3. kolo
15.09.2018 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 2:1

Hříbata ve vyrovnaném utkání přetlačila Schalke 2:1 a zůstávají neporažena. Domácí celek navíc poskočil na čtvrtou příčku, zatímco Königsblauen se dál trápí a bez jediného bodu jsou až patnáctí. Mönchengladbach poslal brzy do vedení Matthias Ginter a čtvrthodinu před koncem navýšil vedení Patrick Herrmann. Schalke stihlo v nastavení jen snížit, trefil se Breel Embolo.

Schalke nebylo horší, naopak Gladbachu bylo více než vyrovnaným soupeřem, ovšem silně se trápilo v koncovce a navíc nevstoupilo do zápasu vůbec ideálně. Hříbatům stačily tři minuty, aby rohový kop Hofmanna uklidil hlavou do sítě Matthias Ginter. Rychlá branka posadila domácí do sedla, nicméně k dalšímu výraznému ohrožení branky nedošlo. Po půlhodině hry se připomnělo i Schalke a skóre se mohlo měnit opět po rohovém kopu. Tentokrát se k hlavičce dostal Salif Sané a Yann Sommer musel vytasil skvělý zákrok. Velmi blízko vyrovnání byli Königsblauen čtyři minuty před odchodem do šaten, po výborné přihrávce se hnal na Sommera Burgstaller, jenže netrefil branku a tato příležitost musela později hosty pořádně mrzet.

Dvě neproměněné gólovky stály Schalke hodně, navíc nezůstalo jen u nich. Mark Uth krátce po změně stran rozvlnil síť, ovšem stál v ofsajdu a tak se neuznané brance nemohl divit. Schalke každopádně přitápělo pod kotlem, ale bez výsledku.

Čtvrthodinu před koncem přišla klíčová fáze zápasu. Nejprve Hofmann z vyložené pozice trefil brankovou konstrukci a hned o dvě minuty později zvýšil na 2:0 Patrick Herrmann. Centr zleva si Pléa nedokázal pořádně zpracovat, ale to nevadilo, neboť hned v závěsu pálil přesně zmiňovaný Herrmann. Dvoubrankové manko bylo pro Schalke příliš. Ve třetí minutě nastavení už jen zkorigoval konečný výsledek parádní dělovkou do šibenice Breel Embolo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele