29. kolo
07.04.2018 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Schalke 04 3:2

Byly to na Volksparkstadionu docela nervy. Domácí však nakonec zvládli porazit Schalke a na baráž ztrácejí pět bodů. Ve zbývajících kolech, z nichž ve dvou se střetnou s Freiburgem a Wolfsburgem, tedy rozhodně bude ještě o co hrát.

Die Rothosen začali poměrně agresivně, ale nebylo jim to nic platné. V 9. minutě rozehrál Daniel Caligiuri standardní situaci. Balon se snesl na hlavu Nalda, pro něhož na první pohled nebyl problém míč z hranice malého čtverce dostat do sítě. Jenže, opakovaný záběr ukázal, že šlo zřejmě o boží - v tomto případě levou - ruku.

Z rozhodčích, včetně těch sedících u videa, si toho nikdo nevšimnul. A jelikož neprotestoval ani nikdo z domácích borců, byla tato patrně neregulérní branka uznána - 0:1. Svěřenci Christiana Titze se ale naštěstí dokázali prosadit ještě třikrát, zatímco soupeř přidal jednu jedinou trefu, takže spravedlnost asi zafungovala.

K vyrovnání došlo už v 18. minutě. Aut Douglase Santose doletěl až do malého vápna, kde balon ze tří metrů uklízel Filip Kostić. Tady obrana totálně zaspala - 1:1. Gólový asistent byl nadále aktivní a z jeho spolupráce s Tatsuyou Item mohl těžit Lewis Holtby. Ve vynikající pozici ovšem vcelku nepochopitelně minul.

HSV hosty v prvním poločase přestřílelo v poměru 11:1. Do jeho konce si vypracovalo už jenom jednu výraznější příležitost, ve které vychytal Fährmann Luku Waldschmidta. Domenico Tedesco nebyl ani trochu spokojený s průběhem zápasu, a tak do druhé půle vyslal McKennieho a Di Santa. Jenže iniciativa zůstala na straně celku z přístavního města.

Po Sakaiově střele se gólman Schalke jenom ohlédnul. V 52. minutě stadion s proslulými hodinami opět jásal. Ito se skvěle prosmýknul kolem protihráče, načež přihrával do malého čtverce na Lewise Holtbyho, který to nejprve zkoušel patičkou, avšak míč se odrazil tak, že ho mohl za brankovou čáru doklepnout alespoň hrudníkem - 2:1.

Jen o chvíli později mohl pojistku přidat sám Ito. Bránící Naldo byl ale ve správný čas na správném místě. Hunt pak střílel na Fährmanna a Waldschmidt si s následnou dorážkou vůbec nepotykal. HSV to mohlo hodně mrzet, protože v 63. minutě Goretzka mezi dvěma obránci sice nastřelil jen Pollersbecka, avšak balonu se zmocnil Guido Burgstaller a pravačkou cílil přesně do brankářova protipohybu - 2:2.

Následně mohli die Königsblauen Goretzkovou zásluhou otočit skóre. Třiadvacetiletý záložník však v dobré pozici selhal. Chleba se tedy zlomil (samozřejmě obrazně řečeno) až v 84. minutě, kdy dostal moře prostoru Aaron Hunt a z nějakých pětadvaceti metrů to levačkou napálil nekompromisně k pravé tyči - 3:2.

V nastaveném čase muselo ještě 54 137 diváků sledovat, kterak Pollersbeck na poslední chvíli odpálil do bezpečí Naldovu hlavičku. Tato výhra by rozhodně mohla severoněmeckému klubu pomoci, ačkoliv už za týden zajíždí do Hoffenheimu. Porážka Schalke naopak znamená, že pokud zvládne Borussia Dortmund klání proti Stuttgartu, bude se příště ve Veltins-Areně hrát nemilosrdné derby dvou rivalů o druhou příčku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhraje Schalke i za kurz 1,96? Od 24. kola byly jejich vyhrávající kurzy 3,68 2,32 a naposled 2,1.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele