31. kolo
14.04.2012 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dortmund uspěl i na Schalke a má obhajobu titulu na dosah!

Pouhé tři dny po výhře nad Bayernem dokázala Borussia Dortmund přehrát i úhlavního rivala S04 a má tak po roce opět výrazným způsobem nakročeno k Meisterschale! BVB stejně jako Mnichovany zdolalo, případně neprohrálo se Schalke v lize už čtyřikrát a opět tak potvrdilo, že se umí připravit a koncentrovat na klíčová utkání.

Naprosto podle očekávání se hrál od prvního okamžiku z obou stran ve skvělé atmosféře otevřený ofenzivní fotbal nahoru dolu. Hned v první minutě vyslal Lewandowski ke zteči Bendera, ovšem na Unnerstalla tvrdou ranou z vápna recept nenašel. Königsblauen odpověděli záhy: Farfánův roh měl adresáta na přední tyči v Papadopoulosovi, ten však v tísni branku netrefil. Připomněl se také nový muž v domácí sestavě Fuchs, jeho standardka si ale našla cestu pouze a jen do připravené zdi. Také Jones nechtěl zůstat pozadu, jeho snahu ovšem na hranici pravidel zastavil všemi způsoby Piszczek.

Huub Stevens dal svým ovečkám evidentně jasné pokyny, neboť agresivita a včasný přístup měly na hru Schalke jen a jen pozitivní vliv. Borussen přidělávaly největší problémy standardní situace a pak hlavně ty z levé strany, jež měl na starost Christian Fuchs. A právě to se ukázalo jako velký handicap: Fuchs rozehrál další roh, balón sice na zadní tyči odvrátil Hummels, ale jenom k Farfánovi, jenž i díky jemné teči Kagawy parádní ranou otevřel skóre - 1:0.

Domácí mužstvo bylo při chuti. Hummels namazal Raúlovi, ten ovšem z velké dálky na Weidenfellera recept nenašel. Vzápětí se do své první šance nachomýtl také Lewandowski, střelou z úhlu ale branku netrefil. Sedmnáctá minuta pak měla na svědomí vyrovnání: takřka totožná situace jako při brance na druhé straně, avšak s tím rozdílem, že se do role střelce obsadil Piszczek a mičuda skončil přilepený u pravé tyče Unnerstallovy branky - 1:1. Čtyři minuty nato utekl po pravé straně Kuba, Großkreutz však hlavičkoval jenom do připraveného strážce gelsenkirchenské svatyně. Potom se hra na dobrých deset minut zklidnila.

Až po půlhodině se připomněla polská spojka Kuba - Piszczek, přičemž jejich snahu uzavíral Kagawa, netradičně hlavou však Unnerstallovi velké potíže nepřidělal. Poslední minuty před odchodem zpět do kabin patřili zase pro změnu S04. Hráči Königsblauen se nejdříve po souboji ve vápně Schmelzera s Huntelaarem dožadovali pokutového kopu, ale sudí Gräfe nechal pokračovat ve hře. Huntelaar pak z těžké pozice hlavičkoval o fous nepřesně.

Ani přestávka nezpůsobila změnu, dirigentská taktovka i nadále dřímala v domácích rukou. Další roh znamenal opětovnou příležitost pro Papadopoulose, tentokráte však mladý obránce hlavičkoval jen do připraveného Weidenfellera. V 54. minutě našel skvěle hrající Fuchs přesným centrem ve vápně Huntelaara, ten ale z těžké pozice volejem branku vysoko přestřelil. Do třetice šance Königsblauen, Draxler ale na Weidenfellera z úhlu nevyzrál. Poté se začalo kormidlo mírně přetáčet na stranu BVB, které Kehlovým příchodem přece jen zpevnilo střed pole, což se postupem času začínalo projevovat.

Po hodině hry pálil z dobré pozice Großkreutz, ani nadvakrát však neuspěl. Ještě v téže minutě však Metzelder nešťastně tečoval rohový kop, balón se následně ocitl u Kehla, jenž ho už z bezprostřední blízkosti musel dopravit na místo určení - 1:2. Definitivně jasno mohlo být z následného protiútoku, Kuba ale na Unnerstalla nevyzrál. Die Knappen začal docházet dech, což bylo patrné zejména hlavně v pohybu a nasazení, Dortmundu se tak otevíraly do té doby neobjevené prostory... To bylo vidět při rohu Gündogana (které do té chvíle domácí bezpečně pokrývali), po němž ale hlavička Santany mířila nad břevno.

Závěrečná čtvrthodina už byla výhradně v režii Borussie, která již na trávníku kralovala, držela balón a dokonce mohla přidat třetí branku - Perišić ovšem z úhlu nemohl Unnerstalla překvapit. Schalke už si ani z posledního zoufalého náporu nic nevytvořilo, a tak protahuje své ligové čekání na výhru v rámci derby už na čtyři utkání.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 pro Schalke 04 Huntelaar se rozjede

Schalke ein Leben lang.Heute wird für Schalke ewig.Schalke vorwärts

Reagovat
smazaný uživatel

vestfalske derby pro borusii uvidime hodne golu tip: 2:3-raul,klaas-lewandowski,kagawa,blasczikowsky

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund potvrdí roli favorita a smetne Schalke 04 tip 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

SUPER

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele