18. kolo
07.01.2022 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Zklamaný Bayern (© AFP)

Bayern neoplatil Gladbachu pohárový výprask a potřetí v sezoně prohrál

Úřadující německý mistr sice nemohl nasadit všechny hráče obvyklé základní sestavy, ale přesto se na trávníku Allianz Areny objevila hvězdná jména. Včetně Roberta Lewandowskiho, který si připsal na konto jubilejní dvacátý gól. Na body to však tentokrát nestačilo.

V 9. minutě došlo na první zajímavý moment zápasu. Serge Gnabry napálil odražený balon Sommerovým směrem, ale brankář hostujícího celku si poradil. Stejně si vedl o čtyři minutky později, když výborně zmenšil střelecký úhel proti zakončujícímu Lewandowskimu. V 18. minutě už se ale polský kanonýr dočkal, jelikož po přihrávce od Thomase Müllera vyslal svou ránu na bližší (pravou) tyč - 1:0.

Následně to zkusil Marcel Sabitzer, jenže nebyl přesný. A tak se stalo, že Hříbata v minutě sedmadvacáté vyrovnala skóre. Centr z pravé strany chtěl Joshua Kimmich odkopnout do bezpečí před dotírajícím Breelem Embolem. Nechtíc však namazal na volej Florianu Neuhausovi, který z hranice malého vápna nasadil Svenu Ulreichovi housle - 1:1.

Po půl hodině hry nastřelil Matthis Ginter protihráče, takže se kopal rohový kop. Luca Netz posadil kulatý předmět přímo na hlavu Stefana Lainera a díky odrazu od země mohli svěřenci Adihu Hüttera znovu slavit - 1:2. Střelec této branky měl v závěru poločasu ještě jednu šanci, nicméně cílil pouze do boční sítě.

Ke slovu se dostal také Embolo. A málem skóroval, kdyby svoji pravačkou míč nevyrazil nad břevno Ulreich. Před odchodem do šaten ještě z velkého úhru orazítkoval Lewandowski pravou tyč, načež se mohl zakončovat osamocený Müller, jenže na brankové čáře stojící Ginter zachránil svému týmu poločasové vedení.

Ve druhé půli trvalo 11 minut, než došlo na první nebezpečný pokus. Postaral se o něj Jamal Musiala a Sommer výtečně vyrážel. Po hodině hry posouval hlavou míč k brance Thomas Müller a Kimmich těsně nedosáhnul. Nutno dodat, že muž v rukavicích by patrně stihnul zakročit. A když už byla švýcarská jednička klubu z Mönchengladbachu překonána, pomohlo jí po Lewandowskiho ráně břevno.

Hostující defenzivní borci si obětavě stoupali do soupeřových střel. A když už nějaká prošla, věděli, že jejich gólman chytá povedený zápas. V 84. minutě se mezi střelce mohl zapsat Alassane Pléa, avšak Niklas Süle se stihnul včas vrátit. Bayern tedy spíše než na absence doplatil na střeleckou smůlu. Náskok na čele je ale pořád dostatečný. Borussia po šesté výhře poskočila na dvaadvacet bodů.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (20)

Přidat komentář
Rich

Pomsta, je na čase Gladbachu vrátit ten debakl. Typ 4-0, přání 6:0.

Reagovat
p-e-t-k-o

Tak!

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Rich

Ubožák z Dortmundu.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Jardman

Takže sestava Sven - Stanisic, Pavard, Sule, Davies - Kimmich, Leon - Gnabry, Muller, Jamal - Lewa. Na lávce Roca, Sarr, Sabitzer možná Eric.

Reagovat
Rich

Sarr možná v karanténě, Eric problémy zdravotní, Goretzka taky. Stanišič se snad taky mimo... Sestavu bych viděl takto... Sven, Davies, Pavard, Sule, Kimmich, Roca, Sabitzer, Gnabry, Jamal, Muller a Lewa... Na lávce Tilmann a někdo z druhého týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

Daviese vidim na LS jako “nemoc”, tak kdo vi. Ale rad bych ho na tom kraji vzadu videl

Gladbach sice na Bavory umi, ale taky doma dostali 6ku od Freiburgu

Bayern win v hcp i pres ty covidaky

Reagovat
Rich

Davies je mimo, Nagelsmann bude hrát na tři obránce asi... Sestava: Ulreich, Sule, Kimmich, Pavard, Roca, Sabitzer, Gnabry, Musiala, Muller a Lewa...

Lavička: Fruchtl, Wanner, Copado, Ibrahimovič, Feldhahn, Arrey-Mbi, Motika, Kern, Lawrence

Reagovat
smazaný uživatel

Ta lavicka je silena

Reagovat
p-e-t-k-o

Konečne. Už mi preskakovalo cez sviatky.

Reagovat
Pharrell

Tip 1 win FCB 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Rich

Víc než prohra mě štvou ty kecy Jinocha... Bože to je ale p...

Reagovat
Pharrell

Dpč děkuji Bayern Mnichov za tikety no. Ale nevadí nemůžou přece furt jenom vyhrávat.

Reagovat
Jardman

Před odchodem do šaten ještě z velkého úhru... pobavilo

Reagovat
Ferragamo7

Sabitzer -to je čistý omyl Bayernu,ten hráč ani v jednom zápase v ktorom nastúpil,nie že nebol prínosom,naopak- tomu nešťastníkovi nevyšlo ešte absolútne nič.Toľko kiksov a pokazených prihrávok by som čakal od nejakého 16-17 ročného vystrašeného a strémovaného hráča a nie od hotového futbalistu v najlepších rokoch.Za mňa fatálny omyl,niečo podobné ako Sarr...

Reagovat
Jardman

V RB byl tahoun, nechápu

Reagovat
Rich

No rozdíl RB a Bayernu, ale pořád si myslím, že by mohl být přínosem.. Rozhodně nebyl na hřišti nejhorší, to byli Tilmann a Roca... Sabitzer hrál akorát na postu (LB), kde nemá, co dělat... Ale jeho přihrávky se mi celkem líbily... Ale pořádně nastoupil od začátku do druhého zápasu...

Naopak je radost vidět Kimmicha zpět...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele