2. kolo
30.08.2014 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - SC Paderborn 0:3

Vypadá to, že loňské problémy Hamburku nebyly pouze přechodnou fází. Domácí drtivá prohra s nováčkem s Paderbornu, pro nějž šlo o vůbec první tři body v bundesligové historii, naznačuje více - a kouč Mirko Slomka je hned zkraje nové sezony opět pod tlakem.

O výsledku rozhodly branky Eliase Kachungy, Maria Vrančiće a Moritze Stoppelkampa. Konečný výsledek 0:3 je do značné míry symbolický - Paderbornu snad všichni předpovídali okamžitý návrat do druhé ligy, naopak Hamburg zůstává jediným týmem v bundesligové historii, který ještě nikdy nesestoupil. Pohled na skóre však působí dojmem, že se oba týmy vyměnily. A to ještě fanoušci Paderbornu museli zkousnout neuznání další branky kvůli nepatrnému ofsajdu.

Hosté hráli opravdu dobře, jejich fotbal byl nebojácný, otevřený a útočný a vypadá to, že pokud se jim podaří hrát tímto stylem i nadále, nemuseli by nakonec mít s udržením až takové problémy. Domácího gólmana Reného Adlera vystrašil už v úvodu zápasu Stoppelkamp, zkušený strážce však odolal a následná dorážka mířila příliš vysoko. Už tato akce potvrdila, že Paderborn vstoupil do historické sezony skutečně odvážným stylem - hosté hráli se stejnou vervou jako v prvním kole proti Mainzu.

A zasloužená vedoucí branka na sebe nenechala dlouho čekat - ránu Suleymana Koce sice Adler dokázal vyrazit, proti Kachungově dorážce však už byl bezmocný. Tentýž hráč následně zvyšoval už na 2:0, nebo si to alespoň všichni mysleli až do doby, než uviděli vztyčený praporek pomezního. Abychom však byli k Hamurku fér, také on měl své šance na vyrovnání - postupně v nich neuspěli Arťoms Rudněvs a Pierre-Michel Lasogga. Ani tyto gólovky však Paderbornu v útočení nezabránily.

V 69. minutě pak bylo už prakticky rozhodnuto - Rudněvsovu chybu v rozehrávce potrestal Vrančić, který se prohnal kolem Adlera a zakončoval do prázdné brány. Tři minuty před finálním hvizdem potom definitivní hřebíček do hamburské rakve zatloukl Stoppelkamp (mimochodem starý známý domácího kouče Slomky, který jej vedl v Hannoveru) - po skvělém zpracování propálil nejistého Adlera potřetí.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
HSV1887

3:0

Auf geht´s HSV !!!

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele