29. kolo
09.04.2022 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Alassane Plea (© AFP)

Gladbach podle očekávání zvítězil na stadionu posledního Fürthu

Hříbata sice také neprožívají nejlepší sezonu, nicméně během jara svá představení zlepšila a v tabulce pomalu stoupají vzhůru. Tentokrát bodovala ve čtvrtém utkání v řadě, zatímco soupeř po dvou remízách připisuje devatenáctou porážku v sezoně.

V 7. minutě předvedl výbornou práci s balonem Marcus Thuram a jeho akci scházel pouze gól, který ovšem Andreas Linde nedopustil. V závěru úvodní dvacetiminutovky nejprve minul Florian Neuhaus, ale hned po něm to byl zmíněný francouzský syn slavného otce, kdo převzal přihrávku od Alassaneho Pléy a přízemní střelou pravačkou zajistil svému týmu vedení - 0:1.

Hned ve 23. minutě Timothy Tillman ve vlastní šestnáctce poslal na zem Stefana Lainera a rozhodčí po poradě s kolegou u videa ukázal na penaltový puntík. Pléa vylepšil svou dosavadní sedmigólovou bilanci, když jeho placírka k pravé tyči byla natolik přesná, že na ni muž v rukavicích ke škodě domácího výběru nedosáhnul - 0:2.

Po půl hodině hlavičkoval těsně vedle Branimir Hrgota. V závěru poločasu se ještě do míče opřel Lainer, ale s razancí to výrazně přehnal. Po změně stran jako první zkusil štěstí Julian Green, jenže mířil nad. V 65. minutě vytvořil pumelici Alassane Pléa a Linde musel zasahovat. Deset minut poté se Florian Neuhaus ocitnul za obranou a skóroval. Odpískaný ofsajd mu však radost překazil.

Další dobrá šance patřila Breelu Embolovi. Švýcarský reprezentant při ní cílil vedle tyčky. Následná hlavička Dicksona Abiamy byla rovněž nepřesná. Stefan Leitl tedy do šatny opět odcházel s porážkou. Tu další se se svým týmem pokusí odvrátit za týden v duelu s Hoffenheimem. Gladbach přivítá na vlastním stadionu Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele