25. kolo
15.03.2015 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 2:0

Borussia Mönchengladbach nezaváhala a po dvou přesných trefách Patricka Herrmanna drží třetí pozici s dvoubodovým náskokem na Bayer Leverkusen.

S první výraznější příležitostí přišel po deseti minutách hry Granit Xhaka, ovšem jeho střela z dálky do sítě nezapadla. Se svými spoluhráči pak šli nadále za gólem, nicméně překonat Ron-Roberta Zielera se nepodařilo ani Krusemu, ani Raffaelovi, jenž to zkoušel v rozmezí deseti minut hned dvakrát. Domácí však nadále měli převahu a bylo v podstatě jen otázkou času, kdy se někdo z borů konečně prosadí.

Nakonec to byl nedlouho před odchodem do šaten Patrick Herrmann, který si počíhal na zadní tyči, až k němu přiletí napříč celým pokutovým územím střílený centr Thorgana Hazarda - 1:0. Po změně stran mohl svému celku zajistit vyrovnání Joselu, jenže jeho střele z hranice pokutového území chyběly snad centimetry.

O několik minut později se o slovo přihlásil Salif Sané, ale jeho hlavičku Yann Sommer zneškodnil. Po hodině hry se mohl prosadit opět Španěl Joselu, ale ani jeho hlavička se mezi tři tyče nevešla. Na druhé straně se po skvělé práci Hazarda ocitnul před Zielerem osamocený Herrmann, jenže - jak se později ukázalo - nevstřelil branku pouze proto, že se teprve zastřeloval.

V 75. minutě totiž přidal druhou přesnou trefu. A znovu měl situaci naprosto jednoduchou, protože mu po skvělé akci hned čtyř domácích borců poslal Max Kruse míč před zcela odkrytou klec - 2:0. Borussia Mönchengladbach tedy setrvává na pozici zaručující přímou účast v Lize mistrů a těší se na příští víkend, kdy zajíždí do Mnichova k ostře sledovanému utkání s tamním Bayernem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
tlaci

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele