33. kolo
11.05.2013 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Greuther Fürth - SC Freiburg 1:2

Fotbalisté Freiburgu dokázali otočit utkání na půdě posledního Fürthu, dostali se přes hranici padesáti bodů a vybojovali si účast v příštím ročníku Evropské ligy. K tomu stále mají šanci i na kvalifikaci do Ligy mistrů. V tuto chvíli přeskočili Frankfurt a jsou před ním o bod na pátém místě, na čtvrté Schalke ztrácejí jen jeden bod. Fürth nedokázal zvítězit na domácím stánku ani tentokráte a v této sezóně se neradoval z vítězství před vlastními fanoušky ani jednou.

Fürth se přitom dostal do vedení už ve 3. minutě a poté dlouho držel nadějný stav. Ovšem v závěrečné dvacetiminutovce zabrali hosté a dokázali během necelých deseti minut výsledek otočit. Greuther zužitkoval hned svou první vážnější možnost, když po centru Priba z pravé strany snadno hlavičkoval Matthias Zimmermann. Hosté měli v prvním poločase jedinou šanci na vyrovnání deset minut před přestávkou.

Po nahrávce Makiadiho se před brankářem Heslem ocitl osamocený Max Kruse, jenže to přehnal s razancí a mířil o pár decimetrů nad břevno. Po změně stran hosté zvýšili svou aktivitu a opět nejvíce hrozil Kruse. Ten po tvrdé ráně trefil tyčku a míč už se kutálel do branky, nicméně Hesl ho fantastickým zákrokem ještě vyrazil do bezpečí před brankovou čarou. Fürth byl poté mírně aktivnější a měl několik náznaků šancí, nicméně udeřili hosté.

V 69. minutě se odrazil balón k Jonathanu Schmidovi a ten chytrou technickou střelou asi z dvanácti metrů překvapil všechny včetně Hesla. Hrdinou utkání se stal o devět minut později Kruse, který vsítil rozhodující trefu a za svůj výkon si jí určitě zasloužil. Napřáhl z osmnácti metrů a jeho přízemní střela zapadla k pravé tyči - 1:2. Fürth dnes hrál velmi dobré utkání a bod by si určitě zasloužil, blízko k němu měl v 90. minutě.

Sudí totiž odpískal pokutový kop v jeho prospěch a k penaltové značce se postavil Nikola Đurđić. Nicméně jeho pokus nebyl povedený a brankář Baumann dokázal balón vyrazit do bezpečí. Hosté mohli pojisti své vedení ve druhé nastavené minutě, avšak Schmid trefil jen tyčku a skóre zápasu se tak nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele