29. kolo
18.04.2015 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Paderborn 3:0

Borussia Dortmund na vlastním stadionu potvrdila roli favorita a nováčka z Paderbornu porazila zaslouženě 3:0. Všechny góly si svěřenci Jürgena Kloppa schovali až do druhého dějství a měli na nich podíl především Aubameyang s Mchitarjanem, kteří si oba připsali jeden gól a jednu asistenci. Třetí branku přidal deset minut před koncem Šindži Kagawa.

V prvním poločase byl Dortmund aktivnějším celkem, na nějakou stoprocentní příležitost si ale domácí příznivci museli dlouho počkat. V úvodu vypadala nejzajímavěji střela Gintera, kterou zlikvidoval brankář Kruse. V 11. minutě pak hlavičkoval Sokratis Papastathopoulos, naštěstí pro Paderborn těsně vedle.

Největší šanci první půle měl na svědomí Aubameyang, jenž se po vynikající Kagawově přihrávce řítil z úhlu sám na Kruseho, při zakončení si však nepočínal dobře a jeho nepovedeným lob vytáhl zkušený gólman na roh. Krátce po změně stran už si ale gabonský útočník počínal mnohem lépe, když z pravé strany centrem našel hlavu Henrika Mchitarjana, který zblízka rozvlnil síť - 1:0.

Netrvalo to dlouho a na světelné tabuli už u domácího celku svítila dvojka. Matthias Ginter výbornou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování na hranici ofsajdu postaveného Aubameyanga, jemuž se tentokráte už lob přes padajícího Kruseho podařil - 2:0. Borussia mohla skóre brzy ještě navýšit, Blaszczykowski však z hranice penalty brankáře nepřekonal a Ginterův tečovaný pokus skončil nad.

Třetí trefy se žlutočerní přece jen dočkali. Na dlouhý pas si v 80. minutě naběhl Kagawa, poradil si s křižujícím obráncem a překonal bezmocného Lukase Kruseho. Dortmund se tak přiblížil sedmému Hoffenheimu na jediný bod a v závěru sezóny se pokusí zabojovat o pohárové příčky. To Paderborn patří k největším kandidátům na sestup.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasná 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele