26. kolo
20.03.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 0:1

Důležitý záchranářský souboj mezi Hamburkem a Herthou zvládli lépe hosté z hlavního města. Mírně favorizovanější domácí se sice dlouho snažili prolomit svou pětizápasovou sérii bez vítězství, brankáře Krafta však příliš neohrozili a potřetí za sebou tak nevstřelili ani gól. Čtyři minuty před koncem navíc po standardní situaci zásluhou Langkampa inkasovali a po tomto kole se mohou propadnout na sestupové příčky.

Diváci v Imtech Aréně se po většinu utkání museli nudit, k vidění totiž bylo klasický duel o udržení se spoustou soubojů a málem atraktivních momentů. Nejzajímavější situace si Hamburk vytvořil hned v úvodní desetiminutovce, žádné krásné fotbalové akce však nečekejte. V 6. minutě vypálil z nějakých dvaceti metrů Nicolai Müller, jeho projektil výrazně tečoval jeden z obránců hostí a padající míč vytáhl zpod břevna vynikající Thomas Kraft. Z následujícího rohového kopu pak hlavičkoval těsně vedle stoper Cléber.

Z dalšího průběhu prvního poločasu pak ještě stojí za zmínku pokusy na jedné straně Rafaela van der Vaarta a na straně druhé Zoltána Stiebera. Obě střely se bohužel mezi tři tyče nevešly. Ve druhém dějství byl více vidět Ivica Olić - nejprve se snažil využít hrubky obrany Herthy, avšak Rothosen slibnou akci ani nedovedli k zakončení a jasně prokázali, proč že už třetí zápas v řadě nemohou skórovat. Chorvatský útočník pak ještě zajímavě vystřelil z úhlu, pozorný Kraft k nelibosti zkušeného forvarda míč vyrazil na rohový kop.

Klíčový moment nastal v 81. minutě. Brazilský zadák Cléber obdržel po hlavičkovém souboji možná trochu přísnou druhou žlutou kartu a musel zamířit předčasně do kabin. Přesilovku dosud prakticky neškodní hosté brzy využili. Na výborný centr Plattenhardta z přímého kopu si naskočil Sebastian Langkamp a přesnou hlavičkou nedal Adlerovi, který zaskakoval za distancovaného Drobného, žádnou šanci.

Na nějaký závěrečný tlak se oslabený Hamburk nezmohl a jejich situace začíná být velice kritická. Bude zajímavé sledovat, jak dlouho na lavičce vydrží trenér Josef Zinnbauer.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele