26. kolo
16.03.2019 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke prohrálo s Lipskem a dál se topí v problémech

Ve 26. kole Bundesligy na sebe narazila dvě mužstva s naprosto jinými starostmi. Schalke zažívá tragickou sezónu a bojuje o udržení, zatím co hosté s Lipska míří do Ligy mistrů. Po dnešním zápase je šťastnější Lipsko, neboť se mu podařilo Gelsenkirchen vyloupit gólem z úvodu zápasu.

Schalke v týdnu utrpělo drtivou porážku 0:7 na půdě Manchesteru City v odvetě osmifinále Ligy mistrů, proto do tohoto zápasu nastupovalo v podstatě s povinností vynahradit svým fanouškům strašný zážitek z úterního večera. To se domácím fotbalistům nepodařilo a tak se po další prohře momentálně nachází na patnácté příčce tabulky s náskokem pouhých tří bodů na šestnáctý Stuttgart držící vstupenku do baráže o udržení.

Lipska se evropské poháry již netýkají, takže měli jeho fotbalisté celý týden na přípravu pro tento zápas - a očividně to přineslo ovoce. Díky tomuto vítězství přeskočili v tabulce Mönchengladbach a drží se na skvělém třetím místě s náskokem dvou bodů na zmíněná "Hříbata".

Teď už ale k samotnému zápasu. Výsledek mohl být úplně jiný nebýt (správně) neuznaného gólu Schalke hned ze 2. minuty zápasu pro ofsajdové postavení Marka Utha. Ve 14. minutě ale udeřili hosté na druhé straně. Po centru od pravé postranní lajny se do zakončení dostal Timo Werner, kterého nejprve vychytal brankář domácích Nübel, na dorážku stejného hráče byl už ale krátký - 1:0.

Ve 37. minutě mohl další gól do sítě svěřenců nového trenéra Stevense přidat Poulsen, mířil však těsně vedle. To samá platilo i pro pokus domácího Serdara ze 75. minuty a tak zápas skončil hubeným vítězstvím Lipska 1:0.

Schalke v příštím kole čeká venku Hannover, který musí stůj co stůj porazit, pokud to ze záchranou myslí vážně. Lipsko doma přivítá Herthu, proti níž bude chtít udržet sérii skvělých výsledků a upevnit si tak své postavení v tabulce hned za vedoucím tandemem Dortmund - Bayern.

Autor: Václav Bače / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele