12. kolo
17.11.2012 15:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Fürthu opět nadějný úvod nestačil a z Dortmundu odjíždí bez bodu

Borussen splnili povinnost na jedničku a na půl plynu dokázali přehrát po většinu utkání neškodný Greuther, který se po slibném začátku již na další odpor nezmohl. BVB si tak po dvouzápasové pauze zapisuje doma opět tři body!

Architekt dortmundských úspěchů Jürgen Klopp si sice před utkáním veřejně postěžoval na vyjádření Ivana Perišiče (pokud se do zimní pauzy neprobojuje do základní sestavy, tak chce odejít), přesto chorvatského reprezentanta překvapivě zařadil do úvodní jedenáctky. Vyjma Grokreutze nehrál ani Reus, jehož pro změnu nahradil uzdravený Kuba, problémy vykurýroval také Subotić, kterému uvolnil místo Felipe Santana.

Zařazení bývalého hráče belgických Brugg mělo očividně prozíravý a přínosný efekt - Perišić byl od první chvíle aktivní, presoval, neustále se spoluhráčům nabízel a nikoho tak nepřekvapilo, když se po dvou minutách hry postavil k volnému přímému kopu, Grün však byl u své levé tyče připravený! Hned vzápětí na sebe upozornil Götze, který se prosmýkl kolem Nehriga se Sobiechem a jeho akci pohotově dokončil Lewandowski - 1:0. Odpověď však dorazila blesková: Zillnerova kolmice za obranu sice nenašla Azemiho, pozorný Stieber ale chytrým zakončením celou práci dokončil - 1:1.

Rychlé vyrovnání Borussii srazilo hřebínek a další minuty z nastoupeného trendu přece jen trochu slevily, přičemž jsme byli svědky zejména nelítostného souboje o střed pole. Ve čtrnácté minutě však bylo znovu všechno jinak: Blaszczykowski se šikovně otočil s míčem ve vápně a Nehrig polského křídelníka zastavil pouze za cenu pokutového kopu - Lewandowski chladnokrevně do protipohybu Grüna proměnil - 2:1.

Jednoznačně ovšem na trávníku vyčníval jiný ofenzivní hráč z domácího tábora - Mario Götze si chvílemi dělal s hráči Greutheru, co se mu zrovna zachtělo, naráz tak dokázal obelstít hned tři protihráče a ještě připravit střeleckou možnost pro Kubu, ten však do prostoru branky nemířil. Na opačné straně po delším čase zahrozil Sararer, který udělal pár rychlých kroků do středu pole, pak ale střílel nepřesně.

Dortmund častokrát procházel franskou defenzivní vozbou doslova jako nůž máslem a Lasse Sobiech tak od svých kmenových spoluhráčů rozhodně nedostal, při svém premiérovém startu v základu, nic zadarmo. Po půlhodině hry domácím značně usnadnil práci Schmidtgal, Götze ještě následně předal Blaszczykowskimu, ten však o fous nedokázal usměrnit přízemní střelu na zadní tyč hostující svatyně! Pohodu BVB mohl opět naráz odvát Sararer, který další parádně zatočenou střelou zaťukal na vzdálenější tyč Weidenfellerovy branky, dorážejí Azemi potom ztroskotal na domácím brankáři, přesto byl srbskému mladíkovi nesprávně pískán ofsajd.

Nejpohlednější akce prvního dějství přišla tři minuty před odchodem na přestávku, kdy Kuba pohotově z první narazil do běhu Götzemu, jenž si tváří v tvář vychutnal Grüna, následně ještě nechal "projet" skluzujícího Schmidtgala a celou akci stylově zakončil do prázdné branky - 3:1.

Po změně stran se pokračovalo dle dortmundských not, Kloppovy ovečky držely kulatý nesmysl výhradně na svých kopačkách a SpVgg se v podstatě omezilo jen na holé vykrývání prostoru na vlastní polovině - mnoho zajímavých akcí tak logicky k vidění nebylo. Jednu z mála předvedl v 58. minutě hladový Kuba, jenž se prodral hned přes tři hráče (!), proti Grünovi však již následně neuspěl! Závěrečná půlhodina už se víceméně dohrávala jen z nutnosti.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/dorfur31go-UV5jFi5XAd54MMkH?start=210.34

BVB mají letos neuvěřitelně dobře poskládanej tým...dokážou hodně za tenhle rok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele