13. kolo
04.12.2016 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SV Darmstadt - Hamburger SV 0:2

Fotbalisté Hamburku dokázali přerušit svou dlouhou sérii bez ligového vítězství a tentokráte na půdě úhlavního rivala s Darmstadu zvítězili 2:0, určitě si tak zvedli sebevědomí. V tabulce sice zůstávají na sedmnácté sestupové pozici se sedmi body, ovšem na šestnáctý Darmstad se dotáhli na rozdíl jediného bodu. Hosté se dostali do vedení po půl hodině hry a svůj náskok pojistili v poslední minutě nedělního souboje.

Hamburk vstoupil do utkání aktivněji a měl více ze hry, do první větší možnosti se probojoval po necelých dvaceti minutách hry. Kostič nádhernou kolmicí do pokutového území vyzval ke skórování Michaela Gregoritsche, ovšem ten na pravé straně sám proti brankáři Esserovi neuspěl a poslal balón levačkou o několik centimetrů vedle vzdálenější tyče. Nicméně ve 30. minutě dokázal dvaadvacetiletý rakouský útočník své předchozí zaváhání napravit.

Po hezké akci na levé straně odcentroval Kostič do předbrankového prostoru na hlavu nabíhajícího Gregoritsche, jenž z hranice brankového území zamířil přímo k levé tyči. Hosté nepolevili v aktivitě ani v následujících minutách a své vedení mohli navýšit v nastavení úvodního dějství. Ke střele z hranice šestnáctky se odhodlal Müller a horní tyčku minul vskutku jen o pár decimetrů. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce.

Velmi nebezpečný byl Kostič, který se dostal do tří slibných příležitostí. Nejprve v 65. minutě vyslal směrem k domácí brance střílený centr a Müller jen těsně nezasáhl balón hlavou. O tři minuty později zamířil z levého křídla z ostrého úhlu přímo na branku a překvapený Esser měl velké problémy, aby balón jednoruč odvrátil mimo tři tyče. V 74. minutě hledal Kostič svou přihrávkou na zadní tyči střídajícího Američana Wooda a znovu scházely centimetry.

Domácí výběr mohl vyrovnat z ničeho nic zhruba deset minut před koncem. Po špatném odkopu Junga vystřelil z dvaceti metrů Sulu a svůj projektil poslal vedle bližší tyče. V 86. minutě mohl rozhodnout Wood, jenže z úhlu výtečného Essera nepřekonal. Hamburk se uklidnil až o čtyři minuty později, kdy po rychlém přečíslení skóroval Matthias Ostrzolek. Ten po přihrávce od Sakaie propálil z deseti metrů bezmocného Essera a zaznamenal svůj premiérový bundesligový gól v kariéře.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 HSV

Reagovat
Noustress

Darmstad, Ingolstadt končia svoje pôsobenie v BL, najm§ u druhého spomenutého zo sponzoringom Audi som to nečakal ale to ani Stuttgartu s Mercedesom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele