16. kolo
13.12.2017 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hannover 96 3:1

Hertha si hravě poradila s Hannoverem, za kterým už nyní zaostává o pouhý jeden bod. Oba soupeři ale ještě mohou sestoupit i hrát evropské poháry. Hertha po výhře nad Hannoverem okupuje jedenácté ligové místo s jednadvaceti body a náskokem šesti bodů na šestnáctý Hamburk. Na vysněné evropské poháry ztrácí Hertha pouhé čtyři body. Hannover je na tom ještě o trochu lépe, neboť má i přes prohru o bod více a nachází se na desáté příčce.

Již v šesté minutě mohli jít domácí do vedení, když se po přihrávce Selkeho do dobré pozice dostal Weiser, jehož střelu ale brankář hostí vytáhl nad. V devatenácté minutě se již skóre zápasu měnilo. Berlínský Peter Pekarík poslal míč z pravé strany před branku Hannoveru a tam míč hlavičkou nasměroval do brány Salomon Kalou. Ve 21. minutě mohl Hannover srovnat, ale Saného dobrou ránu po rohovém kopu reflexivně zneškodnil brankář Jarstein. Ve 35. minutě měl Hannover další dobrou šanci a znovu z rohového kopu, na který si naskočil Harnik, ale Jarstein Herhu znovu dobrým zákrokem podržel. V úplném závěru prvního poločasu vstřelila Hertha druhý gól, když se k odraženému míči dostal Salomon Kalou a připsal si druhý zářez v zápase.

V 50. minutě se do další velké šance dostali hosté. Útočník Füllkrug skvěle zpracoval míč v šestnáctce Herthy a poslal ho přímo na branku, kde však stál dobře připravený Jarstein. V 65. minutě byl i brankář Jarstein krátký na střelu Ihlase Beboua, který mířil do odkryté brány a snížil tak na 2:1. V 71. minutě mohl Kalou vstřelit hattrick, ale z dorážky Selkeho rány střílel pouze nad. V 84. minutě veškeré naděje Hannoveru na body pohasly. Gól na 3:1 totiž po rohovém kopu vstřelil Jordan Torunarigha a domácí si dokázal dvoubrankový náskok udržet až do konce zápasu.

Hannoveru v zápase uškodilo především neproměňování šancí a dobrá forma brankáře Jarsteina. Šanci na nápravu má nováček bundesligy v neděli, kdy přivítá na svém hřišti Leverkusen. Hertha se představí ve stejný den na hřišti Lipska.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele