29. kolo
12.04.2019 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi Norimberkem a Schalke vítěze nepoznal

O malinko klidnější tak můžou být ve Stuttgartu, který i po devětadvacátém kole bude držet barážovou pozici. Klub z Gelsenkirchenu se zatím ani po opětovném příchodu Huuba Stevense nedokázal zvednout. A pokud Augsburg porazí Frankfurt, spadne na patnáctou příčku.

V 11. minutě zahrával Norimberk rohový kop a Benjamin Stambouli přinutil vlastního brankáře k výbornému zákroku. Následujících dvacet minut se na Max-Morlock-Stadionu nestalo nic pozoruhodného. Teprve potom to z přímého kopu zkusil Eduard Löwen a ke škodě domácích jen těsně minul zařízení.

Ve 43. minutě chyboval Daniel Caligiuri, takže se balonu chopil Hanno Behrens a pelášil Nübeloým směrem. Muže v rukavicích dokázal obejít a dokonce skóroval. Jenže rozhodčí Kampka předtím viděl faul. K tomuto prohřešku proti pravidlům došlo i v nastaveném čase úvodního dějství, když Nübel podrazil Matheuse Pereiru.

Behrens si pokutový kop opravdu pečlivě připravil, jenže na brankáře ve službách die Königsblauen nevyzrál. Do šaten se tedy šlo za bezbrankového stavu. Do druhého poločasu přišly na trávník čerstvé síly, jenže žádná nebezpečná situace nebyla dlouho k vidění. Až v 64. minutě selhal nejprve Pereira. K dorážce se dostal Sebastian Kerk, ale za svého gólmana na čáře zakročil Omar Mascarell.

Brazilský útočník Matheus Pereira byl hodně při chuti a jeho výživný pokus z dálky postrádal akorát větší přesnost. Góly tedy začaly padat až v závěrečné desetiminutovce. Ve třiaosmdesáté minutě zmíněný rodák z Rio de Janeira poslal milimetrově přesný centr na zadní tyč, kam si naběhnul Japonec Yuya Kubo a díky spolupráci s levou tyčí se mu hlavou podařilo skórovat - 1:0. No jo, jenže ihned po rozehrávce dokázali hosté odpovědět. Po rohovém kopu se míč odrazil mimo vápno k Mascarellovi, který po zemi vystřelil a Matija Nastasić dokázal kulatý předmět tečovat mimo dosah Christiana Mathenii - 1:1. Schalke příště nastoupí proti Hoffenheimu, Norimberk zavítá do leverkusenské BayAreny.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele