tym pomalu tape a radost ze hry, ktera byla v prvnich zapasech je pomalu, ale jiste pryc. Bude hodne zajimave, jestli LFS dokaze jeste hrace nabudit, aby dokazali porazit WBA. Stejne jim to nemusi zajistit prvni pozici, coz se take s nejvetsi pravdepodobnosti nestane. Absence stoperu se muze pri Bednarove forme ukazat jako klicova. Podle me ale Chelsea nezavaha a alespon na par hodin si uzije pocit, ze se na chvili dostala na prvni misto

Spurs-Fulham

Opet nechutne londynske derby. Verim Spurs, Fulham je venku tragicky. Je sice pravdou, ze Tottenhamu bude chybet skoro jiste stoperska dvojice, nebo alespon jeden hrac, ktery na tomto postu hraje, ale porazit Fulham na WHL by nemelo byt tak slozite. Ja tedy typuju vyhru Tottenhamu.

Pompey-WHU

West Ham se trapi. Potesi je sice navrat Behramiho, nebo Etheringtona, ale i to je docela malo, aby zacali vitezit. Dival sem se na sestavu Pompey a opravdu musim rict, ze se soucasnou formou WHU by nemeli mit hraci Pompey problemy. Skvele kraje obrany, tedy Johnson, ktery ted bohuzel chybi, ale hlavne Belhadj, ktery hraje neskutecne, to uz mluvi samo za sebe. Nadira bych rad videl v LFC. Ja tedy typuju vyhru domacich.

Sunderland-Blackburn

Oba tymy se zaciinaji zvedat, coz mi dela velkou radost. Oba tymy chci videt i pristi sezonu v PL, takze bych rad videl a take si myslim, ze uvidim, remizu. Sunderlandu hodne chybi Gordon v brane, ale to stejne se da rict o Rovers, kterym chybi hlavne v utoku RSC. Ja typuju remizu.

LFC-Bolton

Nas zapas nebude lehky. Veril sem, ze Bolton sestoupi, ale Megson dela neskutecnou praci, skvelou, postupnou, koncepcni, je to proste nadherny, ze i tym, ktery bych v PL nejradeji nevidel umi dokazat neco takoveho, jako Bolton. Jejich tym je takrka kompletni, muzou se spolehnout hlavne na vykony Elmandera, ktereho jsem pred sezonou zatracoval. Nam bude pravdepodobne porad chybet Torres, coz je skoda. Jsem sice fanousek LFC, ktery by byl rad, kdyby mel sestavu plnou anglicanu, ale musim bohuzel uznat, ze Torres je pro nasi utocnou hru velice dulezity. I kdyz bude chybet, tak bychom si ale s Boltonem poradit meli. Dokazali jsme se prenest pres ztratu Skrtela, ktery se dostaval do fantasticke formy, tak bychom meli zvladnout i Torresovo zraneni, coz se nam zatim docela dari. Bylo krasne, ze v minulem zapase proti AFC dal Keane konecne gol, cimz potvrdil, ze hra LFC se musi prizpusobit jemu, ne on ji. Pokud dokazou vyuzit jeho prednosti, pak muzeme byt velice silni. O to vic me v zapase potesilo to, ze na lavicce sedel Sammy Lee, kezby tam byl i dnes. Rafu uz na lavicce videt nechci. I kdyz on stejne Leeho navadel ke stridanim, tak nesmyslnym, jako je El Zhar. Ja typuju vyhru LFC

Wigan-NUFC

Palce v tomto zapase drzim Newcastlu. Kinnear tym pozvedl, konecne hraci ukazuji, co maji. Byl bych nerad, kdyby tym bez jakekoliv historie toto prerusil. Verim v remizu, protoze Latics doma neprohravaji. Takze je to i muj typ, docela dlouho uz se rozepisuju

City-Hull

Ja doufam uprimne ve vyhru Hullu, ale McShane jim bude asi chybet. Citizens umi hrat dobre, ale uz jen kvuli toho, ze jsou z Manchesteru a kvuli toho, ze se snazi prosadit penezmi jim vitezstvi nepreji. Chci, aby jim Hull ukazal, ze penize jde prebit bojovnosti a virou Verim ve vyhru Hullu.

Boro-Everton

Everton je bez utocniku a to mi dela velkou radost Verim, ze Boro se konecne probere a pujde tabulkou vyse. Takze verim ve vyhru domacich. Everton na to v soucasne dobe nema

Villans-Arsenal

Tady neni o cem spekulovat, je to jasna vyhra Villans. Arsenal smetou, nebude to pro ne nic problematickeho. Bude to prekvapeni, ale ne az tak velike. Arsenal nemuze s tim, co ma, ocekavat, ze by mel sanci na stadionu Villans neco uhrat. Agbonlahor je polozi. Verim ve vyhru Villans

Uz bych mel radeji koncit, stejne pochybuju, ze si to nekdo precte

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to teda četl . Docela souhlas až na to City . Robinho je zpět a City prostě musí. Přes to nejede vlak. Mimochodem, když už jsme u těch vlaků, proč dneska nejezdí v Anglii vlaky? Kvůli tomu nemůžu jet na City. Cesta autobusem je moc nadlouho, tak si budu doma aspoň užívat kompletní kolo doma. Každopádně dnes je to jasná volba. 50 liber na City a na Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Vlaky pravdepodobne nejezdi, protoze je Boxing Day :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi jasné Ale pár jich jet mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Divat se na zapas v teple domova take neni spatne

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, navíc když jich je dnes tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, taky se budu divat. Na vas sice ne, ale i tak verim, ze Hull si s vama poradi

Reagovat
smazaný uživatel

We've got Robinho, We've got Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli zrovna ten vam pomuze proti Hullu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, pomůže. Robinho je fakt borec. Vidět ho naživo je zážitek. Ten chlap to má v hlavě. A hlavně nám pomůže to, že nehraje to kopyto Benjani. A Vassel. Musí dostat prostor Sturridge, taky nechápu Hughese proč ho nestaví. A Elano, proč nehraje Elano? Já vím, že asi půjde pryč, ale dnes by se mohl hezky rozloučit.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, když je Robinho na hřišti, tak je to opravdu poznat a navíc je to prvotřídní zabiják, který často téměř z ničeho dokáže dát gól ..

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud do nej nekdo nezajede, pak je na pul sezony out :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Narážíš na zranění, které si způsobil sám?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale na to, ze je to brazilec a az ho poradne sejmou, asi se bude bat :-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni ho nesejmou, to prostě nemůžou stihnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už su poklizený hned

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu, kto by tie bludy čítal

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nechutný derby? Jinak tYpuj dál kašpárku.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze nesnasim londynske kluby. I kdyz musim uznat, ze je to lepsi, nez kdyby se utkal CFC-AFC

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nesleduj scume

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ty by jsi taky radeji nemel. Misto tvych idiotskych prispevku, kde neumis nic jineho, nez duchaplnou vec a za to dodat nejake urazlive oznaceni, pred kterym nemas ani carku, cimz nedodrzujes spravne psani, by jsi me radeji jit na doucovani, nebo diktat. Brzy to s tebou proberou, casem se to zlepsi. A me pritom osocujes, ze jsem se spletl.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to kecáš za blbosti? Teď se snažíš dělat ze sebe intelektuála, ale moc se ti to nepovedlo. Spíš se tu ztrapňuješ. Mě stačí, když vidím, jak na sebe tady upozorňuješ. Je to až k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, ja tady ze sebe opravdu nic nepotrebuju delat. Prisel sem si tady povykladat s fanousky, chtel sem vyjadrit svuj nazor, ktery si nekdo rad precte, nekdo s nim nesouhlasi. Je jen o tve inteligenci, jestli se ti nelibi, reknes to, nebo jestli se ti nelibi a vyblijes se tady se svym prispevkem. Vtipny je, jak ti dochazi absolutne vsechny argumenty, i kdyz si vlastne vubec zadne nemel a tak se navazis do me osoby. Nechapu tve myslenkove pochody.

Reagovat
smazaný uživatel

Je až zarážející, že ti, kterým právě dochází slova, tak vše argumentují slovy, že dochází tomu druhému argumenty :)...Hele, mě to je fuk, co tady plácáš. Jen jsem nepochopil tvoji děckou poznámku: "opět nechutné derby"...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neni to snad pravda? Zadny argument, aby si obhajil sve reci, si mi neukazal. Jen si se do me zacal od zacatku navazet. Ja se bavil o fotbale, ty jsi zacal mluvit o tom, jak jsem na tom spatne. Mozna jsem to prehnal, kdyz sem rekl nechutne derby, ale ja proste londynske kluby nesnasim. To nezmenis, takze bud me tak prijmes, nebo si asi rozumet nebudeme.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozumět si nebudeme, protože fanoušky a lidi, kteří jsou zahledění jako ty, moc nemám rád...měj se.

Reagovat
smazaný uživatel

cao

Reagovat
smazaný uživatel

Mně

Reagovat
smazaný uživatel

fanusikovia LFC su ako otrhnuty z retaze .... druha polovica sezny vas opat vrati na zem

Reagovat
smazaný uživatel

Plne suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

neházej všechny do jednoho pytle

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím ManShit a nečtu dál...

Reagovat
smazaný uživatel

Typicky fanusik looserpoolu.Paci sa mi ako stale dufate ze vyhrate tento rok titul ale na konci sezony vam zase ostanu len oci pre plac.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, klidne skoncim na 15. miste, hlavne kdyz uvidim vas za nami :-))))

Reagovat
smazaný uživatel

hmmm ... tak o tom celkem pochybuju ... Liverpool se stejně najaro propadne ... rpodají kvůli dluhům polovinu týmu a pak už budou jen kolo po kole klesat níž a níž ...

Reagovat
smazaný uživatel

Moc ctes bulvar :-))))

Reagovat
smazaný uživatel

myslíš ... a i kdybych nebral v úvahu tady tuto situaci, tak Liverpool natitul prostě nemá ... Má v kádru sice pá tahounů jako je Gerrard, ale má v týmu hodně níst, kde se jen bez úspěchu točí hráči, protože na ten post nemají nikoho kvalitního ..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vim, bylo to receno s nadhledem. Ten tym, ktery mame, tady hlavne kraje zalohy a obrany, to je neco otresneho, taky me udivuje, jak s tim muzeme hrat tak suverene. Ale v tom tymu je ted bojovy duch, pokud se udrzi, titul ziskat muzeme.

Reagovat
smazaný uživatel

jo to jo, řekl bych, že v Liverpoolu je nejen dobrý bojový duch, jak říkáš, ale docela i týmový, což je taky důležité ... uvidíme, řekl bych, že celý boj o titul rozhodnou vzájemné zápasy Chelsea, Manchesteru a Liverpoolu ... pokud teda nikdo z nich nějak moc neklopýtne ..

Reagovat
irik

Tyhle vzájemné zápasy by rozhodly za předpokladu, že by FC Liverpool neztrácel doma s týmy jak Fulham nebo Hull ..., tady se jasně projevuje to pohárové zaostření toho klubu pod Benítezem, dokáží se perfektně připravit na jeden zápas (United, chelski ...) stejně jako v ChL, ale pak ztrácejí s týmy, které prostě musí porazit a proto mají na chelski ubohý jednobodový náskok, až se rozjedou United nebude co řešit, bohužel ...

Reagovat
smazaný uživatel

no řekl bych, že mistrem na domácí stráty je letos Chelsea ... té bych osobně z těchto tří týmů titul přál nejméň ...

Reagovat
irik

Tak to Já samozřejmě taky, chelski na titul s touto hrou nemá, ale bojím se, že ani Liverpool, ikdyž bych jim to moc přál, je to můj nejoblíbenější Anglický klub. Jenom konstatuju, že to asi opět vyhrají United, protože hra ostatních má příliš mnoho chyb. Nicméně United mohou ty dohrávané kola naopak uškodit, kdoví...

Taky záleží na tom, jak se bude vyvíjet situace v ChL, jestli Internazionale vyřadí Manchester, tak je o titulu rozhodnuto, ale jestli půjdou dál oba týmy, tak se bojím, že Benítez PL před ChL prostě neupřednostní...., těžko odhadovat, Liverpool má sice našlápnuto skvěle, ale ...

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme, ale přesně jak říkáš, Liverpool je více zaměřený na ChL, ale kdo ví, loni nebo předloni to bylo logické, ale třeba teď když jsou 1. tak se na PL budou soustředit víc ... a taky máš pravdu v tom, že pro Manchester nebudou příliš dobré ty dohrávané zápasy ... je sice pravda, že to jsou jednodužší soupeři, nicméně to někam budou muset vměstnat a pak jim možná budou chybět síly v důležitějších zápasech ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nesúhlasím, tento rok nastala zmena a pre rafíka je súťaž číslo jedna PL. Prejdite si základné jedenástky tohtočnej edície LM. A dalšia vec. Rafa to vlastne sám povedal. Ak udrží prvé miesto do začiatku jarnej časti LM, tak lfc má na titul. Myslím si, že týmto povedal o prioritách všetko. Dnešok ešte nie je dôležitý, dôležite bude postavenie v tabuľke týžden pred osemfinále LM. Toto všetko platí aj o mancs. Pričom dávam za pravdu predchádzajúcemu komentu, že ak inter vyradí MU, tak o PL je asi rozhodnuté.

Reagovat
Tomanatura

Já bych si i docela přál, ať nás Inter vyřadí. Přece jenom fandím oběma klubům a United by to jen pomohlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý krát za dlhú dobu ma nebude mrziež vyradenie z LM. Ale má to to velké ale ktoré naznačil aj rafa. Dnes je o tom predčasné hovoriť. Uvidíme ako bude vypadať tabuľka PL pred zápasom osemfinále a vtedy si treba určiť priority. A ja hovorím, že ak bude v tom čase lfc na prvom mieste, priorita je PL a s Realom vypadneme.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre ma zabavas.Na tvojom mieste by som sa velmi nespoliehal nato ze skoncime za vami.

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs-Fulham

Opet nechutne londynske derby. Verim Spurs, Fulham je venku tragicky. Je sice pravdou, ze Tottenhamu bude chybet skoro jiste stoperska dvojice, nebo alespon jeden hrac, ktery na tomto postu hraje, ale porazit Fulham na WHL by nemelo byt tak slozite. Ja tedy typuju vyhru Tottenhamu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvetleni mas vyse :-))))

Reagovat
smazaný uživatel

Kto sleduje PL by toto nikdy nenapísať,skús sa zamyslieť...

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o me sympatie, ne o predvedenou hru

Reagovat
smazaný uživatel

,vráťme sa k zápasu:myslíš si že by to malo byť také jednoznačné ?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslis nas zapas?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie,myslím to že v derby sa môže stať hocičo a Fulham vie dobre brániť...,jednoznačná 1 to neni...

PS:Môj komentár k zápasu nájdeš dole...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, Fulham na tom neni nejak dobre, ale je to derby. Jednoznacne to nebude, presto verim, ze Spurs si nedovoli zavahat. Uz v minulem kole ztratili body, takze ted by to pro ne bylo tragicke. Nic, ja musim, cao

Reagovat
smazaný uživatel

ALe zložité to bude,čau.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš asi veliký znalec. Everton prý na to nemá Prosimtě už se neztrapňuj.

Reagovat
kubys

Stoke je opravdu "suverénní". Ach bože, se podívej s kým hráli doma a pak něco říkej. Určitě budeš operovat tím, že porazili AV (po naprosté haluzi), Tottenham (který byl v té době v rozkladu) a Arsenal (tady asi zaslouženě), ale jinak by to chtělo trochu nadhledu a úcty i k rivalům!

Reagovat
matZz

já to taky četl. taky celkem souhlasim, až na nechutný londýnský derby Fulham - Spurs... Fulham není venku tak tragickej, navíc, když uhráli remízu na Anfieldu a ve Villa parku, tipoval bych remízu. A ještě Sunderlan - B'burn, sunderland, hraje tragicky a Rovers s Big Samem začnou bjovat o záchranu a myslim že vyhrajou.

A píše se tipovat, ne tYpovat

Reagovat
smazaný uživatel

Sunderland hraje tragicky? 2 zápasy 8:1 skore 6 bodů. Před tím málem remíza na Old Trafford. To zase tak tragické není

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sem napsal typovat, fakt? Asi pujdu jeste dospat

Reagovat
smazaný uživatel

Moje tipy:

Stoke City - Manchester United 0:2

CHELSEA FC - West Bromwich 1:0

Tottenham Hotspur - Fulham 2:1

FC Portsmouth - West Ham 2:0

Sunderland - Blackburn Rovers 1:1

FC Liverpool - Bolton Wanderers 2:0

Wigan Athletic - Newcastle United 2:1

Manchester City - Hull City 2:1

Middlesbrough - Everton 0:1

Aston Villa - Arsenal FC 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

United přijedou z MS povzbuzení pohárem a Stoke pro ně bude lehčí soupeř...CFC to doma nejde,ale nevyhrát proti WBA už by bylo moc,vidím to na házenou okolo vápna,ale tak aspoň o jeden víc než soupeři tam spadne...Derby na WHL by mohlo být vyrovnané,ale skvělá série Fulhamu už asi skončí....Pompey to doma taky poslední dobou jaksi nejde,ale s WHU si poradí...Black Cats s Rovers určitě remízový zápas,zajímavé je,že mohl být v tuto dobu Allardayce na druhé straně barikády...Bolton hraje venku dost dobře,ale ani LFC si doma nesmí už dovolit zaváhat,skóruje Gerrard...Wigan s NUFC se mi špatně tipuje,Maggpies se zatím teď dost daří,ale vzhledem k zákonitostem EPL by na JJB mohli padnout...Citizens s Hullem - další nevyzpitatelný match,Robinho a spol by se už měli vzpamatovat,Hull bude navíc vykolejený další drtivou porážkou doma...Everton je jak na houpačce a Boro střídají plichty s prohrama - neprohra Toffees....A ve šlágru kola snad vyhraje Villa,Arsenal mi připadá letos hodně slabý,zato u AV je to naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, ze dneska neni pochyb o tom, ze Newcastle poradne u nas narazi:))... Zaki uz bude v plny sile, uz by mel zase hrat Scharner, Edman uz je pripraven hrat, Melchiot take. Navic tym mel narozdil od Newcastlu o tyden delsi volno, takze se na zapas mohlo daleko dele pripravovat a fyzicky na tom bude urcite lepe. Nemluve o tom, ze NUFC je i s Kinnearem herne dost v krizi, akorat se dokazi prosadit strelecky. Jinak ale jsem tam zatim zadny velky herni posun nevidel a proti vyspele Bruceove hre toho asi tezko moc vymysli:)) ja rozhodne pocitam s trema bodama... prece jen hrajeme s tymem, ktery bojuje o zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč proboha zrovna Wigan?

Reagovat
fantomas

Taky nechápu, proč ne Bolton.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
fantomas

!

Reagovat
smazaný uživatel

Jen jsem chtěl vědět, jestli jsi to myslel vážně nebo jen narážka na mě?

Reagovat
fantomas

Myslel jsem to vážně... já kdybych nefandil Arsenalu, tak právě Boltonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě moc takové týmy, kde vidím prázdno v hledišti moc nemusím (Wigan, B´burn, M´brough, Bolton). Z těch "menších" hlavně WHam, Tottenham nebo Everton.

Reagovat
fantomas

Tak návštěvy na Reebok Stadium se letos pohybují okolo 20 000, to mi nepřijde zase tak hrozné. Přece jen nejvyšší možná návštěva je 28 000 a to neni zas o tolik víc. My s Chazym hlavně fandíme tomu pravému anglickému... tak bych to viděl.

Reagovat
smazaný uživatel

S nim bych se nehadal:)) prece jen to, z kolika poradnych fanousku se sklada navsteva na OT zavisi na tom, kolik prijede fanousku hostu:)))...

Ale to neber, jakoze si chci hrat na nekoho, kdo bude sit proti MU na kazdym kroku:)) tohle jsem rikal vzdycky... lepsi 18000 snazivych fanousku Wiganu, kteri si zakrici Zaki Zaki nebo ty tri hymny, ktery zatim se naucili pravidelne uzivat, nez 72000 mlcicich v divadle na OT:))

Reagovat
fantomas

No, je to tam občas jako na tenise no.

Reagovat
smazaný uživatel

No no no no :)) doufam, ze diky netu takhle zacnes mluvit i normalne:))))

Reagovat
fantomas

Cože?

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, zacinas vetu slovem "no", koncis tim samym:))... ty mi rypas do "To byla pekna strela od Heskey", mne zas stve toto:))

Reagovat
fantomas

Panebože...No je částice, tak jsem jí dal na začátek věty, a na konec dám příště "yeah", bude to lepší, vid?

Reagovat
smazaný uživatel

na začátek můžeš použít WELL

Reagovat
fantomas

Tady by se spíš hodilo "isn't it?".

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze je to sympaticky mlady tym, ktery ma urcitou koncepci, kterou zatim skvele naplnuje, ve vedeni jsou neuveritelne cilevedomi a sympaticti lide, jako trenera si dovedli jednu z nejvetsich legend Man Utd a celkove jejich pojeti vedeni tymu je naprosto ukazkove. Co se tyce zazemi fanousku, tak je to kazdym rokem lepsim, zajem se zvysuje a stadion se pravidelne zaplnuje, sice se to rocne zvysi jen o par set, ci jeden tisic, ale zvysuje se a to je hlavni. A prave proto je dobre, aby kazdy sympatizant s Latics zacal brat fandeni vazne. Krom toho Wigan hraje jeden z nejpohlednejsich anglickych fotbalu, za coz se da podekovat hlavne Brucemu, hraje tu muj dlouhodobe nejoblibenejsi mimoevropsky fotbalista, tedy Zaki a celkove je mi slozeni tymu, az na O.Kapa nesmirne sympaticke. Uz staci jen, aby Wigan splnil plan na postaveni stadionu a nova historie se muze psat bez cehokoliv, co by klub delalo nesympatickym. A navic je tolik lidi, co Wigan neuznava, co jim pohrda, smeji se mu, ze se mu snad ani neda nefandit kvuli tomu, aby ti lidi meli duvod navic, proc byt nasrani:)) ze tymy jako Addicks, Brums, Royals toci PL s Championshipem, zatimco my si kopeme PL na rugbyovem stadionu:))

Reagovat
smazaný uživatel

ale notak, chazy... sice si taky myslim, že u vás prohrajeme, ale rozhodně to nevidim tak jednoznačně jak jsi napsal... krize sice ještě neni zažehnána, ale konečně jsme na tom v tabulce tak, že po prohraném zápasa nespadneme na sestupový pozice ... naopak se pomalu vracíme do první poloviny tabulky, odkaď se nehneme a na konci sezony ještě bude UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

bez urazky ale to skor Arsenal vyhra titul ako sa Newcastle dostane do Europy

Reagovat
smazaný uživatel

Provokace musi byt:))..

Reagovat
smazaný uživatel

Doma s Boltonom(najkrajšia a najúčinejšia hra v PL v poslednom období) to bude veľmi tažké...,majú výborný pohyb a priamočiary postup do útoku a aj obrana je už v pohode-Cahill výborne zapadol,budem rád aj za výhru:1:0,2:1..

Reagovat
Slejdy

Lpool,Utd,Chelsea wins...Arsenal slagr jak cip

Reagovat
aaronramsey

Arsenal dnes určitě zvítězí

Reagovat
smazaný uživatel

to by bol asi maly (velky) zazrak...optimisticky to vidim pre Arsenal na remizu,aj keby som si prial vyhru...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem teda neutrální, ale zkusil jsem dvojicu. Kurz 3 jen tak ze srandy za deset liber. Proč ne? Možné je všechno.

Reagovat
aaronramsey

tak to určitě neproděláš

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, to doufám, každopádně mnohem lepší a pravděpodobnější než dát trio Man. Utd. Chelsea a Liverpool a ještě je to za dvakrát větší kurz

Reagovat
aaronramsey

hm to já zas doufam že trio uhraje co možná nejhoší výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

No sice je to málo pravděpodobné, ale stát se může cokoliv kdykoliv

Reagovat
aaronramsey

to máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

pardon 1,5krát

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro br. salát.

Reagovat
fantomas

Mmmmm...

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
honziss

Jak já si moc přeju ty 3 body. Prosím Ježíšku, dej nám dodatečný dárek..

Reagovat
aaronramsey

COME TO THE GUNNERS

Reagovat
aaronramsey

s kym vlastně hrajou Spurs?

Reagovat
smazaný uživatel

Cottagers

Reagovat
smazaný uživatel

S FC Fulham

Reagovat
aaronramsey

hm tak snad Fulham uhraje aspoň bod

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hráli doma, tak je to za tři body, ale dneska si myslím, že vyhraje Spurs. Fulham si to vynahradí v neděli v sousedském derby s Chelsea

Reagovat
aaronramsey

no kéž by

Reagovat
smazaný uživatel

tak bude to každopádně zajímavé, nejlepší domácí tým proti nejlepšímu týmu venku. A navíc derby přes cestu

Reagovat
aaronramsey

a ty taky někomu fandíš nebo seš spíš přes sázky?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandím City, mám to nejblíž na jejich stadion, tak proč jim nefandit? Jinak ještě Huddersfield Town, to jsou naši domácí.

Reagovat
aaronramsey

jo Citizens nás pěkně smetli nebyl si náhodou na tom zápase?

Reagovat
smazaný uživatel

jo byl Robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Naposled jsem byl na Arsenalu 3:0 , Everton jsem naštěstí nestihl byl jsem v ČR no a dnes nejezdí vlaky, jinak už bych stepoval před City of Manchester Stadium.

Reagovat
aaronramsey

a kde přesně bydlíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Přímo v Huddersfieldu, kousek od centra. Do Manchesteru necelou půl hodinu vlakem. Je to první město na Východ od Manchesteru.

Reagovat
aaronramsey

ty vole to se máš taky bych chtěl bydlet v Anglii ale místo na severu Londýna bydlim na severu Čech

Reagovat
aaronramsey

ty vole ale na záčátku sezony sem vsadil na arsenal dvě sázky: vítěz ligy mistrů za 50 a titul v PL za 50 tak doufam že aspoň jedna vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

no ked nevijde ,tak to sakramentsky prerobis...

Reagovat
aaronramsey

máš pravdu ale já věřim že aspoň jedno vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea - WBA 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak LFS nechal jenom na lavičce Deca a do útoku postavil k Anelkovi Drogbu. Jsem zvědavý jestli to ke zlepšení výkonů na SB pomůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea vyhraje,Arsenal taky,Man City taky....akorat Liverpool prohraje...

Reagovat
-PeCa_08-

Tvůj nick vypovídá o kvalitě tvého příspěvku.

Reagovat
honziss

To byla akce. A housle Jamesovi, bravo Jacku.

Reagovat
honziss

Ach jo, Zola dneska poslal na hřiště jen devět chlapů s tím že si vyzkouší jak se hraje bez útočníků.

Reagovat
honziss

Tak na Fratton Parku zatím pěkný zápas, akce na obou stranách. Je to anglický fotbal. Akorát mě fakt sere, že Zola furt staví Bellamyho a Colea, jak jsem napsal výše, tento zápas hrajem bez útočníků. Ginafranco, dělej s tím něco!

Jo a díky Jermaine, že jsi zachoval solidárnost ke klubu který tě vychoval.

Reagovat
Shevchenko

Jak jsou na tom Di Michele a Tristan?

Reagovat
honziss

Dneska sedí na lávce a tak to je většinu zápasů. Když jdou na hřiště tak většinou na posledních pár minut. Já bych třeba tam jednoho z nich zkusil už od začátku, protože to co v útoku předvádí ti dva tragédi je k nevíře.

Reagovat
Shevchenko

To je škoda, Di Michele začal celkem dobře.

Reagovat
fantomas

Tak pro dnešek krásných pět minutek plus náké to nastavení pro Tristána.

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan staci rugby hriste, s tema jeho navstevama by se ty prachy nikdy nevratili.

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou dnes je plno

Reagovat
Tomanatura

200. pro Bredu.

Reagovat
fantomas

Ach jo, Rooney.

Reagovat
Tomanatura

Hrůza zápas, doufám, že Berbatov to změní.

Reagovat
Tomanatura

Pche, Stoke si zaslouží vyhrát a místo toho dostane reda

Reagovat
fantomas

Reagovat
Tomanatura

Přeju jim, ať to udrží, toto je fakt totální sračka zápas.

Reagovat
fantomas

To jo, by mě zajímalo, čí fotbal by se dneska víc líbil Herbagemu. Zda ten od "kopáčů" ze Stoke, nebo ten mistrovskej.

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke doma a venku, to je jako den a noc

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke hraje skvěle, za to ta vaše baletka, to je dnes bída

Reagovat
Tomanatura

Dnes, nebo celou sezonu? Loni aspoň dával góly, ale letos...

Reagovat
smazaný uživatel

dnes, já většinou zápasy MU nesleduju

Reagovat
fantomas

Kruci, 3 na 2.

Reagovat
smazaný uživatel

líbí se mi hlavně Fuller, umí podržet balon, ale už neví kdy ho dát od nohy

Reagovat
Tomanatura

A je to v prdeli, když se neporazí ani psychopatický Feyenord

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ten zápas stál fakt za párek. Alespon jsou doma 3body.

Reagovat
honziss

Ty vole Cole!!! Přepište dějiny!!!

Reagovat
Tomanatura

Co se to tam děje?

Reagovat
honziss

Cole a Bellamy dali branku, já, no, skoro, ty vole, já tomu fakt nevěřím, to je síla.. Konečně!! Snad nás to nakopne, teď to hlavně udržet!

Portsmouth nás že začátku přehrával, ale my máme Greena, no a pak už to jelo, míč se od tyče dobře odrazil ke Carltonovi, který to prostě z metru a půl musel trefit. Bellamy utekl po skvělém pasu Fauberta, udělal kličku, James to vyrazil, ale on to zas doběhl a stál na penaltě a proti sobě Jamese a 2 hráče P'Mouthu a on to trefil.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Neeeeheheheheeeeeee...

Reagovat
honziss

BELLAMY!! To není možné, já tomu nemohu uvěřit.. To je snad sen..

Reagovat
honziss

Nemám slov..

Reagovat
kubys

Neuvěřitelné...že by to bylo kvůli Deanovi???

Reagovat
honziss

Taky tomu nemůžeš uvěřit?

Reagovat
kubys

Ne, hlavně se omlouvám Craigovi za to, že jsem ho jetě před pár hodinami chtěl prodat.

Reagovat
honziss

Já bych zas nepropadal euforii, až do toho Coleova gólu hráli oba útočníci velké nic, ale pak jako kdyby je vyměnil, prostě naprostá změna. Snad je to oba nakopne a začnou střílet mnoho gólů.

Reagovat
kubys

Právě tak jsem to myslel. Každopádně je to celkem satisfakce za trápení v minulých kolech.

Reagovat
honziss

Aspoň něco no. Každopádně kdyby Bellamy hrál tak jako dneska od 65. minuty i v předchozích zápasech tak bojujem minimálně o UEFU. Snad mu to půjde teď.

Reagovat
kubys

Supr po tomto kole jsme přeskočili minimálně dva týmy - jen tak dál.

Reagovat
r.mrazik

ja teda koukal na chelsea (hruza zapas)...dvacet minut do konce,jde tam Belleti...patnact,jde tam deco...predtim jeste Malouda....hej,ten Scolari je vul...a mlady na lavicce koukaj...jinak podle prizpevku manutd jen tak tak???

Reagovat
stas87

OT:je to sice trochu mimo ale moze mi niekto z vas dat odkaz na zapas davos-dynamo?

Reagovat
smazaný uživatel

Kristekráli, co to Tygři zase hrajou... Jdu se dívat na Wericha, Císařův pekař je aspoň sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

To teda je

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě tři góly za čtvrt hodiny se Sunderlandem, teď tři góly za čtvrt hodiny s Manchester City, to by mi musel Pán Bůh nadat do volů, abych se na to díval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ty vole, ty vole... Už se můžeš dívat

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tam máš další kousek

Reagovat
smazaný uživatel

4:0... Búúúúúú, béééééé, nikdo mě nemá uád, béééé, nikdo si se mnou nechce huát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele