23. kolo
20.02.2022 15:30 CET
4 : 1
(0:1)

Reportáž

Eric Maxim Choupo-Moting (© AFP)

Bayern po obrátce zabral, bavorskou bitvu proti Fürthu nakonec zvládl

Před týdnem Bayern selhal na půdě Bochumi, chuť si nespravil ani v Lize mistrů v Salcburku, a i když v bavorském derby proti Fürthu rozhodně nezazářil v prvním poločase, dočkal se ve finále po dvouzápasovém půstu bez vítězství očekávaného tříbodového zisku. Poslední celek bundesligové tabulky se za své vystoupení nemusí stydět, favoritovi statečně konkuroval.

Domácí působili v prvním dějství na své poměry opravdu mdlým dojmem. Budiž příkladem fakt, že možná tu nejnebezpečnější střelu v rámci této části zápasu vyprodukoval ve 3. minutě Tolisso, jehož slabý pokus každopádně hravě lapil gólman Linde. Naopak na druhé straně se v daleko lepší pozici zjevil Leweling, jenž se řítil sám na brankáře Ulreicha, toho nicméně v tutovce nepřelstil. A i kdyby ano, asi by trefa nebyla uznána pro jeho předchozí faul vůči bránícímu Hernándezovi, situaci by zřejmě nepochybně začali zkoumat rozhodčí u videa.

Krátce před obrátkou se každopádně již Fürth propracoval k senzačnímu vedení. Hrgota svou levačkou rozehrál přímý volný kop z velmi výhodného postavení, a byť zeď neobstřelil, jeho pokus tečoval v ní stojící Sabitzer, od něhož balón doputoval přesně pod břevno. Možná jen dobře, že Bayern tento nepříjemný moment musel překousávat. V kabině bylo pravděpodobně hodně rušno, do druhé půle vstoupil určitě daleko lépe a nastartoval se k potřebnému obratu.

Sotva hlavní arbitr Hartmann udělil svou píšťalkou pokyn k zahájení druhé půle, už se uvedl na střeleckou listinu Lewandowski, který z blízkosti na zadní tyči využil pobídky Gnabryho z pravé strany, meruna se přitom k němu odrazila od Choupa-Motinga, jenž si tedy těsně po svém příchodu na hřiště z lavičky zapsal na své konto asistenci. Od té doby byl Bayern po sukcesu hladový, tlačil se do koncovky a k cíli zdárně dokráčel. Fürth ho však i nadále trápil.

Poté, co v 61. minutě výběr Stern des Südens zasadil soupeři druhý gólový úder, to když si Müllerovu přihrávku srazil do vlastní sítě nešťastně stoper Griesbeck, mohli hosté opětovně rozvlnit síť zásluhou Christiansena v 67. minutě, jenže ten trefil pouze brankovou konstrukci. V 82. minutě Bayern zřejmě nadobro zlomil odpor svého protivníka, Süle našel hlavičkou na vzdálenější tyčce skórujícího Lewandowského. A výhru pečetil v nastavení Choupo-Moting.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Rich

Zázrak bude urvat tři body. Ale tip: 2-0...

Reagovat
Rich

Sule na lavičce, tak schvalně, jak to půjde obraně... Že by konečně trenér poslechl a Suleho posadil do konce sezóny? Doufám v to, ten nemá žádnou motivaci...

Sestava: Ulreich, Hernandez, Upamecano, Pavard, Kimmich, Tolisso, Sabitzer, Muller, Sané, Chupo a Lewa...

Reagovat
DidusIneptus

Zkrátka Bayerňáci jsou moc velký frajeři - nechají si dát od soupeře gola a vysmívají se mu: ta vaše radost vám stejně dlouho nevydrží, my vám to lehce votočíme". Ale kolikrát se jim to taky už nevyplatilo. Letos už má hodně mančaftů bayernský skalp, a je jich víc do kterých by sme to neřekli. Loni taky bundesligoví skalpovali bayerňáky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele