6. kolo
23.09.2017 18:30 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 6:1

Borussia Dortmund nekompromisně potrestala jmenovkyni z Mönchengladbachu šestigólovým přídělem. Hned třikrát skóroval Pierre-Emerick Aubameyang, čímž nepochybně udělal radost Romanovi Bürkimu, jenž nastoupil ke svému stému bundesligovému duelu. První inkasovaný gól v sezoně mu tak nemusel ani vadit.

Na hráčích domácího celku bylo znát, že si tenhle duel rozhodně chtějí užít a vůbec si nepřipouštějí, že by mohli v prostředí vyprodaného Signal Iduna Parku klopýtnout. První příležitost si ale připsali hosté. Jmenovitě Thorgan Hazard, k němuž se balon dostal po ose Raffael-Stindl, avšak bratr slavnějšího Edena našel pouze připraveného brankáře.

Potom to zkoušel Sokratis a po něm dvakrát Aubameyang, jenž při druhém pokusu ve 26. minutě nastřelil vnější stranu tyče. Následující střela už byla gólová. Julian Weigl poslal výbornou příhrávku za obranu gabonskému spoluhráči, který ve vápně zvládnul v pádu ideálně nacentrovat Maximilianu Philippovi, který zakončoval přesně do protipohybu Tobiase Sippela ke vzdálenější tyči - 1:0.

Bývalý hráč Freiburgu udeřil po deseti minutách podruhé. Dahoud a Toljan svým pohybem rozhodili hostující obranu, takže když druhý jmenovaný přihrál do ideálního prostoru Philippovi, široko daleko se u něj nenacházel žádný soupeř, tudíž si mohl vybrat, kam balon pošle. Nakonec to jistila tvrdá střela pod břevno - 2:0.

V jednačtyřicáté minutě nevyužil svou šanci na snížení Lars Stindl. Prakticky hned z protiakce zacentroval Piszczek na hlavu Aubameyanga a za Sippelovými zády zvonila pravá tyčka. Dortmundští svou převahu do konce prvního poločasu gólově vyjádřili ještě jednou. Za obranu tentokrát vyslal Hazard kolegu Philippa, který mohl klidně sám zakončovat, leč mezi dvěma obránci ještě dával svému africkému spoluhráči, pro něhož to při jeho formě byla naprosto jednoduchá situace - 3:0.

Pokud si snad Dieter Hecking myslel, že Boszův tým bude ve druhém poločase klidnější, tak se šeredně spletl. Z omylu ho vyvedl už ve 49. minutě znovu Aubameyang. Götze mu nejprve posadil na hlavu výtečně zahraný přímý kop. Věhlasný kanonýr nejprve orazítkoval levou tyč, od níž se mu však balon vrátil zpět pod nohy. A dorazit ho do brány, to už nebyl problém - 4:0.

S minutou třiašedesátou Žlutočerní zase trestali. Dahoud pobídnul svým pasem Aubameyanga, aby šel sám na brankáře. Osmadvacetiletý forvard sice v závěru trochu přibrzdil a dostal se z úhlu, nicméně by vůbec nebylo překvapením, kdyby to při své formě a komfortnímu náskoku udělal schválně - 5:0. Dvanáctý gól v devátém utkání ... to je vskutku úctyhodná bilance.

V 66. minutě obešel ve vápně protihráče Hazard, načež míč propadnul napříč pokutovým územím až ke Stindlovi, jenž ho pravačkou uklidil do pravého dolního rohu brány - 5:1. Jako poslední si vzal slovo Julian Weigl. Za hranicí šestnáctky využil toho, že Jonas Hofmann podskočil, a pak ve vzduchu poletující kulatý předmět prostě napálil do horního rohu gladbachské svatyně - 6:1. Suverénní výsledek a skvělá předvedená hra - tohle odpoledne v Dortmundu se domácím příznivcům muselo líbit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
REPLIKATOR

Válec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele