6. kolo
25.09.2021 18:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mahmoud Dahoud inkasuje červenou kartu (© AFP)

Gladbach přetlačil v souboji dvou Borussií Dortmund

V duelu dvou Borussií zvítězil domácí Mönchengladbach, který porazil Dortmund 1:0. "Hříbata" vedla od 37. minuty, kdy se trefil Zakaria. O tři minuty později byl navíc za řeči hloupě vyloučen hostující Dahoud. Domácí po poločase však neproměnili ani jednu ze svých příležitostí a v závěru ještě mohli litovat. Hostující Hazard ovšem v tutovce trestuhodně minul prázdnou branku a přisoudil soupeři vítězství.

Hostující BVB se muselo pro zranění obejít bez svých velkých ofenzivních opor - Marca Reusse a Erlinga Hålanda. Obzvlášť absence norského snajpra byla více než citelná, vždyť za úvodních pět duelů v Bundeslize nastřílel hned 7 branek! Vedle nich hostům chyběli i důležití Reyna, Brandt, Zagadou nebo Can. Domácí postrádali Lainera či Thurama.

A oslabený Dortmund mohl jít už v 8. minutě do vedení. Hummels si naběhl na dobře kroucený centr a hlavičkou uklidil míč do sítě. Opakovaný záznam ho však usvědčil z jasného ofsajdu a branka tak nemohla platit. V následujících minutách měl plné ruce práce rozhodčí Aytekin, který musel krotit až přehnaně tvrdé zákroky na obou stranách. Šancí bylo naopak poskrovnu. Až ve 37. minutě přišla první branková příležitost a hned skončila gólem. Dortmund nedokázal pořádně odvrátit míč z vlastní poloviny, který se dostal k Zakariovi. Ten si ve vápně šťastně "narazil" hned se dvěma hráči BVB a rozradostnil domácí tribuny. Skákající brankář Kobel neměl na jeho umístěnou pumelici nárok.

Plány hostů na vyrovnání nebo dokonce obrat dostaly pořádnou trhlinu o tři minuty později. Záložník Dortmundu Dahoud nechtěl uposlechnout známého pravidla, že s rozhodčím se nediskutuje, a po jedné ze situací řekl sudímu hezky od plic, co si o jeho verdiktu myslí. Ten neváhal a potrestal ho žlutou kartou. A jelikož Dahoud již jednu žlutou předtím inkasoval, musel se poroučet do sprch. Jeho hloupé vyloučení tak určilo ráz dalšího průběhu zápasu, kdy se domácí snažili navýšit svůj náskok a hosté poctivě bránili.

"Hříbata" se dostala do pořádné šance až v 62. minutě. Koné se snadno uvolnil a dostal se do vápna. Z výborné pozice ale vysoko přestřelil. Mimo skončila i hlavička domácího Hofmanna ze 75. minuty. Stejný hráč šel o čtyři minuty později ze strany sám na bránu, jeho zpětnou přihrávku však obrana BVB zpacifikovala. A hosté mohli nakonec vyrovnat. V 91. minutě měl střídající Hazard na hlavě jasný gól, když na něj zívala odkrytá branka domácích. Ke smůle hostů ale Belgičan přestřelil a Marco Rose tak ze svého bývalého působiště odjel s prohrou 0:1.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4,18-2,83. Tak to vidí opisovač.

Reagovat
smazaný uživatel

4,14-1,79. Oba pokrátil o čtyři stovečky .

Reagovat
smazaný uživatel

Chybka 2,79.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele