16. kolo
08.12.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Greuther Fürth 1:0

Podle očekávání se urodilo velice bojovné utkání, kde rozhodovali maličkosti a halvně současná pohoda v týmu. Těsně vítězství nakonec ukořistil domácí výběr, který si v tabulce opět polepšil a naopak zatím sestupující Fürth prohloubil svou krizi a nedokázal v lize vyhrát již čtrnáctkrát v řadě za sebou od konce srpna letošního roku. Freiburg s třiadvaceti body poskočil již na osmé místo tabulky, Fürth je naopak s osmi body stále poslední.

O vítězi utkání rozhodl moment už po čtvrthodině hry, kdy domácí vsítili jedinou branku utkání. Hosté poté nebyli úplně bezzubí a dokázali se do nějakých situací dostat, jenže Freiubrg zkušeně hlídal stav a opravdu s přehledem řídil hru. A i když jeho fotbal nebyl nijak pohledný pro diváka, kterých jinak celkově na stadionu bylo 17 000, tak získal to důležité. Domácí využili hned první velkou šanci zápasu po čtvrthodině hry.

Po přihrávce Jonathana Schmida do středu se až k pokutovému území dostal Daniel Caligiuri a krásnou skákavou střelou poslal míč přímo ke vzdálenější tyči, hostující brankář Wolfgang Hesl i přes hodně snahy nakonec na míč nedosáhl - 1:0.

V polovině prvního poločasu mohli domácí svůj náskok zvýšit, po rychlé přízemní kombinaci ale netrefil dobře míč z voleje Jan Rosenthal a ve slušné pozici tak selhal. Fürth byl v útoku zatím bezzubý a teprve po změně stran se osmělili. Jenže v celém utkání ale dokázali pouze jednou vystřelit na branku, a to ještě velmi slabě, proto na bodový zisk dnes příliš myslet nemohl.

V 51. minutě přišla asi největší možnost posledního celku Bundesligy, jenže Robert Zillner napálil svůj projektil ze střední vzdálenosti těsně nad branku. Hosté pak stříleli spíše sporadicky a hodně nepřesně, definitivní pojistku naopak mohli domácí přidat v poslední minutě utkání. Po hezké střele střídajícího Karima Guédého předvedl skvělý zákrok Hesl a ještě držel svůj tým, ten se však až do konce k ničemu nedostal.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele