12. kolo
17.11.2012 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - SC Freiburg 1:2

Fotbalisté Freiburgu dokázali překvapit favorita a na jeho půdě zvítězili v poměru 2:1 hlavně díky skvělému úvodu obou poločasů. Favorizovaný Hannover určitě šance měl a byl blízko alespoň nerozhodnému výsledku, nakonec ale zůstává před vlastními fanoušky bez bodů.

Freiburg má šestnáct bodů a díky tomu poskočil zatím o tři příčky nahoru na osmé místo, má navíc pouze jednobodovou ztrátu právě na Hannover. Freiburg využil hned první vážnější akci zápasu a tento moment ho hodně nakopl. Už ve 12. minutě po krásné kolmici Daniela Caligiuriho do vápna dokázal poslat míč levačkou přímo k tyči Jonathan Schmidt. Po čtvrt hodině hry navíc hosté mohli svůj náskok ještě zvýšit a opět u toho byl Caligiuri.

Ten se napřáhl z dobrých dvaceti metrů a gólman Ron-Robert Zieler famózně vyrazil jeho pokus na roh. Poté se hrálo delší dobu hodně vyrovnaně a domácím pomohla krátce po půlhodině hry odpískaná penalta. Fallou Diagne totiž fauloval ve vápně Mame Dioufa a rozhodčí nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Mohammed Abdellaoue střelou do protipohybu gólmana Olivera Baumanna. Další vážnější příležitosti byly k vidění až po přestávce.

Hosté byli v úvodu poněkud aktivnější a do další šance se dostal Caligiuri, avšak Zieler opět skvěle vyrazil. Nicméně deset minut po přestávce padla rozhodující branka utkání. Max Kruse se skvěle uvolnil a našel rozeběhnutého Jana Rosenthala, který s přehledem skóroval - 1:2. V 65. minutě mohl srovnat střídající Didier Ya Konan, který strávil na hřišti pouhé tři minuty, jeho pokus z hranice pokutového území ale fantasticky vyrazil Baumann.

V závěru zápasu se hrálo ostřeji a rozhodně mohla padnout červená karta, jenže po žádné vážnější příležitosti už nebylo ani slechu a hosté díky skvělé obraně těsný náskok ubránili a se soupeřem už tak neprohráli třikrát v řadě. Hannover bude mít šanci na nápravu v příštím kole na půdě Bayernu Mnichov a bude to mít hodně těžké, Freiburg přivítá konkurenční Stuttgart a určitě může tohoto soupeře porazit, zvlášť když předvede podobný výkon jako nyní.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele