Messi po sezoně zřejmě odejde z PSG, mohl by se vrátit do Barcelony

04.04.2023, 17:34
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (91)

Přidat komentář
Hachim Mastour

cirkus zakomplexovaná barcelona

Reagovat
LAM

Tady dává tenhle komentář opravdu smysl.

Reagovat
dextroza_m

Bereš jen půlku, kterou máš..

Reagovat
Hachim Mastour

?

Reagovat
smazaný uživatel

No ty léky musíš brát celé, ne jenom půlku.

Reagovat
Hachim Mastour

Neviem, mne to príde dosť úbohé, že sa neviete preniesť cez odchod hráča a nakúpiť adekvátne posily

Reagovat
Rizek

Reagovat
Salfovic

Hodně přínosnej článek

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď synu!

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
vceradnesazitra

snad skončí jako Ronaldo ve 2. sezoně v MU.

Reagovat
Beči

Ty musíš být hrozně nešťastný člověk.

Reagovat
dextroza_m

On je, ale už včera...

Reagovat
Manik...

Reagovat
Agent z Melmacu

sviňa

Reagovat
Salfovic

Jen by mě zajímalo, jestli by akceptoval, že v některých zápasech bude jen střídajícím hráčem.

Reagovat
Rizek

myslím, že akceptoval. Po zkušenosti z Paříže by asi bral i menší pozici. Hlavně když tým (klub) bude fungovat.

Reagovat
Agent z Melmacu

naivita

Reagovat
Nizzie

Ta poslední věta v kontextu s porovnáním PSG a Barcy je hodně úsměvná, když PSG je oproti Barce momentálně hodně v pohodě vedený klub.

Reagovat
dextroza_m

V čem?

Reagovat
Nizzie

Myslím si, že ve všem. Nebo se ti snad zdá, že je váš klub vedený správně a dobře?

Reagovat
Rizek

Samozřejmě. Laporta přišel do rozvrácenýho klubu a udělal ohromnou práci. Teď už víme, že to nejenom přežijeme, ale už zase myslíme na tituly. Je to kouzelník.

Reagovat
Nizzie

To samozřejmě, zlepšení stavu je viditelné, ale je to cesta dlouhodobá, ani Laporta to nespraví ze dne na den. A jako takhle z venku bych Barcu, navzdory zlepšení, za v pohodě vedený klub. A spíš čekám, že dát to úplně do pořádku bude trvat ještě pár let.

Reagovat
Rizek

To máš nepochybně pravdu, ale ten vývoj tam je pozitivní. A taková ta nálada je tam prostě dobrá. Tak to bývá, když se podaří překonat nějakou velkou krizi.

Naproti tomu máš PSG, které už několik let přešlapuje na místě a neví, jak se na ty nejvyšší příčky dostat. A nálada v klubu je toxická, to mi nikdo nevymluví. Tam je to jak losovačka - jeden dovnitř, jeden ven, zamíchám, prohraji, jeden dovnitř, jeden ven, zamíchám, prohraji a tak dále.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
sergi

Kupovať hráčov za 222melo je teda v pohode vedený klub.. to že ich tam nalieva šejk bez limitov je tiež v pohode vedený klub.

Reagovat
Nizzie

Konec konců i ten Messiho odchod do PSG byl krásnou ukázkou bordelu, jaký u vás momentálně je.

Reagovat
Rizek

byl

Messiho odchod je skoro 2 roky stará záležitost. Teď už se dost věcí změnilo.

Reagovat
Nizzie

Ano, samozřejmě, jak píšu výše, je tam posun, nicméně si pořád myslím, že od ideálu jste daleko a ještě nějakou dobu potrvá, než se dáte do pořádku.

Reagovat
Rizek

samozřejmě, že k ideálu to má daleko, ale co je vlastně nyní ideál? Byli jsme (s Realem) vždy na vrcholu potravního řetězce, ale časy se změnily a my se musíme přizpůsobit. Musíme vychovávat mladé více, než kdy dříve, a k nim dotahovat ty nejlepší z trhu v poměru cena/výkon a podepisovat volné agenty. V nejbližších pěti letech se asi na úplný vrchol řetězce nedostaneme, to je asi každému jasné. Na vrchol potravního řetězce se nepodíváme už možná nikdy, protože ropné kluby si v tomhle jedou vlastní ligu.

My musíme pěstovat kulturu klubu. Přes všechny negativa stále jsme tím klubem, kam hráči chtějí. Musíme formovat mladý hráče, o které pak tým opřít. To je naše budoucnost.

Co já vidím jako velké negativum, tak to je LaLiga. Vím, vypadá to divně, když jsme ji 4 roky nevyhráli a už o ní píšu takhle přezíravě, ale liga je čím dál horší jak fotbalově, tak hlavně ekonomicky. A hrát v tohle nekompetitivním prostředí nás bude brzdit. Snad se v budoucnu podaří ta Superliga. To je možná jediná cesta, jak se chránit před tím, aby nás všechny jednou zalily a utopily ropné peníze. Že tím utrpí kluby od středu tabulky níž? Ano, ale pokud do ligy nebudou proudit větší peníze (jakože nebudou), tak pro nás (a kluby podobného nastavení) je to fakt jedna z mála (ne-li jediná) možností.

Reagovat
Nizzie

Naprostý souhlas s tím, co si napsal.

Co se týče LaLigy, tak tam je velký problém, rozdělování peněz z TV práv tuším ne? Že největší částky schlamstnete vy a Real a zbytek dostane nějaké drobné? Tam by chtělo to nastavit jako v PL, podělit to rovným dílem. Jenomže tak jako tak v tomhle už vlak ujel nyní. Dohnat to půjde horko těžko. Samozřejmě by to chtělo více opatření, ale LaLigu tak moc nesleduji, takže úplně nevím, jak to v ní je nastavené. Vlastně je mi ta soutěž docela nesympatická tím, jak spíš nefunguje, než funguje.

Reagovat
Rizek

Rozdělování peněz problém byl a asi i je, ale ono to zase souvisí jedno s druhým. V Anglii je to rozdělení peněz na první pohled spravedlivější, ale když se na to podíváš pohledem Realu a Barcelony, tak ten pojem "spravedlnost" má posunutý význam. Proč?

Protože Premier league je ohromná značka sama o sobě. Je to značka, pod kterou hrají další ohromné značky jako MU, Liverpool, Arsenal, nyní ManCity, Chelsea. A tohle kombo ohromně funguje a generuje ohromné peníze, o které se tyhle ohromné kluby můžou pak podělit s tím zbytkem, který takovými značkami není.

No a na druhé straně máš LaLigu, která má značně pocuchanou pověst, špatné PR, vyplouvají v ní skandály, které jsou živeny místními médii, které nejsou nezávislé, ale téměř každé je někomu poplatné, tohle všechno je řízeno španělským svazem, který má taky za sebou víc skandálů než dobrých rozhodnutí. Ve finále je pak strašně těžké udělat z ligy značku, na kterou se budou lidi těšit a které si chtějí a musí vážit. No a máš tady dva giganty, dvě ohromné značky, které jsou pravděpodobně největšími na světě. A tyhle dvě značky ten zbytek ligy táhnou. Lidi se nejdou kouknout na LaLigu, ale na Real nebo na Barcu. Tak to prostě je. A proto si tyhle dva kluby uzurpovali a uzurpují většinu příjmů ligy. Nelíbí se to někomu? Vybudujte si globální značku, která bude prodávat a generovat příjmy, a můžete si pak taky říct o svůj díl v balíku. Zní to přezíravě a nabubřele? Ano. Ale je to jsou holé fakty.

Reagovat
Rizek

uzurpovaly

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

Díky za info.

Reagovat
smazaný uživatel

Atlético nepočítáš? Když můžou nakupovat různé Félixe za 120 mega, tak bych je rozhodně neřadil k Villarealu nebo Betisu. Takže tři značky.

Reagovat
smazaný uživatel

(nebo dovolit si Griezmannův plat, hehe )

Reagovat
Nizzie

Dobře, může být. Dlouhodobě však LaLigu sáli Barca s Realem, a pak hořekují nad nekonkurenčním prostředím.

Reagovat
Ladas321

Jediné co musí LaLiga udělat je to, že si musí najít investory, kteří koupí kluby a budou investovat, jenom tohle je cesta. Premier League je úspěšná, protože kluby mají své majitelé, kteří investují do klubu i svoje prachy a tím se kvalita vyrovná.

Reagovat
Nizzie

Nemáš úplně pravdu. Je to jeden z faktorů, ale hlavním faktorem je, že ta liga je dobře vedená a počátek toho je právě v onom přerozdělování TV práv. Samozřejmě i Tvůj nápad je cestou k postupnému řešení, ale nemyslím si, že hlavní, z toho co vím. Ale klidně mě oprav, pokud se mýlím.

Reagovat
Rizek

Jo? Vždyť tam mají neuvěřitelný potenciál, ale nejsou schopní to skloubit. A nepovede se jim to. To už si jsem jistý. Ten tým je vedený dobře jen jedním směrem - neomezené finance. A to je tam všechno. Zbytek je jeden velký cirkus. A Messi si to ochutnal a chce pryč. Nedivím se mu.

Na druhé straně stojí Barca, která je celosvětovým pojmem. Hodně hráčů by tady chtělo hrát. Prošli jsme si finančním skorokolapsem, ale to je za náma. Máme parádní výchovu mladých. Máme už teď v týmu 3 supermladíky, kteří by nám mohli hrát dalších 10 - 15 let. Máme jednoho z nejlepších hroťáků na světě, který ještě k tomu je týmový. Budujeme obranu, která má taky našláplo být top. Máme TOP gólmana ...

Jestli tohle všechno neukazuje na to, že je Barca líp vedeným klubem, tak nevím.

Reagovat
Rizek

A neodpustím si - současná kauza může mít jeden pozitivní výsledek - pokud vše dopadne tak, jak to zatím vypadá, tj. že Tebas vymyslel pohádku, kterou se snažil prodat jako horror, tak by to mohlo v budoucnu hodit klidně i docela dost peněz. Dokážu si představit odškodnění za poškození dobrého jména jak od svazu, tak od prokuratury, případně od UEFY. Tihle všichni si pod dojmem podstrčených důkazů otírali o Barcu držky, a měli by za to pykat.

Možná jsem naivní, ale v normálním světě by odškodnění měly přijít. A nemalá. Ať si to tihle všichni zmínění pak vymáhají od Tebase, protože to je ten prvotní činitel, který tenhle "skandál" rozjel. To už je nám jedno. Nemají být jak ovce, co békají to, co jim kdo podstrčí a to bez soudních rozhodnutí. To je na tom celém to nejskandálnější.

Reagovat
Nizzie

Tak může, do té kauzy příliš nevidím, takže nevím, ale rozhodně, pokud by se potvrdilo, že to bylo jedna paní povídala, právní kroky ze strany Barcy by měli následovat.

Reagovat
LyEX

Strašne sa tu odbavuješ, ale u fans Barcelony ma nič už neprekvapuje. Prognózy ako z vedenia klubu tu pľuješ, pričom ani samotné vedenie podľa mňa netuší čo prinesie krátkodobé riešenie v rozpredaní polovice klubu. Čo sa týka nadávania na Tebasa nechápem prečo práve fanúšik Barcy má čo nadávať, je to absolútne pokrytecká osoba, ktorá udelila Barcelone viac výnimiek ako všetkým klubom dohromady. Čo viac vedenie ligy ani nepristúpilo k zákazu nákupu hráčov vzhľadom na ich enormne zadlženie a podozrenie z falšovania dokumentov pri nakúpe hráčov.

Reagovat
Nizzie

S prvním odstavcem souhlasím. Já taky nikde netvrdím, že je PSG výborně vedený klub, ani že jsou dobře vedený klub. Jen tvrdím, že jsou momentálně lépe vedeným klubem než Barcelona a za tím si stojím. Protože zatímco Barcelona, jako jedna z největších fotbalových značek, pojmů a klub, který si může dovolit přivést kohokoliv, protože ti hráči za ni prostě chtějí hrát, má problém přivést hráče, zajistit jim vůbec registraci do soutěží a sportovně paběrkuje (jsem si vědom, že je to z velké míry práce minulého vedení, a následek problémů, do kterých jste se dostali, ale taky je to fakt), tak PSG sbírá tituly, hraje LM a tyto problémy nemá, a problémem je, že jim to nestačí. PSG nemusí prodávat televizní práva na milion let dopředu, aby si mohlo dovolit zaplatit hráčům.

Jinak samozřejmě souhlasím, jste na dobré cestě, tyto kroky se dělají právě proto, abyste se dostali zpět do správné kondice. Ale v tuto chvíli prostě jste pořád, jak píšeš, pojem, klub, který prodává TV práva aby měl na hráče, a to o dobře vedeném klubu nevypovídá, když to řeknu velmi zjednodušeně.

Reagovat
Rizek

souhlasím, že momentálně je PSG sportovně asi lepší.

Ale já se bavil o vedení těch klubů, a to si stojím za svým, že naše vedení má vizi a má cestu, po které nás vede, byť to nemusí vypadat dobře (prodej práv na léta dopředu). Jsem si dokonce jistý, že jednou tyhle kroky, které Laporta udělal, vejdou do učebnic krizového vedení, protože on šel často vabank, hledal cesty i tam, kde z prvního pohledu žádné nebyly. Šel proti vlastním hráčům a VYHRÁL. A to měl často slabší karty. Ano, měl asi často i štěstí, ale hlavně měl, má a vždy bude mít cojones.

Vedení PSG má v ruce 3 esa a 2 krále a stejně to nestačí. Asi hrají jinou hru než zbytek.

Reagovat
Nizzie

Pěkně napsáno a nedá se s tím než souhlasit.

Reagovat
Visca el barca

A víme, že díky přísnému ffp co vymyslel Tebas a kterému za Bartomeua vůbec nevadilo jak nakupujeme a lámal si to pravidlo jak chtěl, musíme řešit ty přiblblé registrace? Loni byl na Marce článek, že by dle tohoto pravidla nezaregistrovalo hráče 18 týmu premier league. Tolik asi k tomu, co je to za sračku. Dneska jsme v pozici, že nám prakticky stačí doplnit o jednoho pravého obránce, záložníka do rotace( Gundogan zadarmo) a rozdílového hráče dopředu. To je za mě super na to kde jsme byli ještě před rokem a půl.

Reagovat
Nizzie

Tady ty podrobnosti opravdu nevím. Jak jsem psal výše, LaLigu nesleduji už jenom z toho principu, co to tam vede za lidi. Celkově mě osobně ani španělský/jižanský fotbal příliš nesedí.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Rothbard

Klub bude fungovat

Reagovat
noustres

No jestli Barcu potopěj tak nepřijde.

Reagovat
Agent z Melmacu

Barcelona sa potopila sama

Reagovat
eder

Jebat skřeta...

Reagovat
kilobyte

Aby toho návratu pak nelitovali obě strany.

Reagovat
Manik...

Heh, nezvládá L1 a chce do LL. Tohle bude ještě sranda.

Reagovat
Spagetka

- Nejvíce asistenci v Ligue 1 (první v TOP 5 lig)

- Nejvíce golů + asistencí v Ligue 1 (druhej v TOP5 lig)

- Nejvíce klíčových přihrávek na zápas v Ligue 1 (třetí v TOP5)

Ligue 1: 24 zápasů 13+13

CHL: 7 zápasů 4+4

Nekope penalty.

Ve skoro 36 letech vyloženě nezvládá

Reagovat
Manik...

Ok no

Reagovat
Csaplárova past

Takže ... už ta sranda začala?

Reagovat
Kucka

Reagovat
Greaber

To ještě pořád někdo považuje Ligue 1 za TOP 5 ? Já měl zato že Primeira Liga už je dávno před nima... Každopádně Messi respekt, škoda ho do Barcelony.

Reagovat
dejvikker

Portugalská liga byla pátá někdy minulou sezónu na pár dní, Francie už je dávno zase odskočená. Portugalsko je až sedmý, před nima NIzozemsko

Reagovat
Well

Tak ten point, že nezvládá L1 nebo nebude zvládat LL je podle mě mimo, ale zase ta dominance není taková, jak se podle těchto statistik zdá. To jejich útočné trio má skvělé statistiky obecně, ale v těch velkých zápasech to zdaleka taková sláva, jak se může zdát není. Ale Messi zpět do LL jen dobře pro oživení ligy.

Reagovat
Mönchengladbach

Líbil by se mi v Chelsea.

Reagovat
Salfovic

To i fanouškům Realu.

Reagovat
Manik...

Spíš City, Liverpoolu, United a Arsenalu

Reagovat
dextroza_m

"Pojď mi synu...", na dva roky šikany LaLigy to stojí. Největší hvězda musí končit u nás

Reagovat
Greaber

Leda by přijal plat ve formě úsměvu od vedení, protože prachy nemáte ani na hráče co už jsou v týmu

Reagovat
Csaplárova past

To jsem na to PSG zvědavý. Neymar docela skleněný a nejspíš ho to tam přestane i bavit, Messi na odchodu a Mbappé jistě taky. Útočníci se budou hrnout spíše do Anglie, takže tenhle klub se v Lze Mistrů moc dlouho neohřeje ...

Reagovat
Zark

Koupí nějakého Leaa nebo Kvaru jako náhradu za rakety.

Reagovat
Ladas321

Kde furt všichni berete jistotu, že Mbappe odejde? nic jiného tu už roky nečtu. Mbappe nemá žádný důvod odcházet, v PSG ho fanoušci milují, vydělává neskutečné prachy a hraje doma. Mbappe může zůstat v PSG klidně celou kariéru a složit si tam tým sám bez jihoameričanů.

Reagovat
Csaplárova past

Mbappé nemá žádný důvod odcházet? Já bych o pár věděl ... třeba by chtěl hrát v kvalitnější lize? Třeba chce vyhrát Ligu Mistrů? Třeba chce zkusit novou výzvu, protože ... kdo dnes vydrží v jednom klubu patnáct let?

Reagovat
Ladas321

Vyhrát ligu mistrů v Realu, na tom už není nic speciálního, protože to tam vyhraje každý, v Realu historii nepřepíše, nebude lepší než Ronaldo, nebude lepší než Benzema. Prostě by se jen zařadil mezi další hráče, kteří tam byli a něco vyhráli. Jít do Anglie pro něj nemá smysl, tam pro něj neleží na stole nic speciálního a ještě k tomu dva kluby, které by si ho mohli dovolit už své hvězdy mají.

Já vidím Mbappeho v PSG minimálně dalších 5 let, kde bude vést svůj projekt bez Messiho i Neymara. Je to jeho domov a nikde se tak dobře mít nebude, tak samo to měl Messi v Barceloně. Kdo tohle nebere v potaz, tak je “slepý” fanoušek a pak budete všichni překvapeni až Mbappe zase prodlouží.

Reagovat
Csaplárova past

Kdo mluví o Realu?

Vidíš, můžu odpovědět otázkou. Ty se mě ptáš, kde všichni bereme jistotu Mbappého odchodu.

Já se zase ptám tebe - kde bereš tu jistotu, že on tam má nějaký svůj projekt? Na základě zpráv z médií? Bravo, tam taky psali o jeho odchodu, takže jedna zpráva ti přijde vhod a druhá ne?

Mbappé v PSG dalších 5 let je totální nonsens a musí to cítit i ten hráč. Ty peníze nebudou brzy taková priorita, Premier League všechny ligy semele ve financích a do PSG rozhodně TOP hráči chodit nebudou. Ten tým kromě útoku nepůsobí vůbec světově a ještě hraje v zaprděné lize.

V PL si ho může dovolit víc klubů než ve zbytku Evropy a přibudou další a rozhodně nejsou jen dva. A taková CFC nemá ani útočníka, ani svoji hvězdu.

PSG má za posledních deset let jedno finále LM a semifinále. Pár čtvrtfinále, ale jinak převládá konec v osmifinále. Takže nevím o jakém blahobytu v PSG tady píšeš. Nesmysl ...

A znovu opakuji - dneska ti žádný hráč nezůstane v jednom klubu 15 let ...

Reagovat
Ladas321

Napsal jsem dlouhý koment a smazalo se mi to, takže teď to zkrátím.

1. Ať půjde Mbappe kamkoliv bude muset ze 100 milionového platu slevit o půlku a do toho se většinou nechce ani těm největším boháčům.

2. CFC není na takovém levelu aby si mohla dovolit podepsat Mbappeho, nikdy takového hráče nepodepsali a nikdy takového hráče nepodepíšou. Oni můžou podepisovat jen Lakaky, Sterlingy atd.

3. Týmy, které mají šanci ho získat jsou Real (90 %) a zbytek United a City.

4. Do teď se projekt točil kolem Neymara a pak Messiho, teprve teď přichází rada na něj. Nové video na vstupenky pro příští sezónu z většiny propaguje on.

5. Jeho rodina chce žít ve Francii, jeho bratr začíná trénovat s A týmem v PSG. V jeho kultuře se často hráči rozhodují podle rodičů.

Neříkám, že Mbappe na 100 % prodlouží, ale zváží si své možnosti a já to vidím 50:50.

Reagovat
Csaplárova past

Bod 2 - nechápu, v kontextu vynaložených financí v tomto roce.

Bod 3 - nechápu. CIty a United nedali za jednoho hráče více než CFC. Nebudu teď hledat kdo kolik stál, rozdíly tam jsou pár mega a nikdo neudělal deal přes 110mio.

Zbytek si jen protiřečíš. Viděl jsi ho i nadále v PSG, "všichni budeme překvapeni, až Mbappé prodlouží" a vzápětí napíšeš, že je to 50:50.

Zbytek = debata o nesmyslu. Mbappé se žádných úspěchů v PSG nedočká a vyhrát Ligue1 není úspěch s takovým klubem v takové soutěži. Ten hráč by měl mít ambice a ty si splní v lepší lize s lepšími spoluhráči. Messi asi odejde, Neymar furt zraněný a zbytek týmu jsou klauni až na pár hráčů.

Až se bude hlasovat o Zlatém míči a Haaland a Mbappé budou mít stejný počet branek, tak je asi jasné, že Mbappé to vyhrát prostě nemůže. Nemá šanci vyhrát Zlatý míč v PSG.

Reagovat
Ladas321

Začnu od konce. Nemá šanci vyhrát zlatý míč v PSG? Jací dva hráči jsou pro letošní zlatý míč největší favorité? Mbappe a Messi - dva hráči PSG. Kteří dva hráči skočili v TOP 3 v anketě The Best - Mbappe a Messi.

U CFC neber v potaz finance, nemají renomé na to aby k nim přišel takový hráč a aktuálně ani výsledky. Pokud Mbappe přestoupí, tak do lepšího a ne do horšího.

Renomé a finance na jeho přestup mají jen dva kluby a to Real a United. City má jen prachy, ale vyhrávají tituly a je to nejlepší klub v Anglii posledních 5 let.

Cituji svou první větu: “ Mbappe může zůstat v PSG” je tam slovo může. Já nejsem ten kdo tady píše 5 let, že se jeho přestup blíží a odpočítává hodiny. TICK TACK

Reagovat
vagneris

Nějak takhle by to s Messim mohlo vypadat.

https://www.buildlineup.com/shared/642d195c3bbe9124c7ba8b82

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle určitě ne, s jedním křídlem se dlouhodobě moc hrát nedá, poslední měsíce se zraněným Dembou jsme to myslím viděli jasně. Baldé s Gavim jsou bomby, ale gólů ti dají dohromady 5 za sezonu.

Reagovat
VersaceChain

nebud pussy a pojd do PL

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Greaber

Reagovat
smazaný uživatel

Co by dělal v polské lize?

Reagovat
VersaceChain

vtipne

Reagovat
Spagetka

Messimu vyber nezavidim. Hrat v Barce kde je milion problemu a prakticky zadarmo nebo jit k Saudum za 400 MIO rocne. Ale, takove starosti bych klidne chtel mit…

Reagovat
VersaceChain

pochybuju, ze by aspon sekundu uvazoval nad Saudy

Reagovat
Spagetka

Za 400 MIO EUR rocne tech sekund uvazovani mohlo byt i vic Nicmene chapu, ze pro nej je nesmysl jit do takove podradne ligy, kdyz tu vykonnost ma jeste na vysoke urovni.

Reagovat
kattos

Do 3 let tam skončí

Reagovat
2miguel1

predstava, že by v lete prišiel Messi, ktoreho by trenoval Xavi, s tym, že (asi) vyhrame ligu tento rok by bola nádherná. Celkovo príchodom Laportu a Xaviho je tam zas cítiť ten vibe, ktorý sme začali budovať príchodom Pepa.

Zostava Mats - Kounde, Araujo, Christensen, Balde - Gundogan, Frenkie de Jong, Pedri - Gavi, Lewandowski, Messi - panečku, tak to už hej.

Inak pri štýle Messiho by som absolutne nečudoval, keby to solí aj v 40-tke. Ak budu pri nom motorové myši Gavi, Frenkie, Pedri, može si svoje učinkovanie v Barce predlžiť ešte na niekolko rokov. Je o dva roky mladší ako Lukita, a ten si to dáva ešte s prstom v nose

Reagovat
Vrubozubec

Překvapuje mě, že to všichni berete tak pozitivně. Já si naopak myslím, že by to vůbec neklapalo. Barcelona se někam posunula, začala budovat svět bez Messiho. A teď by tam měl znovu přijít na rok nebo dva? Nemluvě o tom, že Xaviho asi moc respektovat nebude, protože kdysi byli spoluhráči a určitě pro Lea bude divný ho teď na slovo poslouchat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele