11. kolo
04.11.2017 18:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:3

Bundesligový šlágr mezi Bayernem a Borussií Dortmund nabídl čtyři branky a zábavný fotbal. K nelibosti fanoušků v Signal Iduna Parku však za delší konec po celý průběh zápasu tahali hosté.

V sedmnácté minutě se dostal na hranici šestnáctky k míči Arjen Robben a ukázal, jaký poklad v jeho levačce mnichovský velkoklub má. Roman Bürki se mohl za jeho přesnou střelou jen nezúčastněně ohlédnout.

Po zhruba půlhodině hry mohl skóre srovnat Jarmolenko, v souboji jeden na jednoho s Ulreichem ale selhal. Gólman Bayernu, jenž v brance zastupuje zraněného Neuera, si tváří v tvář křídelníkovi Dortmundu počínal výtečně a parádním zákrokem udržel svůj tým ve vedení.

Ve třicáté osmé minutě se pak dortmundští ve vápně dopustili chyby, jež se neodpouští - nechali zcela volného Roberta Lewandowského. Polský kanonýr zvyšoval na 2:0. Třetí štempl na důležitou výhru pak Bayern přidal ve druhém poločase.

Alaba posílal centr do vápna a byť se zdálo, že bude gól připsán Lewandowskému, nakonec se ukázalo, že míč nikdo netečoval - a proplachtil až do Bürkiho branky. Bayern vedl 3:0 a o vítězi utkání bylo rozhodnuto.

Gól Marca Bartry v osmdesáté osmé minutě na 1:3 tak byl už jen kosmetickou úpravou výsledku. Dortmund v souboji nejlepších bundesligových celků propadl a rozdíl na čele tabulky je už šest bodů. Naopak Bayern pokračuje ve famózní jízdě pod staronovým koučem Heynckesem.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (16)

Přidat komentář
Rich

1-3

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Bayern Munchen!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Bastaron

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ačkoliv Dortmund momentálně prožívá celkem špatné období, nemyslím si, že to bude jednoduchý zápas, protože proti Bayernu se vždy dokážou dostatečně namotivovat, což bude ještě posíleno domácím stadiónem a tamní atmosférou. Bayernu navíc ze základu bude chybět kromě Mullera, Neuera, Ribéryho také Kimmich, který má problémy se žaludkem, a možná i pro svalová zranění Boateng. Výsledek tipuji 0:2 nebo 0:1. Sestavu ve formaci 4231 bych si přál následující: Ulreich, Alaba, Hummels, Boateng (pokud bude ok, jinak Sule), Rafinha (bohužel), Rudy, Thiago, Coman, James, Robben, Lewandowski.

Reagovat
Rich

To záleží čistě na tom, jak se Dortmund dokáže zvednout, už to psali i fanoušci Dortmundu, že je jim divní, že se to zadrhlo. Dokonce někteří tvrdí, že by mohlo jít o stejnou situaci jako tomu bylo u Bayernu, tedy problém některých hráčů s trenérem.

Každopádně tak či tak, Dortmund to nebude mít lehké. Dnes bude Bayern motivovaný, aby mohl odskočit od ostatních. Zpátky se nám vrátil Lewa, který podle Heynckese je opět silný a namotivovaný.

Dnešní sestavu vidím takhle: Ulreich, Alaba, Hummels, Boateng (doufám, jinak Sule, který je taky dobrý), bohužel mrvil Rafinha, Martinez, Thiago, Coman James, Robben a Lewa.

Reagovat
bayern987

Boateng tuším vůbec neodcestoval s týmem.

Reagovat
Jardman

Reagovat
smazaný uživatel

Tak celkem čumím. Kimmich měl asi nějaký special dodatečný odvoz, pač nakonec hraje v základu. Boateng je taky nejspíš v pořádku, ale dnes bude hrát místo něj Sule. Na livesportu je ale zatím chybka, neboť je Kimmich na stoperovi a Sule na pravém bekovi. Jinak sestava slušná.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to mají v pořádku.

Reagovat
Rich

Vítězství!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Borussen !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele