15. kolo
04.12.2015 20:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hannover 96 3:1

Schalke 04 dokázalo po pěti zápasech bez vítězství konečně získat tři body, když ve Veltins Aréně očekávaně porazilo Hannover 3:1. Roten nepředvedli v Gelsenkirchenu dobrý výkon, celé utkání tahali za kratší konec a po posledním vysokém vítězství nad Ingolstadtem se vrátili zpátky na zem. Ústřední postavou tohoto duelu byl Klaas-Jan Huntelaar, jenž jeden gól dal a navíc vybojoval penaltu.

Po opatrném úvodu se do zakončení stále více dostávali Königsblauen. V první zajímavé střelecké pozici se ocitl Max Meyer, jemuž asistoval aktivní Leroy Sané, spolupráce dvou vycházejících hvězd německého fotbalu ale přinesla pouze střelu mimo tři tyče. Krátce před koncem úvodního dějství měl dosud největší příležitost zmiňovaný Sané, jehož dobře vysunul Huntelaar, rychlonohý křídelník už byl však hodně z úhlu a ač Zieler při zákroku podklouzl, dokázal tuto šanci zlikvidovat.

Důležité momenty se udály až po změně stran. V 50. minutě se hostující stoper Marcelo tak dlouho sápal po Huntelaarovi, až to nizozemský kanonýr nevydržel a upadl - verdikt hlavního rozhodčího byl jasný - pokutový kop. K němu se stejně jako v Evropské lize proti Spartě postavil Johannes Geis a přesnou ranou k pravé tyči si připsal svou premiérovou bundesligovou trefu v novém působišti. Svěřenci Andrého Breitenreitera svůj náskok docela pohodlně kontrolovali a čtvrt hodiny před koncem přidali druhý gól. Max Meyer unikl po levém křídle, jeho centr levačkou ještě nešťastně přizvedl Marcelo a balón doputoval přímo na kopačku připraveného Huntelaara, jemuž nedělalo žádný problém uklidit míč do sítě.

Hannover nicméně dokázal utkání trochu zdramatizovat. Ze své jedině střely na bránu udeřil, když dostal před šestnáctkou hodně prostoru střídající mladíček Allan Saint-Maximin a utěšeným projektilem rozradostnil skupinu hostujících fanoušků. Ovšem ti se dlouho radovat nemohli, trvalo to jen pár desítek vteřin a do konečné podoby výsledek upravil hlavou Franco Di Santo.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele